Προς το περιεχόμενο

Retro Gaming Consoles

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Ειμαι τελειως ασχετος με κονσολες κ βιντεο παιχνιδια. Εχω μεινει στην εποχη που επαιζα στα μαγαζια στις παιχνιδομηχανες με κερματα.

Ψαχνω να παρω αποκλειστικα φορητη κοσνολα που να παιζει παλια arcade παιχνιδια. Ακουω ενα σωρο γνωμες και αποψεις αλλα δε μπορω να βγαλω ακρη. Σαν σχεδιο μαρεσει το 2ds της nintendo αλλα δε ξερω αν βγαινουν παιχνιδια arcade σε αυτο. Εχετε κατι σιγουρο να μου προτεινετε;

---

Σχετικά θέματα στο forum:

Δημοσ.

Κάτι έχει αλλά καλύτερα κοιταξε αν μπορείς να πάρεις από εξω λέγεται retrostone περνάς ότι παιχνίδι σχεδόν θέλεις μέσα έχει θέμα ποιο κάτω που το πήρε ένας κάνε των αν σε ενδιαφέρει κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την κονσόλα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, DiamantisR1 είπε

Καλησπερα. Ειμαι τελειως ασχετος με κονσολες κ βιντεο παιχνιδια. Εχω μεινει στην εποχη που επαιζα στα μαγαζια στις παιχνιδομηχανες με κερματα. Ψαχνω να παρω αποκλειστικα φορητη κοσνολα που να παιζει παλια arcade παιχνιδια. Ακουω ενα σωρο γνωμες και αποψεις αλλα δε μπορω να βγαλω ακρη. Σαν σχεδιο μαρεσει το 2ds της nintendo αλλα δε ξερω αν βγαινουν παιχνιδια arcade σε αυτο. Εχετε κατι σιγουρο να μου προτεινετε?

Αν το σηκώνει η τσέπη σου, θα έλεγα να πάρεις switch που να χακαρεται και να βάλεις Final Burn που καλύπτει τη γνωστότερη γκάμα παιχνιδιών (CPS 1,2,3,Neo Geo και μερικά άλλα)

Επεξ/σία από kioukiou800
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανοίγω αυτό το thread για να ρωτήσω τις γνώμες σας πάνω σε handheld retro gaming κονσόλες

Κυκλοφορούν πολλές σε aliexpress, gearbest κτλ

Έχει αγοράσει κάποιος καμία από αυτές ή έχει να προτείνει κάτι;

Εγώ προσωπικά ψάχνω κάποια handheld κονσόλα να παίζει games snes,mega drive, n64 και ps1 ή mame .

Δεν ξέρω αν είναι εύκολες στη χρήση (στο πέρασμα roms) και αν οι μπαταρίες διαρκούν αρκετά

Αν γνωρίζει κάποιος ή έχει να προτείνει κάτι ,ευχαριστώ προκαταβολικά!

Βάζω όριο στα 100 ευρώ (για κάτι πολύ αξιόπιστο και σαν κατασκευή).

Επεξ/σία από Skandalf
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανότατα το thread θα μεταφερθεί στα console games.

Με όριο 100, που είναι μπόλικα λεφτά, παίρνεις ένα nintendo 2ds xl, περνάς custom firmware και κάνεις την δουλειά σου. Η ένα PSP ή ένα PS Vita επίσης με custom firmware. Αν θες παιχνίδια του ps1 κυρίως τότε θα πας προς τις 2 τελευταίες λύσεις που τρέχουν σε native hardware. Για n64 δύσκολα να τραβήξουν, οι emulators δεν είναι καλοί.

Να τονίσουμε όμως, για να μην παραβιάζουμε και τους κανόνες του insomnia, πως παρόλο που η εγκατάσταση custom firmware και homebrew εφαρμογών σε κονσόλες είναι νόμιμη, η εγκατάσταση roms είναι παράνομη αν δεν διαθέτεις το αντίστοιχο παιχνίδι σε physical copy (ισχύει και για τα κινέζικα που κυκλοφούν).

Αν πάλι θες κινέζικη λύση, τότε το PocketGo της bitboy και το LDK είναι από τις πιο αξιοπρεπές λύσεις.

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ.

Το PocketGo και το LDK παίζουνε snes,megadrive και ps1 roms;

(έχω τις κονσόλες και αρκετά games , με βολέυει απλά η handheld φάση - δεν στηρίζω την πειρατεία - απλά θέλω να ξαναπαίξω κάποια παλιότερα Finaly Fantasy,Breath of fire,Chrono Trigger που εχω σαπίσει στα νιάτα μου)

Δημοσ.

Ο βασιλιας των handheld retro emulators ειναι το PSP/ VITA. Ευχαριστιεσαι παιχνιδι πραγματικα. Εχω περασμενες στο vita πανω απο 10.000 roms για μια ζωη. Εχω επισης και το LDK retromini (οχι το landscape), φλασαρισμενο επισης με χιλιαδες roms. Στα θετικα του μικρου ειναι προφανως το μεγεθος. Μικρο, ελαφρυ, με καλη οθονη, παραδοξως βολικο στο παιχνιδι, παιζει τα παντα εκτος απο Ν64. PS1 με τις καταλληλες ρυθμισεις ξεχωριστα σε καθε παιχνιδι παιζει ισως ενα 80% των παιχνιδιων που υπαρχουν αλλα σε αρκετα θα κανεις υποχωρησεις ως προς το framerate.

Δημοσ.

Συμφωνώ για το Vita αλλά ο νέος βασιλιάς είναι το Switch.Για κάτι πιο φθηνό κοίτα το Rg 350.Ειναι πολύ καλό και παίζει τα πάντα.Υπαρχουν πάρα πολλά πλέον με αρκετά λιγότερα λεφτά αλλά σε κατι N64 και DC χωλαινουν.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Βασιλιάς των purists μόλις κυκλοφόρησε...

Analogue.co/pocket/

Όλοι οι άλλοι είστε pirates! :devil:

Image result for analogue pocket

https://techcrunch.com/2019/10/16/the-analogue-pocket-might-be-the-perfect-portable-video-game-system/

Θα βομβαρδίσω το νήμα στην νομιμότητα με εικόνες:

3-Analogue-Pocket-Games-1.jpg?w=654

6 Analogue Dock

Analogue Pocket

analogue pocket pokemon

@KilliK Άστο να ψοφήσει να βρει ελευθερία η ψυχή του. Πάει πέθανε. Τελείωσε. Finito.

Για το Vita μιλάω.

Επεξ/σία από Inside X
  • Like 3
Δημοσ.
11 hours ago, Inside X said:

Ο Βασιλιάς των purists μόλις κυκλοφόρησε κυκλοφορεί σε κάποια φάση στο 2020...

Fix'd :P 

image.png.bc7cd2e596f8b4e6097217667d447357.png

Όμορφο form-factor πάντως, αν και η τιμή το βγάζει λίγο εκτός budget προς το παρόν (και εκτός του dock, για Game Gear/Lynx/other non-Nintendo games χρειάζεται απο ότι λέει στο official site και επιπρόσθετο adapter, οπότε ανεβαίνει η τιμή ακόμη λίγο).

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...