Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Θανος Δρακος είπε

Μετα απο μια συζητηση που ειχα με ενα συναδελφο τις προαλλες μπηκα σε σκεψεις μηπως εχω εγω καποιο θεμα στη διαχειριση του σουπερ μαρκετ η κατι δε παει καλα με αυτον.

Οποτε λεω ας παρω και καμια γνωμη απο εσας.

Ζω με τη γυναικα μου και τη κορη μας 4 χρονων και του φανηκαν πολλα τα 300ευρω+ το μηνα για σουπερ μαρκετ,βλεπω και ξαναβλεπω τη λιστα και οσο και να τη "συμπιεσω" π.χ καποια σνακ που τρωει το παιδι μεσα στο μηνα μπισκοτα κλπ και καποια διατροφικα προιοντα της συζυγου,δε πεφτω κατω απο 250 ευρω και παλι.

Στο σπιτι μαγειρευουμε καθε μερα και ισως 3-4 φορες το μηνα παρουμε απεξω κανα σουβλακι κυριως.

Ο συγκεκριμενος συναδελφος ισχυριζεται οτι περναει με τη δικη του 3μελης οικογενεια με 150 ευρω βαρια 200 ευρω το μηνα και ειναι μια χαρα.

Πιστευετε οτι κανω κατι λαθος στο σουπερ μαρκετ;

Αν την ψάξεις την φάση, έχουν πολύ καλές προσφορές τα σούπερ μάρκετ και μπορείς σίγουρα αν προσέξεις λίγο να πας τα κόστη στο μισό.

Δημοσ.
7 minutes ago, bluesattack said:

Εγω αγχωθηκα και μονο διαβαζοντας με αυτο το θεμα.Διαπιστωνω οτι λαμβανει χωρα ενας ατυπος αγωνας νοικοκυροσυνης και νιωθω οτι εχω χασει ηδη το τρενο  😲

Φακ ιτ...εμένα αν ανοίξουν να δουν το ψυγείο μου θα με κάνουν μπαν :P

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tounion είπε

Πες του θα του δίνω και 20€ για τον κόπο του να παίρνει και τα δικά μου με 150€ το μήνα... 

Φίλε μην μπαίνεις στο τρυπάκι... Είναι και τι αγοράζει ο καθένας... Εγώ πχ παγωτό από τα LiDL 3€ το δίλιτρο δεν θα εδινα ΠΟΤΕ στο παιδί μου... Και ούτε εγώ τρώω ασβέστη...

Άμα όμως αυτοί περνάνε μια εβδομάδα με ένα 2λιτρο τέτοιο ναι βγαίνει... Άμα ψάχνω να βρω ότι πιο φθηνό επίσης βγαίνει αλλά εγώ δεν βάζω μόνο την τιμή στην συνάρτηση αλλά και την ποιότητα, προσπαθώ να συνδιάζει και τα 2 και φυσικά όπου βρίσκω προσφορά κάτι που χρησιμοποιώ στάνταρ φορτώνω ....

Εντωμεταξύ το lidl έχει το καλύτερο παγωτό από όλα και επίσης τις πιο προσεκτικές μεταφορές προιόντων (μιας και είναι Γερμανοί).

Όχι ότι και στην ίδια την Γερμανία δεν έχω δει νερά έξω στον ήλιο.

Δημοσ.

κάτω από 100 ευρώ την εβδομάδα δεν πέφτω με την μικρή (2,5 χρονών)  με πάνες, λαϊκή, κρέατα (οκ όχι χοιρινό και μία φορά την εβδομάδα ψάρι σίγουρα φρέσκο) κτλ. τα καθαριστικά οκ, τα παίρνεις μια φορά αλλά μόνο πλυντήρια και τέτοια να βάλεις... μιλάμε για σχεδόν 50 ευρώ τον μήνα ενώ όταν η μάνα φτιάχνει κανά φαγητό (γεμιστά, μουσακάδες κτλ) μας δίνει και εμάς. 

τώρα εάν ο γνωστός σου παραγγέλνει συνεχώς στην δουλειά (φτιάχνω συνήθως από το σπίτι) κτλ

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Ο καθένας κάνει οικονομία εκεί που νομίζει, τπτ δεν είναι κατακριτέο . Όταν έχεις και μικρά παιδιά είναι προτιμότερο να περικοψεις άλλες δαπάνες και όχι από την διατροφή. 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, skiabox είπε

Αν την ψάξεις την φάση, έχουν πολύ καλές προσφορές τα σούπερ μάρκετ και μπορείς σίγουρα αν προσέξεις λίγο να πας τα κόστη στο μισό.

Θα βρεις προσφορες σε κάθε προιον και κάθε μηνα της ταξης του 50 της εκατο? Δυσκολο το βλεπω...Να ελεγες 20 να το καταλαβω. Αλλα το μισο μου φαινεται τεραστιο νουμερο!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Θα βρεις προσφορες σε κάθε προιον και κάθε μηνα της ταξης του 50 της εκατο? Δυσκολο το βλεπω...Να ελεγες 20 να το καταλαβω. Αλλα το μισο μου φαινεται τεραστιο νουμερο!

Και όμως επειδή περπατάω πολύ κάθε μέρα για ιατρικούς λόγους και μπαίνω σε super markets βρίσκω χαοτικές διαφορές.

Απλά σε κάθε σούπερ μάρκετ πρέπει να παρακολουθείς τις προσφορές.

Και ναι οι προσφορές είναι συνήθως στο 50%.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο 50% είναι τα επώνυμα, όπου οι αρχικές τιμές στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πλασματικές.

Πολλά προϊόντα 8 μήνες το χρόνο είναι σε 50%. Δε λέει κάτι αυτό.

Τις ιδιωτικές ετικέτες, τα no name δηλαδή, δεν τα βάζουν με 50% αφού η τιμή είναι ήδη χώμα.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 5
Δημοσ.

Ούτε έχει 50% στο κρέας ή στα ψάρια ρε παιδιά, εκτός αν ψωνίζεις με γνώμονα τι έχει προσφορά και όχι τι θες να φας...

• Like 3
Δημοσ.

Αντε να βρεις 50% σε καμία χλωρίνη, κανένα σαμπουάν, γενικά καθαριστικά. 

Στο κρέας δεν παίζει αυτό ούτε για πλάκα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ούτε έχει 50% στο κρέας ή στα ψάρια ρε παιδιά, εκτός αν ψωνίζεις με γνώμονα τι έχει προσφορά και όχι τι θες να φας...

Αν πάρεις κρέας που λήγει την ίδια μέρα ή την προηγούμενη, το παίρνεις μισή τιμή όμως!! 😛

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Με 150€ το μήνα, ο γνωστός του είτε έχει ξεχάσει τη γεύση του φρέσκου κρέατος και ψαριού, είτε τα βρίσκει έτοιμα όπως ήδη είπαν.

Αν δεν ισχύει το δεύτερο, τότε θα ισχύει το δικό σου δεύτερο

Γενικά αυτή είναι μία απ' τις κουβέντες που ο άλλος πρέπει να έχει επίγνωση του τι λέει. Γιατί πολλοί μιλάνε αυθαίρετα και λένε ιστορίες για αγρίους.

Είναι σα να μου λες εσύ ότι δίνεις 80€ το μήνα για βενζίνη, και να σου πω εγώ "α, εγώ δίνω 20€, κάτι δεν κάνεις καλά".

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Αν πάρεις κρέας που λήγει την ίδια μέρα ή την προηγούμενη, το παίρνεις μισή τιμή όμως!! 😛

Σωστό, παίρνω καμιά φορά από το Σκλαβενίτη κάνα σουβλάκι γυρνώντας το απόγευμα από τη δουλειά και το βάζω επιτόπου στην υγραερίου, αλλά ΟΚ, αυτό δε μπορείς να το κάνεις συστηματικά αν έχεις και παιδί...

Μέτρια πράματα btw τα συγκεκριμένα σουβλάκια 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Αμέσως η παρακάτω σκηνή ήρθε στο μυαλό. Κάθε φορά που το βλέπω ψοφάω στα γέλια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...