botakias Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα!!! Έχω ένα laptop ASUS-X5DI μοντέλο K50IE στο οποίο είχα εγκαταστημένα τα Windows 10 σε HDD 300 GB από την δωρεάν αναβάθμιση. Πριν λίγες μέρες αγόρασα έναν SSD Crucial MX500 250GB με την χρήση του Acronis ξεκίνησα την κλωνοποίηση του παλαιού HDD στο νέο SSD η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Να σημειώσω ότι το Bios είναι ενημερωμένο, το πρωτόκολλο είναι AHCI. Μετά την ολοκλήρωση της κλωνοποίησης στην πρώτη επανεκκίνηση του υπολογιστή εμφάνισε το λογότυπο της Microsoft και από κάτω ακριβώς η κλεψύδρα για περίπου 10 λεπτά και στην συνέχεια μπλε οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα και ξανά restart πάλι η κλεψύδρα, μπλε οθόνη και πάλι τα ίδια. Έκανα μία δοκιμή και εγκατέστησα στον SSD τα Windows 7 Ultimate 64bit και μετά τα 8.1 Professional 64bit χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατέβασα το εργαλείο MediaCreationTool1903 για τα Windows 10 64bit από το παρακάτω site της Microsoft το οποίο έκανα καθαρή εγκατάσταση Windows10 Pro 64 bit (https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10#34de222e-6944-44aa-8f45-8e96988880a4) Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης στην πρώτη επανεκκίνηση έκανε ακριώς το ίδιο (κλεψύδρα-μπλε οθόνη- επανεκκίνηση) και ξανά τα ίδια. Έβγαλα μπαταρία την ξανά έβαλα μετά από μερικά λεπτά, πάτησα το κουμπί (Power) για μερικά δευτερόλεπτα για να αποφορτιστούν οι πυκνωτές αλλά τίποτα. Εγκατέστησα τα Windows 7 Ultimate 64bit εγκατέστησα το Framework 4.7.6 και έτρεξα το εργαλείο RefreshWindowsTool από το site της Microsoft(https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10startfresh) αλλά μόλις το έτρεξα μου εμφάνισε μήνυμα ότι δεν μπορεί να εκτελεστεί. Το μήνυμα που εμφανίζει είναι το παρακάτω και αν δεν κάνω λάθος δεν έχει error code 'Your PC ran into a problem and needs to restart...' Το εργαλείο MediaCreationTool1903 το έχω κατεβάσει 3 φορές και το έχω τρέξει αλλά τίποτα, με λίγα λόγια η εγκατάσταση των Windows 10 64 bit αποτυγχάνει!!!!! Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες εγκατάστασης των Windows 10 Pro 64bit στον SSD Crucial MX500 250GB αποφάσισα και αγόρασα δεύτερο καινούργιο SSD τον Kingston A400 240GB αλλά πάλι τα ίδια προβλήματα με μπλε οθόνη και με διάφορα μηνύματα όπως το error code 0xc000000e. Έτρεξα εντολές που αναγράφονται στο παρακάτω link από το site της Microsft αλλά και από άλλα sites αλλά χωρίς αποτέλεσμα. https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-performance/error-code-0xc000000e-in-windows-10/c8f62dc9-07e9-49b3-87bf-18d065db2e1b. Έκανα χρήση κλωνοποίησης δίσκου εκτός από το Acronis κατέβασα το Mini Tool Partition Wizard, Clonzilla, AOEMEI BACKUPPER, EaseUS Partition Master αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η καθαρή εγκατάσταση και αυτή με τα ίδια προβλήματα. Τα specs του συγκεκριμένου laptop αναγράφονται στο link https://www.asus.com/Laptops/K50IE/specifications/ ΤΑ ΜΟΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ LINUX ΕΙΝΑΙ WINDOWS 7 KAI 8.1 ενώ σε HDD και σε έναν παλιό SSD KINGSTON 120GB τα Windows 10 εγκαθίστανται κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχετε κάτι να μου προτείνετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Κώστας Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από botakias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Κάτι πολύ γρήγορο που μου έρχεται στο μυαλό: Στον κλώνο που έκανες, και στις εγκαταστάσεις, το SSD ήταν GPT ή MBR; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
botakias Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Orestis_G είπε Κάτι πολύ γρήγορο που μου έρχεται στο μυαλό: Στον κλώνο που έκανες, και στις εγκαταστάσεις, το SSD ήταν GPT ή MBR; Από τις εφαρμογές κλωνοποίησης που δοκίμασα ήταν μαρκαρισμένο το MBR. Αλλά αυτό το πρόβλημα το παρουσιάζει όπως περιγράφω και πιο πάνω και με καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 από DVD αλλά και από Usb stick. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από botakias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Καθαρή κάνεις με MBR ή με GPT; Απλά τσεκάρω το ενδεχόμενο να έχει θέμα με το partition schema Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
botakias Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μου κάνει εντύπωση ότι και στο δεύτερο καινούργιο ssd μου κάνει τα ίδια. Στην καθαρή εγκατάσταση δημιούργησα partition όπως και από τις εφαρμογές κλωνοποίησης. Αλλά δεν καταλαβαίνω πως ολοκληρώνεται η εγκατάσταση τόσο στα Windows 7 (64bit) όσο και στα Windows 8.1 (64bit) Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από botakias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Πρώτα απ' όλα, το πιο πιθανό είναι να δουλεύεις με UEFI, οπότε να θέλεις GPT και όχι MBR (επιβεβαίωσέ το από το BIOS). Αλήθεια, ο παλιός σου δίσκος ήταν MBR ή GPT; Επίσης, τα περισσότερα (;) προγράμματα κλωνοποίησης, σου δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέψεις τον δίσκο από MBR σε GPT. Κοίτα, το πιο πιθανό είναι να ολοκληρώνεται μεν η εγκατάσταση κανονικά, αλλά για κάποιο λόγο να μη φτιάχνεται σωστά το boot partition. Οπότε: 1) Αν έχεις UEFI, ρίξε μια ματιά σε αυτό (χρησιμοποίησε το στικάκι των windows και ακολούθησε τις οδηγίες) http://woshub.com/how-to-repair-deleted-efi-partition-in-windows-7/ 2) Αν μπαίνεις με Legacy (BIOS CSM) mode, πρέπει να κάνεις το partition active. Σε πρώτη φάση επιβεβαιώνεις αν ο δίσκος σου (ο παλιός) ήταν MBR ή GPT (αν θες να κρατήσεις την παλιά σου εγκατάσταση), ή: Αν παίζεις με UEFI Εκκίνηση από το στικάκι των Windows, και άνοιγμα γραμμής εντολών diskpart list disk select disk x (όπου x το νούμερο του SSD) clean convert GPT exit Ξαναδοκιμάζεις εγκατάσταση και μας λες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
botakias Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Ευχαριστώ για την απάντηση! Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο laptop το έχω περίπου 9 χρόνια. Στο Bios δεν βλέπω πουθενά την επιλογή για UEFI και στο SATA Operation mode είναι επιλεγμένο το 'Enhanced' που σχετίζεται με το πρωτόκολλο AHCI και σαν δεύτερη επιλογή έχει το 'Compatible' το οποίο το δοκίμασα και δεν ξεκινάει καν η εγκατάσταση. Στον εγκατεστημένο από το εργοστάσιο δίσκο HDD HITACHI 300GB όταν χρησιμοποιούσα τις εφαρμογές κλωνοποίησης μου τον εμφάνιζε ως MBR το ίδιο και στον παλιό SSD KINGSTON 120GB όπου η εγκατάσταση των Windows 10 pro (64bit) ολοκληρωνόταν με επιτυχία η εγκατάσταση. Πάντως είναι αυτό που λες ότι στους καινούργιους SSD Crucial MX500 250GB και Kingston A400 240GB 'ολοκληρώνεται μεν η εγκατάσταση κανονικά, αλλά για κάποιο λόγο να μη φτιάχνεται σωστά το boot partition' Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως η εγκατάσταση των Windows 7 professional (64bit) και Windows 8.1 Professional N (64bit) στους SSD Crucial MX500 250GB και Kingston A400 240GB ολοκληρώνεται με επιτυχία και στα Windows 10 δεν ολοκληρώνεται. Tα specs του συγκεκριμένου laptop αναγράφονται στο link μήπως μπορείς και εσύ να ρίξεις καμιά ματιά διότι μπορεί να μου ξεφεύγει κάτι https://www.asus.com/Laptops/K50IE/specifications/ Τελικά ποια διαδικασία θα μου πρότεινες να ακολουθήσω; Όπως έγραψα και πιο πάνω έχω δοκιμάσει και την καθαρή εγκατάσταση των Win 10 με το ίδιο αποτυχημένο αποτέλεσμα!!! Ευχαριστώ Κώστας. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2019 από botakias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Αν βάλεις τα 8.1 και από κάνω κάνεις update στα 10άρια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
botakias Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα, Αυτό που λες δεν το έχω δοκιμάσει με τους καινούργιους SSD. Το είχα κάνει στον παλιό HDD με την δωρεάν αναβάθμιση της Microsoft αν θυμάμαι καλά το 2015 και μετά έκανα καθαρή εγκατάσταση τα Win 10. Το θέμα είναι ότι και να μπορεί να γίνει upgrade από τα Win 8.1 σε Win 10 θα έχω σαβούρα τους παλιούς φακέλους από τα Win 8.1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα καθαριστούν αυτόματα μετά από έναν μήνα ή αν κάνεις καθαρισμό του δίσκου c, πατήσεις "Εκκαθάριση αρχείων συστήματος" και μετά τσεκάρεις να καθαρίσει παλιές εγκαταστάσεις. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2019 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
botakias Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Οκ. Ευχαριστώ πολύ! Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Να κάνω μία ερώτηση, Την εγκατάσταση των Win 10 να την κάνω μέσα από το περιβάλλον των Win 8.1 ή να βάλω το usb stick -DVD και να κάνει boot εκτός Windows; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέσα από τα 8άρια θα την κάνεις την εγκατάσταση. Μπορείς να κάνεις και καθαρή εγκατάσταση των 10, απλά μετά θα πρέπει να φτιάξεις λίγο χειροκίνητα το MBR ώστε να ξεκινά σωστά. Αφού λοιπόν καταλήξαμε στο BIOS/MBR, για δοκίμασε αυτά, μετά την καθαρή εγκατάσταση https://appuals.com/how-to-fix-boot-error-0xc000000e-on-windows-10/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
botakias Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πάντως στην καθαρή εγκατάσταση που έκανα προ ημερών μου εμφάνιζε το error code 0xc000000e, είχα δοκιμάσει να εκτελέσω τις παρακάτω εντολές αλλά στην συγκεκριμένη εντολή "bootrec /fixboot" μου εμφάνιζε "Access denied" bootrec /scanos bootrec /fixmbr bootrec /fixboot bootrec /rebuildbcd Πάντως μου έχουν αναφέρει και σε άλλο forum ότι τους έχει συμβεί το ίδιο πρόβλημα και αυτό που μου προτείνουν είναι να: Αρχικά να περάσω τα Windows 7 στον νέο ssd (μόνο και μόνο για να έχει το σωστό MBR). Μετά να κάνω κλωνοποίηση από τον παλιό ssd προφανώς με τα Win 10 που θα είναι εγκατεστημένα, στον νέο SSD με την χρήση του Macrium Reflect, απλά μου είπα όταν θα το κάνω το restore, στις επιλογές να κρατήσω το παλιό ΜΒR (να μην γίνει δηλαδή αντικατάσταση) Τι θα έλεγες; Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από botakias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Πιθανώς να δουλέψει και αυτή η λύση, μπορείς να το δοκιμάσεις, δεν χάνεις τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
botakias Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Με την πρώτη ευκαιρία θα τα δοκιμάσω. Θα σας ενημερώσω. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα