ILiDAN Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 37 λεπτά πριν, elpenor είπε Εγώ δεν μιλάω για DLNA από το router, ο DLNA server προτείνω να είναι τα windows. Εκτός αν δεν θέλεις να έχεις ανοιχτό το pc. Δεν εννοώ να βάλεις στην τηλεόραση kodi αλλά στα windows. Δεν καταλαβαίνω τι πλεονέκτημα έχει το android box γιατί μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει ή έχω διαφορετικές ανάγκες. Εγώ τώρα που μιλάμε ανοίγω και τις δύο τηλεοράσεις του σπιτιού και στα Sources έχω την επιλογή Universal Media Server (που τρέχει στα windows μου), βάζω ένα bluray remux 90gb και το βλέπω μία χαρά με το HDR του και τους υπότιτλους του στις τηλεοράσεις. Εσείς θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό; Αυτό που λες ακούγεται πολύ απλό και βολικό και δωρεάν... Άρα πχ γράφω το Universal Media server στο pc και από εκεί ορίζω τον σκληρό που θα μοιράσω στο δίκτυο. Και τότε στο μενού της τηλεόρασης στις συσκευές θα πρέπει να δω τον σκληρό με τους φακέλους κτλ; Και θα εμφανίζει όλα τα αρχεία ή μόνο τα media συμβατά; (αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία απλα ρωτάω).
elpenor Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, ILiDAN είπε Αυτό που λες ακούγεται πολύ απλό και βολικό και δωρεάν... Άρα πχ γράφω το Universal Media server στο pc και από εκεί ορίζω τον σκληρό που θα μοιράσω στο δίκτυο. Και τότε στο μενού της τηλεόρασης στις συσκευές θα πρέπει να δω τον σκληρό με τους φακέλους κτλ; Και θα εμφανίζει όλα τα αρχεία ή μόνο τα media συμβατά; (αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία απλα ρωτάω). Μόνο τα media. Επειδή έχεις καλή τηλεόραση πήγαινε στο menu transcode του προγράμματος και κάνε τα όλα disable. Όταν προσθέτεις ένα αρχείο στον φάκελο που κάνεις share είναι καλό να κλείνεις και να ανοίγεις την τηλεόραση για να είσαι σίγουρος ότι θα το δει. Μερικές LG κάνουν cache τα αποτελέσματα του DLNA και δεν εμφανίζουν τα αρχεία που προσθέτεις στο φάκελο ακόμα και αν τις κλείσεις και τις ανοίξεις, υπάρχει μία ρύθμιση που την αλλάζεις και μετά δεν κρατάει αυτή την cache (αν δεν την βρεις πες μου να πάω να κοιτάξω τα settings στη δική μου). Αν τα bluray remux δεν παίζουν 100% ομαλά σημαίνει ότι η τηλεόραση σου έχει συνδεθεί με το router σου στα 2.4ghz αντί για 5ghz ή δεν έχει αρκετά καλό σήμα. Η διαδικασία που χρησιμοποιώ εγώ είναι η εξής: α. Διαλέγω το royalty free torrent μου από το publicdomaintorrents.info b. Επιλέγω στο qbittorent sequencial download. c. Περιμένω ένα λεπτό αν είναι 1080p ή αρκετά περισσότερο αν είναι 4Κ. d. Ανοίγω την τηλεόραση και ξεκινάω να βλέπω, μπορείς να το βλέπεις όσο κατεβαίνει αρκεί να κατεβαίνει ποιο γρήγορα από ότι παίζει. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από elpenor 1
ILiDAN Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 7 ώρες πριν, elpenor είπε Μόνο τα media. Επειδή έχεις καλή τηλεόραση πήγαινε στο menu transcode του προγράμματος και κάνε τα όλα disable. Όταν προσθέτεις ένα αρχείο στον φάκελο που κάνεις share είναι καλό να κλείνεις και να ανοίγεις την τηλεόραση για να είσαι σίγουρος ότι θα το δει. Μερικές LG κάνουν cache τα αποτελέσματα του DLNA και δεν εμφανίζουν τα αρχεία που προσθέτεις στο φάκελο ακόμα και αν τις κλείσεις και τις ανοίξεις, υπάρχει μία ρύθμιση που την αλλάζεις και μετά δεν κρατάει αυτή την cache (αν δεν την βρεις πες μου να πάω να κοιτάξω τα settings στη δική μου). Αν τα bluray remux δεν παίζουν 100% ομαλά σημαίνει ότι η τηλεόραση σου έχει συνδεθεί με το router σου στα 2.4ghz αντί για 5ghz ή δεν έχει αρκετά καλό σήμα. Η διαδικασία που χρησιμοποιώ εγώ είναι η εξής: α. Διαλέγω το royalty free torrent μου από το publicdomaintorrents.info b. Επιλέγω στο qbittorent sequencial download. c. Περιμένω ένα λεπτό αν είναι 1080p ή αρκετά περισσότερο αν είναι 4Κ. d. Ανοίγω την τηλεόραση και ξεκινάω να βλέπω, μπορείς να το βλέπεις όσο κατεβαίνει αρκεί να κατεβαίνει ποιο γρήγορα από ότι παίζει. Τέλεια θα το δοκιμάσω! Περιμένω την τηλεόραση να έρθει απλώς. Κωτσοβολος σε προσφορά... Αν κάτι χρειαστώ θα ενημερώσω εδώ 😊 1
Doubt Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Πολύ καλή λύση το universal media server, σε μένα όμως δεν παίζουν σωστά οι υπότιτλοι. Φαντάζομαι η διαδικασία είναι να βάλεις το srt αρχείο στον ίδιο φάκελο με το αρχείο βίντεο, αλλά οι χαρακτήρες βγαίνουν άλλα αντ' άλλων. Φταίει η τηλεόραση; (Samsung 6122 smart)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα