Προς το περιεχόμενο

Crusader Kings III

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Πόσο εύκολο είναι να το μάθεις κανείς ερχόμενος από τα Total War;

Στα CK θα μπερδευτεί ένας παίχτης tw με την πρόωρη επιθετική επέκταση ενός κράτους. Στα tw( εκτός Αττίλα ξέρω γω) είναι πλεονέκτημα (για να μην πω αναγκαιότητα), εδώ μπορεί να γίνεις και πιο αδύναμος.
Άλλο πρόβλημα είναι ότι η διπλωματία λειτουργεί. Μια συμμαχία στο tw δεν σημαίνει τίποτα, εδώ ( και στα υπόλοιπα παιχνίδια της πάραντοξ λίγο πολύ) μπορεί να σημαίνει παγκόσμιο πόλεμο.
Με τα πολλά νούμερα, στατιστικά και μηχανισμούς δεν θα μπερδευτεί τόσο πολύ, γιατί συνήθως δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Κάπου θα κερδίσεις, κάπου θα χάσεις από κάποια επιλογή. 
Και αν ακόμα πάρεις μια λάθος απόφαση, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Μπορείς να επιβιώσεις. Γιατί δεν είναι παιχνίδι κρατών αλλά παιχνίδι δυναστείας. Δεν είναι παιχνίδι στρατηγικής αλλά ρόλων πρωτίστως. Τι θα κάνεις αν ο διάδοχος σου παντρευτεί νάνο και γεννάνε νανάκια πχ; Εδώ είναι η μεγαλύτερη δυσκολία προσαρμογής από άλλα παιχνίδια στρατηγικής.

• Like 5
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πώς φαίνεται ο άσχετος: αφού πάντρεψα τους ανεπρόκοπους τους γιους μου, είδα ότι το μοναδικό asset για μελλοντική επέκταση ήταν η κόρη μου. Καλή κοπέλα, όμορφη, σεμνή. Βρήκα, λοιπόν, ένα καλό παλικάρι και την έδωσα. 

Ε, το παλικάρι είναι βασιλιάς σ' ένα νησί στη μέση του πουθενά. Το είδα μετά και χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο.

Αμφιταλαντεύομαι αν πρέπει να ξεκινήσω νέο game ή αν πρέπει να ζήσω με τις συνέπειες της βλακείας μου. 

Δημοσ.

Καλημερα συνεχισε το σειβ να δεις που θα φτασεις και οτι γινει.Μεχρι στιγμης δε εχω καταφερει να μαθω μηχανισμους και πως θα κινηθω. Ακομα ψαχνομαι.Εγω εδω εχουν πεθανει βασιλιας γιος εγγονι δισεγγονο πρεπει να χω φτασει στο 5 διαδοχο γενεολογικα.Στο σειβ tutorial που συνεχιζω.Το κρατος δ εχω καταφερει καν το μεγαλωσω ουτε να κερδισω πολεμο.Τις τελευταιες 2 μερες το χω αφησει μου τη καρφωσε η ιδεα να βαλω λινουξ manjaro και απο χτες προσπαθω να μαθω.Σκοπος ειναι να μαθω λιγο μανζαρο να βαλω μετα το crusander ( απ οτι εχω καταλαβει θα παιζει) και τελευταιο θα το κανω να μοιαζει με mac os.Σαν πειραμα ολο αυτο.Υποθετω οτι το αν παρω το σειβ απο τα win και το βαλω στο μανζαρο θα παιξει;; Δ εχω κανει cloud τοπικο save αυτοματο εχω.Αν δε βγαλω ακρη με το μανζαρο γενικως σκεφτομαι να μη σβησω τα win με το crusan στο αλλο ssd.Δε ξερω θα δειξει.Ενα ειναι το σιγουρο το παιχνιδι ηρθε για να μεινει και τους επομενους μηνες θα παιζω μονο αυτο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, johnmayson είπε

Καλημερα συνεχισε το σειβ να δεις που θα φτασεις και οτι γινει.Μεχρι στιγμης δε εχω καταφερει να μαθω μηχανισμους και πως θα κινηθω. Ακομα ψαχνομαι.Εγω εδω εχουν πεθανει βασιλιας γιος εγγονι δισεγγονο πρεπει να χω φτασει στο 5 διαδοχο γενεολογικα.Στο σειβ tutorial που συνεχιζω.Το κρατος δ εχω καταφερει καν το μεγαλωσω ουτε να κερδισω πολεμο.Τις τελευταιες 2 μερες το χω αφησει μου τη καρφωσε η ιδεα να βαλω λινουξ manjaro και απο χτες προσπαθω να μαθω.Σκοπος ειναι να μαθω λιγο μανζαρο να βαλω μετα το crusander ( απ οτι εχω καταλαβει θα παιζει) και τελευταιο θα το κανω να μοιαζει με mac os.Σαν πειραμα ολο αυτο.Υποθετω οτι το αν παρω το σειβ απο τα win και το βαλω στο μανζαρο θα παιξει;; Δ εχω κανει cloud τοπικο save αυτοματο εχω.Αν δε βγαλω ακρη με το μανζαρο γενικως σκεφτομαι να μη σβησω τα win με το crusan στο αλλο ssd.Δε ξερω θα δειξει.Ενα ειναι το σιγουρο το παιχνιδι ηρθε για να μεινει και τους επομενους μηνες θα παιζω μονο αυτο.

το crusaders τρέχει άψογα σε linux. Εγώ εκεί το παίζω δλδ.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχοντας ξεκινήσει (και σταματήσει) 5-6 saves, να πω ότι μου φαίνεται περισσότερο διαχειρίσιμη η έναρξη της δυναστικής περιπέτειας στον αγγλικό νότο (Wessex), υπό την έννοια ότι μπορείς να επεκταθείς γρήγορα και με ασφάλεια, λόγω των μικρών, γειτονικών βασιλείων. Άρα, θυμίζει λίγο (κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες) total war η σειρά. Βέβαια, το πρόβλημα με το ξεκίνημα στην Αγγλία είναι ότι έχεις ν' αντιμετωπίσεις τους Σκανδιναβούς, οι οποίοι όχι μόνο συμμαχούν μεταξύ τους (αλλά και τρώγονται μεταξύ τους), αλλά διαθέτουν και πολυπληθή στρατεύματα, ειδικά όταν συνασπίζονται εναντίον του παίκτη ή άλλων βασιλείων. Αν κάποιος ξεκινήσει στην ηπειρωτική Ευρώπη, πρέπει να παίξει διαφορετικά, ήτοι να χρησιμοποιήσει συμμαχίες και δολοπλοκίες, διότι αν πάει με το σπαθί στο χέρι, τα πράγματα θα πάρουν άσχημη τροπή.

Ας πούμε, ενώ είχα το kingdom of Mercia μεταξύ της περιοχής μου και των Σκανδιναβών, χρησιμοποιούσα, δηλαδή, τη Mercia ως ανάχωμα, βλέπω ότι ετοιμάζουν πόλεμο εναντίον μου, με έπαθλο ένα δουκάτο μου. 2.500 περίπου στρατό εγώ, 10.000-11.000 αυτοί (με τους συμμάχους τους). Ε, αποφάσισα ότι ο πόλεμος ήταν χαμένος πριν καν ξεκινήσει, οπότε παρέδωσα το δουκάτο και γλύτωσα την επικράτειά μου.

Μετά από λίγο, μου κάνουν πρόταση να χωρίσουμε τις περιοχές μας, έτσι ώστε να σχηματιστεί το βασίλειο του Wessex και το βασίλειο του Jorvik, με παράλληλη σύναψη ειρήνης έως το 900 μ.Χ. Την αποδέχθηκα και τώρα έχω το βασίλειο του Wessex. Προετοιμάζομαι, όμως, για τον αναπόφευκτο πόλεμο με το βασίλειο του Jorvik, καθώς το νησί δεν μας χωράει και τους δυο. Έχω κατακτήσει τα περισσότερα μικρά και γειτονικά μου βασίλεια και έχω αυξήσει τη στρατιωτική μου δύναμη (4.200 άνδρες), οπότε είμαι ίσα βάρκα ίσα νερά με το Jorvik. Βέβαια, αυτοί έχουν 1-2 ισχυρούς συμμάχους, οπότε, επειδή σε 3 χρόνια λήγει η συνθήκη ειρήνης, πρέπει να βρω κι εγώ 1-2 συμμάχους, ώστε να είμαι έτοιμος για τη σύγκρουση γιγάντων.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι ότι έχω ένα παιδί, γιο, ο οποίος, τελικά, μόλις πέθανε ο αρχικός βασιλιάς-παίκτης, δεν κληρονόμησε το βασίλειο (παρά το ότι είχα προετοιμάσει τα πάντα και πίστευα ότι τα είχα καταφέρει), διότι με τη δημιουργία του kingdom of Wessex άλλαξε ο τρόπος διαδοχής και, πλέον, έχουμε εκλογές. Ενώ, λοιπόν, ο διάδοχός μου προηγούταν στην εκλογή, έκανα το μοιραίο λάθος να απολύσω έναν ισχυρό υποτελή μου από τη θέση του Chancellor, για να βάλω τον αδερφό μου και θείο του διαδόχου στη θέση αυτή, με αποτέλεσμα ο θυμωμένος υποτελής ν' αλλάξει την ψήφο του και να δώσει τον θρόνο στον αδερφό μου, καθώς, εκείνη τη στιγμή, πέθανε ο αρχικός βασιλιάς-παίκτης.

Οπότε, τώρα, παίζω με τον αδερφό του πρώτου βασιλιά, αλλά έχω δώσει ένα σωρό τίτλους στον διάδοχο που ετοίμαζα εξαρχής (γιο του πρώτου βασιλιά και ανιψιό του τωρινού παίκτη μου) και όρισα ότι αυτός θα κληρονομήσει το βασίλειο, παρακάμπτοντας τα παιδιά μου, χωρίς συνέπειες μέχρι στιγμής. Έδωσα κι ένα δουκάτο στον πρωτότοκο, για να μην γκρινιάζει.

Ενδιαφέρον save, μέχρι στιγμής, να δω, τώρα, τι θα κάνω με το Jorvik.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
  • Like 7
Δημοσ.
5 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Έχοντας ξεκινήσει (και σταματήσει) 5-6 saves, να πω ότι μου φαίνεται περισσότερο διαχειρίσιμη η έναρξη της δυναστικής περιπέτειας στον αγγλικό νότο (Wessex), υπό την έννοια ότι μπορείς να επεκταθείς γρήγορα και με ασφάλεια, λόγω των μικρών, γειτονικών βασιλείων. Άρα, θυμίζει λίγο (κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες) total war η σειρά. Βέβαια, το πρόβλημα με το ξεκίνημα στην Αγγλία είναι ότι έχεις ν' αντιμετωπίσεις τους Σκανδιναβούς, οι οποίοι όχι μόνο συμμαχούν μεταξύ τους (αλλά και τρώγονται μεταξύ τους), αλλά διαθέτουν και πολυπληθή στρατεύματα, ειδικά όταν συνασπίζονται εναντίον του παίκτη ή άλλων βασιλείων. Αν κάποιος ξεκινήσει στην ηπειρωτική Ευρώπη, πρέπει να παίξει διαφορετικά, ήτοι να χρησιμοποιήσει συμμαχίες και δολοπλοκίες, διότι αν πάει με το σπαθί στο χέρι, τα πράγματα θα πάρουν άσχημη τροπή.

Ας πούμε, ενώ είχα το kingdom of Mercia μεταξύ της περιοχής μου και των Σκανδιναβών, χρησιμοποιούσα, δηλαδή, τη Mercia ως ανάχωμα, βλέπω ότι ετοιμάζουν πόλεμο εναντίον μου, με έπαθλο ένα δουκάτο μου. 2.500 περίπου στρατό εγώ, 10.000-11.000 αυτοί (με τους συμμάχους τους). Ε, αποφάσισα ότι ο πόλεμος ήταν χαμένος πριν καν ξεκινήσει, οπότε παρέδωσα το δουκάτο και γλύτωσα την επικράτειά μου.

Μετά από λίγο, μου κάνουν πρόταση να χωρίσουμε τις περιοχές μας, έτσι ώστε να σχηματιστεί το βασίλειο του Wessex και το βασίλειο του Jorvik, με παράλληλη σύναψη ειρήνης έως το 900 μ.Χ. Την αποδέχθηκα και τώρα έχω το βασίλειο του Wessex. Προετοιμάζομαι, όμως, για τον αναπόφευκτο πόλεμο με το βασίλειο του Jorvik, καθώς το νησί δεν μας χωράει και τους δυο. Έχω κατακτήσει τα περισσότερα μικρά και γειτονικά μου βασίλεια και έχω αυξήσει τη στρατιωτική μου δύναμη (4.200 άνδρες), οπότε είμαι ίσα βάρκα ίσα νερά με το Jorvik. Βέβαια, αυτοί έχουν 1-2 ισχυρούς συμμάχους, οπότε, επειδή σε 3 χρόνια λήγει η συνθήκη ειρήνης, πρέπει να βρω κι εγώ 1-2 συμμάχους, ώστε να είμαι έτοιμος για τη σύγκρουση γιγάντων.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι ότι έχω ένα παιδί, γιο, ο οποίος, τελικά, μόλις πέθανε ο αρχικός βασιλιάς-παίκτης, δεν κληρονόμησε το βασίλειο (παρά το ότι είχα προετοιμάσει τα πάντα και πίστευα ότι τα είχα καταφέρει), διότι με τη δημιουργία του kingdom of Wessex άλλαξε ο τρόπος διαδοχής και, πλέον, έχουμε εκλογές. Ενώ, λοιπόν, ο διάδοχός μου προηγούταν στην εκλογή, έκανα το μοιραίο λάθος να απολύσω έναν ισχυρό υποτελή μου από τη θέση του Chancellor, για να βάλω τον αδερφό μου και θείο του διαδόχου στη θέση αυτή, με αποτέλεσμα ο θυμωμένος υποτελής ν' αλλάξει την ψήφο του και να δώσει τον θρόνο στον αδερφό μου, καθώς, εκείνη τη στιγμή, πέθανε ο αρχικός βασιλιάς-παίκτης.

Οπότε, τώρα, παίζω με τον αδερφό του πρώτου βασιλιά, αλλά έχω δώσει ένα σωρό τίτλους στον διάδοχο που ετοίμαζα εξαρχής (γιο του πρώτου βασιλιά και ανιψιό του τωρινού παίκτη μου) και όρισα ότι αυτός θα κληρονομήσει το βασίλειο, παρακάμπτοντας τα παιδιά μου, χωρίς συνέπειες μέχρι στιγμής. Έδωσα κι ένα δουκάτο στον πρωτότοκο, για να μην γκρινιάζει.

Ενδιαφέρον save, μέχρι στιγμής, να δω, τώρα, τι θα κάνω με το Jorvik.

προσπάθησε να κάνεις και συμμαχίες. Εγώ τώρα που παίζω αγγλία ξανά αυτό κάνω συν ότι πάντα κρατάω αποθεματικό σε χρήματα ώστε ανά πάσα στιγμή αν μου την πέσει κάποιος ισχυρός να μπορέσω να πάρω πολλούς μισθοφόρους. 

Για την εσωτερική ηρεμία του βασίλειου είναι σημαντικό το reputation σου να είναι υψηλό και καλό είναι και το piety να το κρατάς σε μεγάλο level. 

Αν είναι είσαι καθολικός και με μεγάλο piety κάποια στιγμή μπορείς να δημιουργήσεις δική σου σταυροφορία και να στην πέσει κάποιος ας πουμε οι σκανδιναβοι που δεν είναι καθολικοί να μπορείς να μαζέψεις και στρατεύματα από crusader.

• Like 2
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Mετά από πολλά επιτέλους δημιούργησα την αυτοκρατορία μου φυσικά πάει σετ με το κατάλληλο στέμα :D 

XNRUkEa.png

Foji6N4.png

• Like 8
Δημοσ.

Ο Δούκας της Άλμπα πώς βρέθηκε από την Ισπανία στην Αγγλία και δε σε αφήνει να κλείσεις καρέ? Επίσης τι είναι αυτή η πράσινη κουτσουλιά μέσα στη μέση, και τι είναι οι κόκκινες κουτσουλιές που έχεις αφήσει στη Γαλλία? Προικώα? Μπορείς να τα εκμεταλλευτείς κάπως?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/6/2021 στις 9:21 ΜΜ, Tobajara είπε

Ο Δούκας της Άλμπα πώς βρέθηκε από την Ισπανία στην Αγγλία και δε σε αφήνει να κλείσεις καρέ? Επίσης τι είναι αυτή η πράσινη κουτσουλιά μέσα στη μέση, και τι είναι οι κόκκινες κουτσουλιές που έχεις αφήσει στη Γαλλία? Προικώα? Μπορείς να τα εκμεταλλευτείς κάπως?

Αυτό το πράσινο είναι το βασίλειο της Ιρλανδίας που πήγε άκλαυτο φυσικά :D.

Αυτό με τον δούκα γίνονται καραμπόλες πολλές λόγο βασιλικών οικογενειών. Μην πας μακριά και εδώ είχαμε βασιλιάδες κάτι ότι νάναι Γερμανούς και ξένους δλδ αυτοί αν ήταν στο μεσαίωνα θα μπορούσαν να προσαρτήσουν τα εδάφη στην μητρική τους χώρα. 

Tώρα πλέον η αυτοκρατορία έχει αυτή την μορφή 

Το βασίλειο της Alba το κατέκησα πολύ εύκολα καθώς τους πήρα τον τίλο και μετά απλά πήρα τους vassal μαζί 

WnkI7PT.jpeg

Επεξ/σία από chek2fire
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Diinekis21 είπε

Έχει να προτείνει κάποιος κάνα tutorial για το game;

Έχω πάρει μια μυρωδιά από το CKII.

αν μπορείς να παίξεις το 2 τότε δεν θα δυσκολευτείς σε αυτό εδώ. Είναι πιο κατανοητό στους μηχανισμούς του. 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 17/7/2021 στις 11:45 ΠΜ, Diinekis21 είπε

Έχει να προτείνει κάποιος κάνα tutorial για το game;

Έχω πάρει μια μυρωδιά από το CKII.

καλησπερα το πηρες τελικα;; εγω εχω σταματησει κανα 2μηνο λογω euro και γενικως αλλα καποια στιγμη θα το ξεκινησω παλι.( δεν εχω μαθει ακομα να παιζω αλλα θα το προσπαθησω) Τωρα σκεφτομαι να δοκιμασω humankind και μετα θα ξεκινησω παλι το ck3. Oι υπολοιποι τι βασιλεια εχετε πως πατε;;;

Δημοσ.

εγώ ακόμα την αυτοκρατορία πλέον της Βρετανίας θα το πάω όσο πάει με επέκταση πλέον στην ηπειρωτική ευρώπη και μετά λέω να πιάσω βυζάντιο που δεν έχω παίξει ποτε. 

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, πρόσφατα το άρχισα σαν παιχνίδι, δεν είχα καμία εμπειρία με πιο παλιό CK.
Κατάφερα με το ironman mode να το πάω ως 1453 και να βγάλω και αρκετά άλλα achievements στην πορία.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί πρέπει να βρούμε το primogeneture; και μάλιστα τόσο πολύ αργά στο παιχνίδι;
Από όσο γνωρίζω ιστορία εξ 'ορισμού ο πρωτότοκος ήταν πάντα αυτός που κληρονομούσε τα πάντα και όλα τα άλλα σενάρια ήταν εξαιρέσεις του κανόνα. Για μένα ίσως το πιο μεγάλο φάουλ του παιχνιδιού. Θα είχε και νόημα να κάνουν και τα ΑΙ κινήσεις ενάντια των παιχτών αν ξέραν ότι αυτός θα είναι ο διάδοχος.
Μέχρι πριν το primogeneture κατάλαβα ότι δεν έχει νόημα να επεκταθείς καθόλου εκτός και αν θες να κάνεις πολέμους μετά με συγγενείς για τα "claims" ώστε να τους κάνεις vassals πάλι.

Είχα αρχίσει το Iberian Struggle με τους Menendez, γενικά είχε ενδιαφέρων πολύ.
Κατάφερα και πήρα όλη την Ισπανία και έδιωξα τους μουσουλμάνους πίσω στην έρημο :devil: αλλά νασου πάει ο Βασιλιάς(έφτασε 92!)!
12 διαφορετικά Kingdoms αυτόνομα...έγιναν βασιλιάδες ακόμα και οι cupbearers! Ξανάμανα πάλι πόλεμο σε έναν προς έναν για να τους φέρω κάτω από ένα banner. Μέχρι να φτάσω στον 11ο από τους 12, πάει ο "νέος" παίχτης! Ακόμα πιο "νέος" διάδοχος, ξανά σπασμένος σε πόσα βασίλια και έχω χάσει και το "claim" για το 12ο από πριν.
Το παραπάνω σε loop 2-3 φορές ακόμα όπου είπα "άντε στα τσ@κ1δ1@" κάθησα τα έχασα όλα όσα μπορούσα να χάσω από την ξενέρα και απλά περίμενα να ανακαλύψω το primogeneture.
Να πω ότι έκανα disinherit όλα τα αγόρια και άφηνα μόνο ένα που έβλεπα ότι θα γινόταν καλός ηγέτης. Δεν βοήθησε και τόσο και μια φορά μάλιστα πέθανε ο μόνος που δεν έκανα disinherit και πριν προλάβω να μπω να το αλλάξω στον επόμενο, πέθανε και ο παίχτης μου και πήγε το στέμμα σε άλλη οικογένεια με ουσιαστικό game over για μένα

Βρήκα mod που το έχει από την αρχή αλλά θέλω να παίζω με achievements οπότε δεν μπορώ να βάλω mods.
Με τι μπορώ να αρχίσω και να το έχω από την αρχή; ή αν έχει κάποιον άλλο τρόπο να πεις την πιο απλή λέξη στην ιστορία "είσαι ο διάδοχος"; Δεν μου κάνει λογικό ή ιστορικά ορθό αυτό το πράγμα. 

Μετά το άλλο, stress simulator είναι το παιχνίδι; Εκτελώ δολοφόνο; Stress! Πάω σε γιορτή; Stress! Βόλτα τον σκύλο; Stress!
Seduce; Stress! Ε μα στο διάκο! Και που ανασένεις σε αυτό το παιχνίδι critical stress είναι!
Ναι τα έχω δει τα χαρακτηριστικά που έχουν τι δίνουν και τι παίρνουν, αλλά αν δεν έχεις το ένα trait και έχεις κάποιο άλλο θα έχεις το ανάποδο, δλδ αν δεν εκτελέσεις τον δολοφόνο θα πάρεις stress που τον άφησες! Πόσοι ηγέτες ιστορικά πήγαν από stress για να μπει αυτός ο μηχανισμός στο παιχνίδι και μάλιστα σε τόσο μεγάλο ρόλο; Θα πρέπει να ήταν το 90% αλλιώς δεν θα υπήρχε καν σαν σημείο αναφοράς!

Ένα ακόμα κομμάτι που μου την βιδώνει απίστευτα είναι τα πόσα events σκάνε και σκάνε όλα μαζί την χειρότερη στιγμή.
Προσπαθώ να στείλω τον στρατό μου σε ένα μέρος και δεν μπορώ να κάνω κλικ στον χάρτη γιατί βγαίνουν το ένα event μετά το άλλο και έτσι για να πάνε "1 τσιγάρο δρόμο" μέχρι να βρω καθαρό κομμάτι στην οθόνη για να κάνω κλικ αλλάζουν και οι 4 εποχές του Vivaldi!
Και παίζω είτε στο 2 είτε στο 3 speed, αλλά ακόμα και στο 1 να το βάλω μιλάμε είναι άθλια η κατάσταση!

Παίζουμε με τον @kourt71724 multiplayer, έχει πολύ πλάκα το τι γίνεται με τις συζύγους του 🤣🤣🤣 αν θέλει κανείς να μπει στην παρέα μας έχουμε discord. Σαν multi δεν έχει achievements και παίζουμε vanilla, αν και λέμε να βάλουμε κάποια πολύ απλά mods πχ αυτό που καθαρίζει όλα τα notifications για αρχή.

Γενικά πείτε καμία συμβουλή γιατί ίσως το παίζω λάθος το παιχνίδι! Δεν έχω δει guides και όπως είπα στην αρχή δεν είχα παίξει ποτέ πριν CK. Σαν μη γνώστης από τα παλιά και νέος στην σειρά μου φαίνονται τα παραπάνω ως φθηνές πρακτικές για να βάλουν έναν βαθμό δυσκολίας στο παιχνίδι αντί να κάναν ρεαλιστικά και έξυπνα πράγματα βασισμένα στην ιστορία.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, comfuzio είπε

Μέχρι πριν το primogeneture κατάλαβα ότι δεν έχει νόημα να επεκταθείς καθόλου εκτός και αν θες να κάνεις πολέμους μετά με συγγενείς για τα "claims" ώστε να τους κάνεις vassals πάλι.

Απλα θα πρεπει να πηγαινεις στοχευμενα για νεες περιοχες, αυτες που ειναι στο ιδιο duchy και ξεμπαρκες μεμονομενες τριγυρω. Μετα παλι στοχευμενα με τον ιδιο χαρακτηρα, που θα ξερεις οτι εχεις χρονο και χρημα, να καταλαβεις παλι αλλα στοχευμενα duchies που θα ειναι κατω απο το ιδιο βασιλειο ωστε να το δημιουργησεις μετα για να μην σπασουν στην διαδοχη. Μετα το ιδιο και σε βαθμο αυτοκρατοριας.

11 ώρες πριν, comfuzio είπε

Παίζουμε με τον @kourt71724 multiplayer, έχει πολύ πλάκα το τι γίνεται με τις συζύγους του 🤣🤣🤣 αν θέλει κανείς να μπει στην παρέα μας έχουμε discord.

Το εχω σταματησει αλλα για multi ετσι για την πλακα, ισως το ξαναξεκινησω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...