alex.panag Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Καλησπερα σε ολους!! Εχω το λαπτοπ της toshiba satellite l755-18p το οποίο το ειχα παρει το 2011 τετοια εποχη περιπου δηλαδη ειναι ηδη 8 χρονων. Η χρηση που του κανω ειναι παρα πολυ απλη. Ταινιες/σειρες/μουσικη, excel, chrome και απο εκει και περα κανα παιχνιδι. Απο παιχνιδια τα περισσοτερα χρονια επαιζα football manager, καποιες περιοδους με επιανε να παιξω κανενα pro/fifa και πιο σπανια αλλα οχι και απιθανο να παιζω κανα call of duty, attila. Τα αναφερω για να περιγραψω τις αναγκες μου. Τα τελευταια 2 χρονια περιπου το λαπτοπ εχει γινει αργο οπως ειναι λογικο και τελευταια που με επιασε να παιξω το football manager 2019 για να μην κλεισει χρειαζεται να κλεισω οποιο αλλο προγραμμα εχω ανοιχτο (viber, το ccleaner που ειχα εγκαταστησει μια περιοδο κλπ) και παλι ομως αργεί και κανει πολυ φασαρία το ανεμιστηράκι. Μετα απο ολο αυτο το κατεβατο παμε στις ερωτησεις μου. 1) Το λαπτοπ ειναι ξεκαθαρα κακοσυντηρημενο (Δεν το εχω παει για καθαρισμο τοσα χρονια) αλλα ειναι προσεγμενο. Θελω να πω πως μπορει να μην το εχω καθαρισει ΠΟΤΕ αλλα το προσεχω απο πτωσεις χτυπηματα κλπ και μαλιστα τα τελευταια χρονια το λειτουργω σαν desktop μιας και το εχω συνεχως στο γραφείο. Αν το παω να το καθαρισουν, να του αλλαξουν παστα ή οτι άλλο κανουν θα δω μεγαλη διαφορα ή μετα απο τοσα χρονια σαπιλας οτι και να κανεις τωρα δεν σωζεται. (Εκτιμηση ζηταω γιατι και εσεις δε ξερετε τι θα γινει) 2) Εφοσον δεν δω βελτιωση και χρειαστει να παρω αλλο κάνοντας μια μινι ερευνα στο skroutz εχω δει 3 λαπτοπ και εχοντας περιγραψει τις αναγκες μου θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας. Κυριως στο αντικειμενο του μηπως παιρνω κατι πολυ καλυτερο απο αυτο που χρειαζομαι και δινω λεφτα τα οποια εν τελει δε θα τα χρησιμοποιησω. Επισης η αληθεια ειναι οτι απο toshiba εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος αν εξαιρεσω την μπαταρια που με αφησε στα 3-4 χρονια (Αν και της εκανα κακη χρηση γιατι το ειχα ολη την ωρα στην πριζα). Ωστοσο toshiba σε τιμη λογικη και με τα χαρακτηριστικα που βαζω δεν βρισκω. Τιμη λογικη θεωρω κατω απο 900 ευρω. Πιο κατω αναφερω και τα link με τα λαπτοπ που εχω δει να μου πειτε την γνωμη σας. https://www.skroutz.gr/s/19305095/Dell-Inspiron-3583-i7-8565U-16GB-512GB-FHD-W10.html#specs https://www.skroutz.gr/s/19279123/Asus-TUF-Gaming-FX505GD-BQ302T-i7-8750H-8GB-512GB-GeForce-GTX-1050-FHD-W10.html#specs https://www.skroutz.gr/s/17670566/Dell-Inspiron-5570-i7-7500U-8GB-256GB-FHD-W10.html#specs Βγηκε λιγο παραπανω απ οσο θα ηθελα οποτε σας ευχαριστω και μονο που το διαβασατε
ss13 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 11 λεπτά πριν, alex.panag είπε Αν το παω να το καθαρισουν, να του αλλαξουν παστα ή οτι άλλο κανουν θα δω μεγαλη διαφορα ή μετα απο τοσα χρονια σαπιλας οτι και να κανεις τωρα δεν σωζεται. (Εκτιμηση ζηταω γιατι και εσεις δε ξερετε τι θα γινει) Kαλώς όρισες , εαν θες τρέξε αυτό https://download.cnet.com/Hard-Disk-Sentinel/3000-2086_4-10466403.html πες μας τι ποσοστά σου λέει ( Health / Performance ) , πόσο χώρο ελεύθερο έχει ο δίσκος σου , επίσης πάνω αριστερά της αναφοράς ποιο είναι το μοντέλο του δίσκου ( τόσα χρόνια Laptop , η αλλαγή δίσκου είναι αυτονόητη ) , βάση ψύξης έχεις ;
alex.panag Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστω για το καλωσορισμα! Το εκανα download, το εγκατεστησα, το ανοιξα και μου εβγαλε την οθονη που επισυναπτω. Σχετικα με την βαση ψυξης, αν κρινω οτι δεν ειμαι σιγουρος τι εννοεις μαλλον δεν θα εχω! Αν εννοεις βαση που εχει ανεμιστηρακια εχω ναι αλλα δεν εχει ψυξη. Μονο ανεμιστηρακια Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από alex.panag
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δες και θεμοκρασιες για ξεκινημα! Η σειρα i5-24X0 δυστυχως <εβραζε>: https://postimg.cc/BXQZP9q9 Αυτο δεν ειναι υπερβολη: εδω ^^ βλεπεις εναν i5-2430 να...98C-αριζει! 🥵 https://www.hwinfo.com/download/
alex.panag Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Ενδεχομενως να μην εχω καταλαβει τι πρεπει να κανω! Απλα ανοιγω το προγραμμα και μου βγαζει την οθονη που επισύναψα ή δινω εντολη να τρεξει καποιο τεστ;
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 SSD εννοειται πως θα βαλει 😎 Αλλα οι θερμοκρασιες ειναι σημαντικες: γιατι θα δειξουν αν πρεπει να γινει και ανοιγμα του απο αλλον -> δεν ειναι το ευκολοτερο στο Toshiba εδω 3 λεπτά πριν, alex.panag είπε Ενδεχομενως να μην εχω καταλαβει τι πρεπει να κανω! Απλα ανοιγω το προγραμμα και μου βγαζει την οθονη που επισύναψα ή δινω εντολη να τρεξει καποιο τεστ; Μπορεις να κανεις και τεστς στο δισκου, αλλα καταρχην οταν φαινεται ενταξει -και δεν ανησυχεις μην εχεις κανενα θεμα data loss- τον χρησιμοποιεις μετα μονο σαν εξτρα δευτερο, και του βαζεις ssd για boot δισκο! 😀
alex.panag Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Απο αυτη την οθονη που πηρα φαινεται οτι λειτουργει μια χαρα σωστα;
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Ναι εχει μεν δουλεψει πολλες ωρες αλλα δεν φαινεται προβλημα, μπορεις να τον χρησιμοποιεις και βεβαια θα αναβαθμισεις se SSD!
alex.panag Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Οποτε θεωρεις οτι αρκει να τον αναβαθμισω σε SSD και οτι δεν αξιζει να κανω καποια αγορα, σωστα; Ή καταλαβα λαθος;
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Αν τυχον ο i5...βραζει, πρεπει και να τον ανοιξει => τεχνικος! Ενω τοποθετηση SSD, και κλωνοποιηση λειτουργικου προγραμματων κλπ μπορεις να κανεις μονος σου! 😀 Γενικοτερα σε αυτον που εδειξα οποτε γκαζωνε ο επεξεργαστης εφθανε μεχρι..98C(!) και μετα κατεβαινε συχνοτητα –αυτό το κανουν cpu, μετα >τους 97C, για προστασια. Προφανως δεν ειχε παθει κατι. Αλλα οσο να είναι, το να αντιλαμβανεσαι πως εφτανε τοσο ψηλα, γιατι εκαιγε στην αριστερη πλευρα στα ποδια ετσι, είναι λιγο ‘καπως’..😯
ss13 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, alex.panag είπε Σχετικα με την βαση ψυξης Αν χτυπήσεις αυτή την βάση https://www.skroutz.gr/s/3730456/CoolerMaster-Notepal-XL.html μαζί με τον Ssd που σου πρότεινε ο TheDevilMayCare θα είσαι εντάξει
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Στο παραδειγμα που αναφερω, επεσε -35 (!) C, με τις εξης ενεργειες / αλλαγες: - Καθαρισμος fan - Αλλαγη thermal paste - Αλλαγη επεξεργαστη 😎 Αλλα αν δεν βλεπεις +80αρια σε θερμοκρασιες, δεν υπαρχει λογος για ανοιγμα!
teo_3 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Καταρχάς, μιας που απο ότι κατάλαβα δεν το 'χεις να το ανοίξεις μόνος σου να αλλάζεις πάστα και thermal pads, ξεκίνα απο τα βασικά. Πήγαινε το λάπτοπ σε ένα βενζινάδικο και φύσα το με ένα πιεστικό αέρα, θα βγούνε αρκούδες απο μέσα. Αν ακούσεις το ανεμιστηράκι να δουλεύει πιο ομαλά, που είναι το μόνο σίγουρο αν δεν το φύσηξες ποτέ, καλώς. Μετά απεγκατέστησε το κατά 99% free antivirus που χρησιμοποιείς ή κάντου ένα φορμάτ. Αν δεις ότι ανασαίνει κάπως το λάπτοπ, τότε άλλαξε εύκολα το σκληρό σε SSD και θα δεις μεγάλη βελτίωση στην ταχύτητα.
kostis76 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Οπως ειπαν τα παιδια παραπανω, οπωσδηποτε αλλαγη παστας και καθαρισμο (αν δεν εχει γινει ποτε) και απο εκει και περα με ενα SATA III SSD 256GB και αλλα 4GB SODIMM RAM (+50 ευρω περιπου) (για να ενεργοποιηθει το dual channel) θα πεταει (σε σχεση με τωρα παντα). Αυτα ειναι τα specs του; SATELLITE L755-18P PART NUMBER: PSK2YE-07C00JGE Windows® 7 Home Premium 64-bit (pre-installed, Toshiba-HDD recovery) Intel® Core™ i5-2410M Processor 39.6cm (15.6”) , Toshiba TruBrite® HD TFT High Brightness display with 16 : 9 aspect ratio and LED backlighting Hard disk 640 GB Modena Red with Matrix pattern, black keyboard 4,096 (1x) MB, DDR3 RAM (1,333 MHz) NVIDIA® GeForce® GT 525M with CUDA™ Technology
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα