Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξυπνάω 5.10 με αφύπνιση κάθε πρωί, για να είμαι δουλειά στις 07.00 καθώς είμαι 50 λεπτά μακριά από εκεί που μένω (τυχεροί όσοι δουλεύουν κοντά εκεί που μένουν). Κοιμάμαι 6 ώρες περίπου καθημερινά. Έχω πάρει ένα huawei watch gt και έχω ενεργοποιημένo το sleep tracking. Εχω παρατηρήσει ότι αν κάνεις βαθύ ύπνο συνεχόμενο και κοντά στο 1/3 του συνολικού σου ύπνου είσαι μια χαρά την άλλη μέρα ακόμα και αν έχεις κοιμηθεί 5 ώρες συνολικά. Αρκεί βέβαια να μην ξυπνήσεις σε φάση του βαθύ ύπνου, όπου θα είσαι κομμάτια και θα σέρνεσαι μετά. 

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πηγαινε δουλεψε μια εβδομαδα σε φουρνο και θα σου φανουν ολα παραδεισος μετα.

Παρεπιπτοντως εισαι αντρας; Σκοπια εχεις κανει ποτε; 4-6 πχ; 2-4;

Δημοσ.
Στις 20/10/2019 στις 11:02 ΜΜ, lactate είπε

Ήρθε η αναθεματισμένη εποχή που δεν ήθελα να έρθει. Αυτή η καταχρηστική, επονείδιστη και μη βιώσιμη περίοδος που πρέπει να ξυπνάω στις 7 παρά 10 για μια χρονιά περίπου. Όμως δεν τα πάω καλά με το πρωινό ξύπνημα και δεν την παλεύω κάστανο να κοιμάμαι στις 11. Εσείς τα καταφέρνετε; Μόνο σε μενα είναι τόσο δύσκολο και τόσο καταπιεστικό; Εγώ σε διάθεση τώρα είμαι να βγω για ποτό, μέχρι να πάω και σινεμά να δω το Τζόκερ. Εσείς; οεο;

Αν κάνεις δουλειά γραφείου, πρέπει να κάνεις και κάτι που να σε κουράζει πολύ σωματικά. Κάνε επιτόπιο τροχάδην στην τελική αν δεν έχεις επιλογές. Μετά θα κλείνουν τα μάτια μόνα τους πριν τις 11...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ison_ είπε

Αν κάνεις δουλειά γραφείου, πρέπει να κάνεις και κάτι που να σε κουράζει πολύ σωματικά. Κάνε επιτόπιο τροχάδην στην τελική αν δεν έχεις επιλογές. Μετά θα κλείνουν τα μάτια μόνα τους πριν τις 11...

κάνω crossfit

και δεν είναι δουλειά γραφείου, έχει αρκετό πάνω κάτω πολλές φορές. 

1 ώρα πριν, archer100 είπε

Πηγαινε δουλεψε μια εβδομαδα σε φουρνο και θα σου φανουν ολα παραδεισος μετα.

Παρεπιπτοντως εισαι αντρας; Σκοπια εχεις κανει ποτε; 4-6 πχ; 2-4;

Δεν έχω πάει ακόμα στρατό αλλά ο στρατός με όλα τα κακά του είναι ένα εργάκι που το παίζεις για ένα 9μηνο. Η δουλειά κρατάει παραπάνω. Και άλλο να κάνεις το ζομπι σε μια σκοπιά και άλλο να πρέπει να κάνεις λεπτοδουλειές και να έχεις σοβαρή ευθύνη εκείνη τη στιγμή με ασθενείς κτλ.

Δημοσ.

Μέχρι τον Μάρτη που δούλευα σε γραφείο κοιμόμουν κατά τις 2 το βράδυ και ξυπνούσα στις 6:30. Τότε ξυπνούσαν τα παιδιά, τότε ξυπνούσα κι εγώ. Η ημέρα περνούσε φυσιολογικά χωρίς κούραση.

Τώρα που δουλεύω σε πιο... κουραστική και χειρωνακτική θέση γυρίζω κατά τις 10 το βράδυ και με δυσκολία κρατάω τα μάτια μου ανοιχτά μέχρι τις 11. Ξυπνάω κατά τις 3, κάθομαι μέχρι τις 4 περίπου στο tablet και κοιμάμαι ξανά μέχρι τις 6:30. Περιττό να πω ότι όλη μέρα είμαι πτώμα. Ευτυχώς εργάζομαι κοντά στο σπίτι

Δημοσ.

Στη δουλεια μου υπαρχει ενα περιεργο αλλα ευελικτο προγραμμα, μπορεις να διαλεγεις ποτε πηγαινεις το πρωι, πχ αν πας 7 τελειωνεις 3, αν πας 8 τελειωνεις στις 4, 9-17:30 και 10-18:30. Επειδη δεν μενω ιδιαιτερα κοντα (θελω 20-25' λεωφορειο κ μετα αλλα 20' με ποδια) συνηθως παω 9 κ ξυπναω 6. 

Αν φυγω κατευθειαν στην ωρα μου, φτανω σπιτι 7 παρα. Το μονο που θελω ειναι να κανω μπανιο, να χαλαρωσω γενικοτερα κ υπνος κατα τις 11 το πολυ.

Τα σκ ειναι δυσκολα γτ ξυπναω αυτοματα στις 6, αλλα παλευεται. 2 εβδομαδες ειμαι off λογω τραυματισμου κ πλεον κοιμαμαι 12-1 κ ξυπναω 8. Πρεπει να "προπονηθω" παλι πριν γυρισω στη δουλεια.

Δημοσ.

Ακούω από όλους ότι κοιμάστε μέχρι 6 ώρες και τη παλεύετε.

Εγώ με κάτω από 7.5 ώρες ύπνο ανά μέρα είμαι ερείπιο. Με 7.5 ώρες ύπνο είμαι τέλεια.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leoroni92 είπε

Εγώ με κάτω από 7.5 ώρες ύπνο ανά μέρα είμαι ερείπιο. Με 7.5 ώρες ύπνο είμαι τέλεια.

Δεν είναι ότι δεν θέλουμε αλλά γιατί δεν προλαβαίνουμε ειδάλλως.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leoroni92 είπε

Εν μέρη είναι συνήθεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικά και καλό. Όταν πχ ήμουν 20 και φοιτητής έτρωγα τα βράδια μου είτε σε τσιπουράδικα κλπ είτε σε lan parties. Για περίπου 6 μήνες κοιμόμουν ένα 8ωρο κάθε 2ο βράδυ. Αυτό δεν μπορώ να το κάνω τώρα με την καμία. 

Δημοσ.

Εγώ γενικά κάνω βάρδιες ότι να ναι και το βιολογικο ρολοι σχεδον ανύπαρκτο. Γενικά κοιμάμαι μ.ο. 5 ώρες τη μέρα.

Αλλά ρε γαμώτο καμιά φορά όταν κοιμάμαι κανα 8-9 ώρες καλού ύπνου, μετά κάνω 2 μέρες να κοιμηθώ. Είμαι κομμάτια, έχω κοιμηθεί 11 ας πούμε ξυπνάω 8 παρά φρεσκαδούρα, 8ωρο δουλειά, απόγευμα γυμναστηριο. Καμία βολτίτσα με φίλους πιο αργά και γυρναω σπίτι και κοιτάω ταβάνι. Πάω άυπνος για δουλειά αν είμαι πρωινός και **μπιμ**αι. Να πάρει. Σας τυχαίνει ποτέ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...