Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξύπνημα στις 06:00 (το πρωί θέλω το χρόνο μου - δε μπορώ να τρέχω), στη δουλειά από τις 07:00-15:00, φαγητό στις 15:20 και μετά καφεδάκι ή λίγη ξεκούραση (ανάλογα και με τα κέφια των παιδιών), δραστηριότητες οικογενειακές, διάβασμα για το μεταπτυχιακό.

Δύο φορές την εβδομάδα απογευματινό μάθημα στο Πανεπιστήμιο.

Ύπνος κατά κανόνα 23:30-00:00. Ρεφάρω ώρες ύπνου το ΣΚ καθώς και κατά Μ.Ο. μια μέρα τη βδομάδα το μεσημέρι (όχι πάντα).

Έχω συνηθίσει με σχετικά λίγες ώρες υπνου και νιώθω πως καταφέρνω πολύ περισσότερα μέσα στη μέρα απ' ότι 10 χρόνια πριν.

Επεξ/σία από DrFreeman
typos + προσθήκες
  • Thanks 1
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως τα έχετε καταφέρει ρε κεραταδες και σχολάτε όλοι στις 3-4 ; 😁

12:30-1 κοιμάμαι κάθε μέρα και το πρωί ξυπνάω 7, παρόλο που φεύγω 8:30 από το σπίτι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξυπνάω 7, αρκετές φορές μόνος πιο νωρίς ( 6, 6+), πάντα χωρίς το παραμικρό θέμα. Πολύ σπάνια να κοιμηθώ μετά της 8, εκτός και άμα έχει προηγηθεί μεγάλο ξενύχτι ( εξαιρετικα σπανια θα ξενυχτισω άμα έχω δουλειά την επόμενη μέρα). Δουλειά 745 έως 1630. Στο κρεβάτι θα πέσω κάποια στιγμή μεταξύ 9+ και 11 παρά, αλλά δεν κοιμάμαι ποτέ κατευθείαν, πάντα θα δω σειρά η ταινία στο ταμπλετ, το πόση ώρα θα με πάρει μέχρι να αποκοιμηθω εξαρτάται από το ποσό κουρασμένος είμαι και ποσό ενδιαφέρουσα είναι η ταινία / σειρά που θα βλέπω (πιο πολύ έχω ξενυχτισει με το The bodyguard, το βρετανικο, που ειδα 4-5 επεισοδια μονοκοπανια). Συνηθως ομως με παιρνει 11 + με 12 μεχρι να κοιμηθω. 

PS:  Απο τον στρατο ξεκινησα να ξυπνω νωρις, μεχρι τοτε ημουνα χαμαλικι,  παντα μετα της 12++...

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ.

Ξύπνημα στις 5:45 και άφιξη στην δουλεία στις 7.

Είναι ωραίο συναίσθημα την ώρα που ξυπνάει ο υπόλοιπος κόσμος να έχω ήδη βάλει μια πτήση και να τελειώνω με το κύριο μέρος της εργασίας. 

Ύπνος 11-12 το βράδυ οπότε βάζω έξι ώρες την ημέρα (γιαυτό και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια) 

• Like 2
Δημοσ.

Ξυπνάω 5-5.30 max..

Πάω γυμναστήριο μέχρι τις 7+ 

Γυρίζω σπίτι, κάνω μπανιο, τρώω χαλαρώνω και φεύγω για δουλειά στις 8

Κοιμάμαι 10.30-11μμ

Παίζει να είμαι και ο μόνος που το κάνει αυτό το πρόγραμμα...

Δημοσ.

Στο θέμα συνθηκών της δουλειάς μπορώ να πω ότι είμαι τυχερός γιατί είμαι σε ωραίο περιβάλλον τις μισές φορές γιατίέχω θέρμανση/air condition, μπορώ να έχω καφέ και να οργανώνω εγώ τη δουλειά μου που τα βρίσκω πολύ ωραία πράγματα. Επίσης το ωράριο είναι πολύ χαλαρό. Δηλαδή μπορώ μια μέρα να φύγω στις 12 μια άλλη να κάτσω μέχρι το απόγευμα.. σε συνενόηση με το αφεντικό αλλά μια χαρά ρυθμίζεται

στο άλλο μισό που χρειάζεται να πάω κάπου αλλού

α) οι τύποι θέλουν φάπες, ζηλεύω τον βέγγο σε εκείνη την ταινία με το χαστούκι σιδηρόδρομο

β) δεν μπορώ να έχω καφέ

γ) το ζήτηημα της θέρμανσης είναι με τα φεγγάρια του

δ) το κλίμα είναι άσχημο

ε) ΞΥΠΝΑΩ νωρίς :(

Δημοσ.
54 minutes ago, lactate said:

Στο θέμα συνθηκών της δουλειάς μπορώ να πω ότι είμαι τυχερός γιατί είμαι σε ωραίο περιβάλλον τις μισές φορές γιατίέχω θέρμανση/air condition, μπορώ να έχω καφέ και να οργανώνω εγώ τη δουλειά μου που τα βρίσκω πολύ ωραία πράγματα. Επίσης το ωράριο είναι πολύ χαλαρό. Δηλαδή μπορώ μια μέρα να φύγω στις 12 μια άλλη να κάτσω μέχρι το απόγευμα.. σε συνενόηση με το αφεντικό αλλά μια χαρά ρυθμίζεται

στο άλλο μισό που χρειάζεται να πάω κάπου αλλού

α) οι τύποι θέλουν φάπες, ζηλεύω τον βέγγο σε εκείνη την ταινία με το χαστούκι σιδηρόδρομο

β) δεν μπορώ να έχω καφέ

γ) το ζήτηημα της θέρμανσης είναι με τα φεγγάρια του

δ) το κλίμα είναι άσχημο

ε) ΞΥΠΝΑΩ νωρίς :(

Προσπαθώ να  καταλάβω το 2ο μισό που είναι...😄

Δημοσ.

Χρόνια ολοκληρα ξυπνημα 7 παρα για σχολειο. Κοιμηθηκα σαν φοιτητής,βεβαια πανω απο 7-8 ωρες δεν μπορω γιατί μετα νιωθω μπουφος. 1 φορα το χρονο,ανοιξη συνηθως κοιμαμαι ενα 10ωρο σερι.Την τελευταία πενταετία (σε δοξα το Θεο) για 2 χρονια δουλευα 7-16:00 και τωρα 9-19:00. Κοιμαμαι παντα 12-1 το βραδυ εκτος Σαββάτου που κανω ατασταλιες κοιμαμαι μεταξυ 2-4 με μεγιστες ωρες υπνου τις 6 που χτυπαει το βιολογικο ξυπνητηρι και ειμαι κουφετο. Για τους καταναλωτες του καφέ μεχρι 1 ωρα μετα το ξυπνημα πρεπει να εχει αρχισει η κατανάλωση.

Δημοσ.

12 χρόνια ωράριο 16:00 - 00:00, πάντα τέλειωνα όμως κατά την 01:00. Πριν τις 04:00 δεν είχα κοιμηθεί ποτέ στην ζωή μου, ούτε ως μαθήτρια/φοιτήτρια/εργαζόμενη. Το όνομα βρυκόλακας το είχα κερδίσει με το σπαθί μου. Πολλές φορές κοιμόμουν ανά δύο ημέρες.

Τα τελευταία 3 χρόνια δουλεύω 09:00- 17:00 (πριν τις 19:00 δεν έχω σχολάσει ποτέ βέβαια). Κατάφερα με πολύ κόπο να αλλάξω τον ύπνο μου και μέχρι την 01:00 να έχω κοιμηθεί. Άλλαξε η ποιότητα της ζωής μου. Το τελευταίο τετράμηνο κοιμάμαι γύρω στις 03:00, μαντέψτε; έχω ψοφήσει.

Ο βραδυνός ύπνος δεν συγκρίνεται και δεν αναπληρώνεται όσες ώρες και να κοιμηθείς μέσα στην ημέρα. Ο οργανισμός μας κάνει βασικά πράγματα πολύ συγκεκριμένες ώρες. Με το ωράριο που είχα, ενώ δεν το καταλάβαινα, μου δημιουργήθηκαν προβλήματα άγχους και κατάθλιψης, δεν έφταιγε μόνο ο ύπνος βέβαια, αλλά αυτός τα αποτελείωσε.

• Thanks 1
Δημοσ.

5-6 ωρες ΚΑΛΟΥ σερι υπνου ειναι αρκετες για να βγαλεις μια ημερα με εργασια γυμναστηριο κτλ.  Γιατι να κοιμηθεις 11 για να σηκωθεις 7 παρα 10? και στη 1 και στις 2 να κοιμηθεις μια χαρα ξεκουραζεσαι.

Δημοσ.

Δεν έχω σταθερό δυστυχώς λόγω δουλειάς. Ως εκ τούτου, δεμπορεί το βιολογικό μου ρολόι να ρυθμιστεί. Πότε δουλεύω πρωί, πότε μεσημέρι-απογευμα. 

Όταν δουλεύω μεσημέρι σχολαω στις οκτώ. Μέχρι να πάω σπίτι, να φάω, να κάνω μπάνιο (πάντα), πάει 9:30 δέκα παρά. Μέρα κάθομαι ινσομνια/utube/φατσομπουκι μέχρι τις 12 περίπου.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Nikosmile είπε

Εξαρτάται και από την δουλειά. Σας έχει τύχει βάρδια 14:00 - 22:00 (+ 1h υπερωρία οπότε 23:00) 23:30 στο σπίτι και την επομένη να είσαι πρωινός 6:00 - 14:00; Ο ορισμός του ζόμπι!

γινοταν 2 φορες τον μηνα,στην προηγούμενη μου δουλεια (βενζινάδικο, πριν 3 χρονια περίπου) αλλα σου εχω χειρότερο!!

Πρωί Δευτέρας, 9-1 delivery μετα 2-10 (μιση ωρα ταμειο) βενζινάδικο,μεχρι να παω σπιτι να με παρει ο υπνος 11μισι 12παρα, και καπακι επομενη μερα ανοιγμα βενζιναδικο (ξυπνησα 5μισι) το ειχα ανοιξει ηδη στις 6,σχολαω 2,στο ΚΑΠΑΚΙ 2 η ωρα (ειναι ακριβως απεναντι το μαγαζι με καφεδες που εκανα ντελιβερι) παω ξανα για ντελιβερι 2 με 8... Και bonus το ιδιο βραδυ στις 10 εδωσα και καταλαβε μια τουριστρια που ειχα γνωρισει πριν απο 2 περιπου βδομαδες..αχ ωραιος καιρος..μεγαλωσαμε,τωρα ξυπναω 8μισι περιπου για να παω δουλεια και θελω και αλλο υπνο..και κοιμαμαι 12μισι 1...

Δημοσ.

5 χρόνια τώρα ξυπνάω 3:30 το πρωί για να πιάσω 5 δουλειά. Όλα σχετικά καλά μέχρι που ήρθε το παιδί. Κοιμάμαι ακόμα λιγότερο με πάρα πολλές διακοπές κατά τη διάρκεια της νύχτας . 

1. Ποτέ μα ποτέ δεν θα το συνηθισω το πρωινό αυτό ξυπνημα κι ας έχει γίνει κανόνας.

2. Αλλαγές στην συμπεριφορά μου έχω προσέξει προς το παρόν έλλειψη υπομονής συν του ότι έχω γίνει πολύ ευέξαπτος. Μακροχρόνια ,αλήθεια φοβάμαι τι μπορεί να επιφέρει η έλλειψη ύπνου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι και ευτυχως σηκωνομαστε κιολας (σε αυτη την ηλικια - 50) . 

Καθε μερα υπνος πριν τις 10 και ξυπνημα στις 4.30 με 5 το πρωι - σημειωτειον μονο με το βιολογικο ρολοι , αλλα αυτα παθαινεις εαν εχεις ψηφησει ΠΑΣΟΚ 😀. (ατοιμο πρωινο commute απο ζωνη 5) 

Και σε ωρα Λονδινου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...