ge-lyk Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, gia_nnis είπε Θα πας να κανεις εξετασεις αιματος για θυροειδη και υπερηχο! Αν πραγματικα τρως παραπανω και ποτε δεν εχεις παρει κιλα τοτε εχεις τον (καλο) θυροειδη! ...το "καλός" από πού προκύπτει? Ο υπερθυρεοειδισμος(τρώω, αλλά δεν παχαίνω) είναι επικίνδυνος.
pp6210 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Έχουν δίκιο οι φίλοι που σου λένε να το δεις πιο επιστημονικά (διατροφολόγος, θυροειδής) - αν και εγώ που πήγα διατροφολόγο για να ΠΑΡΩ κιλά, το πρόγραμμα που μου έφτιαξε δεν έπαιζε. Φταίω όμως πρωτίστως εγώ, αφού το 1/3 του προγράμματος αφορά πράγματα που δεν τρώω (είτε δεν μου αρέσουν ή δημιουργούν πρόβλημα στο στομάχι). Τα δυο πράγματα που μπορείς να κάνεις άμεσα, χωρίς να ρωτήσεις κανέναν, είναι 1. τρώγε καλό πρωινό. αφού δεν μπορείς να οργανώσεις καλύτερα τα γεύματα στην ημέρα, οργάνωσε καλύτερα το πρώτο σου γεύμα. Ξύπνα λίγο νωρίτερα και καντο ρουτίνα, βάλε γιαούρτι, δημητριακά, ψωμί με βουτηρο και μελι...βαλε πράμα! 2. όπως αναφέρθηκε ήδη, τρώγε ενδοιάμεσα σνακ, π.χ. οι ξηροί καρποί και οι μπάρες δημητριακών μπορούν να είναι πάντα μαζί σου. Αν δεν "μεγαλώσει" το στομάχι δεν θα σου ζητά και τροφή.
zygorito Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Πρώτα κάνε έναν έλεγχο το θυροειδή. Μετά, ο ευκολότερος τρόπος είναι να αρχίσεις ένα ήπιο γυμναστήριο έστω και 3 φορές τη βδομάδα. Και να βάλεις στη διατροφή σου ένα ρόφημα θερμιδομπόμπα ΕΞΤΡΑ απο ότι τρως (600+ cal) οτι ώρα μπορείς: πχ 200-300ml γάλα, 50ml κρέμα γάλακτος, 1 μπανάνα, 30γρ πρωτεϊνη, 30γρ βρώμη σε σκόνη, 20γρ φυστικοβούτυρο, λίγο κακάο αν θες, ίσως και λίγο αβοκάντο αν σου αρέσει. Όλα μέσα στο μπλέντερ και πιες το!! Ή αν δε θες ρόφημα να κουβαλάς μαζί σου κάποιο ξηρό καρπό για σνακ (πχ. 50γρ ανάλατο φυστίκι έχει 250 θερμίδες, δεν ειναι λίγες) και 1-2 μπάρες δημητριακών ή αποξηραμένο φρούτο. Εγώ προσωπικά απο τα 66 ανέβηκα στα 78 κιλά έτσι. Πήρε 2 χρόνια βέβαια. Η γυμναστικη βοηθάει να αποφευχθεί το skinnyfat σώμα (που είπε ο billdanos). Πάντως πολύς κόσμος είτε τρώει λιγότερο απ'όσο νομίζει για τις θερμίδες που καίει, είτε περισσότερο απ'όσο νομίζει και λέει "κάνω δίαιτα αλλά δεν χάνω βάρος". Αν δεν έχει κάποιος θέμα υγείας είναι μαθηματικά: Θερμίδες πρόσληψης μείον θερμίδες καύσης. Δίαιτα κάνεις και με τυρογαριδάκια (αν τα γουστάρεις) αρκεί να είναι οι συνολικές θερμίδες ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ απο αυτές που καις. (Αλλο δίαιτα άλλο -ΚΑΚΗ- διατροφή). Αν δε σκοπεύεις να κάνεις γυμναστική υπολογισε 7200 θερμίδες για κάθε κιλό που θες να βάλεις, πες 1Kg ανα μήνα και φάε ότι τρως +250-300 θερμίδες τη μέρα. Αυτό ΕΞΤΡΑ απ΄ότι θα έτρωγες. Οχι σε φάση, τσίμπησα το σνακ δε θα φάω για 2 ώρες. Δεν είναι τόσο ακραίο να βάλεις 5 κιλά για να πας σε γιατρό απαραίτητα. (πχ δεν εχεις να χασεις 50 κιλα) Γενικά να μάθεις να τσιμπολογάς και όταν ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣ, γιατί χρειάζεται να πάρεις θερμίδες. 1 1
SB_1957 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 22 ώρες πριν, Muhammad είπε όλοι θέλουν να χάσουν, εγώ θέλω το ανάποδο. Είμαι με το ζόρι 60 κιλά και θέλω να πάρω κάποια κιλά (~5) διότι φαίνομαι αρκετά αδύνατος. Πάντα έτσι ήμουν βασικά Δυστυχώς δεν έχω συγκεκριμένες ώρες φαγητού, πολλές φορές τρώω απ έξω και μπορεί να τσιμπήσω μια τυρόπιτα το πρωί και μετά να φάω στις 5 το απόγευμα. Τι μπορώ να κάνω, τι να τρώω ώστε να πάρω τα κιλά που θέλω; Το θέμα είναι πως και περιόδους που έτρωγα πολύ απ έξω, (σουβλάκια ,πίτσες και ότι ανθυγιεινό υπάρχει) δεν έπαιρνα κιλά με τίποτα. Που αν τρώγανε άλλοι αυτά που έτρωγα τώρα θα ήταν μπαλόνια. Κινούμαι και πολύ κιόλας Ευχαριστώ Δεν μας λες την ηλικία. Κι εγώ μέχρι τα 30 ήμουν φτερό στον άνεμο, παρόλο που έτρωγα όσο οι άλλοι και ίσως και περισσότερο. Δεν έτρωγα όμως καθόλου γλυκά και δεν έπινα αναψυκτικά. Μετά τα 30 όμως παρόλο που δεν άλλαξα διατροφικές συνήθειες άρχισα σιγά-σιγά να βάζω κιλά και χρειάστηκε να αρχίσω να προσέχω πόσο τρώω για να κρατήσω ένα σταθερό βάρος. Οπότε αν είσαι κάτω από 30, μην το πιέζεις το πράγμα. Προσπάθησε να συνηθίσεις σε μια ισορροπημένη διατροφή που θα σου εξασφαλίσει καλή υγεία και μην πιέζεις τον εαυτό σου να βάλει κιλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις