vasilllis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Αν κάποιος γνωρίζει να με κατευθύνει σχετικά με εισαγωγές απο χώρες εκτός ΕΕ (τουρκία ή Κίνα). Έστω οτι αγοράζω σαν ιδιώτης ή επαγγελματίας απο αυτές τις χώρες.η τιμή που προσφοράς είναι για παραλαβή απο το κατάστημα τους.Το κόστος παραγγελίας απο 60 εως 500€, Ποιές ειναι η διαδικασίες ώστε να γνωρίζω ποσο θα μου κοστίσει αυτή η παραγγελία να φτάσει στα χέρια μου? Μιλάω για δασμούς εκτελωνισμούς μεταφορικά φπα και ότι αλλο απαιτείται.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Μίλα με εκτελωνιστη. Δεν νομίζω να θες να πάρεις λάθος πληροφορίες εδώ
NikosKallithea Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Πάντως η Τουρκία αντιμετωπίζεται διαφορετικά απο την Κίνα, λεπτομεριες σε εκτελωνιστης 1
giwrgos555 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, vasilllis είπε Αν κάποιος γνωρίζει να με κατευθύνει σχετικά με εισαγωγές απο χώρες εκτός ΕΕ (τουρκία ή Κίνα). Έστω οτι αγοράζω σαν ιδιώτης ή επαγγελματίας απο αυτές τις χώρες.η τιμή που προσφοράς είναι για παραλαβή απο το κατάστημα τους.Το κόστος παραγγελίας απο 60 εως 500€, Ποιές ειναι η διαδικασίες ώστε να γνωρίζω ποσο θα μου κοστίσει αυτή η παραγγελία να φτάσει στα χέρια μου? Μιλάω για δασμούς εκτελωνισμούς μεταφορικά φπα και ότι αλλο απαιτείται. Καταρχάς ο ΦΠΑ υπολογίζεται με βάση το CIF που είναι κόστος προϊοντος+μεταφορικά+ασφάλιστρα (ναι κάποια προϊόντα ασφαλίζονται κατά την μεταφορά τους για πάν ενδεχόμενο).Απο εκεί και πέρα αυτό που πληρώνεις στο κράτος είναι ΦΠΑ και εφόσον μιλάμε για συγκεκριμένα προϊόντα όπως κάποια μεταλλεύματα ή κάποια φυτικά λιπάσματα ή αυτοκίνητα υπάρχει και ένας εισαγωγικός δασμός σαν ποσοστό επι της συνολικής τιμής. Αυτό είναι το fixed κόστος που θα πληρώσεις παντού δηλαδή τι πληρώνεις προς το κράτος.Απο εκεί και πέρα ανάλογα αν είναι ΕΛ.ΤΑ ή ιδιωτική εταιρεία κούριερ ή ιδιώτης εκτελωνιστής θα χρεώσει ανάλογα τέλος εκτελωνισμού /αποθηκευτικά έξοδα/διατακτική κτλ.Αυτά τα έξοδα δεν μπορεί να στα πεί κανένας με σιγουριά είναι τι deal έχεις κάνει με τον εκάστοτε εκτελωνιστή ή τι τιμολόγιο έχει η εκάστοτε εταιρεία κούριερ/ΕΛ.ΤΑ. Απλά να σου δώσω μια συμβουλή ότι τέλος εκτελωνισμού και αμοιβή εκτελωνιστή στις εταιρείες κούριερ είναι δύο διαφορετικά πράγματα.Το ένα πάει στην εταιρεία το άλλο στον εκτελωνιστή και πληρώνονται ξεχωριστά. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από giwrgos555 1
vasilllis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Aυτα που θελω να εισάγω είναι ανταλλακτικά για ηλεκτρολογικό/μηχανολογικό υλικό. Οπότε πρεπει να συνεργαστώ με εκτελωνιστή?
giwrgos555 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 5 ώρες πριν, vasilllis είπε Aυτα που θελω να εισάγω είναι ανταλλακτικά για ηλεκτρολογικό/μηχανολογικό υλικό. Οπότε πρεπει να συνεργαστώ με εκτελωνιστή? Υποχρεωτικά ρώτησε εκτελωνιστή αφού θα τα εισάγεις απο εκτός Ε.Ε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα