Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Βασικά δεν διαφέρει από τους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους, αν είσαι μιας κάποιας ηλικίας θα πρέπει να έχεις να παρουσιάσεις κάποιο έργο, αλλιώς πιτσιρικάδες. Δες και τα προγράμματα ΕΣΠΑ για κανένα πρόγραμμα επιδότησης.
ARRASS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Είναι αλήθεια ότι για να γίνεις προγραμματιστης χρειάζονται πολλά περισσότερα και πρέπει να φιλτραρεις ότι διαβάζεις. Πχ όταν ήθελα να διαλέξω γλώσσα διάβασα πολλά υπερβολικά άρθρα που προωθουσαν κάποια συγκεκριμένη γλώσσα. Απλά αυτό που εννοούσε είναι ότι ο προγραμματισμός είναι ελεύθερο επάγγελμα, πχ αν θέλεις να γίνεις γιατρός δεν μπορείς να κάνεις διαγνωσεις πριν πάρεις πτυχίο. Αλλά εγώ έχω κατεβάσει το Visual Studio community edition και μπορώ να αρχίσω να προγραμματιζω σε C# οπότε θέλω. Το να βρω δουλειά σε εταιρεία το έχω απορρίψει, δεν είναι ρεαλιστικό για εμένα, θα ξεκινήσω να ασχολούμαι μόνος μου, θα παρακολουθήσω και ένα σεμινάριο για την C#, βρήκα ένα τριάντα ωρών, ξέρω ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Nikos_Vita Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 20/10/2019 στις 8:23 ΜΜ, ARRASS είπε Αν είσαι 44 χρόνων και δεν έχεις καμιά επαγγελματική εμπειρία στον προγραμματισμό, απλά έχεις ένα πτυχίο από ΙΕΚ στην πληροφορική και έχεις να ασχοληθείς πολλά χρόνια με προγραμματισμό, υπάρχει πιθανότητα να τα καταφέρεις; Όπως όλοι καταλάβατε μιλάω για εμένα. Θεωρούμε βέβαια ότι θα κάνω ότι χρειάζεται, θα μάθω πολύ καλά μια γλώσσα (Σκέφτομαι την C#), θα κάνω ένα project, θα παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια σε σχολή πληροφορικής. Απλά στην δουλειά μου γίνονται πολλές αλλαγές.... Και σκέφτομαι τη θα κάνω αν χρειαστεί να αλλάξω δουλειά.... Είμαι στα 50 και απλά σου λέω ότι αν έχεις βάσεις ΙΤ ψάξ'το. Δεν χρειάζεται να κοιτάς μόνο για θέσεις εργασίας που αφορούν αμιγώς ανάπτυξη λογισμικού. Υπάρχει και η δυνατότητα για system testing ή και software engineering. Στην Ελλάδα (τουλάχιστον στην Αθήνα) υπάρχουν πολλές εταιρείες λογισμικού "πυρήνα" προϊόντων όπου απαιτείται το system testing ή και το software engineering. Εργάζομαι 25 χρόνια στο χώρο και έχω εργασθεί πριν πολλά χρόνια και στο εξωτερικό σε system testing (regression/field trial/beta/modules/parallel services). Οι system testers είναι οι καλύτεροι φίλοι των developers. Απλά οι system testers και οι software engineers πρέπει να ξέρουν πολλά από διάφορες τεχνολογίες ανάλογα το αντικείμενο εργασίας δηλ. του λογισμικού. Αν χρειαστείς πληροφορίες ευχαρίστως να σου δώσω. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από Nikos_Vita
ARRASS Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Για system testing δεν το είχα σκεφτεί, περίπου τη δεξιότητες χρειάζονται; Φαίνεται λίγο πιο εύκολο.
Nikos_Vita Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το system testing είναι μία ολόκληρη επιστήμη, οπότε δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως "εύκολη", ούτε μπορεί κάποιος να δώσει αναλυτική περιγραφή σε μερικές προτάσεις. Απλά για όσους ασχολούνται με την παραδοσιακή πληροφορική, τους Η/Υ, τα δίκτυα, τις τηλεπικοινωνίες είναι ποιο κοντά σε σύγκριση με την ανάπτυξη λογισμικού που απαιτεί την γνώση αρκετών σύγχρονων γλωσσών προγραμματισμού. Ανάλογα το λογισμικό, υπάρχει και το αντίστοιχο system testing. Λογισμικό μπορεί να είναι από κάποια απλή εφαρμογή στην κινητή τηλεφωνία, μέχρι και λογισμικό πυρήνων δικτυακών ή και τηλεπικοινωνιακών εξοπλισμών ή ιατρικών οργάνων κλπ...κλπ.... Όπου υπάρχει λογισμικό, υποχρεωτικά υπάρχει και system testing. Την ανάπτυξη λογισμικού την αναλαμβάνουν οι προγραμματιστές, οι οποίοι με την σειρά τους δίνουν τις δουλειές τους (εσωτερικά στην επιχείρηση) στους system testers οι οποίοι αναλαμβάνουν να "τεστάρουν" το λογισμικό. Το testing έχει πολλά στάδια και εξαρτάται καθαρά από το τύπο του λογισμικού. Μπορεί να είναι δοκιμές σε εικονικά περιβάλλοντα, μπορεί να είναι απλά δοκιμές με ρουτίνες, μπορεί να είναι σε εργαστηριακά περιβάλλοντα (labs), μπορεί να είναι σε περιβάλλον κάποιου μεγάλου πελάτη, μπορεί σε field trial, automation testing, regression testing κλπ...κλπ... Αυτό που πρέπει να κρατήσεις από όλα αυτά είναι ότι εφόσον έχεις γνώσεις πληροφορικής, σίγουρα μπορείς να εργαστείς ως system tester (test engineer). Εντοπίζεις που είσαι δυνατός στην πληροφορική και αναζητάς εταιρείες που ασχολούνται με τα αντίστοιχα λογισμικά. Και φυσικά ως system tester έρχεσαι σε επαφή και με τις γλώσσες και μαθαίνεις. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2019 από Nikos_Vita
ARRASS Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, είναι ευχάριστο ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές στο χώρο. Από ότι φαίνεται το system testing είναι ποιο κοντά σε αυτά που ήδη ξέρω, αν τελικά χρειαστεί να αλλάξω δουλειά, από εκεί θα ξεκινήσω.
Nikos_Vita Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και εγώ το ίδιο έκανα πριν 15 χρόνια. Έφυγα από το τυπικό data networking και πέρασα στο system testing σε τηλεπικοινωνιακές πλατφόρμες (κυρίως υπηρεσιών φωνής). Και εξαιτίας αυτής της αλλαγής πέρασα σε άλλη τεχνολογική ειδικότητα. Και υπάρχει περίπτωση να το ξανακάνω τους επόμενους μήνες γιατί βλέπω ότι η αγορά εργασίας έχει βαλτώσει εντελώς. Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά! Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από Nikos_Vita
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα