ARRASS Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Αν είσαι 44 χρόνων και δεν έχεις καμιά επαγγελματική εμπειρία στον προγραμματισμό, απλά έχεις ένα πτυχίο από ΙΕΚ στην πληροφορική και έχεις να ασχοληθείς πολλά χρόνια με προγραμματισμό, υπάρχει πιθανότητα να τα καταφέρεις; Όπως όλοι καταλάβατε μιλάω για εμένα. Θεωρούμε βέβαια ότι θα κάνω ότι χρειάζεται, θα μάθω πολύ καλά μια γλώσσα (Σκέφτομαι την C#), θα κάνω ένα project, θα παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια σε σχολή πληροφορικής. Απλά στην δουλειά μου γίνονται πολλές αλλαγές.... Και σκέφτομαι τη θα κάνω αν χρειαστεί να αλλάξω δουλειά....
jgeorgiou Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, ARRASS είπε Αν είσαι 44 χρόνων και δεν έχεις καμιά επαγγελματική εμπειρία στον προγραμματισμό, απλά έχεις ένα πτυχίο από ΙΕΚ στην πληροφορική και έχεις να ασχοληθείς πολλά χρόνια με προγραμματισμό, υπάρχει πιθανότητα να τα καταφέρεις; Όπως όλοι καταλάβατε μιλάω για εμένα. Θεωρούμε βέβαια ότι θα κάνω ότι χρειάζεται, θα μάθω πολύ καλά μια γλώσσα (Σκέφτομαι την C#), θα κάνω ένα project, θα παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια σε σχολή πληροφορικής. Απλά στην δουλειά μου γίνονται πολλές αλλαγές.... Και σκέφτομαι τη θα κάνω αν χρειαστεί να αλλάξω δουλειά.... Γίνεται αν έχεις "καθαρό" μυαλό και όρεξη για πολύ δουλειά. Αθήνα είσαι? για C ξεκίνα με αυτόν http://www.psounis.gr/ https://www.youtube.com/channel/UC985YzcBf8iUWGyEMJ10v-Q Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από jgeorgiou 2
filip123go Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Εννοείται ότι μπορείς!! Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο! Διάβασμα και όρεξη θέλει!! Η μόνη διαφορά με εσένα και έναν 20ρη είναι ότι κάτι που θα μάθεις εσύ σε 4 ώρες ο 20ρης θα το μάθει σε 2.5. Μόνο αυτό. Ξεκινά με μαθήματα στο udemy και με βιβλία από το head first!!
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Αν και οι επαγγελματιες του χωρου θα σου πουν ποιο σιγουρα, η προσωπικη εμπειρια μου με πτυχιο ΑΕΙ, καλη java, πολυ καλη διαχειριση linux (κατιχος lfce μπας και ψαρωσει κανενας εργοδοτης!!!) , github, ιστοσελιδα δικια μου, αλλα μηδεν προϋπηρεσια στον κλαδο, στα 45 μου παπαλα, γυρισα κακην κακως στον χωρο που εργαστηκα τα τελευταια 20 χρονια. Μονο κατι συνεντευξεις πηγα που μολις ειδαν οτι ειμαι γκριζομαλης πηραν την εκφραση "τρελλος ειναι αυτος" μου μιλησαν 5 λεπτα και με πετουσαν εξω, με συνοπτικες διαδικασιες. Ελπιζω για εσενα να ειναι καλυτερα.
jgeorgiou Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, newfoot είπε Αν και οι επαγγελματιες του χωρου θα σου πουν ποιο σιγουρα, η προσωπικη εμπειρια μου με πτυχιο ΑΕΙ, καλη java, πολυ καλη διαχειριση linux (κατιχος lfce μπας και ψαρωσει κανενας εργοδοτης!!!) , github, ιστοσελιδα δικια μου, αλλα μηδεν προϋπηρεσια στον κλαδο, στα 45 μου παπαλα, γυρισα κακην κακως στον χωρο που εργαστηκα τα τελευταια 20 χρονια. Μονο κατι συνεντευξεις πηγα που μολις ειδαν οτι ειμαι γκριζομαλης πηραν την εκφραση "τρελλος ειναι αυτος" μου μιλησαν 5 λεπτα και με πετουσαν εξω, με συνοπτικες διαδικασιες. Ελπιζω για εσενα να ειναι καλυτερα. Να ξέρεις ότι πρέπει να επικεντρώνουμε κάπου που υπάρχει ζήτηση και να γινόμαστε πάρα πολύ καλοί. Το λίγο από όλα συνήθως δεν βγάζει πουθενά. (δεν το λέω για εσένα , μιλάω κυρίως για τον TS και την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει) 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Σιγουρα κατι εκανα λαθος στην ολη την προσπαθεια, αλλα μην νομιζεις, οταν πια επαψα να ελπιζω σε προγραμματισμο, το ποιο οικειο μου ηταν το administrative, παρα λιγο θα επαιρνα και ccna αλλα εμεινα απο λεφτα!!! εφιαλτης λεμε. Προφανως γνωριζεις καλυτερα τον χωρο.
jgeorgiou Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, newfoot είπε Σιγουρα κατι εκανα λαθος στην ολη την προσπαθεια, αλλα μην νομιζεις, οταν πια επαψα να ελπιζω σε προγραμματισμο, το ποιο οικειο μου ηταν το administrative, παρα λιγο θα επαιρνα και ccna αλλα εμεινα απο λεφτα!!! εφιαλτης λεμε. Προφανως γνωριζεις καλυτερα τον χωρο. Δεν σε κρίνω , απλά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικό να επικεντρώνουμε κάπου και να γινόμαστε άριστοι σε αυτό. Αυτό είναι γενικό συμπέρασμα που ισχύει για όλους και πρέπει ο TS να το έχει πάντα στο μυαλό του. Το λέω γιατί η πληροφορική στην Ελλάδα κάποτε ήταν "τα κάνω όλα και συμφέρω". Μην το παίρνεις προσωπικά , μπορεί εγώ να έχω κάνει μεγαλύτερα λάθη. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από jgeorgiou 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Δεν σε κρίνω , απλά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικό να επικεντρώνουμε κάπου και να γινόμαστε άριστοι σε αυτό. Αυτό είναι γενικό συμπέρασμα που ισχύει για όλους και πρέπει ο TS να το έχει πάντα στο μυαλό του. Το λέω γιατί η πληροφορική στην Ελλάδα κάποτε ήταν "τα κάνω όλα και συμφέρω". Κοιτα, για να αφησω χωρο να μιλησει και κανενας αλλος, μονος μου δεν μπορουσα να παω ποιο μακρια με την java σε καποια στιγμη ενιωσα οτι απλα εγω ειμαι ο linker μεταξυ των βιβλιοθηκων που αναλαμβανε το maven να διαχειριστει. Σε ευχαριστω παντως για την συμβουλη σου. Ευχομαι στον φιλο ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
tsofras Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Φίλε TS δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά προσωπικά το θεωρώ αρκετά δύσκολο, όχι γιατί είσαι σε ηλικία που δεν μπορείς να μάθεις , αλλά επειδή είσαι σε ηλικία που θα έπρεπε να έχεις ήδη περίπου 20 χρόνια εμπειρία. Οπότε εκεί είναι το δύσκολο γιατί δεν θα καταφέρεις να την αποκτήσεις και πάντα θα το βρίσκεις μπροστά σου. Όταν βρίσκεις έναν συνομήλικο σου πιθανότατα θα έχει 15+ χρόνια προϋπηρεσίας από εσένα , και σε αυτές τις ηλικίες δεν παίζει ρόλο αν μπορείς να γράψεις μία γλώσσα προγραμματισμού αλλά οι εμπειρίες για τις τεχνολογίες και τα συστήματα. Επίσης βλέπω ότι οι περισσότεροι στον χώρο μας σκέφτονται ότι περίπου στα 45-50 θα πρέπει να έχουν αλλάξει φύση δουλειάς ( ποιο manager leadership positions ) γιατί και το μυαλό κουράζετε μετά από τα χρόνια και δεν μπορείς μία ζωή να είσαι αυτός που σου πετάνε μία προδιαγραφή και να πρέπει να την υλοποιήσεις. Οπότε προσωπικά θεωρώ ότι άργησες, τώρα αν το γουστάρεις να το κυνηγήσεις και να με βγάλεις και λάθος, ειλικρινά θα το ευχαριστηθω όσο δεν πάει. Άσχετα με τα παραπάνω αν σου αρέσει να το κάνεις ως χόμπυ 2
ARRASS Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις πολύ γρήγορες απαντήσεις! Μένω στην Θεσσαλονίκη, θα παρακολουθήσω ένα σεμινάριο για την C #, στόχος μου δεν είναι να γίνω προγραμματιστης με ένα σεμινάριο αλλά θέλω να μάθω αν το έχω, αν μπορώ να ακολουθήσω τις εξελίξεις. Φοβάμαι ότι ο προηγούμενος φίλος είπε μια δυσάρεστη αλήθεια... Την οποία μάλλον ήξερα ήδη... Θα ακολουθήσω το plan B, θα μάθω C# με σκοπό να εξεληχθω στη δουλειά που είμαι, δουλεύω σε μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας αλλά σε κατάστημα λιανικής. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από ARRASS
Lanike71 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Να είσαι αφεντικό του εαυτού σου; Το σκέφτηκες καθόλου;
ARRASS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 11 ώρες πριν, Lanike71 είπε Να είσαι αφεντικό του εαυτού σου; Το σκέφτηκες καθόλου; Το σκέφτηκα και πλέον το σκέφτομαι ποιο σοβαρά, αν ασχοληθώ με τον προγραμματισμό, είναι ο μόνος δρόμος. Πάντως το ποιο σωστό το διάβασα προχθές, έλεγε ότι το ότι δεν έχεις εμπειρία είναι μια τεμπελικη δικαιολογία γιατί στον προγραμματισμό το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα λαπτοπ και μια σύνδεση στο Internet.
masteripper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Αν έχεις μια καλή ιδέα μπορεί να βγάλεις και λεφτά : https://www.forbes.com/sites/edmundingham/2015/08/27/tinder-for-cats-the-tale-of-a-start-up-founder-who-found-inner-peace-by-launching-an-app-for-fun/ Όπως λένε για την παραπάνω περίπτωση...κάποιος έκανε κάτι μηνάκια σεμινάρια...είχε μια "παλαβή" ιδέα ...και όπως αναφέρεται σε παρουσιάσεις ...ο εμπνευστής βγάζει παραπάνω λεφτά απότι θα έβγαλε 1 προγραμματιστής βαρέων - βαρών σε περισσότερες απο 1 ζωές
GothicCrusader Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, ARRASS είπε Το σκέφτηκα και πλέον το σκέφτομαι ποιο σοβαρά, αν ασχοληθώ με τον προγραμματισμό, είναι ο μόνος δρόμος. Πάντως το ποιο σωστό το διάβασα προχθές, έλεγε ότι το ότι δεν έχεις εμπειρία είναι μια τεμπελικη δικαιολογία γιατί στον προγραμματισμό το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα λαπτοπ και μια σύνδεση στο Internet. Δεν πολυισχύει αυτό. Όσο περισσότεροι μαζευόμαστε στο ίντερνετ τόσες περισσότερες βλακείες γράφονται. Ενδεικτικά ας πούμε στο stack overflow έχει αυξηθεί η πιθανότητα σε μία ερώτηση η accepted απάντηση να μην είναι η σωστή. Ενδεικτικά στο Insomnia τα troll και άχρηστα posts είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με παλιά. Πλέον χρειάζεται να ξέρεις να φιλτράρεις και να διαβάζεις επιλεκτικά Το οποίο σημαίνει ότι για να φτάσεις μέσω ίντερνετ ένα καλό επίπεδο πρέπει ήδη να έχεις ένα μέσο τουλάχιστο επίπεδο (για να μπορείς να φιλτράρεις τι μοιάζει σωστό και τι λάθος). Αλλά δεν υπάρχει το αρχικό βήμα γιατί χάνεσαι στο θόρυβο. Και έτσι ενώ κάποιος θα περίμενε ότι ο προγραμματισμός θα γίνεται όλο και πιο εύκολος συμβαίνει το ανάποδο. Η διαδικασία γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη με 10000000 εργαλεία και 100000 τεχνολογίες που αλλάζουν πολύ πιο γρήγορα (όπως π.χ. έχει συμβεί με τα javascript frameworks) με αμφιλεγόμενα best practices, δύσκολα design patterns κλπ. Επομένως, τσιτάτα quotes όπως με ένα laptop και μία σύνδεση γίνεσαι προγραμματιστής έχουν νόημα όσο το με ένα laptop και με μία σύνδεση γίνεσαι ο,τιδήποτε. Και, δυστυχώς όχι, δεν αρκούν αυτά. Τέλος πάντων, εγώ στη θέση σου θα έψαχνα να φτιάξω κάτι δικό μου. Δεν νομίζω ότι είναι καλή στρατηγική στη θέση που βρίσκεσαι να επιδιώξεις να γίνεις υπάλληλος γιατί δεν έχεις χρόνο να εξελιχθείς ομαλά και θα έχεις δύσκολο ανταγωνισμό. Από εκεί και πέρα όλα γίνονται. Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν θα βρεις μία εταιρεία που θα σε πάρει, αλλά όταν τη βρεις αν θα τα βρείτε και στην αμοιβή. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από GothicCrusader 2
GReaperEx Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Θέλουν νέους για να τους ξεζουμίσουν όσο γίνεται περισσότερο... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα