Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση ηχομπαρας με τηλεόραση

giannisxris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση να μου πείτε τι μπορώ να κάνω.

Έχω μια τηλεόραση LG η οποία δεν έχει hdmi arc και μια soundbar της LG 4.1 που έχει hdmi arc αλλά και οπτική ίνα. Με την οπτική ίνα η soundbar παίζει μόνο 2.0 

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μετατρέψω την hdmi της τηλεόρασης σε hdmi arc ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει το 4.1 της soundbar; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν έχει HDMI ARC η TV σου τότε δεν έχει έξοδο ήχου από εκεί. Άρα μονόδρομος η οπτική ίνα. Λογικά η ηχομπάρα έχει αποκωδικοποιητές και εξαρτάται πια τι είδους σήμα στέλνεις στην ηχομπάρα από την TV. Αν πρόκειται να παρακολουθείς κανάλια, τότε μόνο stereo παίζουν αυτά και αυτόν τον ήχο στέλνει στην ηχομπάρα.

Σε ευχαριστώ πολύ απλά κοιτούσα στο ίντερνετ τα μηχανήματα που υπάρχουν arc audio converter και δεν ξέρω κατά πόσο κάνουν στη περίπτωση μου. Έχω στη τηλεόραση ένα TV box και ένα ps3 στο οποίο μόνο εκεί μου δείχνει ότι έχει digital ήχο 

Δεν κάνουν αυτά που κοιτάς. Το ARC είναι να μπορεί η τηλεόρασή σου από μια HDMI που δέχεται ήχο και εικόνα, να μπορεί να στέλνει και ήχο μέσω αυτής σε μια ηχομπάρα ή μια συνδεμένη συσκευή με ARC.
Προφανώς αν η ηχομπάρα έχει μόνο ένα HDMI αυτό είναι για να δέχεται ήχο από εκεί. Όμως η σωστή συνδεσμολογία είναι σε αυτή την περίπτωση όλες οι συσκευές επάνω στην TV και από κει ήχος με οπτική στην ηχομπάρα. Παίζει ρόλο και τι είδους ήχο μπορεί να στείλει η TV μέσω οπτικής αλλά και η ρύθμιση της ψηφιακής εξόδου της TV.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...