Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνει ένας φίλος για πρακτική στο τον τομέα του Web Development (και γω σε λιγο καιρό, πρέπει να περάσω μερικά ακόμα μαθήματα αλλά θέλω να το ετοιμάζω σιγά σιγά) και έχω μερικές απορίες πως πρέπει να γίνει σωστά το βιογραφικό. Έχω κάνει για αρχή ένα απλό website + βιογραφικό σε html/css και έχω μερικές απορίες .

1) είναι καλή ιδέα να κάνεις μόνος σου το βιογραφικό σε html αντί για word?

2) πρέπει να αναφέρεις τυχόν online courses? (udemy κλπ)

3) Αυτά τα προσωπικά χαρακτηριστικά που βλέπω σε μερικά έτοιμα βιογραφικά του τύπου (επικοινωνιακός, ομαδικός κλπ) είναι καλή ιδέα; (εμένα μου φαίνονται λίγο άσκοπα και κλισεδιάρικα)

4) πρέπει να υπάρχει φωτό;

5) είναι καλή ιδέα να υπάρχει ένα μικρό εισαγωγικό κειμενάκι για το ποιος είμαι ποιο είναι οι στόχοι μου κλπ στην αρχή του βιογραφικού;

6) επειδή είμαι αρκετά μεγάλο εξάμηνο και δεν έχω τελειώσει την σχολή, στις αρχές πέρναγα μια φάση και δεν μου άρεσε η σχολή οπότε την είχα αφήσει και είχα πάει σε ένα ΙΕΚ  2 χρόνια( άσχετο με την πληροφορική) και άλλο ένα χρόνο δούλευα σέρβις, είναι καλό να τα αναφέρω αυτά για να δικαιολογήσω ότι τουλάχιστον δεν τα έξυνα τόσα χρόνια; :P

αν υπάρχει και κάποιο έξτρα τιπ ευπρόσδεκτο

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, splanis είπε

Ψάχνει ένας φίλος για πρακτική στο τον τομέα του Web Development (και γω σε λιγο καιρό, πρέπει να περάσω μερικά ακόμα μαθήματα αλλά θέλω να το ετοιμάζω σιγά σιγά) και έχω μερικές απορίες πως πρέπει να γίνει σωστά το βιογραφικό. Έχω κάνει για αρχή ένα απλό website + βιογραφικό σε html/css και έχω μερικές απορίες .

1) είναι καλή ιδέα να κάνεις μόνος σου το βιογραφικό σε html αντί για word?

2) πρέπει να αναφέρεις τυχόν online courses? (udemy κλπ)

3) Αυτά τα προσωπικά χαρακτηριστικά που βλέπω σε μερικά έτοιμα βιογραφικά του τύπου (επικοινωνιακός, ομαδικός κλπ) είναι καλή ιδέα; (εμένα μου φαίνονται λίγο άσκοπα και κλισεδιάρικα)

4) πρέπει να υπάρχει φωτό;

5) είναι καλή ιδέα να υπάρχει ένα μικρό εισαγωγικό κειμενάκι για το ποιος είμαι ποιο είναι οι στόχοι μου κλπ στην αρχή του βιογραφικού;

6) επειδή είμαι αρκετά μεγάλο εξάμηνο και δεν έχω τελειώσει την σχολή, στις αρχές πέρναγα μια φάση και δεν μου άρεσε η σχολή οπότε την είχα αφήσει και είχα πάει σε ένα ΙΕΚ  2 χρόνια( άσχετο με την πληροφορική) και άλλο ένα χρόνο δούλευα σέρβις, είναι καλό να τα αναφέρω αυτά για να δικαιολογήσω ότι τουλάχιστον δεν τα έξυνα τόσα χρόνια; :P

αν υπάρχει και κάποιο έξτρα τιπ ευπρόσδεκτο

1) Τι εννοεις σε html? Αφου ασχολεισαι με development θα προτεινα να γραψεις το βιογραφικο σου σε latex

2)Oχι

3)Ναι ειναι σημαντικα τα soft skills, καλυτερα να τα αναφερεις μετα τα computer skills

4)Οχι

5)Οχι δεν ειναι καλη ιδεα. Μπορεις να περιγραψεις τον εαυτο σου μεσα στα skills. Τα υπολοιπα θα τα εξηγησεις στο interview

6)Οχι μην τα αναφερεις. Ασχετες δουλειες με το αντικειμενο δε θα προτεινα να μπουν στο βιογραφικο σου

Θα σου προτεινα να κοιταξεις εδω για να παρεις μια ιδεα πως πρεπει να ειναι ενα καλογραμμενο cv ενος software engineer και το φερνεις στα μετρα σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

1) Τι εννοεις σε html? Αφου ασχολεισαι με development θα προτεινα να γραψεις το βιογραφικο σου σε latex

2)Oχι

3)Ναι ειναι σημαντικα τα soft skills, καλυτερα να τα αναφερεις μετα τα computer skills

4)Οχι

5)Οχι δεν ειναι καλη ιδεα. Μπορεις να περιγραψεις τον εαυτο σου μεσα στα skills. Τα υπολοιπα θα τα εξηγησεις στο interview

6)Οχι μην τα αναφερεις. Ασχετες δουλειες με το αντικειμενο δε θα προτεινα να μπουν στο βιογραφικο σου

Θα σου προτεινα να κοιταξεις εδω για να παρεις μια ιδεα πως πρεπει να ειναι ενα καλογραμμενο cv ενος software engineer και το φερνεις στα μετρα σου

κάτι τέτοιο εκανα

Untitled-1.png

αν δεν βάλω αυτά τα άσχετα καταρχάς δεν γεμίζω ούτε μια σελίδα και 2ον δεν είναι λίγο άσχημο να φαίνεται ότι έχω κάνει 6-7 χρόνια να τελειώσω μια σχολή;

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, splanis είπε

κάτι τέτοιο εκανα

Untitled-1.png

αν δεν βάλω αυτά τα άσχετα καταρχάς δεν γεμίζω ούτε μια σελίδα και 2ον δεν είναι λίγο άσχημο να φαίνεται ότι έχω κάνει 6-7 χρόνια να τελειώσω μια σχολή;

Φαινεται πολυ ομορφο. Βαλε πρωτα education, μετα experience, και στο τελος skills. Μετα τα skills καλο θα ηταν να βαλεις projects αν εχεις στο github και να γραψεις δυο λογια. Οχι δε φαινεται ασχημο, παντα να γραφεις την αληθεια στο βιογραφικο, ποτε δεν ξερεις αν γυρισει boomerang. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

Φαινεται πολυ ομορφο. Βαλε πρωτα education, μετα experience, και στο τελος skills. Μετα τα skills καλο θα ηταν να βαλεις projects αν εχεις στο github και να γραψεις δυο λογια. Οχι δε φαινεται ασχημο, παντα να γραφεις την αληθεια στο βιογραφικο, ποτε δεν ξερεις αν γυρισει boomerang. 

μα δεν είναι ψέματα όντως δούλευα, αν δεν γράψω ότι δούλευα σέρβις θα πρέπει να βγάλω εντελώς το Professional Experience 

το github το έχω στα αριστερά σαν λινκ (στην γατούλα :P )

στο προφιλ έχω γράψει ένα σύντομο κειμενάκι για το ποιος είμαι και ποιο ειναι οι στόχοι μου

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, splanis είπε

μα δεν είναι ψέματα όντως δούλευα, αν δεν γράψω ότι δούλευα σέρβις θα πρέπει να βγάλω εντελώς το Professional Experience 

το github το έχω στα αριστερά σαν λινκ (στην γατούλα :P )

στο προφιλ έχω γράψει ένα σύντομο κειμενάκι για το ποιος είμαι και ποιο ειναι οι στόχοι μου

service εννοεις IT support? Αν ναι τοτε βαλτο. Για το github, αν εχεις 1-2 projects που ειναι τακτοποιημενα, βαλε ενα section με projects και γραψε δυο λογια. Τα projects γενικα δινουν ενα μεγαλο + οσον αγορα τα interviews. Το προφιλ για μενα ειναι αχρειαστο αλλα οπως νομιζεις. Εγω εχω ενα μικρο sub-section με soft-skills και τπτ περισσοτερο. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, najinblue3 είπε

service εννοεις IT support? Αν ναι τοτε βαλτο. Για το github, αν εχεις 1-2 projects που ειναι τακτοποιημενα, βαλε ενα section με projects και γραψε δυο λογια. Τα projects γενικα δινουν ενα μεγαλο + οσον αγορα τα interviews. Το προφιλ για μενα ειναι αχρειαστο αλλα οπως νομιζεις. Εγω εχω ενα μικρο sub-section με soft-skills και τπτ περισσοτερο. 

οχι οχι σέρβις εννοώ σερβιτόρος :P , είχα σταματήσει την σχολή και δούλευα λόγω οικονομικών προβλημάτων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το CV θα πρέπει να ειναι μια σελίδα. Για επιπλέον πληροφορίες, έχεις με το motivation letter μια σελίδα να πεις ότι θέλεις για τον εαυτό σου και τα πρότζεκτ σου.

Το cheat είναι, ότι επιπλέον με CV σου και το motivation letter, μπορείς να έχεις ένα επιπλέον έγγραφο, competencies and projects. Το CV που προτάθηκε από najinblue3, προσπαθεί να εμπεριεχει όλες αυτές τις πληροφορίες σε μια σελίδα, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά δυσανάγνωστο, και μη επεκτάσιμο. Με το επιπλέον εγγραφο, το βιογραφικό σου παραμένει μια σελίδα, αλλά έχεις την δυνατότητα να προσφέρεις αναλυτικά πληροφορίες για τα προτζεκτ που έχεις κάνει, χωρίς να χρειάστει να τα στριμωξεις στο motivation letter.

Επεξ/σία από Papakaliati
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 20/10/2019 στις 5:02 ΜΜ, splanis είπε

οχι οχι σέρβις εννοώ σερβιτόρος :P , είχα σταματήσει την σχολή και δούλευα λόγω οικονομικών προβλημάτων

Εγω προτείνω να το αφήσεις, ποτέ δεν ξέρεις τι θα τραβήξει το μάτι κάποιου στο βιογραφικό σου, εγώ πήρα μια από τις σημαντικότερες δουλειές μου στον κλάδο της γραφιστικής σε εταιρία, επειδή εκτός των άλλων είχα δουλέψει στα ζαρα στα 18 μου. Μου είπαν χαρακτηριστικά, για εμάς παίζει σημαντικό ρόλο το ότι έχεις δουλέψει στα ζαρα γιατί σημαίνει ότι έχεις μπήκες από μικρή στην πίεση, και την πειθαρχία (!). Κι επίσης για τις πρώτες μου δουλειές ως πωλήτρια και σέρβις, μου έχουν πει κι άλλοι σε συνεντεύξεις οτι παίζει σημαντικό ρόλο που έχεις κάνει αυτές τις δουλειές γιατί δείχνεις οτι έχεις μπεί από νωρίς στη λογική του 'δουλεύω',  ξυπνάω, τηρώ το ωράριο μου, ξέρω να εξυπηρετήσω και να μιλήσω σε πελάτη (τίποτα από αυτά δεν είναι αυτονόητο!).

Οπότε, ποτέ δεν ξέρεις.

Καλή επιτυχία!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/10/2019 στις 3:51 ΜΜ, najinblue3 είπε

2)Oχι

4)Οχι

Δεν εχω ιδεα πως πρεπει να ειναι το CV ενος web developer, και αν διαφερουν απο τα αλλα, αλλα αυτο που δειχνεις εμενα μου φαινεται αρκετα κακο. Ειναι δυσαναγνωστο, με πολλες πληροφοριες και οταν το ανοιξει ο αλλος να το δει θα νομιζει οτι διαβαζει βιβλιο. Τρομαζει, με την κακη εννοια. Προσωπικα θα δυσκολευομουν παρα πολυ να το διαβασω αν ημουν εργοδοτης/HR και ειχα να δω αλλα 100. Ισως να φταιει και η δομη/οργανωση του και ολα αυτα να μπορουσαν να γραφτoυν με διαφορετικο τροπο, σε διαφορετικο υποδειγμα.

Επεξ/σία από ardi21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...