Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, marios28 είπε

Δε γίνεται.

1. Σε τόσο μικρή συσκευή τα (full) Windows 10 (ARM) έχουν αυτονομία περίπου 2-3 ώρες (βαριά). To Surface Pro X (13 ίντσες οθόνη με ανάλογου μεγέθους μπαταρία) θα έχει αυτονομία περίπου 12-13 ώρες (αν και είναι αυξημένη η συχνότητα λειτουργίας στο custom soc της MS σε σχέση με το 8cx).

2. Τα Windows 10 Mobile τερματίστηκαν. Δεν έχει πλέον αυτόνομο mobile λειτουργικό η MS, αλλά ενιαίο light λειτουργικό το οποίο θα τροφοδοτεί διάφορες συσκευές. Ήδη τροφοδοτεί τα HoloLens 2 με άλλο shell και θα τροφοδοτήσει εκτός από τη Neo και άλλες παρόμοιες συσκευές άλλων κατασκευαστών, το Surface Hub 2X και το νέο Xbox. Η Duo (αρχικά) αναπτύχθηκε με τη νέα light έκδοση Windows 10X. Τον τελευταίο χρόνο αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει με android. Έχουν αναλυθεί οι λόγοι. 

3. Όσον αφορά την x86 αρχιτεκτονική (όχι ARM), η μικρότερη και λεπτότερη συσκευή, με την όσο δυνατόν μικρότερη μητρική αυτή τη στιγμή που μπορεί να δεχτεί Intel επεξεργαστή, ανάλογων δυνατοτήτων με τους τελευταίας γενιάς ARM, είναι αυτή που παρουσιάστηκε, δηλαδή η Neo. Και αν έτρεχε full Windows 10, πάλι η αυτονομία δε θα ήταν καλή στη συγκεκριμένη. Εξ' ου και τα Windows 10X.

Και να ήθελε δηλαδή η MS να κυκλοφορήσει συσκευή με full Windows 10 (ΑRM ή όχι), δεν είναι τεχνικά δυνατόν προς το παρόν σε τόσο μικρή και λεπτή συσκευή, γιατί η αυτονομία θα ήταν για κλάματα. Χωρίς φυσικά να λαμβάνουμε υπόψιν το πώς θα χειριζόταν κάποιος τα παράθυρα σε τόσο μικρή οθόνη. Στο μέλλον νομίζω δεν αποκλείεται να υπάρξει μια τέτοια συσκευή γύρω στις 7 ίντσες με λύσεις τύπου Continuum ή ενσωματωμένο projector ή κάτι αντίστοιχο. Αλλά μάλλον αυτό θα γίνει με άλλου τύπου λύσεις π.χ. app streaming (για τις desktop εννοώ). Κάτι τέτοιο ακουγόταν αρχικά (πριν 2 χρόνια) για τη Duo, αν τελικά κυκλοφορούσε με Windows 10X.

Δηλαδή τα κατάφεραν οι Κινέζοι και δεν μπορεί η Microsoft...άλλωστε εν γνώση σου θα το πάρεις λίγο πιο βαρύ

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, masteripper είπε

Δηλαδή τα κατάφεραν οι Κινέζοι και δεν μπορεί η Microsoft...άλλωστε εν γνώση σου θα το πάρεις λίγο πιο βαρύ

Όπως η Duo (τόσο μικρή και λεπτή στις 6 ίντσες) όχι, δε νομίζω προς το παρόν ότι είναι εφικτό. Το βάρος σίγουρα παίζει ρόλο όπως και το πάχος για την επιλογή. 

Γι' αυτό που γράφεις από MS θα υπάρχει η Neo, πιο λεπτή και με περισσότερες χρήσεις από το gpd pocket. Και το pocket μια χαρά συσκευή είναι. Σαφώς σύντομα θα δούμε και άλλες λύσεις ίσως και μικρότερες σε μέγεθος.

image.png.a869c0e24649ef7b931372466be35bc4.png

Δημοσ.

στα κινητα ηταν καλη η ms, απλα τα μοιρασαν με γοογλη εσυ κινητα εγω σταθερους/λαπτοπ για να μην εχουν πολεμο μεταξυ τους, απλα πραματα 'να ουμε'

Δημοσ.
Στις 20/10/2019 στις 12:37 ΜΜ, pao13 είπε

αν παραδεχθεί και ότι το osX είναι το καλύτερο λειτουργικό για υπολογιστές τότε νομίζω ότι βαδίζει σε καλό δρόμο 

αν αναλογιστείς ότι πάντα πουλούσε software η επιτυχία διαγράφεται λαμπρή

(μπορεί βεβαία να αντιγράψει το android και να κάνει ένα δικό της σε αυτό 'έχει ταλέντο πρέπει να το παραδεχτώ 

developer μου εσυ που τα ξερεις ΟΛΑΑΑΑΑΑΑ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...