m.lep Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Υπάρχει κάποιος που να συνέχισε τις σπουδές του μετά το ΙΕΚ (είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό) στη Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Έχω τελειώσει την ειδικότητα Τεχνικός Δικτύων Η/Υ σε δημόσιο ΙΕΚ και έχω πάρει την πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ. Έχω ρωτήσει σε μερικές σχολές (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Deree, Athens Tech College...) για να συνεχίσω τις σπουδές με βάση τα credits των μαθημάτων αλλά με δέχονται μόνο σαν απόφοιτο λυκείου, δηλαδή πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή. (Ευελπιστώ αυτό το θέμα να γίνει οδηγός για όσους θέλουν να εξελίξουν το δίπλωμα του ΙΕΚ) @isay Τα 8 επίπεδα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων Η ελληνική εισήγηση των οκτώ επιπέδων του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων που η Κομισιόν αναμένεται να αναρτήσει κι επίσημα την Τετάρτη ,έχει ως εξής ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ 1: Απολυτήριο Δημοτικού ΕΠΙΠΕΔΟ 2: Απολυτήριο Γυμνασίου ΕΠΙΠΕΔΟ 3: Απολυτήριο Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), Απολυτήριο μεταγυμνασιακού ΙΕΚ ΕΠΙΠΕΔΟ 4: Απολυτήριο Γενικού Λυκείου, Απολυτήριο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ 5: Απολυτήριο Τεχνικού-Επαγγελματικού Λυκείου με τάξη μαθητείας (σ.σ. αναμένεται νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Παιδείας) , Πτυχίο ΙΕΚ, Πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΕΠΙΠΕΔΟ 6: Πανεπιστημιακός τίτλος- Τίτλος ΤΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ 7: Μεταπτυχιακός τίτλος ειδίκευσης ΕΠΙΠΕΔΟ 8: Διδακτορικό δίπλωμα What is an HND (Higher National Diploma)? An HND is a British qualification recognised internationally. It is worth 120 ECTS (European Credit Transfer System), or the equivalent to studying two years of an undergraduate degree. It is designed to enable students to acquire skills to perform a job. This qualification can be used to gain entry into universities at an advanced level, and is considered equivalent to the second year of a three-year university degree course, or the third year of a four-year university degree course, or in some cases equivalent to a university degree. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από m.lep
isay Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Ναι ετσι ειναι. Το διπλωμα ιεκ (μαζί με την πιστοποιήση) θεωρούνται εκπαιδευση λυκείου με κάποια "προσαύξηση" γνώσης (για αυτό και αυτοι απο ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ κάνουν ενα επιπλεον χρονο). Δεν υφίστανται credits ουτε αναγνωρισιμότητα μαθημάτων για την τριτοβάθμια εκπαιδευση.
isay Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 @m.lep Τα levels τα ξέρω, αλλά στο γράφημα δεν απεικονιζονται οι τρόποι μετάβασης από το ενα τμήμα στο αλλο και οι προϋποθέσεις αυτων. Βάση της κείμενης νομοθεσίας η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και τυχόν credits αναγωνρίζονται σε κάποιες ειδικες περιπτώσεις (οπως πχ σου ειπα νωρίτερα για τους αποφοιτους επαλ/επας). Αν υπήρχε ήδη το νομικο πλαίσιο για αυτο που λες, πολύς κοσμος θα το έκανε. Κάποια περιοδο παλιοτερα λέγονταν οτι οι αποφοιτοι ιεκ θα εμπαινα στα τει με ειδικές κατηγορίες, αλλα τελικα αυτο δεν εγινε ποτε Παλιοτερα ειχα ακουσει οτι τα ιιεκ ακμη και ξυνη (πλέον αλφα) έκαναν ενα κολπο και οι αποφοιτοι τους έμπαιναν σε advanced level προγράμματα των πανεπιστημίων που συνεργάζονται τα συγκεκριμένα ιεκ, αλλα δεν ξέρω τι παιζει με την μετέπειτα αναγνώριση των πτυχιων. Ρίξε ένα τηλεφωνο στα κολλέγια τους (μητροπολιτικό και μεσογειακό αντίστοιχα) μπας και τσιμπήσεις καποια πληροφορία, αλλα ρώτα πολύ καλα τι γινεται με την μετεπειτα αναγνώριση για να μη βρεθείς με ενα χαρτί που θα εχει αξια μονο στο uk.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα