adams Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 H συζήτηση που ακολουθεί αφορά αυτή την αγγελία στο σχετικό forum των Αγγελιών. edited by paredwse Λοιπον μερικες διευκρινισεις για να μην νομιζουν μερικοι οτι ειναι πιο εξυπνοι απο καποιους αλλους... Πηρα και γω τη λιστα απο τον Γατοπαρδο πιο πολυ για να δω τι ταινιες ειχε.... και κοιταζοντας βλεπω πως εχει παρει τις πιο γνωστες ταινιες που εχει το γνωστο διαδυκτιακο καταστημα http://www.play.com με Ελληνικους υποτιττλους και τις πουλαει .... Απο την τιμη που τις δινει το play.com βαζει και ενα ποσοστο κερδους για την παρτυ του και ολα μια χαρα.... Να σημειωσω πως το play εχει δωρεαν αποστολη σε ολη την Ελλαδα αρα οποιος επιθυμει καποιες απο τις ταινιες μπορει να τις βρει φτηνοτερα απευθειας on-line στο σπιτι του χωρις επιπελον χρεωσεις και χωρις την μεσολαβηση του Γατοπαρδου αρκει μια πιστωτικη καρτα ή πλεον τις νεες καρτες προπληρωμενου ποσου Ο κλασικος ο Μ@@@ ο Ελληνας που νομιζει οτι με την κουτοπονηρια θα βγαλει λεφτα απο χαζους....
Γατόπαρδος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Λοιπον μερικες διευκρινισεις για να μην νομιζουν μερικοι οτι ειναι πιο εξυπνοι απο καποιους αλλους...Πηρα και γω τη λιστα απο τον Γατοπαρδο πιο πολυ για να δω τι ταινιες ειχε.... και κοιταζοντας βλεπω πως εχει παρει τις πιο γνωστες ταινιες που εχει το γνωστο διαδυκτιακο καταστημα http://www.play.com με Ελληνικους υποτιττλους και τις πουλαει .... Απο την τιμη που τις δινει το play.com βαζει και ενα ποσοστο κερδους για την παρτυ του και ολα μια χαρα.... Να σημειωσω πως το play εχει δωρεαν αποστολη σε ολη την Ελλαδα αρα οποιος επιθυμει καποιες απο τις ταινιες μπορει να τις βρει φτηνοτερα απευθειας on-line στο σπιτι του χωρις επιπελον χρεωσεις και χωρις την μεσολαβηση του Γατοπαρδου αρκει μια πιστωτικη καρτα ή πλεον τις νεες καρτες προπληρωμενου ποσου Ο κλασικος ο Μ@@@ ο Ελληνας που νομιζει οτι με την κουτοπονηρια θα βγαλει λεφτα απο χαζους.... Προς ADAMS: Η λίστα που προσφέρω σε ενδιαφερόμενους όντως προέρχεται κυρίως από το εν λόγω site. Μπορεί να το επισκεφτεί όποιος άλλος θελήσει. Παραθέτω τους λόγους όμως που είναι κατά τη γνώμη μου προσφορότερο να επιλέξουν από εμένα: 1) Δεν έχουν όλοι πιστωτική κάρτα' date=' 2) Ακόμα λιγότεροι από τους έχοντες εμπιστεύονται να τη χρησιμοποιήσουν σε διαδικτυακές αγορές, 3) Λίγοι έχουν την εμπειρία και την όρεξη να πράξουν κάτι τέτοιο, 4) Το επιπλέον κόστος δεν έιναι περισσότερο απο 10% από τη συνολική τιμη (το οποίο και αναφέρω στην αρχική αγγελία μου ότι υπάρχει ένα μικρό κέρδος!) 5) Δεν εξαναγκάζω κανένα να αγοράσει, απλά στέλνω ταχύτατα απάντηση σε όποια ερώτηση μου έχει γίνει ως τώρα (περισσότερες των 150) και τους προσφέρω τα DVDs σε τιμή έκπτωσης από ότι τα βρίσκουν εδώ, άρα εξυπηρετώ τον κάθε ενδιαφέροντα, 6) Έν τέλει οι τιμές που δίνω είναι χαμηλότερες των εδώ υπαρχοντων, [b']7) Προσπαθώ σε κάθε περίπτωση, όντας ένας απλώς χρήστης να βοηθάω, απαντώ και διευκρινίζω με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιώ τις φράσεις και τις λέξεις που έγραψες.[/b] Αφήνω για άλλη μια φορά στην κρίση των χρηστών και αναγνωστων του Insomnia όλα τα ανωτέρω. Δεν έχω πρόθεση και σκοπό για καμία αντιπαράθεση. Εξάλλου η προσφορά και η ζήτηση, η σαφής ενημέρωση και οι δημοκρατικοί κανόνες είναι πιστεύω βασικά στοιχεία της κάθε πώλησης (και εδώ αγγελίας) Ευχαριστώ
karib Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 πλεον τις νεες καρτες προπληρωμενου ποσου Που τις πουλάνε ρε παιδιά στην Ελλάδα αυτές τις κάρτες και δεν τις πήρα είδηση?
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 πλεον τις νεες καρτες προπληρωμενου ποσου Που τις πουλάνε ρε παιδιά στην Ελλάδα αυτές τις κάρτες και δεν τις πήρα είδηση? Νομίζω Τράπεζα Αττικής.
adams Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Mαλιστα...... Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να απαντησω στα λεγομενα σου γιατι ολα τα μελη καταλαβαν πλεον αλλα για βοηθησω και γω 1) Δεν έχουν όλοι πιστωτική κάρτα Δεν χρειαζεται να εχεις πιστωτικη καρτα αρκει να εχεις μια καρτα προπληρωμενου ποσου οπως εγραψα( και πιο πανω σε περιπτωση που κλαπει χανει το ποσο που εχει προπληρωσει 10€-100€ και τιποτα παραπανω) 2) Ακόμα λιγότεροι από τους έχοντες εμπιστεύονται να τη χρησιμοποιήσουν σε διαδικτυακές αγορές, Εχουν γινει ερευνες και εχει βγει συμπερασμα οτι οι ηλεκρονικες αγορες ειναι ασφαλεστερες απο τις μη 3)Λίγοι έχουν την εμπειρία και την όρεξη να πράξουν κάτι τέτοιο Αναφερεσαι σε ενα forum απο μελη που αν μη τι αλλο ξερουν να χειριζονται ενα ηλεκτρονικο υπολογιστη δεν απαιτουνται ιδιαιτερες γνωσεις για να παραγγειλεις κατι on-line 4) Το επιπλέον κόστος δεν έιναι περισσότερο απο 10% από τη συνολική τιμη (το οποίο και αναφέρω στην αρχική αγγελία μου ότι υπάρχει ένα μικρό κέρδος!) To οτι δεν βγαζεις κερδος πανω απο 10% πρεπει να σε λυπηθουμε κιολας? Επρεπε να βγαζεις περισσοτερα?Ξεχνας οτι εσυ φυσικα χρεωνεις και μεταφορικα ενω το play οχι 5)Δεν εξαναγκάζω κανένα να αγοράσει, απλά στέλνω ταχύτατα απάντηση σε όποια ερώτηση μου έχει γίνει ως τώρα (περισσότερες των 150) και τους προσφέρω τα DVDs σε τιμή έκπτωσης από ότι τα βρίσκουν εδώ, άρα εξυπηρετώ τον κάθε ενδιαφέροντα Αυτο μονο δεν εγινε (να μας εξαναγκασεις ) δεν ξερω κιολας πωλησεις με εξαναγκασμο ...να γραψεις μια παραπλανητικη αγγελια ομως εγινε....γιατι δεν ανεφερες πως βρισκεις ολα αυτα τα dvd (που φυσικα δεν τα εχεις παραγγειλει και τα εχεις σπιτι σου ωστε να τα πουλησεις απλα οταν σου ζηταει καπoιος ενα dvd το παραγγελνεις εκεινη την ωρα) σε καλες τιμες (και δεν ειναι μονο αυτα ειναι αρκετα ακομη που δε τα εβαλες ) Αν εσυ νομιζεις πως εξυπηρετηση ειναι αυτο τοτε οκ....απλα εγω θα εγραφα προσφερω την πιστωτικη μου καρτα σε οποιο μελος θελει να αγορασει dvd με ενα μικρο ποσοστο κερδους και οχι οπως εκανες τωρα οτι πουλας dvd σε προνομιακες τιμες... αφου δεν πουλας υπηρεσια προσφερεις Μηπως λοιπον δεν ενδιαφερεσαι για την εξυπηρετηση μας (ποτε προλαβες εξαλλου αφου χθες εγινες μελος και εχεις κανει 8 post ολα στις αγγελιες σου ??) Αν θες να μαθεις πως εξυπηρετει το ενα μελος ανιδιοτελως ριξε μια ματια στο παρακατω topic http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=370965&start=0 Aλλα μαλλον αυτη η λεξη δεν υπαρχει στο λεξιλογιο σου 6) Έν τέλει οι τιμές που δίνω είναι χαμηλότερες των εδώ υπαρχοντων, 6) Ωστε αυτο το επιχειρημα σε κανει να νιωθεις δικαιωμενος...ok Το εδω ομως για σενα μπορει να σημαινει τα συνορα της χωρας μας αλλα για αλλους οχι (δηλαδη εσυ μπορεις να αγορασεις κατι απ'εξω ενω ολοι οι αλλοι δεν μπορουν?) 7) Προσπαθώ σε κάθε περίπτωση, όντας ένας απλώς χρήστης να βοηθάω, απαντώ και διευκρινίζω με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιώ τις φράσεις και τις λέξεις που έγραψες. 7)Το πως βοηθας σε μια μερα κανοντας post στις αγγελιες ενω γραφεσαι σε ενα τεχνολογικο forum προσπαθωντας να βγαλεις λεφτα μαλλον δινει ενα νεο ορισμο βοηθαω (την τσεπη σου σιγουρα) Ο τροπος μου ηταν , ειναι και θα ειναι πολιτισμενος και δεν βλεπω πουθενα στα λεγομενα μου υβριστικο περιεχομενο και μη κοσμιο...
predator Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 e3airoume bebaia eki pou ton eipes to klasiko ellina Mal@ka! xaxaxa!e re pou 8a paei ayth h koinwnia pia!? pali kala pou exoume kai moderators kai de mas pianoune koroida! mou aresei pou to paidaki eixe pei oti agorazei apo xwres tid EE!LOL!!!pwpw!
dim_b Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Από χώρα της EE είναι το play.com (αν και έχει την έδρα του στον "φορολογικό παράδεισο" του νησιού Jersey ). Πάντως, αν ο φίλος μας που γράφτηκε χθες στο forum είχε διαβάσει και μερικά posts στις σχετικές κατηγορίες (κινηματογράφος, divx), θα ήξερε ότι το συγκεκριμένο on-line κατάστημα το έχουν ανακαλύψει και άλλοι, πολύ πριν από αυτόν.
Γατόπαρδος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Ευχαριστώ για όλα τα καλοπροαίρετα σχόλια, μαις και τα υπόλοιπα τα θεωρώ ανούσια (ο καθένας καταλαβαίνει ποια είναι αυτά). Για να πάμε όμως στο Δια Ταύτα, τίθεται θέμα εγκυρότητας της αγγελίας μου ή όχι; Διάβασα τους όρους χρήσης πριν τη γράψω και κατά τη γνώμη μου η αγγελία και οι επεξεγήσις που δίνω συνάδουν με τα προβλέπομενα. Έβαλα και μια ανακοίνωση-παραπομπή στην αρχή της αγγελίας. Το ερώτημα εκκρεμεί πάντως μιας και έχω ήδη στείλει σχετικό e-mail στον πλέον αρμόδιο moderator. Θα δεχθώ κάθε απόφασή του.
dim_b Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Η πλάκα είναι ότι ο αρμόδιος moderator είναι από τους καλύτερους πελάτες του play.com
gv Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Εγώ ακόμα περιμένω την απάντηση του γατόπαρδου για το αν κόβει ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ... Αν δεν κόβει ... το κέρδος του γίνεται αυτόματα ~30%. Νοt bad ... Γατόπαρδε στείλε μου 2-3 σφραγισμένα DVD να τα πασάρω στην πλησιέστερη ΔΟΥ. IP έχουμε ... ISP έχουμε ... DVD έχουμε ... τον βλέπω γατόπαρδο τον γατόπαρδο ... Not good ...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 1. Όπως είπε ο μαρτυριάρης dim_b, είμαι από τους πελάτες του play.com στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν είμαι καλός ή όχι, καμιά 80αριά ταινίες έχω αγοράσει μόνο - υποθέτω ότι υπάρχουν και καλύτεροι... 2. Το θέμα που τίθεται εδώ είναι ανάλογο με το θέμα που τίθεται και για τα διάφορα topic με παπούτσια Prada: Κάποιος παίρνει από κάπου ένα αγαθό και το μεταπουλάει - έχοντας κάποιο κέρδος βέβαια. Απαγορεύεται κάτι τέτοιο στο παρόν forum; Δεν βλέπω κάποιον κανόνα που να το λέει. Μήπως απαγορεύεται από "ηθικής" άποψης; Δεν ξέρω να απαντήσω. 3. Επαναλαμβάνω ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα 'φορολογικά' θέματα που ανακύπτουν. Ούτε εκπρόσωποι του Υπ. Οικονομικών είμαστε ούτε έχουμε ως σκοπό να διαφυλάξουμε τα έσοδα του Δημοσίου. Το forum και ο ιδιοκτήτης του δεν διευκολύνουν μεν την φοροδιαφυγή αλλά ούτε είναι υπεύθυνοι για το τι πωλείται μέσω του Insomnia. 4. Εφόσον υπήρξε αυτή η "αποκάλυψη" από τον adams ότι τα DVD προέρχονται από το play.com, τα μέλη είναι ελεύθερα να διαλέξουν: play.com ή Γατόπαρδος. Εν αναμονεί σχετικής απόφασης της ιδιοκτησίας του forum (βλ. Hal9000), το θέμα παραμένει ανοιχτό.
Cue Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Συγνώμη ρε παιδιά όπως και να 'χει εγώ γιατι δε βλέπω κάτι παράνομο σε αυτό που κάνει? Από τη στιγμή που δεν εμπλέκει κλοπή, πειρατία ή δε ξέρω τι? Στην τελική άμα θέλει ψωνίζει κανείς, έτσι δεν είναι?
adams Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Μιας και εγω ξεκινησα το ολο θεμα.....να ξεκαθαρισω πως δεν ανεφερα πουθενα περι κλειδωματος λογοκρισιας του θεματος ουτε παρανομιας.... Απλα ανεφερα οτι τα ιδια dvd μπορει να τα βρει ο καθενας πιο φτηνα-γρηγορα αμεσα-στο σπιτι του απο το αρχικο καταστημα αγορας τους (που αποκρυφθηκε απο τον Γατοπαρδο) και τιποτα παραπανω Απλη ενημερωση για την εξυπηρετηση των μελων του insomnia
Γατόπαρδος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Kαλησπέρα και πάλι σε όλους. Αν και με κάποια πικρία διακρίνω τη δικομανία και χαιρεκακία κάποιων χρηστών οι οποίοι αρέσκονται να παριστάνουν τους εισαγγελείς, παρ' αυτά βλέπω και την ευκαιρία που παρουσιάζεται για ένα διάλογο. Να σας πω πρώτα απ' όλα πως δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με τις πωλήσεις - αυτό αποδίδεται ως απάντηση στον φίλτατο χρήστη gv o οποίος ζήτησε τιμολόγια. Έχω κανονική δουλειά, όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα, ούτε είμαι κανένας χασομέρης. Αν θέλεις να παραπέμψεις κάποιον στο ΣΔΟΕ ή σε κάποια άλλη αρμόδια υπηρεσία πρέπει να ξέρουμε αν αυτό αποτελεί φορολογικό αδίκημα κατά το φορολογικό δίκαιο. Απ' όσο ξέρω κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όπως έχω προαναφέρει τα DVDs έρχονται από την ΕΕ επομένως δε υπάρχει φοροδιαφυγή. Σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και καθοριστική η απόφαση, του πλέον αρμόδιου όπως φαίνεται, της ιδιοκτησίας του forum, ήτοι του Hal9000. Δεν πρόκειται να προβώ σε καμία συναλλαγή με κάποιον χρήστη μέχρι αυτή την απόφαση. Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει, μάλιστα, θα προτιμούσα να δικαιωθώ από μια απόφαση είτε μη κλείνοντας την αγγελία μου ή με κάποιο post στο forum αυτό παρά να δώσω ακόμα και ένα τίτλο. Επίσης, για να είμαι ειλικρινής, πιο πολύ με έχει δυσαρεστήσει-πικράνει η ανταπάντηση στη δική μου απάντηση του adams, ιδιαίτερα σχετικά με το "σχετικό 7" περί εξυβριστικών σχόλιων και άρνησης του ότι έστειλε ένα κόσμιο και ευγενικό σχόλιο που να αναφέρεται σε εμένα! Ίσως να έχει κάποια παραπάνω δικαιώματα όντας moderator. Το δέχομαι. Τέλος, έστω και αν μου αφαιρεθεί το δικαίωμα χρήσης του forum θα παραμέινω επισκέπτης του site μιας και, αν μη τι άλλο, αναγνωρίζω τα χρησιμότητα των ειδήσεων που παρέχει σχετικά με τα Telecoms. Eυχαριστώ
dim_b Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2004 Αν θέλεις να παραπέμψεις κάποιον στο ΣΔΟΕ ή σε κάποια άλλη αρμόδια υπηρεσία πρέπει να ξέρουμε αν αυτό αποτελεί φορολογικό αδίκημα κατά το φορολογικό δίκαιο. Απ' όσο ξέρω κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όπως έχω προαναφέρει τα DVDs έρχονται από την ΕΕ επομένως δε υπάρχει φοροδιαφυγή. Μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι δεν είναι φορολογικό αδίκημα. Αν το κάνεις συστηματικά, θεωρείται ότι κάνεις εμπόριο, οπότε πρέπει να έχεις και την ανάλογη ιδιότητα και βέβαια να αγοράζεις με τιμολόγιο και να πουλάς με απόδειξη λιανικής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.