Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, elpenor είπε

Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να πάρεις ένα φτηνότερο CPU σήμερα και να το αντικαταστήσεις μετά από 2-3 χρόνια παρά να πάρεις αυτό με τους περισσότερους πυρήνες για να το κρατήσεις 5-6.

Δυστηχως αυτο που λες δεν ισχυει στην περιπτωση των επεξεργαστων για 2 βασικους λογους

1)Οι επεξεργαστες δεν απαξιωνονται το ιδιο γρηγορα οπως πχ οι δισκοι ή οι καρτες γραφικων.

Για ποιο λογο νομιζεις οι i5 και i7 του 2013 πχ αντεχουν μεχρι και σημερα?Μπορεις να πεις το ιδιο πχ για τις τοτε καρτες γραφικων ή για τους σκληρους δισκους σε σχεση με τους nvme?

2)Δεν εχουν ολοι την ορεξη,χρηματα ή τεχνογνωσια(ουτε θελουν να μπλεκουν με τεχνικους)για να αλλαζουν επεξεργαστες καθε 2χρονια.

Για ποιο λογο νομιζεις οτι σου λεει οτι θελει ενα επεξεργαστη για 4-5χρονια?Για να τον ξανααλλαξει πρωτα ο Θεος οταν πλησιαζουμε καλη ωρα οπως τωρα σ τα τελειωματα της επομενης γενιας των τοτε Ddr5 μνημων οπως τωρα με τις ddr4.

Αρα υπο αυτη την εννοια το να κανει την υπερβαση(αν ο ιδιος το κρινει παντα)σε 3900x αντι για 3700x δεν ακουγεται και τοσο ακραιο,ειδικα οταν ο 3900x δεν απεχει και πολυ χρηματικα απο τον 9900κ.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Δυστηχως αυτο που λες δεν ισχυει στην περιπτωση των επεξεργαστων για 2 βασικους λογους

1)Οι επεξεργαστες δεν απαξιωνονται το ιδιο γρηγορα οπως πχ οι δισκοι ή οι καρτες γραφικων.

Για ποιο λογο νομιζεις οι i5 και i7 του 2013 πχ αντεχουν μεχρι και σημερα?Μπορεις να πεις το ιδιο πχ για τις τοτε καρτες γραφικων ή για τους σκληρους δισκους σε σχεση με τους nvme?

2)Δεν εχουν ολοι την ορεξη,χρηματα ή τεχνογνωσια(ουτε θελουν να μπλεκουν με τεχνικους)για να αλλαζουν επεξεργαστες καθε 2χρονια.

Για ποιο λογο νομιζεις οτι σου λεει οτι θελει ενα επεξεργαστη για 4-5χρονια?Για να τον ξανααλλαξει πρωτα ο Θεος οταν πλησιαζουμε καλη ωρα οπως τωρα σ τα τελειωματα της επομενης γενιας των τοτε Ddr5 μνημων οπως τωρα με τις ddr4.

Αρα υπο αυτη την εννοια το να κανει την υπερβαση(αν ο ιδιος το κρινει παντα)σε 3900x αντι για 3700x δεν ακουγεται και τοσο ακραιο,ειδικα οταν ο 3900x δεν απεχει και πολυ χρηματικα απο τον 9900κ.

Έχεις δυνατά επιχειρήματα εγώ κάνω το λάθος και κρίνω τα πράγματα με τα δικά μου δεδομένα.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Fulgore είπε

1)Οι επεξεργαστες δεν απαξιωνονται το ιδιο γρηγορα

Αυτό να το πεις σε όσους άκουσαν τους γνωστούς 3 μασκοφόρους και πήραν KL i3/i5 το 17.😁

Ή όσους κάναν preorder μπουλντόζες με τους sandy bridge ήδη στην αγορά για να μην εξαιρέσω και το άλλο στρατόπεδο.

Πάντα θα υπάρχουν παγίδες ή μεταβατικές καταστάσεις ή απλά πατάτες (nvidia FX γκουχ γκουχ).😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/10/2019 στις 9:19 ΜΜ, fever25 είπε

Μέσα στον επόμενο μήνα ετοιμάζομαι να χτίσω έναν νέο υπολογιστη για να αντικαταστήσει τον αρχαίο q6600. Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο επεξεργαστες και πραγματικά εχω κολλήσει. Θέλω ο επεξεργαστής να αντέξει για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Αρχικά σκεφτόμουν τον ryzen ωστόσο με προβληματίζει ιδιαίτερα ότι δεν υπάρχει διαθεσιμοτητα στα περισσότερα καταστήματα..

Kαλησπερα φιλε μου.

Ιεραρχησε τις αναγκες σου, δηλαδη το πώς χρησιμοποιεις τωρα (και την επομενη 5ετια) το PC σου και τα πραγματα ειναι απλα.

Games θα παιξουν και τα 2 cpu με κορυφαιες επιδοσεις, render, export κτλ θα σου κανουν επισης και τα 2 pc πολυ γρηγορα.

Απλα ο μεν (9900k) θα σου δωσει καποια εξτρα fps σε αρκετα games, ενω ο δε (3900Χ) θα σε γλιτωσει καποια δευτερολεπτα σε render, export κτλ.

Εγω που χρησιμοποιω το PC για gaming με light games οπως το Left 4 dead 2, αλλα και πιο heavy games οπως το Deus Ex Mankind Divided, διαλεξα τον 9900k, παρεα με μια EVGA RTX 2080 Ti.

Πριν ειχα τον devil's canyon a.k.a. i7 4790k με GTX 1080 Ti και στην καθημερινοτητα μου στο pc δεν εχω δει απολυτως καμια αισθητη διαφορά πλην των παραπανω fps στα βαρια games.

Γενικα αν δεν παιζεις τα latest and greatest game titles, τοτε δεν υπαρχει λογος να πας σε 9900k.

Σε θεματα αξιοπιστιας δεν μπορω να εκφερω γνωμη για τον 3900X, αλλα τον 9900k τον δουλευω υπερχρονισμενο στα 5.0ghz μεσα απο το bios της msi godlike και με την υδροψυξη της nzxt δεν εχω θεματα με θερμοκρασιες.

Ελπιζω να βοηθησα...

Επεξ/σία από tommy^
  • Like 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, elpenor είπε

Έχεις δυνατά επιχειρήματα εγώ κάνω το λάθος και κρίνω τα πράγματα με τα δικά μου δεδομένα.

Απο αυτα που εγραψε και ο συμφορουμιτης πιο πισω στα αναφερω τα παραπανω.

Αν δεις ο ιδιος μιλησε οτι τον ενδιαφερει να κρατησει το pc για 4-5χρονια,και επισης μιλησε για συναρμολογηση απο ενα καταστημα εξου και γιατι ανεφερε πχ Πλαισιο.

Τελος τωρα βλεπουμε ασπρες μερες που μπηκε δυναμικα η Amd και δινει πραγμα με το τσουβαλι για να πιασει μεριδιο αγορας. Μεχρι και πριν ποσα χρονια δεν υπηρχε ουτε για αστειο κινητρο για να αλλαξεις Pc αφου καθε χρονια το καλυτερο της αγορας ηταν ενας 4πυρηνος i7.

51 λεπτά πριν, ilos είπε

Αυτό να το πεις σε όσους άκουσαν τους γνωστούς 3 μασκοφόρους και πήραν KL i3/i5 το 17.😁

Για να λεμε και την αληθεια βεβαια επειδη τα θυμαμαι μερικως τα τοτε σκηνικα,υπηρχαν και παρα πολλοι τους πηραν KL γιατι αυτο ηθελαν.

Οταν ερχεται ο αλλος και σου λεει πχ οτι''δεν μπορω να περιμενω τους καφεδες'',και οτι''τα ρυζια ειναι μαπα το καρπουζι'',εκει δεν φταις μετα αν τους προτεινεις KL.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Απο αυτα που εγραψε και ο συμφορουμιτης πιο πισω στα αναφερω τα παραπανω.

Αν δεις ο ιδιος μιλησε οτι τον ενδιαφερει να κρατησει το pc για 4-5χρονια,και επισης μιλησε για συναρμολογηση απο ενα καταστημα εξου και γιατι ανεφερε πχ Πλαισιο.

Τελος τωρα βλεπουμε ασπρες μερες που μπηκε δυναμικα η Amd και δινει πραγμα με το τσουβαλι για να πιασει μεριδιο αγορας. Μεχρι και πριν ποσα χρονια δεν υπηρχε ουτε για αστειο κινητρο για να αλλαξεις Pc αφου καθε χρονια το καλυτερο της αγορας ηταν ενας 4πυρηνος i7.

Για να λεμε και την αληθεια βεβαια επειδη τα θυμαμαι μερικως τα τοτε σκηνικα,υπηρχαν και παρα πολλοι τους πηραν KL γιατι αυτο ηθελαν.

Οταν ερχεται ο αλλος και σου λεει πχ οτι''δεν μπορω να περιμενω τους καφεδες'',και οτι''τα ρυζια ειναι μαπα το καρπουζι'',εκει δεν φταις μετα αν τους προτεινεις KL.

Αυτοί τα θελάν και τα παθάν που λέει και ο Γκουσγκούνης. Εγώ λέω για περιστατικά σαν αυτό που ανέφερε ο strawman (Ryzenlake) προηγουμένως.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...