Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, ilos είπε

Εντωμεταξύ ο OP είναι κάπου αραχτός να πίνει τα τσιπουράκια του και απολαμβάνει το flame.  Αν δείτε 2 post έκανε στην αρχή και αυτά με τον φίλτατο τον ξεδοντιάρη.😂 Πιάστο αυγό και κούρευτο. Και μόνο από τον τίτλο καταλαβαίνεις ότι ήταν flame bait, δε γίνεται κάποιος να έχει μείνει μια τεχνολογική τουρκοκρατία με τον q6600 και μετά να τον τσιμπήσει σφίγγα και να σκέφτεται τις 2 top επιλογές για mainstream.😎

Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είτε δε τους νοιάζει και δεν ασχολούνται, οπότε δε ξέρουν και τι παίζει ή αν κάνουν στοιχειώδη έρευνα αγοράς θα χτυπήσουν κάτι σε χαμηλότερα price range, αντέ κανέναν 3600 στο τσακίρ κέφι.

Αυτό ακριβώς όμως, ανοίγουν ένα θέμα χωρίς να γράφουν τίποτα σχετικά με το τι θέλουν να κάνουν, απλά μια flame βόμβα, γράφουμε καμιά 20αρια σελίδες βλακείες και αυτοί κάθονται και γελάνε σε κάποιο καφέ με το iPhone 11 max pro super και μένουν με το q6600 μια 10ετια ακόμα.

• Like 3
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ryzenlake είπε

O johnmt2 μας λεει στη σελιδα 2 αν θελει gaming να παρει Intel. Λες και αποτελει την απολυτη αληθεια ξερω γω οτι η Intel ειναι καλυτερη στα games...Λες και ΟΛΟΙ οι intel επεξεργαστες ειναι πιο γρηγοροι των AMD σε ολα τα σεναρια gaming. Ο αλλος παιζει να παρει 4k monitor ξερω γω, αλλα να παρει Intel που τα παει καλυτερα. Οτι ναναι γενικα.

Ο 3600 σημερα ειναι για πασα νοσο. Κανει τα παντα ολα και κοστιζει 200€. Οι υπολοιποι επεξεργαστες προτεινονται μονο για πολυ συγκεκριμενες χρησεις. 9400f αν δεν φτανει το budget (αν και υπαρχει και ο 2600), 9900k αν εισαι οπαδος του ultralow 240hz, 3900x αν χρειαζεσαι πυρηνες, 3700x αν δεν νοιωθεις ανετα με τα 6/12 του 3600. 

Αυτή τη στιγμή για τον average joe user που θέλει ένα cpu για όλες τις δουλειές, μόνο μια επιλογή υπάρχει. Ο 3600. Οι υπόλοιποι δεν δικαιολογούν τη διαφορά τιμής. Άντε να πάρεις 1600/2600/9400f αν είσαι με υπερβολικά tight budget, αλλά εγώ προσωπικά δε θα το έκανα.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ilos είπε

Αυτή τη στιγμή για τον average joe user που θέλει ένα cpu για όλες τις δουλειές, μόνο μια επιλογή υπάρχει. Ο 3600. Οι υπόλοιποι δεν δικαιολογούν τη διαφορά τιμής. Άντε να πάρεις 1600/2600/9400f αν είσαι με υπερβολικά tight budget, αλλά εγώ προσωπικά δε θα το έκανα.

Όντως, αν δεν κάνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο, ειδικά με productivity, δεν υπάρχει λόγος για άλλο επεξεργαστή πέρα του 3600 .

Και του χρόνου που λέει ο λόγος , αν θες τον πουλάς και βάζεις 4600, 4700  ή τέλος πάντων τον VFM της τότε εποχής,  σπαταλώντας στην τελική ΛΙΓΟΤΕΡΑ από την διαφορά που έχει ο 3600 με τον 3700Χ.

Πραγματικά το chipάκι αυτό δεν κλείνει το σπίτι μόνο της Ιντέλας , αλλά και της AMD που θα ευελπιστεί σε πώληση των ακριβότερων μοντέλων,

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Αυτό ακριβώς όμως, ανοίγουν ένα θέμα χωρίς να γράφουν τίποτα σχετικά με το τι θέλουν να κάνουν, απλά μια flame βόμβα, γράφουμε καμιά 20αρια σελίδες βλακείες και αυτοί κάθονται και γελάνε σε κάποιο καφέ με το iPhone 11 max pro super και μένουν με το q6600 μια 10ετια ακόμα.

1 ώρα πριν, ilos είπε

Εντωμεταξύ ο OP είναι κάπου αραχτός να πίνει τα τσιπουράκια του και απολαμβάνει το flame.  Αν δείτε 2 post έκανε στην αρχή και αυτά με τον φίλτατο τον ξεδοντιάρη.😂 Πιάστο αυγό και κούρευτο. Και μόνο από τον τίτλο καταλαβαίνεις ότι ήταν flame bait, δε γίνεται κάποιος να έχει μείνει μια τεχνολογική τουρκοκρατία με τον q6600 και μετά να τον τσιμπήσει σφίγγα και να σκέφτεται τις 2 top επιλογές για mainstream.😎

Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είτε δε τους νοιάζει και δεν ασχολούνται, οπότε δε ξέρουν και τι παίζει ή αν κάνουν στοιχειώδη έρευνα αγοράς θα χτυπήσουν κάτι σε χαμηλότερα price range, αντέ κανέναν 3600 στο τσακίρ κέφι.

Σοβαρά τώρα; Θα δεχτώ επίθεση που δεν ήμουν μπροστά στο pc ώστε να απαντήσω asap στα μηνύματα; Νομίζω ότι το λιγότερο περιφέρεστε. Το αν έμεινα δέκα χρόνια με τον q6600 δεν νομίζω να σε αφορά. 

On topic τώρα! Το πρόβλημά μου δεν ειναι η επιλογή επεξεργαστή. Κατέληξα. Ο ενδοιασμος μου αφορά αυτούς τους δύο επεξεργαστές (ή στον ένα θα πάω ή στον άλλο). Ρώτησα αν τα πλεονεκτήματα είναι τόσα υπέρ του 3900x ώστε να αξίζει να περιμένω. Εξάλλου η αγορά θα γίνει αρχές Νοέμβρη. 

Για το υπόλοιπο σετ, θα ζητήσω γνώμες στο αντίστοιχο thread όταν έρθει η ώρα. 

Υγ. Ευχαριστώ ειλικρινά αυτούς που διέθεσαν χρόνο για ολοκληρωμένη πρόταση. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilos είπε

Κάθε χρόνο αυτό διαβάζω για τον average Joe 😀 το 2017 η μόνη επιλογή ήταν ο ryzen 1600

Το 2018 ο 2600 μαζί με τον Ίντελ 9400f

Φέτος πάλι ο 3600 είναι αχτύπητος σε σχέση με αυτά που προσφέρει

Γενικά οι ryzen 5 χωρίς το X είναι τρομερά value for money επεξεργαστές 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vasilis 07 είπε

Σε Z390 Aorus Master θα πάει στανταράκι.

προσωπικά έχω την aorus pro και δείχνει τζάμι για 9900κ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fever25 είπε

Σοβαρά τώρα; Θα δεχτώ επίθεση που δεν ήμουν μπροστά στο pc ώστε να απαντήσω asap στα μηνύματα; Νομίζω ότι το λιγότερο περιφέρεστε. Το αν έμεινα δέκα χρόνια με τον q6600 δεν νομίζω να σε αφορά. 

On topic τώρα! Το πρόβλημά μου δεν ειναι η επιλογή επεξεργαστή. Κατέληξα. Ο ενδοιασμος μου αφορά αυτούς τους δύο επεξεργαστές (ή στον ένα θα πάω ή στον άλλο). Ρώτησα αν τα πλεονεκτήματα είναι τόσα υπέρ του 3900x ώστε να αξίζει να περιμένω. Εξάλλου η αγορά θα γίνει αρχές Νοέμβρη. 

Δυστυχώς έχουμε εδώ και καιρό πάρα πολλά κρούσματα αυτής της νόρμας με τα flame war threads με παρόμοιους τίτλους. Ειδικά στα cpu και τις gpu. Απλά μου φάνηκε κάπως περίεργο που τόσο καιρό είσαι ικανοποιημένος με τον q6600 και ξαφνικά ένιωσες την ανάγκη να δώσεις 500+ ευρώ μόνο για cpu. Οι περισσότεροι από εμάς π.χ. έχουμε αλλάξει 3 και 4 φορές μηχανήματα από εποχή c2d (και λίγες λέω). Όσοι συνήθως κρατάνε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μηχάνημα, περιμένουν να τα ¨φτύσει" εντελώς και πάλι θα πάνε σε low-mid budget επιλογές και όχι στο top tier. Με λίγα λόγια είσαι "σπάνιο" πουλί.😁

Δεν ήθελα να σου "επιτεθώ", δε σε ξέρω καν προσωπικά. Αν νομίζεις ότι σε έθιξα σου ζητάω συγνώμη. Φιλικά.

P.S. Και αυτό ισχύει μόνο για τα threads, γιατί αρκετοί από εμάς δεχόμαστε και pms από νεογέννητα smurfs με 0 postcount ή 2-3 στα fast του λεπτού για "βοήθειες". Βρίσκουν, λοιπόν και τα κάνουν γιατί είναι δύσκολο να εντοπιστούν τα διπλά accounts με dynamic IPs. Αν κάποιοι θέλουν σιγά σιγά να μην ασχολούμαστε πλέον με το site, πολύ ευχαρίστως δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το βγάλαν το μεροκάματό τους. Μπορούν να συνεχίσουν να παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους στις συνθέσεις, δε μου καίγεται καρφί. Εμένα δυστυχώς δε μου πληρώνει τους λογαριασμούς κάποια από τις εταιρίες hardware.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Deka013 είπε

Φίλε μου κανείς δεν πρότεινε τίποτα,κάποια χαρακτηριστικά ειπώθηκαν πάντα σε σχέση με την ερώτηση.

Μετά βέβαια έσκασε μύτη η βάρδια του amd club και χάθηκε η μπάλα αλλά

νομίζω το τσουβάλιασμα που κάνεις δεν είναι σωστό.

Μαρεσει που μιλας απο την μια περι τσουβαλιασμανος,και απο την αλλη αυτο το πραγμα κανεις και εσυ τσουβαλιαζοντας οσους σχολιασαν ως amd fanboys.

Και ειδικα ο συμφορουμιτης του οποιου εβαζες και like σε καθε σχολιο ειναι γνωστος σε ολοκληρο το forum εδω και χρονια για το ποσο''ανεξαρτητος''ειναι.

Κατα τα αλλα εχεις δικιο ειμαι γνωστος amd fanboy εγω,γιαυτο και περυσι και φετος ημουν με 8700κ και 9900κ.

Αυτη την στιγμη σε ολη την Ευρωπη και παγκοσμιως οι καινουργιοι Ryzen εχουν κερδισει τις εντυπωσεις με αυτα που προσφερουν στο συνολο,μονο στο Insomnia οποιος πει καλα λογια βαφτιζεται αυτοματως Fanboy....

4 ώρες πριν, fever25 είπε

On topic τώρα! Το πρόβλημά μου δεν ειναι η επιλογή επεξεργαστή. Κατέληξα. Ο ενδοιασμος μου αφορά αυτούς τους δύο επεξεργαστές (ή στον ένα θα πάω ή στον άλλο).

Ρώτησα αν τα πλεονεκτήματα είναι τόσα υπέρ του 3900x ώστε να αξίζει να περιμένω. Εξάλλου η αγορά θα γίνει αρχές Νοέμβρη. 

Θα στο θεσω πολυ απλα.

Ο 3900x οπως γνωριζεις ειναι σε μια πλατφορμα Am4+ η οποια σιγουρα θα παρει μεχρι και τον 16πυρηνο 3950x που θα βγει τον Νοεμβριο.

Για intel μερια,του χρονου οπως φαινεται ο 10πυρηνος θα θελει νεα μητρικη.Αρα υποστηριξη μηδεν σε αυτο.

Περαν τουτου οπως φανταζομαι υποθετεις/ξερεις,σε ολα τα σεναρια περαν του overclock ο 3900x ειναι καλυτερος του 9900κ.

Στο gaming λοιπον που ο 9900κ ειναι καλυτερος σε 1080p μαζι με την καλυτερη καρτα της αγορας την 2080ti οι διαφορες ειναι αυτες.

Κοινως ειναι το καλυτερο δυνατο σεναριο που υπερτερει η Intel. 5% σε 1080p με την καλυτερη καρτα της αγορας.

Σε 4κ πχ και οι 2 επεξεργαστες ειναι στα ιδια και σε 1440p το βαρος πεφτει παραπανω στην καρτα γραφικων(αρα κλεινει και αλλο η ψαλιδα συνολικα).

Αρα εσυ τι λες οτι αξιζει περισσοτερο μεταξυ των 2 επεξεργαστων? :)

Δες στο Witcher 3 τι τρελες διαφορες εχει ο Ryzen. 1 ολοκληρο fps κατω.

Unplayable λεμε :lol:

image.png.582ac08fda49212ed6c011167fa2368f.pngΣτην τελικη δικα σου χρηματα ειναι,οτι θελεις κανεις. Αν θες να παρεις τον 9900κ(ή τον 9700κ)παρε αυτους.

Εγω απλα μπηκα για να κανω πιο ξεκαθαρο το τοπιο απο τις μονοδιαστατες απαντησεις που εδωσαν μερικοι,γιαυτο το λογο και δεν εγραψα καπου''μην τολμησεις να παρεις intel γιατι ειναι αδυναμος/αχρηστος''.

Περαν τουτου επειδη σε ειδα καπου και ανεφερες για να αποφυγεις συναρμολογηση(ανεξαρτητως του τι θα αγορασεις),μπορεις να τα παρεις απο διαφορετικα καταστηματα τα πραγματα και να τα πας και να πληρωσεις καποιο τεχνικο για να στα φτιαξει.

Δες εδω για παραδειγμα απο Msystems που εχουν και κανονικο καταλογο

https://www.msystems.gr/index.php?page=3

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ilos είπε

Δυστυχώς έχουμε εδώ και καιρό πάρα πολλά κρούσματα αυτής της νόρμας με τα flame war threads με παρόμοιους τίτλους. Ειδικά στα cpu και τις gpu. Απλά μου φάνηκε κάπως περίεργο που τόσο καιρό είσαι ικανοποιημένος με τον q6600 και ξαφνικά ένιωσες την ανάγκη να δώσεις 500+ ευρώ μόνο για cpu. Οι περισσότεροι από εμάς π.χ. έχουμε αλλάξει 3 και 4 φορές μηχανήματα από εποχή c2d (και λίγες λέω). Όσοι συνήθως κρατάνε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μηχάνημα, περιμένουν να τα ¨φτύσει" εντελώς και πάλι θα πάνε σε low-mid budget επιλογές και όχι στο top tier. Με λίγα λόγια είσαι "σπάνιο" πουλί.😁

Δεν ήθελα να σου "επιτεθώ", δε σε ξέρω καν προσωπικά. Αν νομίζεις ότι σε έθιξα σου ζητάω συγνώμη. Φιλικά.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

P.S. Και αυτό ισχύει μόνο για τα threads, γιατί αρκετοί από εμάς δεχόμαστε και pms από νεογέννητα smurfs με 0 postcount ή 2-3 στα fast του λεπτού για "βοήθειες". Βρίσκουν, λοιπόν και τα κάνουν γιατί είναι δύσκολο να εντοπιστούν τα διπλά accounts με dynamic IPs. Αν κάποιοι θέλουν σιγά σιγά να μην ασχολούμαστε πλέον με το site, πολύ ευχαρίστως δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το βγάλαν το μεροκάματό τους. Μπορούν να συνεχίσουν να παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους στις συνθέσεις, δε μου καίγεται καρφί. Εμένα δυστυχώς δε μου πληρώνει τους λογαριασμούς κάποια από τις εταιρίες hardware.

Όλα καλά φίλε. Μπορώ να πω ότι με την r9 380 4G και 8 giga (ddr2), o q6600 -μέχρι περίπου τρία χρόνια πριν- ήταν "αξιοπρεπής". Αφού κατάφερα και έπαιξα ανεκτά το witcher 3, ήμουν παραπάνω από ευτυχής. Ωστόσο τώρα πάμε για άλλα! :) 

1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Μαρεσει που μιλας απο την μια περι τσουβαλιασμανος,και απο την αλλη αυτο το πραγμα κανεις και εσυ τσουβαλιαζοντας οσους σχολιασαν ως amd fanboys.

Και ειδικα ο συμφορουμιτης του οποιου εβαζες και like σε καθε σχολιο ειναι γνωστος σε ολοκληρο το forum εδω και χρονια για το ποσο''ανεξαρτητος''ειναι.

Κατα τα αλλα εχεις δικιο ειμαι γνωστος amd fanboy εγω,γιαυτο και περυσι και φετος ημουν με 8700κ και 9900κ.

Αυτη την στιγμη σε ολη την Ευρωπη και παγκοσμιως οι καινουργιοι Ryzen εχουν κερδισει τις εντυπωσεις με αυτα που προσφερουν στο συνολο,μονο στο Insomnia οποιος πει καλα λογια βαφτιζεται αυτοματως Fanboy....

Θα στο θεσω πολυ απλα.

Ο 3900x οπως γνωριζεις ειναι σε μια πλατφορμα Am4+ η οποια σιγουρα θα παρει μεχρι και τον 16πυρηνο 3950x που θα βγει τον Νοεμβριο.

Για intel μερια,του χρονου οπως φαινεται ο 10πυρηνος θα θελει νεα μητρικη.Αρα υποστηριξη μηδεν σε αυτο.

Περαν τουτου οπως φανταζομαι υποθετεις/ξερεις,σε ολα τα σεναρια περαν του overclock ο 3900x ειναι καλυτερος του 9900κ.

Στο gaming λοιπον που ο 9900κ ειναι καλυτερος σε 1080p μαζι με την καλυτερη καρτα της αγορας την 2080ti οι διαφορες ειναι αυτες.

Κοινως ειναι το καλυτερο δυνατο σεναριο που υπερτερει η Intel. 5% σε 1080p με την καλυτερη καρτα της αγορας.

Σε 4κ πχ και οι 2 επεξεργαστες ειναι στα ιδια και σε 1440p το βαρος πεφτει παραπανω στην καρτα γραφικων(αρα κλεινει και αλλο η ψαλιδα συνολικα).

Αρα εσυ τι λες οτι αξιζει περισσοτερο μεταξυ των 2 επεξεργαστων? :)

Δες στο Witcher 3 τι τρελες διαφορες εχει ο Ryzen. 1 ολοκληρο fps κατω.

Unplayable λεμε :lol:

image.png.582ac08fda49212ed6c011167fa2368f.pngΣτην τελικη δικα σου χρηματα ειναι,οτι θελεις κανεις. Αν θες να παρεις τον 9900κ(ή τον 9700κ)παρε αυτους.

Εγω απλα μπηκα για να κανω πιο ξεκαθαρο το τοπιο απο τις μονοδιαστατες απαντησεις που εδωσαν μερικοι,γιαυτο το λογο και δεν εγραψα καπου''μην τολμησεις να παρεις intel γιατι ειναι αδυναμος/αχρηστος''.

Περαν τουτου επειδη σε ειδα καπου και ανεφερες για να αποφυγεις συναρμολογηση(ανεξαρτητως του τι θα αγορασεις),μπορεις να τα παρεις απο διαφορετικα καταστηματα τα πραγματα και να τα πας και να πληρωσεις καποιο τεχνικο για να στα φτιαξει.

Δες εδω για παραδειγμα απο Msystems που εχουν και κανονικο καταλογο

https://www.msystems.gr/index.php?page=3

Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Για να είμαι ειλικρινής και εγώ εξαρχής στον 3900x στράφηκα. Δεν θα τα βάψω μαύρα για 10 fps λιγότερα. ;)

Το θέμα είναι ότι μένω επαρχία και είναι λιγάκι δύσκολο να βρω τεχνικό που να εμπιστεύομαι ώστε να το συναρμολογήσει. Τα γνωστά skoutzομάγαζα που στήνουν υπολογιστή (π.χ. mysystems κ.α) δεν τον έχουν, ενώ το ΠΛΑΙΣΙΟ θυμίζει λιγάκι φαρμακείο στα υπόλοιπα κομμάτια. Τεσπα, από τη στιγμή που η αγορά θα γίνει σε 15-20 μέρες, ευελπιστώ να αλλάξει κάτι με τις διαθεσιμότητες και να ξεμπερδέψω με τον tower (οθόνη θα κρατήσω μέχρι τα Χριστούγεννα μια παλιά LG 222s). Ελπίζω με 1800-1900€ να στήσω έναν αξιοπρεπή πύργο... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα μπορουσες να δεις και τον 3800χ απο αποψη κοστους μιας και στο gaming παιζουν στα ιδια 

Επεξ/σία από johnmt2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, fever25 είπε

Όλα καλά φίλε. Μπορώ να πω ότι με την r9 380 4G και 8 giga (ddr2), o q6600 -μέχρι περίπου τρία χρόνια πριν- ήταν "αξιοπρεπής". Αφού κατάφερα και έπαιξα ανεκτά το witcher 3, ήμουν παραπάνω από ευτυχής. Ωστόσο τώρα πάμε για άλλα! :) 

Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Για να είμαι ειλικρινής και εγώ εξαρχής στον 3900x στράφηκα. Δεν θα τα βάψω μαύρα για 10 fps λιγότερα. ;)

Το θέμα είναι ότι μένω επαρχία και είναι λιγάκι δύσκολο να βρω τεχνικό που να εμπιστεύομαι ώστε να το συναρμολογήσει. Τα γνωστά skoutzομάγαζα που στήνουν υπολογιστή (π.χ. mysystems κ.α) δεν τον έχουν, ενώ το ΠΛΑΙΣΙΟ θυμίζει λιγάκι φαρμακείο στα υπόλοιπα κομμάτια. Τεσπα, από τη στιγμή που η αγορά θα γίνει σε 15-20 μέρες, ευελπιστώ να αλλάξει κάτι με τις διαθεσιμότητες και να ξεμπερδέψω με τον tower (οθόνη θα κρατήσω μέχρι τα Χριστούγεννα μια παλιά LG 222s). Ελπίζω με 1800-1900€ να στήσω έναν αξιοπρεπή πύργο... 

Τα εύκολα δύσκολα κάνεις....

Ότι είσαι τόσα χρόνια με τον q6600 δεν σημαίνει ότι πρέπει να πας τώρα στο άλλο άκρο.

Το να πάρεις σήμερα το ποιο ακριβό/τοπ που κυκλοφορεί χωρίς πραγματικά να το εκμεταλευτεις σήμερα, δεν είναι  future proof κίνηση....

Τεχνολογία αγοράζεις, που απαξιώνεται σχεδόν κάθε 6 μήνες. . 

Χρόνο έχεις (15-20 μέρες λες), χρήμα μπόλικο θέλεις να διαθέσεις, οπότε για να κάνεις μια σωστή και ισορροπημένη σύνθεση πρέπει να μας γράψεις τι ακριβώς θες να κάνεις με το καινούργιο σύστημα και έχεις αποφασίσει να δώσεις τόσα χρήματα και μάλιστα μόνο για τον πύργο..... 

Ps:  Για gaming o 3900x ή o 9900k έχουν νόημα μόνο αν θες να κάνεις & streaming.... 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 4
Δημοσ.

Το άλμα από στην επεξεργαστική ισχυ θα είναι τεράστιο, εγώ είχα πάει από Q9550 σε i5 4460 και είχα δει τρομερή διαφορά. 

Εάν δεν χρειάζεσαι τώρα τον cpu για βαριά εργασία θα σου πρότεινα να πάρεις τον 3600 και εάν θελήσεις στο μέλλον μπορείς να πας σε 3950χ ή 4χχχ ryzen, που θα έχουν πέσει οι τίμες τους λόγω καινούριων 4χχχ ryzen αλλά και από τον ανταγωνισμό της intel. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες ,αν είναι να πάει κάποιος στον 3600 με 200€, όπως είπε συμφορουμίτης πιο πάνω ,γιατί να μην πάει στον 2700, 8 core με 165€? Δεν είναι πιο δυνατός;

Επεξ/σία από dhmhtries22
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, dhmhtries22 είπε

Παίδες ,αν είναι να πάει κάποιος στον 3600 με 200€, όπως είπε συμφορουμίτης πιο πάνω ,γιατί να μην πάει στον 2700, 8 core με 165€? Δεν είναι πιο δυνατός;

Παρόμοιο MTP (λίγο καλύτερο o 2700 για την ακρίβεια) και αισθητά χειρότερο STP.  Για games πας σε 3600 που νοιάζει τον OP.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, fever25 είπε

Το ερώτημα είναι περίπου σαν αυτό που διάλεξες όταν αγόρασες τον q6600.

O q6600 στην εποχή του ήταν πιο αργος από τον e6800 c2d στην πλειονότητα των εφαρμογών.

Είμαι βέβαιος πως εάν είχες επιλέξει τον e6800 θα είχες κάνει την αναβάθμιση νωρίτερα..

Υ.γ Η ακριβή αναλογία στο παραπάνω θα ήταν 9900 vs 3950x αλλά υποθέτω πως αντιλαμβάνεσαι το point.

Υ.γ2Υπάρχουν πολλοί αστερίσκοι στο ερώτημα σου -οπως τονισανε- οι συμφορουμιτες για 3600/3700x κοκ αλλά δεν θα μπω σε αυτή την συζήτηση γιατί τονίσεις ότι κοιτάς μόνο τους συγκεκριμένους 2 που ανέφερες.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...