Vasilis 07 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, johnmt2 είπε η αληθεια ειναι πως απο οτι διαβαζω για τον 9900κ χρειαζεται μητρικη με δυνατα vrms οποτε χρειαζεται καλο budget στο θεμα μητρικης με τον 9900κ Σε Z390 Aorus Master θα πάει στανταράκι.
toyo73 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 14 λεπτά πριν, Fulgore είπε Για να ειναι τοσα χρονια με Intel q6600 και για να σου λεω οτι του αρεσουν πολυ τα football manager εσυ λες να εχει τοσο μεγαλες απαιτησεις απο τα παιχνιδια και το gaming? Συνηθως αυτοι που εχουν μεγαλες βλεψεις απο πλευρας απαιτησεων και gaming,αυτα τα αναφερουν στα πρωτα σχολια τους του τυπου '΄'παιδια φτιαχνω νεο συστημα με 2080ti και το θελω μονο για παιχνιδια.Τι μου προτεινετε?'' Ενω εχει αναγκη απο 8000 πυρηνες.Λες και με τον intel, δεν θα μπορεσει να επεξεργαστει μια φωτο, η να συμπιεση ενα BD, η ενα MP3.Λες και ειναι τετραπληγικος ο intel και ο amd απο αλλο συμπαν. 1 3
Fulgore Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 8 λεπτά πριν, toyo73 είπε Ενω εχει αναγκη απο 8000 πυρηνες.Λες και με τον intel, δεν θα μπορεσει να επεξεργαστει μια φωτο, η να συμπιεση ενα BD, η ενα MP3.Λες και ειναι τετραπληγικος ο intel και ο amd απο αλλο συμπαν. Εγω για ποιο λογο νομιζεις σε αντιθεση με τους περισσοτερους του προτεινα τον φθηνοτερο 3700x σαν αντιπροταση? Ειδικα μιας και τον ειχα δει πριν μερες και ρωτουσε και για B450 Μητρικη? 3 1
adtakhs Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, fever25 είπε Περίπου 1800 (+ - 100) μόνο για tower. Οθόνη θα κρατήσω την παλιά μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε θα πάω σε άλλη. Από την στιγμή που έχεις ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ να δουλεύεις με Q6600 .... μέχρι σήμερα, θα έλεγα να μην κοιτάξεις επεξεργαστές των 500€ .... Εγώ θα έκανα το εξής. Θα διάλεγα μεταξύ AMD R5 3600 και AMD R7 3700X, (πιο πολύ για 3600) θα έβαζα μια MSI B450 TOMAHAWK MAX για μητρική ή την MSI B450 GAMING PRO CARBON AC θΑ φόρτωνα με 32GB DDR4 3200Mhz μνήμες. θα έβαζα έναν NVME 500+ GB σαν τον ADATA XPG 8200 PRO ή τον PNY 3030SC θα έπαιρνα μια καλή υλοποίηση της RX5700XT για κάρτα γραφικών. θα έβαζα για κουτί ένα NZXT 500 τροφοδοτικό ένα Antec 650Watt gold Και θα αγόραζα μια 32' 2K+ FREE SYNC οθόνη στο πακέτο. Δεν σου χρειάζεται R9 3900X επεξεργαστής, ενώ μέχρι να σου χρειαστεί κάτι τόσο δυνατό, θα μπορείς να βρεις οικονομικότατα RYZEN 4950X .... (ΖΕΝ 3) να βάλεις επάνω στο σύστημα σαν upgrade. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από adtakhs 7 1
apleistos_gatos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα να πήγαινες με έναν Ryzen 3700X και μία μητρική x370 ή x470 της προκοπής (edit: b450 είναι επίσης εντάξει), που είναι και φθηνές σε σχέση με x570 (και σιγά να χρειαστείς το PCI-E 4.0). Το μόνο πλεονέκτημα της Intel 9900K αυτές τις μέρες φαίνεται μόνο αν θες 300+ fps στο CS GO ή σε άλλο e-sports παιχνίδι, και η πλατφόρμα 1151 πάει να γίνει νεκρή, ενώ η πλατφόρμα AM4 σου δίνει περιθώριο να πας στην 3900X ή ακόμη και στην 3950X αν το χρειάζεται, και θα έχει και μία παραπάνω γενιά επεξεργαστών Ryzen πριν αποσυρθεί. Αντε να βρεις 12-16 πυρήνες στην πλατφόρμα 1151. Επίσης, θα σου βγει πιο φθηνό με πρακτικά παρόμοιες αποδόσεις (εκτώς αν παίζεις e-sports, όπως είπα), αφήνοντας περιθώριο για μία υπερδυνατή κάρτα γραφικών, για παράδειγμα (αν και δε θα πρότεινα να πας στην 2080ti, αλλά αν θες να πας εκεί, ο συνδιασμός 3700X + x370/x470 σε χτυπάει λιγότερο στο πορτοφόλι σε αντίθεση με το 9900K + z390 της προκοπής ). Μέχρι η Intel απαντήσει με κάτι αξιοσέβαστο ή ρίξει τις τιμές σε λογικά πλαίσια, εγω θα προτείνω AMD. Και ο 3700x θα σου κρατήσει άνετα για 5 χρόνια, και αν δεν κρατήσει, θα έχει περάσει τόσος καιρός, που απλά αγοράζεις έναν καλύτερο επεξεργαστή χωρίς να αλλάζεις μητρική που θα χρειαστεί DDR5 RAM και άλλες ταλαιπορίες, και θα έχουν πέσει οι τιμές μάλιστα. ΥΓ: Μέσα στον επόμενο μήνα, οι προμήθειες θα έχουν σταθεροποιηθεί λιγάκι, και αν θυμάμαι καλά, μπορεί να βγεί και η 3950x, που είναι πέρα και πέρα overkill για 5 χρόνια ζωής. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από apleistos_gatos 2 1
Ryzenlake Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Ρωταει ας πουμε ο αλλος τι αυτοκινητο να παρει και του λετε παρε agera R γιατι ειναι πιο γρηγορο απτη veyron. Ποσο πιο γρηγορο ρωταει ο ερμος? 5 χλμ.. Οι διαφορες αυτη τη στιγμη μεταξυ του 3600 των 200€ και του γρηγοροτερου gaming CPU ειναι κατω του 10%, και αυτο με 2080ti σε 1080p. Φεξε μου και γλυστρισα δηλαδη, δεν υπαρχει διαφορα αξια λογου. Μιλαμε θες καρτα που κοστιζει 5 φορες το CPU για να δεις διαφορα, και αυτη κατω του 10%...Απλα πραματα, θες παιχνιδια, παιρνεις 3600, θες πυρηνες, παιρνεις 3700x / 3900x. Intel μονο για φανατικους του ultra low graphics 240hz gaming. Τα υπολοιπα ειναι απλα τζαμπα κοπος. Κανετε λες τα ρυζια δεν παιζουν games ξερω γω, και κοιτας τα reviews και βαρανε 100 και 200 frames στα περισσοτερα.... 7 1
ilos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 16 ώρες πριν, bilythekid είπε Πως το γνωρίζεις αυτό; περί μείωση των ryzen? Μέχρι τώρα τα στρουμφοπόκεμον ήταν intel insiders, πλέον με τους zen 2 η επόμενη εξέλιξη τους είναι σε market gurus.😂 17 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Αν δώσεις βάρος σε γενική χρήση τότε AMD , αν δώσεις βάρος σε gaming τότε INTEL. Μέσα στον Νοέμβριο η προσφορά των ακριβών RYZEN θα αποκατασταθεί. Το θερμόμετρο, γρήγορα. Το χάνουμε το παλικάρι.😂
jgeorgiou Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ilos είπε Μέχρι τώρα τα στρουμφοπόκεμον ήταν intel insiders, πλέον με τους zen 2 η επόμενη εξέλιξη τους είναι σε market gurus.😂 Δεν είμαστε όλοι φραπέδες που έχουμε youtube απόψεις. Μερικοί έχουμε πρόσβαση στην αγορά και δεν είμαστε με τον φρέντο στο χέρι στην καφετέρια τα πρωινά που η γιαγιά μας δίνει χαρτζηλικι. Πλέον αν παραγγείλεις από Ελλάδα ryzen 3900X όλα τα σκρουτζομαγαζα μπορούν να τον έχουν σε 2 εργάσιμες αν θέλουν στην αποθήκη τους. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από jgeorgiou
ilos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, Fulgore είπε Εντομεταξυ για πειτε μας τωρα που αναφερετε για φθηνοτερη λυση,γιατι δεν προτεινετε τον 3700x που και αμεσα διαθεσιμος ειναι και φθηνοτερος του 9900κ? Γιατί είναι σαπάκι και βγάζει sub 500 fps στη μακριά κραυγή νέα αυγή στα 720p που τα έχει αεράτα το 9900k καστομολούπο μου. 2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Δεν είμαστε όλοι φραπέδες που έχουμε youtube απόψεις. Μερικοί έχουμε πρόσβαση στην αγορά και δεν είμαστε με τον φρέντο στο χέρι στην καφετέρια τα πρωινά που η γιαγιά μας δίνει χαρτζηλικι. Πλέον αν παραγγείλεις από Ελλάδα ryzen 3900X όλα τα σκρουτζομαγαζα μπορούν να τον έχουν σε 2 εργάσιμες αν θέλουν στην αποθήκη τους. Παππού εσύ?😂 Ε ρε τι ακούμε σήμερα από τα τρόλια. Έχεις πολύ δρόμο αγορίνα μέχρι να φτάσεις στο σημείο να με τρολάρεις. 1
Deka013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 15 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Ρωταει ας πουμε ο αλλος τι αυτοκινητο να παρει και του λετε παρε agera R γιατι ειναι πιο γρηγορο απτη veyron. Ποσο πιο γρηγορο ρωταει ο ερμος? 5 χλμ.. Οι διαφορες αυτη τη στιγμη μεταξυ του 3600 των 200€ και του γρηγοροτερου gaming CPU ειναι κατω του 10%, και αυτο με 2080ti σε 1080p. Φεξε μου και γλυστρισα δηλαδη, δεν υπαρχει διαφορα αξια λογου. Μιλαμε θες καρτα που κοστιζει 5 φορες το CPU για να δεις διαφορα, και αυτη κατω του 10%...Απλα πραματα, θες παιχνιδια, παιρνεις 3600, θες πυρηνες, παιρνεις 3700x / 3900x. Intel μονο για φανατικους του ultra low graphics 240hz gaming. Τα υπολοιπα ειναι απλα τζαμπα κοπος. Κανετε λες τα ρυζια δεν παιζουν games ξερω γω, και κοιτας τα reviews και βαρανε 100 και 200 frames στα περισσοτερα.... Φίλε μου κανείς δεν πρότεινε τίποτα,κάποια χαρακτηριστικά ειπώθηκαν πάντα σε σχέση με την ερώτηση.Μετά βέβαια έσκασε μύτη η βάρδια του amd club και χάθηκε η μπάλα αλλά νομίζω το τσουβάλιασμα που κάνεις δεν είναι σωστό. 1
ilos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 16 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Ρωταει ας πουμε ο αλλος τι αυτοκινητο να παρει και του λετε παρε agera R γιατι ειναι πιο γρηγορο απτη veyron. Ποσο πιο γρηγορο ρωταει ο ερμος? 5 χλμ.. Οι διαφορες αυτη τη στιγμη μεταξυ του 3600 των 200€ και του γρηγοροτερου gaming CPU ειναι κατω του 10%, και αυτο με 2080ti σε 1080p. Φεξε μου και γλυστρισα δηλαδη, δεν υπαρχει διαφορα αξια λογου. Μιλαμε θες καρτα που κοστιζει 5 φορες το CPU για να δεις διαφορα, και αυτη κατω του 10%...Απλα πραματα, θες παιχνιδια, παιρνεις 3600, θες πυρηνες, παιρνεις 3700x / 3900x. Intel μονο για φανατικους του ultra low graphics 240hz gaming. Τα υπολοιπα ειναι απλα τζαμπα κοπος. Κανετε λες τα ρυζια δεν παιζουν games ξερω γω, και κοιτας τα reviews και βαρανε 100 και 200 frames στα περισσοτερα.... Εντωμεταξύ ο OP είναι κάπου αραχτός να πίνει τα τσιπουράκια του και απολαμβάνει το flame. Αν δείτε 2 post έκανε στην αρχή και αυτά με τον φίλτατο τον ξεδοντιάρη.😂 Πιάστο αυγό και κούρευτο. Και μόνο από τον τίτλο καταλαβαίνεις ότι ήταν flame bait, δε γίνεται κάποιος να έχει μείνει μια τεχνολογική τουρκοκρατία με τον q6600 και μετά να τον τσιμπήσει σφίγγα και να σκέφτεται τις 2 top επιλογές για mainstream.😎 Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είτε δε τους νοιάζει και δεν ασχολούνται, οπότε δε ξέρουν και τι παίζει ή αν κάνουν στοιχειώδη έρευνα αγοράς θα χτυπήσουν κάτι σε χαμηλότερα price range, αντέ κανέναν 3600 στο τσακίρ κέφι. 1
Sheogorath Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Ειρήνη, παίδες. Μην τρώγεστε. Ο jgeorgiou δεν είπε κάτι παράλογο, ο Fulgore το έθεσε, κατ εμε, πιο ολοκληρωμένα, τα προσωπικά σχόλια δεν έχουν θέση εδώ πέρα. 4
ilos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε Ειρήνη, παίδες. Μην τρώγεστε. Ο jgeorgiou δεν είπε κάτι παράλογο, ο Fulgore το έθεσε, κατ εμε, πιο ολοκληρωμένα, τα προσωπικά σχόλια δεν έχουν θέση εδώ πέρα. Πως δεν είπε κάτι παράλογο, εδώ σήκωσε τις γιαγιάδες μου από τον τάφο ο τριμέγιστος necromancer.😁
apleistos_gatos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Ειρήνη, παίδες. Ζητάς το αδύνατο, καημένε μου. Πιο νωρίς έχουμε παγκόσμια ειρήνη 😥
Ryzenlake Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 56 λεπτά πριν, Deka013 είπε Φίλε μου κανείς δεν πρότεινε τίποτα,κάποια χαρακτηριστικά ειπώθηκαν πάντα σε σχέση με την ερώτηση.Μετά βέβαια έσκασε μύτη η βάρδια του amd club και χάθηκε η μπάλα αλλά νομίζω το τσουβάλιασμα που κάνεις δεν είναι σωστό. O johnmt2 μας λεει στη σελιδα 2 αν θελει gaming να παρει Intel. Λες και αποτελει την απολυτη αληθεια ξερω γω οτι η Intel ειναι καλυτερη στα games...Λες και ΟΛΟΙ οι intel επεξεργαστες ειναι πιο γρηγοροι των AMD σε ολα τα σεναρια gaming. Ο αλλος παιζει να παρει 4k monitor ξερω γω, αλλα να παρει Intel που τα παει καλυτερα. Οτι ναναι γενικα. Ο 3600 σημερα ειναι για πασα νοσο. Κανει τα παντα ολα και κοστιζει 200€. Οι υπολοιποι επεξεργαστες προτεινονται μονο για πολυ συγκεκριμενες χρησεις. 9400f αν δεν φτανει το budget (αν και υπαρχει και ο 2600), 9900k αν εισαι οπαδος του ultralow 240hz, 3900x αν χρειαζεσαι πυρηνες, 3700x αν δεν νοιωθεις ανετα με τα 6/12 του 3600. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις