Προς το περιεχόμενο

AOC 24G2U Gaming monitor

stelios69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

Στα λεφτά της είναι πολύ καλή...με πιο πολλά λεφτά που πας? Σε ποια οθόνη?

Για 24άρα 1080p 144hz δεν νομίζω ότι θα βρεις κάποια καλύτερη συνολικά. Απλά είναι και άλλα 1,2 μοντέλα αντίστοιχου επιπέδου από Acer και Viewsonic. Δεν ξέρω τι λένε επίσης κάποιες καινούριες Asus (VG249Q, VG259Q). Αλλιώς κοιτάς για καμια VA με τα + και τα - της ή πας σε 1440p οπού υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δυστυχώς αυτά ξέρω και εγώ... Απλά αυτά τα bleeds και glows και brightness issues μου την σπάνε και άνετα έδινα κάτι παραπάνω για κάτι πιο "αξιοπρεπές"

ηρθε και σε εμενα και να πω την αληθεια λιγο cs go που επαιξα δεν ειδα διαφορα σε 75hz monitor που ειχα ενοειτε πως το ειχα βαλει στα 144hz apo to nvidia 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρέλαβα και εγώ πιο πριν. Η δική μου έχει και ένα καμμένο pixel που στέκεται περήφανο στην κάτω αριστερή πλευρά. Η αληθεια είναι ότι ούτε καν πέφτει το μάτι οπότε μάλλον δεν με πείραξε και πολύ. Μόνο σε εντελώς άσπρο φόντο ίσως πέσει το μάτι, πιο πολύ επειδή ξέρω ότι είναι εκεί και όχι γιατί το προσέχεις και είναι κάτι ενοχλητικό. Κατά τα άλλα έχει bleeding αν βγάλεις φωτο στο σκοτάδι, αλλά σε πραγματική χρήση δεν φαίνεται. Γενικά ευχαριστημένος, απλά θα προτιμούσα να μην έχει το dead pixel, πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους.

Επεξ/σία από TheMechanic1

1 ώρα πριν, Exploticon είπε

ηρθε και σε εμενα και να πω την αληθεια λιγο cs go που επαιξα δεν ειδα διαφορα σε 75hz monitor που ειχα ενοειτε πως το ειχα βαλει στα 144hz apo to nvidia 

in game όμως; 144;

1 ώρα πριν, Exploticon είπε

νομίζω θελει να γράψεις και στα startup options: -refresh 144 (αν δεν το ξερες :))

Παντως σε εναν φιλο μου που δοκιμασα το csgo σε TN 144hz καταλαβα μεγαλη διαφορα...

Εγώ προσωπικά είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στο apex που έπαιξα. Όλα low εννοείται εκτός textures και η τίμια 570 έβγαζε 90-144.

Να φανταστείτε τα 60 την ώρα του drop στην αρχή του game μου φαινόταν slideshow.

Τα χεντίδια πολύ πιο εύκολα παιδιά με τα 144 🤣, ότι και να λέω αν δεν το δοκιμάσει κάποιος είναι λίγο.

Ναι είναι πολύ δυνατή για Απεξ. Φαντάσου είναι το πρώτο multiplayer που έβαλα στα ουλτρα και έχω πάνω από 140fps συνεχώς  

Εγώ είμαι στους ''άτυχους'' που θα παραλάβουμε Μάρτιο μάλλον,αλλά μετά από όσα διαβάζω εδώ  ότι ορισμένοι κουράζονται με τα χρώματα και γενικά για δυσκολία ως προς τις ρυθμίσεις χρωμάτων κάνω δεύτερες και τρίτες σκέψεις αν θα την πάρω. Παίζω ορισμένα games αλλά το κύριο που θέλω είναι  να μην με κουράζει μετά από πολύωρη χρήση

Αν η οθόνη είναι wide color gamut τότε γυρίστε το σε sRGB mode γιατί προφανώς κάνει υπερκορεσμό των χρωμάτων. Τα παιχνίδια ούτως ή άλλως δεν εκμεταλλεύονται σε SDR το wide color gamut.

2 ώρες πριν, Pansar24 είπε

Εγώ είμαι στους ''άτυχους'' που θα παραλάβουμε Μάρτιο μάλλον,αλλά μετά από όσα διαβάζω εδώ  ότι ορισμένοι κουράζονται με τα χρώματα και γενικά για δυσκολία ως προς τις ρυθμίσεις χρωμάτων κάνω δεύτερες και τρίτες σκέψεις αν θα την πάρω. Παίζω ορισμένα games αλλά το κύριο που θέλω είναι  να μην με κουράζει μετά από πολύωρη χρήση

Το ιδιο, αλλα δεν εχω βρει καλυτερη λυση...

1 ώρα πριν, Dreamingod είπε

Το ιδιο, αλλα δεν εχω βρει καλυτερη λυση...

μια από τα ίδια, αυτό μπορεί να είναι και καλό βέβαια γιατί παραλαμβάνοντας αργότερα θα πρέπει να έχει βελτιωθεί και η παραγωγή, bleeding etc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, music_lover είπε

Αν η οθόνη είναι wide color gamut τότε γυρίστε το σε sRGB mode γιατί προφανώς κάνει υπερκορεσμό των χρωμάτων. Τα παιχνίδια ούτως ή άλλως δεν εκμεταλλεύονται σε SDR το wide color gamut.

Στο sRGB profile φίλε μου σου κλειδώνει το brightness στο 90%! Εγώ έφτιαξα ένα προφίλ με 35 brightness και 44red 48 green και 42 blue και είναι πιο ξεκούραστη. Πάντως εάν βάλει κάποιος το sRGB μπορεί να ρίξει το brightness από το control panel της Nvidia - AMD αντίστοιχα. Υπάρχει και το clickmonitorDDC για την αλλαγή του brightness στο sRGB profile. Όποιος το κάνει ας ενημερώσει. Εγώ για τώρα έχω μείνει στο προφίλ που έφτιαξα.

Επίσης παιδιά επειδή εγώ ξενέρωσα όταν είδα πως το μόνιτορ κάνει tearing σε video YouTube στο κέντρο της οθόνης,(ανεξάρτητα από gsync compatible, free sync και τι overdrive θα βάλετε)σας λέω πως πρέπει να πάτε στο control panel της Nvidia-AMD ρυθμίσεις προγραμμάτων και να ενεργοποιηθεί το vsync για τον Firefox ή ότι άλλο πρόγραμμα έχετε σαν αυτό. Restart τον browser και μετά όλα κομπλέ.

Επεξ/σία από ang3lch1ld
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...