Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης ενα τεραστιο προβλημα που εχεις να αντιμετωπισεις ειναι οτι υπαρχουν παρα πολλα εμπειρα ατομα στον τομεα σου, με προυπηρεσια στην Ελλαδα, που εχουν φυγει με εθελουσια απο τραπεζες. Μιλαμε για πολυ κοσμο. Ολοι αυτοι ειναι ανταγωνιστες σου για πολυ λιγες θεσεις, και συνηθως πρωτοι σε σειρα προτιμησης, λογω εμπειριας και συστασεων.

Η συμβουλη μου ειναι, μιας και ξερεις κωδικα και εχεις πτυχιο στην πληροφορικη, να κανεις μια μεγαλη στροφη προς τα εκει. Πλεον ολο το ψωμι ειναι εκει. Θα δεις οτι την (εργασιακη) απελπισια που σου δινει ο κλαδος των οικονομικων αυτη τη στιγμη, θα αντικαταστησει το πελαγωμα απο τις πολλες δυνατοτητες, τοσο γνωσιακες οσο και εργασιακες που θα σου δωσει ο τομεας της πληροφορικης, ειδικα εχοντας ηδη την προυπηρεσια που εχεις.

Στη θεση σου, θα ασχολιομουν αποκλειστικα με quant analysis που ζητανε καλη γνωση C C++, εμπειρια στις αγορες και ειδικα στα παραγωγα και καλη γνωση μαθηματικων (κυριως στοχαστικη αναλυση)

Στη Νεα Υορκη οι νεοεισερχομενοι ξεκινανε με 6ψηφιες απολαβες (200.000$ ειναι συνηθες ποσο) και οι εμπειροι πολυ παραπανω (αρκετοι και 500.000$). Καλες αγορς εχει και το Λονδινο, η Φρανφουρτη, η Ζυριχη και γενικα οπου εχει χρηματιστηρια. Ισως μπορεις να δουλεψεςι και Ελλαδα σε αυτο το κομματι, αν και απ οτι βλεπω τα παραγωγα στην ελληνικη αγορα δεν ξεπερνανε τον τραγικο αριθμο των 7 εταιριων, οπως βλεπω αυτη τη στιγμη στη ναυτεμπορικη

Ουσιαστικα εισαι μιας χρονιας, αντε 2 καλου διαβασματος και πιανεις σκαλι με μισθους πανω απο 5.000-6.000 εντος Ευρωπης και πολυ περισσοτερα Αμερικη. Γιατι να κατσεις να ασχοληθεις με την ελληνικη αγορα που ηδη σε προσφερε ενα καλο τρακαρισμα; Με 2 χρονια δουλειας ως quant analyst θα βγαλεις οσα θα βγαλεις ολον τον εργασιακο σου βιο σε μια κακοπληρωμενη θεση στην Ελλαδα.

Αν δεν εχεις οικονομικο προβλημα, κατσε κανε παρεα τον πατερα σου, διαβασε εναν χρονο αυτα που εγραψα (θα ειναι και καλο γεμισμα του κενου που εχεις στο cv) και φυγε εξω. Ουτως η αλλως το Αθηνα-Θεσσαλονικη ειναι ιδια ωρα με το Λονδινο-Θεσσαλονικη οποτε το ιδιο μακρια -κονταθα εισαι απο τον πατερα σου, ειτε μεσα ειτε εξω (εκτος αν Αθηνα τον παρεις μαζι σου, οποτε αλλαζει)

Εδω 2 ενδεικτικες θεσεις εργασια quant analyst και τι ζητανε (την δευτερη μπορεις να την κανεις και τωρα):

https://www.indeed.co.uk/viewjob?jk=46327522704dde47&tk=1dnmi1p6m14qd002&from=serp&vjs=3

https://www.cameronkennedy.com/jobs/performance-risk-and-quantitative-portfolio-analyst-3

υ.γ. για Ελλαδα που ψαχνεις, εχε υποψη σου και το παρακατω σαιτ που εστιαζει κυριως στη Θεσσαλονικη

https://www.jobfind.gr/JobAdsSearch/GR/Theseis_Ergasias

Επεξ/σία από archer100
  • Like 2
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Bruno44 είπε

καλημερα με ολο το σεβασμο δεν εγκρινω οχι απαραιτητα τουλαχιστον.. Δλδ οι περισσοτεροι αυτο το λαθος κανετε αραδιαζετε 6 πτυχια και περιμενετε τις εταιρειες να ανοιξουν ποδια..Τα 78 πτυχια δεν μου λενε τιποτα στις επιλογες θεσεων που κανουμε . δλδ  μη νομιζεις οτι η φαση ειναι :- γεια σας εχω 6 πτυχια , - καλως τον σε περιμεναμε μεσία ...

3)Μην εχεις παρωπιδες και ψαχνεις για κατι συγκεκριμενο σε μια μεγαλη εταιρεια φυσικα θα ξεκινησεις απο χαμηλα αλλα αν υπαρχουν οι δυνατοτητες θα το δουν και θα ανταμοιφθεις αλλα θελει δουλειά .

Βλέπω ότι δεν έχετε οι περισσότεροι καταλάβει τί έχω πει. Είπα ότι ψάχνω σε ΟΛΟΥΣ τους κλάδους όχι μόνο σε τράπεζες. ΠΑΝΤΟΥ.

Και δεν ξέρω πού ακριβώς σας έκανα να θεωρείτε ότι έχω απαίτηση να πάω με τα πτυχιά μου και να τους θαμπώσω όλους. Πότε είπα κατι τέτοιο? Και για 800ε θα δούλευα φίλε. Επειδή έχω πτυχία νομίζετε ότι είμαι ψωνάρα ή ότι έχω απαιτήσεις να έχω πληβείους?  Και μίλα καλύτερα όσον αφορά το θα ανοίξουν πόδια. 

Και μάλλον θα σου φαίνεται παράξενο ότι ΚΑΙ ΓΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΑ.Όπως όλοι της μεσαίας και κατώτερης τάξης. Δεν γεννήθηκα διευθύντρια. Αλλά έφτυσα αίμα και εγώ για να ανέβω. Και φυσικά με πληγώνει όταν στο δικό μου κλάδο έχω κάνει τόσα και παίρνουν με μέσο. Κάθε φυσιολογικό άνθρωπο θα τον πείραζε! Στο ΔΙΚΟ μου κλάδο. Σε άλλους το καταλαβαίνω να μην με προσλαμβανουν. Το ότι εσύ ξεκίνησες από χαμηλά αυτό σημαίνει πως εμείς μηδενιζόμαστε?  Εγω και πολλές άλλες κοπέλες πάνω χάσαμε τη περίοδό μας απτο άγχος και την πιέση 'φιλαράκι'. Και έτσι χάνουμε και τη 'βιολογικη' μητρότητα. Οπότε μην λές ότι μας περιμένουν ως μεσσίες!

Γιατί και μεις έχουμε φάει σκατά!!! Και περιμένουμε κάτι καλύτερο απτην ίδια την πατρίδα μας! Και μην ακούσω τίποτα για χρήματα γιατί πολλοί απο μας δεν είμαστε πλούσιοι και τα στελναμε πίσω τα λεφτά για να κάνουν θεραπείες οι δικοί μας!!! Και δεν πιάσανε κιολας και τώρα προσπαθούσα να μείνω εδώ και να μην αφήσω μόνο τον γονιό μου. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, xoriatisa είπε

10 χρόνια σαν portfolio manager σε hedge fund δεν τους κανει? και τους κάνουν άτομα με 3 μήνες πρακτική? μη κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας....κάνει μπαμ

32 δεν είπες ότι είσαι; Στα 22 ήσουν Portfolio Manager σε Hedge Fund;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, stef157 είπε

32 δεν είπες ότι είσαι; Στα 22 ήσουν Portfolio Manager σε Hedge Fund;

22 τελείωσα το μάστερ. Κατευθείαν μπήκα σε τράπεζα εκεί και μετακινήθηκα μετα σε hedge fund. 

Βλέπω όλοι με περνάτε δικαστήριο ε?

Καλή μέρα σε όλους. Ότι είχα να πω το είπα, καλή βδομάδα!

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...