mary Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, xoriatisa είπε Σ'ευχαριστώ για τα θετικά σου σχόλια. Είσαι Μπέλφαστ ε? Χάπυ? Είχα σκεφτεί για πιο πάνω αλλά έχω θέμα με τον καιρό. Με στενοχωρεί πολύ η βροχή και η μικρή μέρα. Νιώθω τύψεις να τον αφήσω μόνο του τον πατέρα μου. Και μόνο η σκέψη με πληγώνει. Ο ίδιος βέβαια ποτέ δεν μου είπε να κάτσω εδώ. Λέω να το εξαντλήσω όσο μπορώ εδώ και να ξαναπροσπαθήσω για έξω σε μερικούς μήνες αν δεν κάτσει κάτι. Αυτό το μπρεξιτ έχει ριμάξει το δικό μου κλάδο γιατί οι συναλλαγές και οι επενδύσεις γίνονται σε ευρωπαικό έδαφος και αν το Λονδίνο αποχωρήσει τελικά...θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Στο μπέλφαστ πώς αντιδρούν για το τελωνείο? Ναι, ικανοποιημένη. Βέβαια οι μισθοί εδώ δεν συγκρίνονται με Λονδίνο. Μικρότεροι με πιο μικρό κόστος ζωής βέβαια. Ελληνικό στοιχείο δεν θα βρεις. Ούτε καφέ, ούτε γυραδικο. Βλέπω πολλούς που έρχονται και ψάχνουν αυτά τα 2. Χε. Εδώ δεν υπάρχει περίπτωση τελωνείου ούτε συνόρων. Δεν υπάρχουν σύνορα με Ιρλανδία και ούτε πρόκειται να υπάρξουν. Αυτά ήταν η αφορμή για τα troubles. Δεν έχω άποψη για τον κλάδο σου και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει το μπρεξιτ αλλά σίγουρα το Ηνωμένο βασίλειο δεν είναι η μόνη χώρα που ψάχνει άτομα με την εμπειρία σου. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από mary Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neo80 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 @xoriatisa γιατί δεν παίρνεις και τον πατέρα σου μαζί σου έξω στο εξωτερικό; Έτσι και εσύ θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και αυτός θα έχει καλύτερη νοσηλεία στα γεράματα του. Αλλιώς άφησε τον σε κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο αδελφό/ή, ξάδερφο/η Εγώ ξέρω άτομα με λιγότερα προσόντα bachelor και κάτω που έφυγαν για εξωτερικό μαζί με τους γονείς τους και πρόκοψαν και είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα απο εμάς τους υπόλοιπους. Απο τη στιγμή που έχεις προτάσεις έξω δεν σε νοιάζει τίποτα παίρνεις τον πατέρα σου και έρχεσαι εδώ μόνο για διακοπές το καλοκαίρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 46 λεπτά πριν, onelonelystar είπε το άλλο κριτήριο είναι ο όσον το δυνατόν χαμηλότερος μισθός...ας έχεις και 20 χρόνια υπηρεσία, αυτοί προτιμούν να δίνουν τον κατώτατο μισθό. Τώρα αν βρεθεί κάποιος με εμπειρία και δεν ζητήσει μεγαλύτερο μισθό ίσως και να τον πάρουν. Εγώ προσωπικά δεν πάω σε κάποια δουλειά που απαιτεί εμπειρία με λιγότερο από 650 ευρώ. (μιλάω για εκτός Αθήνας) Αν θέλω βασικό μισθό, ας πάω καλύτερα να σερβίρω καφέδες και να μην πονοκεφαλιάζω με το πως θα βγει το project. Δυστυχώς γιατί είναι κοντόφθαλμοι,κοιτάνε μόνο τι λεφτά θα δώσουν και όχι τι λεφτά θα τους φέρει ένας καλός υπάλληλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Δυστυχώς γιατί είναι κοντόφθαλμοι,κοιτάνε μόνο τι λεφτά θα δώσουν και όχι τι λεφτά θα τους φέρει ένας καλός υπάλληλος. Αυτό είναι πολύ περίεργο, πιο πολύ πιστεύω είναι ότι δε θεωρούν ότι θα κερδίσουν. Άμα πίστευαν ότι ο υπάλληλος θα έφερνε λεφτά τότε θα τον έπαιρναν 100%. Είναι αδύνατον να καταλάβουμε πως σκέφτονται αλλά δεν είναι τυχαίοι σε τέτοιες επιχειρήσεις, μπορεί να αξιολογούν λάθος κάτι αλλά σίγουρα υπάρχουν κριτήρια και λόγοι που το κάνουν. Έχει τύχει να πουλήσω προϊόντα 400-500Ε που πολύ έμπειροι μεταπωλητές δεν δίνανε ούτε 1Ε!!!!! για να τα πάρουν. Θα δεις πολύ παράξενα πράγματα στις αγορές αλλά ποτέ δεν γίνεται τίποτα στη τύχη. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από aizensama24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chriselm Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Στο αντικείμενο σου δε χρειάζεται καλό track record, πάνω από πτυχία κτλ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkstopo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 δεν μπορείς να στήσεις μια δική σου εταιρεία με χρηματοοικονομικά? συμβουλευτική? θα μπορούσες να ξεκινήσεις με διαχείριση κόκκινων δανείων? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shikabalas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 ΟΚ το να μην βρεις δουλεια να το δεχτω, εμενα παντως μου φαινεται περιεργο να εχεις κανεις 600 αιτησεις οπως λες και να μην εχεις περασει ουτε σε μια στο επομενο σταδιο της συνεντευξης. Ειναι σιγουρα ολο το πακετο σου σωστα δομημενο (cv, cover letter, linkedin κτλ) ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GoDRiC- Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Να πω κάτι άκυρο; Τι φάση με αυτό που όλοι λένε σε όλους να πάνε εξωτερικό; Δηλαδή αν έχεις χαρτί ή δεν έχεις, πρέπει να πας έξω για να κάνεις ζωή; Και πες ότι πας έξω, πώς ψάχνεις για δουλειά μετά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 20 ώρες πριν, xoriatisa είπε Έχω ζήσει πρώτο χέρι την κρίση καθώς ήμουνα μέσα στο όλο θέμα με την κρίση (πολλαπλή) των ελληνικών ομολόγων. Οπότε το έχω βιώσει αρκετά διαφορετικά από το βιβλίο. Ωραία. Τί κάνω λάθος για να το διορθώσω? 600 βιογραφικά: Μπήκες σε site τύπου kariera.gr είδες αγγελίες για το αντικείμενό σου, δηλαδή 600 και έστειλες εκει βιογραφικά' Απάντησες στις δεκάδες βλακώδες μηνύματα του linkedin απο recruiters και έστειλες 600 βιογρφικά. Μπήκες σε οτι εταιρεία σου έβγαζε το google και έστειλες 600 βιογραφικά στο [email protected] και info@τραπεζα.com ; Πήγες σε "μερες καριέρας" και άρχισες να μοιράζεις 600 βιογραφικά στις εταιρειες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrFreeman Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 hours ago, aizensama24 said: Αυτό είναι πολύ περίεργο, πιο πολύ πιστεύω είναι ότι δε θεωρούν ότι θα κερδίσουν. Άμα πίστευαν ότι ο υπάλληλος θα έφερνε λεφτά τότε θα τον έπαιρναν 100%. Είναι αδύνατον να καταλάβουμε πως σκέφτονται αλλά δεν είναι τυχαίοι σε τέτοιες επιχειρήσεις, μπορεί να αξιολογούν λάθος κάτι αλλά σίγουρα υπάρχουν κριτήρια και λόγοι που το κάνουν. Έχει τύχει να πουλήσω προϊόντα 400-500Ε που πολύ έμπειροι μεταπωλητές δεν δίνανε ούτε 1Ε!!!!! για να τα πάρουν. Θα δεις πολύ παράξενα πράγματα στις αγορές αλλά ποτέ δεν γίνεται τίποτα στη τύχη. Αυτό ακριβώς. Νομίζω πως έπιασες το επίκεντρο του προβλήματος. Ο υπάλληλος στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται κυρίως ως αναγκαίο κακό και βαρίδι. Δεν υπάρχει η έννοια της επένδυσης σε αυτόν ή η προσδοκία απόδοσης του (κέρδος για την επιχείρηση). Θεωρώ πως αυτή είναι και η κύρια διαφορά της Ελλάδας με τις ανεπτυγμένες αγορές εργασίας του εξωτερικού. 2 hours ago, GoDRiC- said: Να πω κάτι άκυρο; Τι φάση με αυτό που όλοι λένε σε όλους να πάνε εξωτερικό; Δηλαδή αν έχεις χαρτί ή δεν έχεις, πρέπει να πας έξω για να κάνεις ζωή; Και πες ότι πας έξω, πώς ψάχνεις για δουλειά μετά; Οταν βλέπεις πως οι θέσεις στην Ελλάδα είναι λίγες και κακοπληρωμένες, ο ανταγωνισμός από παρόμοια βιογραφικά ανέργων θηριώδης, ενώ υφίσταται μια συμπίεση των δικαιούμενων (μισθός, παροχές, κλπ) προς τα κάτω, με αύξηση των εταιρικών απαιτήσεων ταυτόχρονα, καταλαβαίνεις πως το κίνητρο κάποιου για να εργαστεί στην Ελλάδα - έχοντας προσόντα ικανά να του εξασφαλίσουν θέση εργασίας σε μια ανεπτυγμένη αγορά- είναι μικρό. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από DrFreeman typos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Imola Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Στις 19/10/2019 στις 3:39 ΜΜ, xoriatisa είπε ναι ναι. και ένα χρόνο όταν ζητάνε και 2. δεν έχω κολλήματα. δεν πάω για διευθύντρια. ό,τι έχει βγει τους τελευταίους δέκα μήνες σχετικό με τράπεζα, investments, fx έχω στείλει σε όλα. θεωρώ πως σε αρκετά ίσως ήμουν απτα καλύτερα βιογραφικά. αλλά βλέπω πως προσλαμβάνουν παιδιά που ξέρουν ουσιαστικά την ελληνική αγορά και πραγματικότητα. δεν θα πείραζε να παίρνω 1000ε γιατί για κάποιους λόγους θα ήθελα να μείνω ελλάδα. απλά δεν μου δίνεται η ευκαιρία να τους το πώ. έχω στείλει σε πρακτικές και assistant κτλ σε όλους τους άλλους τομείς. ξέρω κώδικα επίσης κι στέλνω και σε θέσεις πληροφορικής, απλά δεν έχω εμπειρία εκεί οπότε στέλνω μόνο σε πολύ junior θέσεις. δεν είμαι...θέλω να πιστεύω...μεγάλη σε ηλικία. 32 είμαι. δεν θα ήθελα κάτι δικό μου γιατί με φοβίζει, και γιατί η φορολογία εδώ είναι μεγάλη. θα μπορούσα να ξαναφυγω ευρώπη, αλλά δεν το θέλω ακόμα.. Ομολογώ ότι αδυνατώ να κατανοήσω το γεγονός πως κάποιος που έχει στηθεί καλά στο εξωτερικό, παίρνει την απόφαση να επιστρέψει εδώ για να καταλήξει να βιώνει μία τέτοια κατάσταση, όταν α) είναι νέος και β) προικισμένος με γνώσεις. Η ταπεινή συμβουλή μου: Αφού έως τώρα δεν μπόρεσες να βρείς κάτι έστω και με 1000€ ψίχουλα, [μέ τέτοια πτυχία και τέτοια προυπηρεσία] μην βασανίζεις άλλο τον εαυτό σου, και ξεκίνα το ταξίδι σου πάλι προς το εξωτερικό. Η Ελλάδα εδώ είναι δεν πάει πουθενά και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά. Να έρχεσαι τα καλοκαίρια και να χαίρεσαι τις χαρές του τοπίου. Μετά όμως να επιστρέφεις εκεί που δίνουν ακόμα περισσότερη σημασία στο ποιός είσαι και όχι στο ποιόν ξέρεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cosmic_gate Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 20 λεπτά πριν, Imola είπε Ομολογώ ότι αδυνατώ να κατανοήσω το γεγονός πως κάποιος που έχει στηθεί καλά στο εξωτερικό, παίρνει την απόφαση να επιστρέψει εδώ για να καταλήξει να βιώνει μία τέτοια κατάσταση, όταν α) είναι νέος και β) προικισμένος με γνώσεις. Η ταπεινή συμβουλή μου: Αφού έως τώρα δεν μπόρεσες να βρείς κάτι έστω και με 1000€ ψίχουλα, [μέ τέτοια πτυχία και τέτοια προυπηρεσία] μην βασανίζεις άλλο τον εαυτό σου, και ξεκίνα το ταξίδι σου πάλι προς το εξωτερικό. Η Ελλάδα εδώ είναι δεν πάει πουθενά και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά. Να έρχεσαι τα καλοκαίρια και να χαίρεσαι τις χαρές του τοπίου. Μετά όμως να επιστρέφεις εκεί που δίνουν ακόμα περισσότερη σημασία στο ποιός είσαι και όχι στο ποιόν ξέρεις. Συμφωνώ κι εγώ. Και ας πούμε ότι τελικά μετά από όλη αυτήν την ταλαιπωρία βρίσκεις δουλειά για 1000, με τις γνώστες άθλιες συνθήκες της Ελλάδας, δεν νομίζω ότι αξίζει. Και θα είναι ακόμα χειρότερα όταν στο μέλλον υπάρχει και οικογένεια παιδιά κλπ, με αυξημένες ανάγκες το 1000 δεν θα φτάσει ούτε για ζήτω. Και τότε θα είναι αργά για εξωτερικό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bruno44 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Στις 19/10/2019 στις 2:02 ΜΜ, xoriatisa είπε δεν ήταν σε συνέντευξη σε ημέρα καριέρας ήταν. έχω 2 πρώτα πτυχία χρηματοοικονομικά παμακ, πληροφορική παμακ, και mphil σε χρηματοοικονομικά απο το cambridge. και οι θέσεις μου ήταν portfolio manager σε hedge fund. εγκρίνεις η όχι? ............... καλημερα με ολο το σεβασμο δεν εγκρινω οχι απαραιτητα τουλαχιστον.. Δλδ οι περισσοτεροι αυτο το λαθος κανετε αραδιαζετε 6 πτυχια και περιμενετε τις εταιρειες να ανοιξουν ποδια.Τα πτυχια αυτα τα εχει χιλιαδες κοσμος.ειμαι 35 δουλευω απο τα 18 με πτυχια και μεταπτυχιακο χωρις ποτε να εχω κανενα μεσο.Ετσι λοιπον ξεκινησα απο γκρουμ σε 5 αστερο να κουβαλαω βαλιτσες και κατεληξα μετα απο 4 χρονια 1οςρεσεψιονιστ ,συνεχισα πωλητης στην πολυεθνικη Mondelez και για να μην πολυλογω βρισκομαι area division σε πολυεθνικη φαρμακευτικη .Τα 78 πτυχια δεν μου λενε τιποτα στις επιλογες θεσεων που κανουμε .Επισης φυσικα αυτες οι θεσεις που περιγραφεις σχεδον παντα καλυπτονται εκ των εσω στις εταιρειες απο το υπαρχων προσωπικο που ειναι στην εταιρεια χρονια και εχει γαλουχηθει και απο αυτην .Να σαι σιγουρη πως τα πτυχια σου τα εχουν μεσα σε μια εταιρεια αλλα 7-8 ατομα, αρα προτιμουν να παρουν καποιον που ειναι μεσα ξερει την δουλεια την εταιρεια κτλ δλδ μη νομιζεις οτι η φαση ειναι :- γεια σας εχω 6 πτυχια , - καλως τον σε περιμεναμε μεσία ... Κάποια πραγματακια απο εμενα αν θες τα κρατας αν οχι τα πετας 1) Φτιαξε ενα βιογραφικο στα προτυπα του 2020 με focus στον τομεα σου 2) Προσεγγισε εταιρειες που σε ενδιαφερουν αλλα και εταιρειες που δεν βρισκονται στον τομεα σου ,ποτε δε ξερεις που ειναι κρυμμενη η ευκαιρια . 3)Μην εχεις παρωπιδες και ψαχνεις για κατι συγκεκριμενο σε μια μεγαλη εταιρεια φυσικα θα ξεκινησεις απο χαμηλα αλλα αν υπαρχουν οι δυνατοτητες θα το δουν και θα ανταμοιφθεις αλλα θελει δουλειά . 4) Θελει χαρακτηρα , αν διαβαζω απο εσενα οτι θελεις αντικαταθληπτικα επειδη δε βρισκεις δουλεια στον τομεα σου αφενος ξεκινα απο αλλον τομεα αφετερου αντικαταθληπτικα θα χρειαστεις και μεσα στη δουλεια .Τι θα αλλαξει; Τωρα ψαχνεις δουλεια και δε βρισκεις αργοτερα θα εχεις δουλεια και επειδη θα θελει γερο στομαχι θα εχει αγχος θα σε πιεζουν ( στις θεσεις που ζητας δε φανταζεσαι την πιεση) θα θα θα παλι αντικαταθληπτικα θα θελεις . Με φιλική διάθεση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrFreeman Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 21 minutes ago, cosmic_gate said: Συμφωνώ κι εγώ. Και ας πούμε ότι τελικά μετά από όλη αυτήν την ταλαιπωρία βρίσκεις δουλειά για 1000, με τις γνώστες άθλιες συνθήκες της Ελλάδας, δεν νομίζω ότι αξίζει. Και θα είναι ακόμα χειρότερα όταν στο μέλλον υπάρχει και οικογένεια παιδιά κλπ, με αυξημένες ανάγκες το 1000 δεν θα φτάσει ούτε για ζήτω. Και τότε θα είναι αργά για εξωτερικό! Ποτέ δεν είναι αργά, σίγουρα όμως είναι δυσκολότερα με οικογένεια και αντίστοιχες υποχρεώσεις. Αν όμως δεν γίνεται αλλιώς και τα προσόντα το επιτρέπουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cosmic_gate Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 14 λεπτά πριν, Bruno44 είπε 1) Φτιαξε ενα βιογραφικο στα προτυπα του 2020 με focus στον τομεα σου Σωστός ο φίλος, ενδεικτικά το βριογραφικο κάλο θα ήταν να Μην έχει curriculum vitae/βιογραφικό και άλλα τέτοια γραμμένα , φαίνεται τι είναι! Να είναι 1 σελίδα το πολύ, με focus στην προϋπηρεσία, (όχι λεπτομέρειες του στυλ ξέρω excel κλπ) όταν το HR έχει εκατοντάδες να δει , τα φλύαρα βιογραφικά τα αφήνει για μετά. Οχι cover letters και άλλα τέτοια για τον ίδιο λόγο, ενα section στο βιογραφικό με λίγα λόγια να λέει τι ψάχνεις ακριβώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις