Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, xoriatisa είπε

Ναι γυναίκα. 32. Πριν κανα 2 χρόνια με είχαν πάρει απο άλλο κλάδο τηλέφωνο και οι πρώτες ερωτήσεις ήταν σχετικές με τη μήτρα και τις ωοθήκες μου και γιατί δεν έχω γίνει μάνα. 

ΥΓ. Μπορεί όντως αυτός ναναι ο λόγος. Γιατί κάνω ένα τουρ και βλέπω προφίλ και είναι σχεδόν όλοι άντρες στο κλάδο μου.

Σοβαρά ρώτησαν κάτι τέτοιο;Και ακόμα δεν έφυγες πάλι για εξωτερικό;

Ασε που δεν καταλαβαίνω γιατί γύρισες .Δεν πρέπει να ήταν κάτι σοβαρό γιατί παλι σκέφτεσαι να αλλάξεις τόπο διαμονής.

31 λεπτά πριν, xoriatisa είπε

Ναι γυναίκα. 32. Πριν κανα 2 χρόνια με είχαν πάρει απο άλλο κλάδο τηλέφωνο και οι πρώτες ερωτήσεις ήταν σχετικές με τη μήτρα και τις ωοθήκες μου και γιατί δεν έχω γίνει μάνα. 

ΥΓ. Μπορεί όντως αυτός ναναι ο λόγος. Γιατί κάνω ένα τουρ και βλέπω προφίλ και είναι σχεδόν όλοι άντρες στο κλάδο μου.

Σοβαρά ρώτησαν κάτι τέτοιο;Και ακόμα δεν έφυγες πάλι για εξωτερικό;

Ασε που δεν καταλαβαίνω γιατί γύρισες .Δεν πρέπει να ήταν κάτι σοβαρό γιατί παλι σκέφτεσαι να αλλάξεις τόπο διαμονής.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να δουλέψεις remote για εταιρεία του εξωτερικού το σκέφτεσαι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μεγάλη κατάρα αυτής της χώρας είναι .. οι νεοΕλληνες. Ολος ο κόσμος έχει έρθει πάνω κάτω τα τελευταία 10-15 χρόνια αλλά η δική μας (κακή) νοοτροπία, τρόπος σκέψης και κοσμοθεωρία δεν αλλάζει.

Ειμαι 25 χρόνια στην πιάτσα έχοντας δουλέψει σε εταιρείες με προσωπικό από δέκα (10) έως και 2800 άτομα.  Αυτά που έχω δεί και βιώσει θα έκαναν πολλούς να διερωτηθούν για τον ορισμό της λογικής (αυτού που λέμε common sense στο χωριό μας...)

Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω έχοντας ως δεδομένα τις σπουδές σου και την εμπειρία σου ειναι να ξαναφύγεις έξω. Καριέρα χωρίς καλές γνωριμίες στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολος στόχος και (όσο και αν σε πονάει να το ακούς ) ακόμα δυσκολότερος για γυναίκα.. 

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, prometheas είπε

Η μεγάλη κατάρα αυτής της χώρας είναι .. οι νεοΕλληνες. Ολος ο κόσμος έχει έρθει πάνω κάτω τα τελευταία 10-15 χρόνια αλλά η δική μας (κακή) νοοτροπία, τρόπος σκέψης και κοσμοθεωρία δεν αλλάζει.

Ειμαι 25 χρόνια στην πιάτσα έχοντας δουλέψει σε εταιρείες με προσωπικό από δέκα (10) έως και 2800 άτομα.  Αυτά που έχω δεί και βιώσει θα έκαναν πολλούς να διερωτηθούν για τον ορισμό της λογικής (αυτού που λέμε common sense στο χωριό μας...)

Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω έχοντας ως δεδομένα τις σπουδές σου και την εμπειρία σου ειναι να ξαναφύγεις έξω. Καριέρα χωρίς καλές γνωριμίες στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολος στόχος και (όσο και αν σε πονάει να το ακούς ) ακόμα δυσκολότερος για γυναίκα.. 

Με πονάει πολύ να μην μπορώ να κάτσω και να βοηθήσω τη χώρα μου. Και να αφήσω μόνο τον πατέρα μου και να φύγω. Αλλά δεν υπάρχει λογική εδώ.. κάποια πράματα που έχω ακούσει σε συνεντεύξεις εδώ και από φίλους ντρέπομαι να τα γράψω. Και δεν θα με πιστέψουν κιολας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα το ίδιο δίλημμα με σένα (για την μητέρα μου) πριν αρκετά χρόνια  και τελικά επέλεξα να μείνω εδώ , απορρίπτοντας εξαιρετικές προοπτικές καριέρας..

Το έχω μετανοιώσει απίστευτα και θεωρώ οτι ήταν η χειρότερη απόφαση της ζωής μου...  τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου θα ήμασταν πολύ καλύτερα και τελικά θα είχα βοηθήσει και την μητέρα μου αποτελεσματικότερα 

Φυσικά ο καθένας μας κινείται σε διαφορετικό context συνεπώς θα πρέπει εσύ να ζυγίσεις και να αποφασίσεις τι ειναι καλύτερο να κάνεις, βάζοντας όμως σε πρώτη προτεραιότητα εσένα και την ζωη σου

ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ. 

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το έχετε αναφέρει ήδη, αλλά στην πρώτη σελίδα η topic starter ανέφερε πως πήγε σε carreer day.

Προσωπική μου άποψη είναι να μην δίνεις πολύ σημασία σε αυτά τα event. Οι εταιρίες που παίρνουν μέρος το κάνουν για να διαφημίζονται/αυτοπροβάλλονται σε πρώτη φάση, παρά να προσλάβουν όντως κόσμο. Σε δεύτερη φάση πάνε να ψαρέψουν βιογραφικά για να δουν τι υπάρχει στην αγορά.

Έχω πάει σε αρκετά carreer day , και έχω ακούσει τρελές μπαρούφες. Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου , είναι πράγματα που τα λένε άτομα σε σοβαρές θέσεις (ή έτσι με κάνουν να τους πιστέψω), σε εταιρίες με μακρόχρονη πορεία στο ενεργητικό τους.

Δεν ξέρω κανέναν προσωπικά που να βρήκε δουλειά από εκεί..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, possiz είπε

Πόσα λεφτά ζητάς?

καλέ δεν φτάνω καν στη φάση να διαπραγματευτώ μισθό. αλλά βόρεια ελλάδα θα ζητούσα κάπου 1,000.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε

Σε ΙΕΚ και κολλέγια θα μπορούσες να στείλεις για θέσεις διδασκαλίας 

Σε ΙΕΚ όχι. Επειδή το είχα κάνει από χόμπι, τα χρήματα που δίνουν είναι από 6 έως 8€ την ώρα. Μόνο που για να προετοιμάσεις αυτό που θα διδάξεις στη μία ώρα, θες τουλάχιστον άλλη μία ώρα σπίτι. Άρα δεν αξιζει, τουλάχιστον όχι για full time δουλειά. 

13 ώρες πριν, archer100 είπε

να παρουν καποιον πιο προσγειωμενο που εχει ηδη συνηθισει Αθηνα με 800 ευρω. Ποσο μαλλον οταν δηλωνεις κατοικια Θεσσαλονικη οποτε θα ρισκαρουν να σε βαλουν σε διαδικασια relocation. 

Καμία εταιρεία στην Αθήνα δεν κοιτάει καν βιογραφικά εκτός νομού Αττικής. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, xoriatisa είπε

Μου φάνηκε περιεργη η ερώτηση για εξέλ γιατί είναι ένα μέσο που φαίνεται στο βιογραφικό ότι το κατέχω. Όσο για το τρόμαγμα...ίσως. Ωστόσο αν δεν ρωτήσουν δεν θα μάθουν. Εγώ μπορεί να θέλω να πάω Αθήνα με 800.

Θα βοηθούσε να έβγαζα τα περίπλοκα της δουλειάς και να την έγραφα πολύ πιο απλή μήπως με πάρουν κάπου?  Να πω ψέματα δλδ ότι έκανα π.χ. δουλειά γραφείου ή λογίστρια για να μη τρομάζουν. Κάνουν background έλεγχο ελλάδα?

Τώρα που ανέφερες τα 800.....θα ήθελα να ρωτήσω και για μισθούς. Γιατί έχω κάτι γνωστούς στην εθνική που λένε πως παίρνουν 3.500ε. Και κάποιοι στο lidl 3΄000. Υπάρχουν τέτοιοι μισθοί πραγματικά??

Για την Εθνική ναι υπάρχουν τέτοιοι μισθοι αλλά για στελέχη με μπάρμπα ............ και για τα Lidl ύπαρχουν αυτοί οι μισθοί αλλά για άτομα που ξεκινούν σαν εκπαιδευόμενοι για να γίνουν υπεύθυνοι περιοχών με την εποπτεία έως 5-7 καταστημάτων, βέβαια για να πάρεις αυτή την θέση η εκπαίδευση (πολύμηνη) περιλαμβάνει να κανείς όλες τις θέσεις σε ένα κατάστημα και αξιολόγησε γιαυτο (το έχω περάσει αλλά σηκώθηκα και έφυγα) οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες, μιλάμε για 16ωρα ......

5 ώρες πριν, xoriatisa είπε

Δύστυχως στην Ελλάδα ο εργοδότης σκέφτεται και το μέλλον σε σχέση με τα θέματα που θα προκύψουν λόγο οικογένειες, παιδιά !!

Επεξ/σία από Dinos1973
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα άτομο με τέτοια προσόντα και μάλιστα ακόμη σε μικρή ηλικία παρακαλάει για θέση 800Ε τότε δε ξέρω τι έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα, είναι ντροπή. Για να πω την αλήθεια εγώ κάνω κάτι δικό μου όπου πουλάω σε ξένους και δεν έχω πολύ σχέση με την αγορά εργασίας την Ελλάδας, οπότε όλα αυτά μου φαίνονται παλαβά. Φαίνεται σαν χώρα αρεσκόμαστε στο τίποτα, θεωρούμε ότι το να πάρουμε το 800αρι αντί για το 500-600αρι θα μας κάνει θεούς. Είναι αστείο πόσοι πολλοί έχουν συμβιβαστεί με αυτή τη πραγματικότητα. Θα ακουστώ γραφικός επειδή το έχω πολλές φορές αλλά απλά κάνε κάτι δικό σου.....ή φύγε. Μόνο κάνοντας κάτι δικό σου μπορείς να ζεις Ελλάδα και να πουλάς σε ξένους για περισσότερα λεφτά, μόνο έτσι νικιούνται τα ισοζύγια, αν μπορείς με τη δική σου δύναμη να κλέβεις από τη πίτα. Η φορολογία δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα και υποτίθεται έρχονται διευκολύνσεις, άμα μπορείς να βγάζεις ένα 2000αρο το μήνα τότε θα σου μένουν 1000, το οποίο δεν είναι καθόλου δύσκολο κάνοντας συμβουλευτική σε εταιρίες στο κλάδο σου ή οτιδήποτε πουλιέται διαδικτυακά. Δεν είναι κάποιο κοινό μυστικό, σε όλες τις υποανάπτυκτες χώρες του τρίτου κόσμου μόνο η εξαγωγή σώζει τη παρτίδα, άμα δε μπορείς να πας έξω τότε πρέπει να το κάνεις μέσα από τη χώρα σου.

Μου έχει τύχει πολλές φορές να μιλήσω με εργοδότες στο κλάδο μου όπου δεν είχαν ιδέα για τη πραγματική αξία ενός προϊόντος ή υπηρεσίας σε βαθμό που έχαναν εξαιρετικά πολύ κέρδος. Οι εργοδότες δεν είναι αλάνθαστοι θεοί, είναι απλά άτομα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από το μέσω άνθρωπο γιατί αυτό είναι το βασικό προσόν για να πετύχεις με κάτι που εσύ ελέγχεις. Την αξία σου τη ξέρεις και αναγνωρίζεις μόνο εσύ και κανείς άλλος, μόνο μόνη σου μπορείς να την αξιοποιήσεις και να πάρεις αυτό που σου αξίζει.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Ελλαδα πλεον οι περισσοτεροι εργοδοτες σε θελουν χωρις ειδικοτητα και φυσικα μικρο σε ηλικια για να μην εχεις μεγαλες απαιτησεις απο αυτους,ειτε οσον αφορα υψηλες θεσεις αλλα και φυσικα αναλογους μισθους.

Με λιγα λογια ενας ο οποιος τελειωνει το Λυκειο και κατευθειαν πεφτει στην αγορα εργασιας,εχει καλυτερες πιθανοτητες οσον αφορα την επαγγελματικη αποκατασταση απο ενας ο οποιος παει σε μια σχολη και ψαχνει για δουλεια αργοτερα.Γιαυτο το λογο εχει μειωθει σημαντικα και ο αριθμος των ατομων που πηγαινουν πλεον σε σχολες σε σχεση με παλιοτερα,και γιαυτο το λογο και ειναι τοσο δυσκολο να βρεις δουλεια ακομα και σε φουρνο ξερω γω.

Οτι δηλαδη κανουν οι μεγαλες αλυσιδες ηλεκτρονικων που καθε 3 και λιγο τους βλεπουμε και συνεχεια ψαχνουν νεο προσωπικο,επιτηδες για να διωξουν αυτους που μαζευουν χρονο δουλειας σε αυτους για να μην τους ζητανε αυξηση/μονιμοτητα.

Συμφωνα με στοιχεια παλιοτερα οσον αφορα τους νεους,η πλειοψηφια οσων ειχαν τελειωσει οικονομικες σχολες ηταν αυτοι που εφευγαν για εξωτερικο με δευτερους αυτους που ειχαν τελειωσει σχολες πληροφορικης.

Δυστηχως οπως αναφερθηκε και εδω,στην Ελλαδα του σχεδον 2020 εξακολουθουν να εφαρμοζονται πολυ ασχημα στερεοτυπα απο τους εδω εργοδοτες.

Ο αλλος σε θελει να εισαι μεχρι 21χρονων με 3πτυχια και τουλαχιστον 3-5χρονια προυπηρεσια.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.

@xoriatisa
λυπάμαι πολύ για την κατάσταση που βρίσκεσαι.

Ακούγεσαι πολύ αξιόλογο, προσγειωμένο και έμπειρο άτομο.

Δυστυχώς δεν θα σου πω κάτι διαφορετικό από τους παραπάνω.

Είναι εμφανές ότι είσαι overqualified για την κακομοιρικη αγορά της Ελλάδας που κάθε μέρα ανοίγουν καφετέριες, γυραδικα κλπ.

το καταλαβαίνω ότι θα είναι δύσκολο να αφήσεις μόνο του τον ένα γονιό και εσύ να φύγεις έξω ξανά. Σκέψου όμως ότι σίγουρα θα είσαι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και θα μπορέσεις να του προσφέρεις πιο πολλά από το να είσαι στην Αθήνα με 800€.

Αν σε έχει κουράσει η άγρια ανταγωνιστικη αγορά των μεγάλων πόλεων, δες πιο μικρές πόλεις που ψάχνουν άτομα με το αντικείμενο σου. Πχ πριν μερικούς μήνες ένας με παρόμοια εμπειρία με σένα ήρθε στο Μπέλφαστ από Λονδίνο. Δούλεψε με 6μηνο συμβόλαιο στην citi Bank. Δεν του άρεσε που ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα και πιο χαμηλοί μισθοί και τελικά έφυγε πάλι Λονδίνο σε μεγάλη εταιρεία. Μπορεί για σένα πχ να ήταν καλύτερη αυτή η κατάσταση.

Συμβουλή μου ψάξε θέσεις σε μικρότερες πόλεις του εξωτερικού.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/10/2019 στις 2:00 ΜΜ, xoriatisa είπε

φυσικά και συμβαίνει το ίδιο. μου κάνει εντύπωση όταν βλέπω ότι πχ σε μία θέση που ζητάνε 10 χρόνια προυπηρεσιας σε συγκεκριμένο αντικείμενο τελικά παίρνουν άτομο με 6 μήνες προυπηρεσία. πρέπει ναναι και άλλα κριτήρια. 

το άλλο κριτήριο είναι ο όσον το δυνατόν χαμηλότερος μισθός...ας έχεις και 20 χρόνια υπηρεσία, αυτοί προτιμούν να δίνουν τον κατώτατο μισθό. Τώρα αν βρεθεί κάποιος με εμπειρία και δεν ζητήσει μεγαλύτερο μισθό ίσως και να τον πάρουν. Εγώ προσωπικά δεν πάω σε κάποια δουλειά που απαιτεί εμπειρία με λιγότερο από 650 ευρώ. (μιλάω για εκτός Αθήνας) Αν θέλω βασικό μισθό, ας πάω καλύτερα να σερβίρω καφέδες και να μην πονοκεφαλιάζω με το πως θα βγει το project.

Επεξ/σία από onelonelystar
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mary είπε

@xoriatisa
λυπάμαι πολύ για την κατάσταση που βρίσκεσαι.

Ακούγεσαι πολύ αξιόλογο, προσγειωμένο και έμπειρο άτομο.

Δυστυχώς δεν θα σου πω κάτι διαφορετικό από τους παραπάνω.

Είναι εμφανές ότι είσαι overqualified για την κακομοιρικη αγορά της Ελλάδας που κάθε μέρα ανοίγουν καφετέριες, γυραδικα κλπ.

το καταλαβαίνω ότι θα είναι δύσκολο να αφήσεις μόνο του τον ένα γονιό και εσύ να φύγεις έξω ξανά. Σκέψου όμως ότι σίγουρα θα είσαι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και θα μπορέσεις να του προσφέρεις πιο πολλά από το να είσαι στην Αθήνα με 800€.

Αν σε έχει κουράσει η άγρια ανταγωνιστικη αγορά των μεγάλων πόλεων, δες πιο μικρές πόλεις που ψάχνουν άτομα με το αντικείμενο σου. Πχ πριν μερικούς μήνες ένας με παρόμοια εμπειρία με σένα ήρθε στο Μπέλφαστ από Λονδίνο. Δούλεψε με 6μηνο συμβόλαιο στην citi Bank. Δεν του άρεσε που ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα και πιο χαμηλοί μισθοί και τελικά έφυγε πάλι Λονδίνο σε μεγάλη εταιρεία. Μπορεί για σένα πχ να ήταν καλύτερη αυτή η κατάσταση.

Συμβουλή μου ψάξε θέσεις σε μικρότερες πόλεις του εξωτερικού.

Σ'ευχαριστώ για τα θετικά σου σχόλια. 

Είσαι Μπέλφαστ ε? Χάπυ? Είχα σκεφτεί για πιο πάνω αλλά έχω θέμα με τον καιρό. Με στενοχωρεί πολύ η βροχή και η μικρή μέρα. :( Νιώθω τύψεις να τον αφήσω μόνο του τον πατέρα μου. Και μόνο η σκέψη με πληγώνει. Ο ίδιος βέβαια ποτέ δεν μου είπε να κάτσω εδώ. Λέω να το εξαντλήσω όσο μπορώ εδώ και να ξαναπροσπαθήσω για έξω σε μερικούς μήνες αν δεν κάτσει κάτι. Αυτό το μπρεξιτ έχει ριμάξει το δικό μου κλάδο γιατί οι συναλλαγές και οι επενδύσεις γίνονται σε ευρωπαικό έδαφος και αν το Λονδίνο αποχωρήσει τελικά...θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Στο μπέλφαστ πώς αντιδρούν για το τελωνείο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...