Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

άμα θέλεις να δουλέψεις δουλειά θα βρείς , άμα θέλεις να δουλέψεις μονο πάνω σε αυτό που έχεις σπουδάσει τότε σε βλέπω να κάθεσαι για πολύ καιρό και όταν θα ζορίσουνε τα πράγματα αν ζορίσουνε ποτε , τότε θα πας να κανεις και άλλες δουλειές όπως κάνει ο περισσότερος κόσμος

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, archer100 είπε

4. Στις περισσοτερες δουλειες τετοιας φυσης, η καθημερινοτητα θα μπορουσε να την φερει εις περας και ενας μαθητης 16 χρονων με 1-2 εβδομαδες εκπαιδευση (εξ ου και η ερωτηση τους για excel)

5. Το βιογραφικο σου 'τρομαζει' τους HR. Σκεφτονται εναν ανθρωπο που θα ερθει με δυναμισμο για να προσφερει στον ρολο αλλα και να κερδισει εμπειρια και να αμοιφθει καπως παραπανω. Απλα τετοιες θεσεις δεν υπαρχουν. Θα αρκεστουν να παρουν καποιον πιο προσγειωμενο που εχει ηδη συνηθισει Αθηνα με 800 ευρω. Ποσο μαλλον οταν δηλωνεις κατοικια Θεσσαλονικη οποτε θα ρισκαρουν να σε βαλουν σε διαδικασια relocation. 

Μου φάνηκε περιεργη η ερώτηση για εξέλ γιατί είναι ένα μέσο που φαίνεται στο βιογραφικό ότι το κατέχω. Όσο για το τρόμαγμα...ίσως. Ωστόσο αν δεν ρωτήσουν δεν θα μάθουν. Εγώ μπορεί να θέλω να πάω Αθήνα με 800.

Θα βοηθούσε να έβγαζα τα περίπλοκα της δουλειάς και να την έγραφα πολύ πιο απλή μήπως με πάρουν κάπου?  Να πω ψέματα δλδ ότι έκανα π.χ. δουλειά γραφείου ή λογίστρια για να μη τρομάζουν. Κάνουν background έλεγχο ελλάδα?

Τώρα που ανέφερες τα 800.....θα ήθελα να ρωτήσω και για μισθούς. Γιατί έχω κάτι γνωστούς στην εθνική που λένε πως παίρνουν 3.500ε. Και κάποιοι στο lidl 3΄000. Υπάρχουν τέτοιοι μισθοί πραγματικά??

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, xoriatisa είπε

Μου φάνηκε περιεργη η ερώτηση για εξέλ γιατί είναι ένα μέσο που φαίνεται στο βιογραφικό ότι το κατέχω. Όσο για το τρόμαγμα...ίσως. Ωστόσο αν δεν ρωτήσουν δεν θα μάθουν. Εγώ μπορεί να θέλω να πάω Αθήνα με 800.

Θα βοηθούσε να έβγαζα τα περίπλοκα της δουλειάς και να την έγραφα πολύ πιο απλή μήπως με πάρουν κάπου?  Να πω ψέματα δλδ ότι έκανα π.χ. δουλειά γραφείου ή λογίστρια για να μη τρομάζουν. Κάνουν background έλεγχο ελλάδα?

Τώρα που ανέφερες τα 800.....θα ήθελα να ρωτήσω και για μισθούς. Γιατί έχω κάτι γνωστούς στην εθνική που λένε πως παίρνουν 3.500ε. Και κάποιοι στο lidl 3΄000. Υπάρχουν τέτοιοι μισθοί πραγματικά??

Στην Εθνική τράπεζα με 3.000ευρώ δύσκολα γιατί αυτές οι θέσεις είναι λίγες και καπαρωμένες από "παλιούς" αλλά υπάρχουν βλαστάρια με σπουδές οικονομικά/ΜΒΑ που τα έβαλαν με 1.500ευρώ.

Στο ΛΙΝΤΛ πάλι δύσκολο μου φαίνεται , οι Γερμανοί δεν έχουν την φήμη του large εκτός αν μιλάμε για συγκεκριμένες θέσεις υψηλόβαθμων στελεχών.

ΥΓ

Νομίζω ότι Αθήνα με μισθό 800ευρώ θα βρεις εργασία το θέμα είναι πως θα πείσεις τον εργοδότη ότι κατεβαίνεις για τόσα και αν ο εργοδότης θέλει να δεσμευτεί να σε κατεβάσει κάτω. Ψάξτο αυτό παραπάνω , μπορείς να πεις "ψέματα" ότι έχεις σπίτι στην Αθήνα και δεν έχεις πρόβλημα να κατέβεις. Αν είναι να πεις κάπου "ψέματα" μην το κάνεις στα προσόντα , βάλε ότι "έχεις σπίτι στην Αθήνα" για να τους "απελευθερώσεις" από το βάρος αυτό. Κατα την άποψη μου η αγορά εργασίας στην Αθήνα βελτιώνεται με γρήγορο ρυθμό και προπορεύεται με διαφορά φάσης 2-3 χρόνια έναντι Θεσσαλονίκης.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, xoriatisa είπε

Καλημέρα,

Θα ήθελα τα φώτα σας να με βοηθήσετε γιατί είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ για δουλειά Ελλάδα. Έφυγα με την κρίση έξω και τώρα γύρισα πίσω εδώ και 10 μήνες. Έχω στείλει κυριολεκτικά σε όλες τις θέσεις που έχω δεί. Έχω 9 χρόνια προυπηρεσίας. Οι σπουδές μου είναι από Ελλάδα. 

Δεν υπάρχει εταιρία που να μην έχει το βιογραφικό μου...αλλά δεν με καλούν. Με κάλεσαν 3 μεγάλες λογιστικές  για... πρακτική. Το να ξεριζωθώ και να ξαναφύγω έξω είναι κάτι που προσπαθώ να αποφύγω. Μίλησα με κάποιες εταιρίες και μου είπαν στην ψύχρα πως μόνο το μέσο παίζει ρόλο. Είναι αλήθεια?  Δεν θέλω να το πιστέψω αλλά αυτό ακούω από παντού. Παίζει τόσο αρνητικό ρόλο να έχεις δουλέψει μόνο έξω? Είμαι σε φάση να ξεκινήσω αντικαταθλιπτικά γιατί με έχει ρήξει τόσο πολύ όλο αυτό.

Καλημερα φιλε μου , στην Ελλαδα αν θες να επιβιωσεις πρεπει να εχεις γνωστο. Και στις μεγαλες εταιριες ισχυει αυτο και με το παραπανω. Δηλαδη οσοι εργαζονται μεσα καποια στιγμη θα βαλουν τα παιδια τους για να δουλεψουν. Αν δεν υπαρχουν θεσεις θα τις δημιουργησουν , το εχω δει προσφατα με τα παιδια του τεχνικου διευθυντη και του αρχιλογιστη σε μια μεγαλη εταιρια που δουλευα. Αν θες να υπαρχει αξιοκρατια και να εχεις ελπίδες να σταδιοδρομησεις ψαξου στο εξωτερικο. Εδω ειμαστε ΑΟΥΓΚΑΝΟΙ ! Η Ελλαδα ειναι καλη για να κανεις διακοπες και αν εχεις χρηματα στην ακρη για να περνας καλά. Κατα τα αλλα για δουλεια σε τρωνε στην γωνια για πλακα. Κι εγω που σου μιλαω ουσιαστικα στο εξωτερικο δουλευω λογο επαγγελματος (Μηχανικος Εμπορικου Ναυτικου). Και δεν ειναι μονο το να βρεις δουλεια , αντε και βρηκες μια δουλεια με 800-1000ευρω. Θα κανεις οικογενεια και τα παιδια σου θα πρεπει να τα στειλεις φροντιστηριο με εξτρα ιδιαιτερα για να καταφερουν να περασουν στο Πανεπιστημιο , θα πρεπει να τα στειλεις να μαθουν Αγγλικα (τουλαχιστον) και αντε και μια εξω σχολικη δραστηριοτητα. Αν τυχει και χρειαστεις ιατρικη περιθαλψη η ουρα αναμονης στα κρατικα νοσοκομεια  ειναι 3 μηνες και ανω , και αν πας σε ιδιωτικο θα πληρωσεις 6 -7 και παραπανω χιλιαδες ευρω. Αν θες την ταπεινη μου γνωμη βρες μια καλη χωρα στο εξωτερικο πηγαινε φτιαξε τη ζωη σου και καθε χρονο να ερχεσαι το καλοκαιρι να κανεις διακοπες και να βλεπεις τους φιλους σου και τους γνωστους σου να αγωνιζονται για την καθημερινοτητα. By the way δες και την ταινια adults in the room και βγαλε τα συμπερασματα σου.

Επεξ/σία από soter79
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, xoriatisa είπε

ψάχνω σε όλη τη χώρα. καλέ και reception θα πήγαινα. σε όλα τα είδη έχω στείλει. ίσως πρέπει να βάλω στο βιογραφικό ότι έκανα μια πιο απλή εργασία, για ναναι πιο οκ το βιογραφικο ελλάδα. ίσως αν γραψω ότι ήμουν λογίστρια έξω

Επειδή δουλεύω στον ξενοδοχειακό τομέα και τυχαίνει και στην Χαλκιδική, μου φαίνεται λίγο δύσκολο να μη βρίσκεις ούτε καν reception. Δεν γίνετε 10 μήνες να μη βρίσκεις δουλειά εάν τυχόν ψάχνεις όντως και σε δουλειές "κατώτερες" τον προσδοκιών σου. Ειδικά στην Χαλκιδική έστω το 7μηνο της σεζόν ψάχνουν όλοι! Και σε λογιστήρια κτλ. Το λέω από προσωπική εμπειρία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, stef157 είπε

Επειδή δουλεύω στον ξενοδοχειακό τομέα και τυχαίνει και στην Χαλκιδική, μου φαίνεται λίγο δύσκολο να μη βρίσκεις ούτε καν reception. Δεν γίνετε 10 μήνες να μη βρίσκεις δουλειά εάν τυχόν ψάχνεις όντως και σε δουλειές "κατώτερες" τον προσδοκιών σου. Ειδικά στην Χαλκιδική έστω το 7μηνο της σεζόν ψάχνουν όλοι! Και σε λογιστήρια κτλ. Το λέω από προσωπική εμπειρία.

Μάλλον το θέμα είναι ότι επειδή η εμπειρία μου είναι άσχετη από ξενοδοχειακά, προφανως και σε αυτές τις θέσεις προτιμούν παιδιά με γνώσεις τουριστικών. Το καταλαβαίνω, γιατί αν δει ο ξενοδόχος αμοιβαία κεφάλαια, σε τί θα τον βοηθήσω? Φυσικά όταν στέλνω εκτός οικονομικών το κάνω πολύ πιο απλό το βιογραφικό, αλλά και πάλι. Είναι χιλiιάδες καλύτεροι υποψήφιοι από μένα σε αυτές τις θέσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, xoriatisa είπε

έχω στείλει παντού. σε ολους τους κλάδους, σε όλες τις πόλεις. πάνω απο 600 βιογραφικά το τελευταίο 10μηνο.

κάτι κάνεις λάθος, κάτι κάνεις πολύ λάθος

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, soter79 είπε

By the way δες και την ταινια adults in the room και βγαλε τα συμπερασματα σου.

Έχω ζήσει πρώτο χέρι την κρίση καθώς ήμουνα μέσα στο όλο θέμα με την κρίση (πολλαπλή) των ελληνικών ομολόγων. Οπότε το έχω βιώσει αρκετά διαφορετικά από το βιβλίο.

7 λεπτά πριν, great είπε

κάτι κάνεις λάθος, κάτι κάνεις πολύ λάθος

Ωραία. Τί κάνω λάθος για να το διορθώσω? 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, xoriatisa είπε

Καλημέρα,

Θα ήθελα τα φώτα σας να με βοηθήσετε γιατί είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ για δουλειά Ελλάδα. Έφυγα με την κρίση έξω και τώρα γύρισα πίσω εδώ και 10 μήνες. Έχω στείλει κυριολεκτικά σε όλες τις θέσεις που έχω δεί. Έχω 9 χρόνια προυπηρεσίας. Οι σπουδές μου είναι από Ελλάδα. 

Δεν υπάρχει εταιρία που να μην έχει το βιογραφικό μου...αλλά δεν με καλούν. Με κάλεσαν 3 μεγάλες λογιστικές  για... πρακτική. Το να ξεριζωθώ και να ξαναφύγω έξω είναι κάτι που προσπαθώ να αποφύγω. Μίλησα με κάποιες εταιρίες και μου είπαν στην ψύχρα πως μόνο το μέσο παίζει ρόλο. Είναι αλήθεια?  Δεν θέλω να το πιστέψω αλλά αυτό ακούω από παντού. Παίζει τόσο αρνητικό ρόλο να έχεις δουλέψει μόνο έξω? Είμαι σε φάση να ξεκινήσω αντικαταθλιπτικά γιατί με έχει ρήξει τόσο πολύ όλο αυτό.

Διαβάζοντας όλες τις απαντήσεις πίστευω ότι για δύο λόγους δε βρίσκεις δουλειά:

- η περιοχή που μένεις δε προσφέρεται για τέτοιες θέσεις.

- η περίοδος των 10 μηνών που είσαι άνεργος (σκέφτεται ο εργοδότης για να μην έχει βρει 10 μήνες δουλειά κάποιο θέμα υπάρχει)

Έχεις στείλει σε συμβουλευτικές εταιρίες? Στις big4? 

Έχεις βάλει στο βιογραφικό ότι μένεις βόρεια Ελλάδα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, leoroni92 είπε

Διαβάζοντας όλες τις απαντήσεις πίστευω ότι για δύο λόγους δε βρίσκεις δουλειά:

- η περιοχή που μένεις δε προσφέρεται για τέτοιες θέσεις.

- η περίοδος των 10 μηνών που είσαι άνεργος (σκέφτεται ο εργοδότης για να μην έχει βρει 10 μήνες δουλειά κάποιο θέμα υπάρχει)

Έχεις στείλει σε συμβουλευτικές εταιρίες? Στις big4? 

Έχεις βάλει στο βιογραφικό ότι μένεις βόρεια Ελλάδα;

Οι big4 με απέρριψαν. Και οι συμβουλευτικές. Αυτούς τους 10 μήνες κάνω κάτι μαθήματα και το έχω βάλει στο βιογραφικό για να μην φαίνομαι τεμπέλα.

Δεν έχω διεύθυνση στο βιογραφικό. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, xoriatisa είπε

Οι big4 με απέρριψαν.  Αυτούς τους 10 μήνες κάνω κάτι μαθήματα και το έχω βάλει στο βιογραφικό για να μην φαίνομαι τεμπέλα.

Γυναίκα είσαι; υπάρχει ο παράγοντας του ρατσισμού στην ελληνική αγορά εργασίας...

Το πρόβλημα δε το έχεις εσύ αλλά οι άλλοι.

Πάρε ένα κατάλογο με όλες τις εταιρίες και στελνε βιογραφικά. Ακόμα και σε εταιρίες που έστειλες 5 μήνες πριν,  ξαναστείλε.

Εγώ αυτό έκανα όταν έψαχνα εργασία.

Είχα φάκελο στο outlook με τις εταιρίες που είχα στείλει βιογραφικό για να έχω ένα control.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, leoroni92 είπε

Γυναίκα είσαι; υπάρχει ο παράγοντας του ρατσισμού στην ελληνική αγορά εργασίας...

Το πρόβλημα δε το έχεις εσύ αλλά οι άλλοι.

Πάρε ένα κατάλογο με όλες τις εταιρίες και στελνε βιογραφικά. Ακόμα και σε εταιρίες που έστειλες 5 μήνες πριν,  ξαναστείλε.

Εγώ αυτό έκανα όταν έψαχνα εργασία.

Είχα φάκελο στο outlook με τις εταιρίες που είχα στείλει βιογραφικό για να έχω ένα control.

Ναι γυναίκα. 32. Πριν κανα 2 χρόνια με είχαν πάρει απο άλλο κλάδο τηλέφωνο και οι πρώτες ερωτήσεις ήταν σχετικές με τη μήτρα και τις ωοθήκες μου και γιατί δεν έχω γίνει μάνα. 

ΥΓ. Μπορεί όντως αυτός ναναι ο λόγος. Γιατί κάνω ένα τουρ και βλέπω προφίλ και είναι σχεδόν όλοι άντρες στο κλάδο μου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...