Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε I am sorry to say it but you are overqualified for Greek companies, and if you have experience and below 39 a threat for the others in the company, therefore if the owner (MD, CEO) does not know you personally, you don't have luck.......take it as a blessing and get what i assume (based on your qualifications) deserve abroad!!!!!! το βλέπω με μία έννοια. έχω δώσει το βιογραφικό μου σε heads of portfolio management εδώ ελλάδα, και φυσικά και δεν με καλούν. αλλά βλέπω πως προτιμούν άτομα με εργασία πριν στο ως κάτι άσχετο. δηλαδή δεν θέλουν κάποιον ικανό να βοηθήσει? γιατί εγώ ξέρω την αγορά, μπορώ να συνεισφέρω. και θα ήθελα πάρα πολύ να το κάνω. πρέπει ναμαι πολύ ρομαντική για να πιστεύω πως θα σκεφτούν ας πάρουμε αυτήν αντι για κάποιον ανιψιό η ξάδερφο εργαζομένου. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 ο overqualified ειναι threat, και δυστυχως στην Ελλαδα ο καθε ενας θελει να προστατευσει την θεση του, δεν θα βαλει καποιον που θα μπορουσε να τον αντικαταστησει, οποτε προτιμα τον (βλακα η μη εμπειρο) για να μπορει να πουλησει στην διοικηση οτι ειναι αναντικαταστατος!!!!!!! 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neo80 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Αχ έτσι είναι όπως τα λέει ο φίλος εδώ κυριαρχεί το μέσον και οι γνωριμίες και το PR ότι και να λένε. Αν έχεις προτάσεις για εξωτερικό τότε κάνε την έξω και γιατί όχι δοκίμασε να ανοίξεις τη δική σου εταιρεία, πίστεψε με θα έχεις βοήθεια και απο το κράτος και απο τους ανθρώπους γύρο σου, το ξέρω απο ιστορία γνωστού μου με phd και μακριά απο Έλληνες είμαστε άτιμη φάρα ορισμένοι, κοιτάει ο ένας να θάψει και να εκμεταλλευτεί τον άλλον. Σου δίνω ένα λινκ δεν ξέρω αν βοηθάει εγώ πάντως στο στέλνω. http://www.careerguide.gr/past-publications/οδηγός-καριέρας-2012/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 όταν έδωσα το βιογραφικό μου σε κάποιους μάνατζερς σε σχετικές δουλειές και μου είπαν πως το δείξανε στο τμήμα του;ς, δεν τους πολυπίστεψα και ακόμα δεν είμαι σίγουρη. νομίζω ήταν απλά ευγενικοι μαζί μου. ίσως τότε πρέπει να κρύψω σπουδές και να γράψω ότι έκανα κάτι απλό? να μην βάλω τους τίτλους? Μόλις τώρα, neo80 είπε Αχ έτσι είναι όπως τα λέει ο φίλος εδώ κυριαρχεί το μέσον και οι γνωριμίες και το PR ότι και να λένε. Αν έχεις προτάσεις για εξωτερικό τότε κάνε την έξω και γιατί όχι δοκίμασε να ανοίξεις τη δική σου εταιρεία, πίστεψε με θα έχεις βοήθεια και απο το κράτος και απο τους ανθρώπους γύρο σου, το ξέρω απο ιστορία γνωστού μου με phd και μακριά απο Έλληνες είμαστε άτιμη φάρα ορισμένοι, κοιτάει ο ένας να θάψει και να εκμεταλλευτεί τον άλλον. Σου δίνω ένα λινκ δεν ξέρω αν βοηθάει εγώ πάντως στο στέλνω. http://www.careerguide.gr/past-publications/οδηγός-καριέρας-2012/ χεχε..και έξω τέτοιοι είμαστε δεν θα ήθελα να ξαναφύγω έξω... πραγματικά θέλω να δώσω τις γνώσεις μου εδώ. και να μαι και κοντά σε οικογένεια. γιατί ο hardcore οικονομικός κλάδος έξω είναι πολύ βάρβαρος και με κούρασε. αλλά και αυτή η σαπίλα εδώ με έχει ξεκάνει ψυχολογικά. είναι δύσκολη απόφαση... θα του δώσω εδώ ως άνοιξη και μετά θα ξαναφύγω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stef157 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Νομίζω ότι ίσως θεωρούν ότι είσαι overqualified οπότε θα πρέπει να σε χρυσοπληρώσουν. Τώρα δεν ξέρω αν εσύ έχεις την διάθεση να πας σε κάτι κατώτερο από αυτό που έκανες έξω γιατί προφανώς αυτές οι θέσεις εδώ στην Ελλάδα θα είναι μετρημένες. Οπότε το ερώτημα μάλλον δεν είναι "γιατί δεν βρίσκω δουλειά" αλλά "γιατί δεν βρίσκω δουλειά σε αυτό ακριβώς που ψάχνω" Εχει μεγάλη διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neo80 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 8 λεπτά πριν, xoriatisa είπε χεχε..και έξω τέτοιοι είμαστε Το ξέρω ότι και έξω τέτοιοι είμαστε για αυτό σου λέω μακριά απο Έλληνες μακριάααα, απο τον ξένο θα λάβεις πολύ μεγαλύτερη στήριξη 🙂 Όσο για την ξενιτιά την έχω ζήσει και ξέρω πολύ καλά ότι είναι δύσκολη, αλλά να ξέρεις ότι σίγουρα θα σου βγει σε καλό 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, xoriatisa είπε όταν έδωσα το βιογραφικό μου σε κάποιους μάνατζερς σε σχετικές δουλειές και μου είπαν πως το δείξανε στο τμήμα του;ς, δεν τους πολυπίστεψα και ακόμα δεν είμαι σίγουρη. νομίζω ήταν απλά ευγενικοι μαζί μου. ίσως τότε πρέπει να κρύψω σπουδές και να γράψω ότι έκανα κάτι απλό? να μην βάλω τους τίτλους? χεχε..και έξω τέτοιοι είμαστε δεν θα ήθελα να ξαναφύγω έξω... πραγματικά θέλω να δώσω τις γνώσεις μου εδώ. και να μαι και κοντά σε οικογένεια. γιατί ο hardcore οικονομικός κλάδος έξω είναι πολύ βάρβαρος και με κούρασε. αλλά και αυτή η σαπίλα εδώ με έχει ξεκάνει ψυχολογικά. είναι δύσκολη απόφαση... θα του δώσω εδώ ως άνοιξη και μετά θα ξαναφύγω Στην Ελλάδα της κρίσης ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει συρρικνωθεί πολύ. Με το επίπεδο σπουδών & προϋπηρεσίας που έχεις πράγματι οι θέσεις είναι λίγες & περιζήτητες και απαιτούν ΠΟΛΥ μέσο. Πράγματι είσαι overqualified σε μια συρρικνούμενη αγορά εργασίας. Επενδυτικές/τράπεζες κτλ στην Ελλάδα για καμιά 5ετία ακόμη θα πονάνε πολύ. Ακόμη και σήμερα οι τράπεζες ψάχνουν τρόπο να διώξουν στελέχη του επιπέδου σου και όχι να προσλάβουν. Κατα την άποψη μου αν δεν έχεις μέσο να πιάσεις θέση που την κυνηγάνε 100 με αντίστοιχα προσόντα καλύτερα φύγε έξω. Γενικά το μέσο δεν παίζει όπως παλιά στην Ελλάδα απλά όταν οι θέσεις είναι λίγες και περιζήτητες τότε θα πάρουν αυτόν που έχει και προσόντα και μέσο. Αυτό γίνεται και στο εξωτερικό , απλά υπάρχουν πολλές θέσεις και δεν μπορούν να τις καλύψουν με "δικούς τους". Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από jgeorgiou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Έτσι ακριβώς, και έξω έτσι είμαστε, παράδειγμα πολυεθνικής με Ελληνικό management που προσφατα πουλησε την θυγατρικη τις στην Ελλαδα παει κατα διαολου, και το management σε Ελληνες που ειχαν τους μπαμπαδες τους στο board, εφτασαν να ειναι CEO και MD χωρις να εχουν δουλεψει πουθενα αλλου.......με την μοναδικη ικανοτητα τις κληρονομικοτητας..... βεβαια ολλα αυτα τα χρονια ειχαν περασει απο την εταιρια πολλα ικανα ατομα τα οποια βεβαια μετα απο μερικα χρονια καταλαβαιναν οτι υπαρχει κληρονομικοτητα και την κοπανουσαν!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που λέτε περί overqualified και όσον αφορά το μέσο θα συμφωνήσω με τον jgeorgiou ότι προφανώς όταν έχεις να διαλέξεις πολλούς θα πάρεις αυτόν που σου είναι πιο έμπιστος/γνωστός αλλά έχει ΚΑΙ προσόντα, χωρίς προσόντα κανείς δε παίρνει τέτοιες θέσεις. Δε θεωρώ παράλογο πράγμα το μέσο ή τη προώθηση της οικογενειάς σου, ο καθένας κάνει ότι θέλει με αυτό που του ανήκει και κρίνει ότι θα τον πάει σε κάτι καλύτερο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θέσεις για άλλους και όλες καλύπτονται έτσι. Οι επιχειρηματίες δε κολάνε στο τι έχεις κάνει ούτε αυτό τους δεσμεύει να σε πληρώσουν παραπάνω, στις επιχειρήσεις κάνεις προτάσεις και είτε γίνονται δεκτές είτε όχι, δε δεσμεύεσαι από στερεότυπα όπως "α αυτή έχει κάνει πολλά, πρέπει να τη πληρώσω παραπάνω οπότε δεν θα τη πάρω". Μάλλον είναι καλύτερο να βρεις κάτι καινούργιο να δώσεις που να χρειάζεται περισσότερο η αγορά της Ελλάδας και να ξεκινήσεις από την αρχή να χτίζεις γύρω από αυτό. Οι επενδύσεις δεν είναι ο μόνος τομέας των χρηματοοικονομικών, έχουν άπειρους τομείς, ποιον ρόλο από όλους ζητάει περισσότερο η Ελλάδα? βρες τον και δώσε αυτόν. Οι αγορές της Ελλάδας δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες με αυτές της Αγγλίας. Καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον εμπειρογνώμονα σε αυτές τις αγορές να σου πει τι έχει μεγαλύτερη ζήτηση. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από aizensama24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε ο overqualified ειναι threat, και δυστυχως στην Ελλαδα ο καθε ενας θελει να προστατευσει την θεση του, δεν θα βαλει καποιον που θα μπορουσε να τον αντικαταστησει, οποτε προτιμα τον (βλακα η μη εμπειρο) για να μπορει να πουλησει στην διοικηση οτι ειναι αναντικαταστατος!!!!!!! Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και το resume του όλου post. Και αυτό επίσης είναι ένα από τα πολλά θέματα που μας κατατάσσει (ακόμη) στις τριτοκοσμικές χώρες στην αγορά εργασίας. Προς την TS Η καλύτερη λύση όπως αναφέρθηκε και πιό πάνω ήδη, είναι να επικοινωνήσεις με συμβούλους - consultants, (τις γνωστές τέσσερις αδελφές) ωστε να «πουλήσουν» το βιογραφικό σου στους ενδιαφερόμενους παραλήπτες. Μην ανυσηχείς για το θέμα σπουδών και εργασιακής εμπειρίας. Οταν έχεις το ένα, δίνουν βαρύτητα στο άλλο και τούμπαλιν. Οπότε ησύχασε. Δεν είναι προσωπικό, ούτε μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 29 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Στην Ελλάδα της κρίσης ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει συρρικνωθεί πολύ. Με το επίπεδο σπουδών & προϋπηρεσίας που έχεις πράγματι οι θέσεις είναι λίγες & περιζήτητες και απαιτούν ΠΟΛΥ μέσο. Πράγματι είσαι overqualified σε μια συρρικνούμενη αγορά εργασίας. Επενδυτικές/τράπεζες κτλ στην Ελλάδα για καμιά 5ετία ακόμη θα πονάνε πολύ. Ακόμη και σήμερα οι τράπεζες ψάχνουν τρόπο να διώξουν στελέχη του επιπέδου σου και όχι να προσλάβουν. Κατα την άποψη μου αν δεν έχεις μέσο να πιάσεις θέση που την κυνηγάνε 100 με αντίστοιχα προσόντα καλύτερα φύγε έξω. Γενικά το μέσο δεν παίζει όπως παλιά στην Ελλάδα απλά όταν οι θέσεις είναι λίγες και περιζήτητες τότε θα πάρουν αυτόν που έχει και προσόντα και μέσο. Αυτό γίνεται και στο εξωτερικό , απλά υπάρχουν πολλές θέσεις και δεν μπορούν να τις καλύψουν με "δικούς τους". βλέπω πως στον κλάδο μου όμως προσλαμβάνουν. απλά πιο νέα παιδιά και με πολύ λιγότερη προυπηρεσία. και σκέφτομαι μήπως να κρύψω κάτι ή να γράψω ότι έκανα κάτι πιο απλό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, xoriatisa είπε βλέπω πως στον κλάδο μου όμως προσλαμβάνουν. απλά πιο νέα παιδιά και με πολύ λιγότερη προυπηρεσία. και σκέφτομαι μήπως να κρύψω κάτι ή να γράψω ότι έκανα κάτι πιο απλό Νομίζω ότι το ισοζύγιο είναι αρνητικό , οι θέσεις είναι λίγες και πιθανότατα κακοπληρωμένες. Θα πήγαινες με μισθό μικρότερο των 1000ευρώ? Οι νεαροί βάζουν λυτούς και δεμένους για να πιάσουν μια από τις ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις των 800ευρώ. Επιμένω ότι στον κλάδο σου ποιο πολλούς διώχνουν παρά προσλαμβάνουν. Επίσης παίζει και η εγγύτητα μεταξύ κατοικίας-εργασίας. Πολλοί απορρίπτουν προκαταβολικά όσους "μένουν μακρυά". Εγώ θα ξεκινούσα ανάποδα αν ήθελα να μείνω Ελλάδα οπωσδήποτε. Θα έψαχνα τι ζητάει η αγορά και είναι συναφές με το αντικείμενο μου. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από jgeorgiou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IT chef Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πήγαινε Κυπρο σε κάποια φορέξ,που πάντα προσλαμβάνουν,και τα πράγματα εκεί είναι πολύ πιο χαλαρα από ένα fund. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από IT chef Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 18 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Μάλλον είναι καλύτερο να βρεις κάτι καινούργιο να δώσεις που να χρειάζεται περισσότερο η αγορά της Ελλάδας και να ξεκινήσεις από την αρχή να χτίζεις γύρω από αυτό. Οι επενδύσεις δεν είναι ο μόνος τομέας των χρηματοοικονομικών, έχουν άπειρους τομείς, ποιον ρόλο από όλους ζητάει περισσότερο η Ελλάδα? βρε και ως λογίστρια στέλνω, και ως προγραμματίστρια, και financial analyst, και σε credit, και στις big 4. μάλλον θα γράψω ότι ήμουν γραμματέας αγγλία. θα βρώ δεν παίζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, xoriatisa είπε βρε και ως λογίστρια στέλνω, και ως προγραμματίστρια, και financial analyst, και σε credit, και στις big 4. μάλλον θα γράψω ότι ήμουν γραμματέας αγγλία. θα βρώ δεν παίζει Δεν μας είπες σε ποια περιοχή είσαι Το έχεις απαντήσει , από ότι καταλαβαίνω ψάχνεις Θεσσαλονίκη. Τουριστικό τομέα , σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο οικονομικό τμήμα (ή λογιστικά)? Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από jgeorgiou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις