Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Μου κάνει εντύπωση που είχες τέτοια θέση, υπεύθυνη επενδύσεων σε hedge fund και δε μπορείς να βρεις δουλειά, ακούγεται παλαβό. Να υποθέσω ότι ακολούθησες τα ίδια βήματα για την εύρεση εργασίας με αυτά που ακολούθησες Αγγλία και δε σου βγήκε? Πρώτα από όλα, όταν στέλνεις βιογραφικό σε ανοιχτή διαφήμιση, ανταγωνίζεσαι ένα μάτσο άλλους, αυτό μειώνει δραματικά τη πιθανότητα να κερδίσεις, επίσης καμιά φορά δε διαβάζουν καν το βιογραφικό. Αν θες να πάρεις δουλειά τότε πάρε τηλέφωνα ή πήγαινε από την εταιρία τους, δε χρειάζεται καν να έχουν ανοιχτή θέση. Εξήγησε τους τι έχεις πετύχει και πόσο βοήθησες τις προηγούμενες εταιρίες που ήσουν με τη δουλειά σου και άμα κρίνουν ότι αξίζεις τότε θα σε πάρουν. Αυτό που είπες περί μέσο είναι εντελώς άκυρο, ειδικά στις θέσεις που περιέγραψες μία εταιρία παίρνει μόνο ικανούς, κανείς δε παίρνει κάποιον που δεν θα του φέρει περισσότερο χρήμα. Εστίασε λοιπόν σε δουλειές που έχουν σχέση με ότι έκανες και εξήγησε γιατί είσαι καλύτερη για τη δουλειά και ας μη διαφημίζει τέτοια θέση η εταιρία, άμα δε σε πάρουν αμέσως τότε μπορεί μελλοντικά όταν ανοίξει η θέση να σε καλέσουν. Δώσε έμφαση σε τηλέφωνα ή από κοντά εμφανίσεις και δείξε τι πέτυχες στη πράξη, όχι μόνο τι σπούδασες και τι θέση είχες, το τι πέτυχες εκ του αποτελέσματος έχει μεγάλη σημασία και πόσο μεγάλες ήταν οι εταιρίες που δούλεψες. ναι έχω γραμμένο το τί πέτυχα. με πήραν κάποιες μεγάλες εταιρίες και μου πρότειναν πρακτική(στο αντικείμενο μου). αυτό με το μέσο το έχω και γραμμένο γιατί πλησίασα πολλους μέσω μειλ και fb και μου το είπαν. ΄δώσανε το βιογραφικό μου είπανε σε τμήματα αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. επίσης...έχω πάει και επιτόπου στις εταιρίες, έχω πάρει στη ψύχρα τους διευθυντές τμημάτων παρόμοια με τη προυπηρεσία μου κτλ..αλλά δεν έκατσε. έχω πραγματικά προσπαθήσει πάρα πολύ. γιαυτο και είμαι τόσο στενοχωρημένη και έφτασα εδώ να ζητάω συμβουλές. ίσως είναι το ότι δεν μένω αθήνα και αυτές οι θέσεις είναι κυρίως εκεί? η ίσως δεν τους ενδιαφέρει η προυπηρεσία αυτή και προτιμούν διαφορετικά προφίλ 11 λεπτά πριν, najinblue3 είπε Κοιτα επειδη ειμαι ασχετος με το αντικειμενο σου, δε μπορω να κρινω αν το template ειναι καλο. Θα σου ελεγα να το ανεβασεις στο r/resumes που εβαλα πιο πανω. Τα παιδια εκει μεσα βοηθανε παρα πολυ, και σιγουρα θα σου δωσουν χρησιμες συμβουλες. Μερικες παρατηρησεις γενικες για το template. Αυτο το τεραστιο cv πρεπει να παρει δρομο. Χρησιμοποιησε μικροτερο font για το ονομα και τις προσωπικες πληροφοριες. Εγω δεν βαζω φωτογραφια γενικοτερα, καλυτερα να το αποφυγεις. Μου αρεσει ετσι οπως ειναι τοποθετημενα στα αριστερα οι ημερομηνιες, αλλα εχει πολυ white space. Και παλι δεν ειμαι ειδικος στο να σχεδιαζω cv, απλα σου λεω γενικες παρατηρησεις που εκαναν για το δικο μου. ευχαριστώ. θα το ψάξω στο reddit Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, xoriatisa είπε ναι έχω γραμμένο το τί πέτυχα. με πήραν 3 μεγάλες εταιρίες και μου πρότειναν πρακτική. αυτό με το μέσο το έχω και γραμμένο γιατί πλησίασα πολλους μέσω μειλ και fb και μου το είπαν. ΄δώσανε το βιογραφικό μου είπανε σε τμήματα αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. επίσης...έχω πάει και επιτόπου στις εταιρίες, έχω πάρει στη ψύχρα τους διευθυντές τμημάτων παρόμοια με τη προυπηρεσία μου κτλ..αλλά δεν έκατσε. έχω πραγματικά προσπαθήσει πάρα πολύ. γιαυτο και είμαι τόσο στενοχωρημένη και έφτασα εδώ να ζητάω συμβουλές. ίσως είναι το ότι δεν μένω αθήνα και αυτές οι θέσεις είναι κυρίως εκεί? η ίσως δεν τους ενδιαφέρει η προυπηρεσία αυτή και προτιμούν διαφορετικά προφίλ ευχαριστώ. θα το ψάξω στο reddit Πόσες εταιρίες πήρες? μπορεί να χρειαστεί να πάρεις 100+ για να βρεις κάτι ακόμη και αν διαφημίζεσαι τέλεια. Μάζεψε μια μεγάλη λίστα με εταιρίες που ταιριάζουν με ότι έκανες και κάνε ξεκάθαρο το τι θέση θες και τι έχεις να δώσεις, μπορεί κάλιστα η προυπηρεσία σου να μη σημαίνει τίποτα αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλει ο άλλος. Έχεις να κάνεις με επιχειρηματίες, δε σε παίρνουν επειδή δούλεψες 9 χρόνια αλλά επειδή σε κάτι βοήθησες τις εταιρίες που ήσουν να βελτιωθούν, τι ήταν αυτό? και Ο Τσίπρας δούλεψε πρωθυπουργός 5+ χρόνια αλλά άμα έστελνε βιογραφικό καμία χώρα δεν θα τον έπαιρνε ως πρωθυπουργό. Για να σου προτείνουν χαμηλές θέσεις η στόχευση της εταιρίας/υπηρεσίας είναι λάθος ή απλά αξιολογούν πολύ λιγότερο τα προσόντα σου είτε επειδή τα διαφήμισες λάθος είτε επειδή τόσο αξίζουν. Το τι θέση στοχεύεις γενικά είναι πολύ σημαντικό, μπορεί κάποια άλλη από αυτή που είχες στην Αγγλία να αξίζει περισσότερο εδώ. Μπορεί να ψάχνεις για πολύ μεγαλύτερες θέσεις από αυτές που μπορείς να κάνεις εδώ πέρα. Το σίγουρο είναι ότι κάτι γίνεται λάθος. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από aizensama24
thomasG4 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εμένα πάλι δεν μου φαίνεται τόσο περίεργο ένα άτομο με μεγάλη εμπειρία σε τράπεζες του εξωτερικού και hedge funds να θεωρείτε overqualified (άρα και μεγάλο μισθό) στην Ελλάδα. Επίσης έχεις το αρνητικό ότι δεν μένεις Αθήνα, άρα το μισθολογικό θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο σε μια πιθανή μετακόμιση στην Αθήνα για δουλειά. Έτσι το βλέπουν οι HR. Η μόνη λύση είναι να ρίξεις πολύ το κασέ σου και να το αναφέρεις στις συνεντεύξεις ότι θέλεις να αποκτήσεις εμπειρία στην Ελλάδα και φυσικά να στέλνεις σε θέσεις που είναι για απόφοιτους απο σχολή. Για υψηλές θέσεις (από άποψη ευθύνης και μισθού) υπάρχει η νοοτροπία ότι πρέπει κάποιος να αποδείξει με εμπειρία στην Ελλάδα ότι μπορεί να αντέξει το κλίμα της ελληνικής εργασιακής πραγματικότητας. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από thomasG4 2
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thomasG4 είπε Εμένα πάλι δεν μου φαίνεται τόσο περίεργο ένα άτομο με μεγάλη εμπειρία σε τράπεζες του εξωτερικού και hedge funds να θεωρείτε overqualified (άρα και μεγάλο μισθό) στην Ελλάδα. Επίσης έχεις το αρνητικό ότι δεν μένεις Αθήνα, άρα το μισθολογικό θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο σε μια πιθανή μετακόμιση στην Αθήνα για δουλειά. Έτσι το βλέπουν οι HR. Η μόνη λύση είναι να ρίξεις πολύ το κασέ σου και να το αναφέρεις στις συνεντεύξεις ότι θέλεις να αποκτήσεις εμπειρία στην Ελλάδα και φυσικά να στέλνεις σε θέσεις που είναι για απόφοιτους απο σχολή. Για υψηλές θέσεις (από άποψη ευθύνης και μισθού) υπάρχει η νοοτροπία ότι πρέπει κάποιος να αποδείξει με εμπειρία στην Ελλάδα ότι μπορεί να αντέξει το κλίμα της ελληνικής εργασιακής πραγματικότητας. συμφωνώ. και αυτό θα έκανα ΑΝ με καλούσαν σε συνεντεύξεις. δεν ψάχνω τα λεφτά του εξωτερικου με τη καμία. έτσι όπως κόβω τα άτομα στο linkedin, είναι όλα με ελληνική προυπηρεσία. μήπως δεν την εκτιμούν ή δεν την θεωρούν προυπηρεσία αυτή έξω? ή μήπως θεωρούν πως τα παιδιά με προυπηρεσία εδώ, έχουν καλύτερη εικόνα της αγοράς? 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Πόσες εταιρίες πήρες? μπορεί να χρειαστεί να πάρεις 100+ για να βρεις κάτι ακόμη και αν διαφημίζεσαι τέλεια. Μάζεψε μια μεγάλη λίστα με εταιρίες που ταιριάζουν με ότι έκανες και κάνε ξεκάθαρο το τι θέση θες και τι έχεις να δώσεις, μπορεί κάλιστα η προυπηρεσία σου να μη σημαίνει τίποτα αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλει ο άλλος. Έχεις να κάνεις με επιχειρηματίες, δε σε παίρνουν επειδή δούλεψες 9 χρόνια αλλά επειδή σε κάτι βοήθησες τις εταιρίες που ήσουν να βελτιωθούν, τι ήταν αυτό? και Ο Τσίπρας δούλεψε πρωθυπουργός 5+ χρόνια αλλά άμα έστελνε βιογραφικό καμία χώρα δεν θα τον έπαιρνε ως πρωθυπουργό. Για να σου προτείνουν χαμηλές θέσεις η στόχευση της εταιρίας/υπηρεσίας είναι λάθος ή απλά αξιολογούν πολύ λιγότερο τα προσόντα σου είτε επειδή τα διαφήμισες λάθος είτε επειδή τόσο αξίζουν. Το τι θέση στοχεύεις γενικά είναι πολύ σημαντικό, μπορεί κάποια άλλη από αυτή που είχες στην Αγγλία να αξίζει περισσότερο εδώ. Μπορεί να ψάχνεις για πολύ μεγαλύτερες θέσεις από αυτές που μπορείς να κάνεις εδώ πέρα. Το σίγουρο είναι ότι κάτι γίνεται λάθος. τις έχω πάρει όλες που ταιριάζουν με τη προυπηρεσία μου. Έχω στείλει κυριολεκτικά πάνω από 600 βιογραφικά εδώ και 10 μήνες. Οπότε πλέον αρχίζω και φοβάμαι πως..δεν υπάρχει πλέον εταιρία να μπορώ να στείλω. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από Επισκέπτης
thomasG4 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, xoriatisa είπε συμφωνώ. και αυτό θα έκανα ΑΝ με καλούσαν σε συνεντεύξεις. δεν ψάχνω τα λεφτά του εξωτερικου με τη καμία. έτσι όπως κόβω τα άτομα στο linkedin, είναι όλα με ελληνική προυπηρεσία. μήπως δεν την εκτιμούν ή δεν την θεωρούν προυπηρεσία αυτή έξω? ή μήπως θεωρούν πως τα παιδιά με προυπηρεσία εδώ, έχουν καλύτερη εικόνα της αγοράς? Πιο πολύ το τελευταίο. Σε συνδυασμό όπως έγραψα πάνω με το ότι δεν μπορούν να ξέρουν με σιγουριά ότι κάποιος που γύρισε και μπει σε υψηλή θέση ότι θα μπορέσει να προσαρμοστεί στην ελληνική νοοτροπία που υπάρχει στις δουλειές. Μπορεί να τα βροντήξει και να γυρίσει πίσω το ίδιο εύκολα όπως επαναπατρίστηκε. Είναι πιο safe bet να επενδύσουν σε κάποιον με πολυετή εμπειρία στην Ελλάδα. Έγραψες ότι σου πρότειναν πρακτική, αυτό σημαίνει ότι ενδιαφερόσουν για κάποια θέση που για σένα ήταν πιο κοντά σε αυτό που θεωρείς ότι πιάνει για εμπειρία στο τομέα, αλλά αυτοί σου πρότειναν κάτι που θεωρούν αυτοί ότι είσαι καλύτερο fit για εκεί. Έχει δοκιμάσει να στείλες σε τέτοιες θέσεις που ζητάνε μικρότερη εμπειρία;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, xoriatisa είπε συμφωνώ. και αυτό θα έκανα ΑΝ με καλούσαν σε συνεντεύξεις. δεν ψάχνω τα λεφτά του εξωτερικου με τη καμία. έτσι όπως κόβω τα άτομα στο linkedin, είναι όλα με ελληνική προυπηρεσία. μήπως δεν την εκτιμούν ή δεν την θεωρούν προυπηρεσία αυτή έξω? ή μήπως θεωρούν πως τα παιδιά με προυπηρεσία εδώ, έχουν καλύτερη εικόνα της αγοράς? τις έχω πάρει όλες που ταιριάζουν με τη προυπηρεσία μου. και όλες τις πληροφορικής επίσης. όλοι έχουν δει το cv μου :P. Έχω στείλει κυριολεκτικά πάνω από 600 βιογραφικά εδώ και 10 μήνες. Οπότε πλέον αρχίζω και φοβάμαι πως..δεν υπάρχει πλέον εταιρία να μπορώ να στείλω. Γενικά είχα αρκετές αρνητικές εμπειρίες, αλλά έχω ακούσει και για εξαιρετικές εμπειρίες. Σε μία ημέρα καριέρας, εταιρία που ασχολείται με επενδύσεις με είχε ρωτήσει τί είναι το hedge fund. Δεν ξέρω πως αλλιώς να τα γράψω..εξηγώ με λεπτομέριες ότι διαχειριζόμουν χαρτοφυλάκιο, ότι εγώ ΄έπερνα τις αποφάσεις για το πού θα επενδύσουμε, εγώ έκανα τα valuations, διαχείριση ρίσκου. Δεν είναι ξεκάθαρα? Μήπως όντως δεν τα μεταφράζω καλά Είναι παλαβό όλο αυτό. Εν τέλη δούλευες 9 χρόνια σε hedge fund το οποίο είναι τρελό από μόνο του, δεν έχεις κάποιο πλεονέκτημα σε κάποια αγορά να κάνεις κάτι μόνη σου? δε μπορεί θα ξέρεις πολλά μυστικά........μου φαίνεται τρελό να ψάχνεις θέση μισθωτού στην Ελλάδα με τις γνώσεις που μπορεί να έχεις, αν όντως έκανες όσα έκανες. Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε θεωρητικά να έχεις πολλά λεφτά στην άκρη... Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από aizensama24
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, thomasG4 είπε Πιο πολύ το τελευταίο. Σε συνδυασμό όπως έγραψα πάνω με το ότι δεν μπορούν να ξέρουν με σιγουριά ότι κάποιος που γύρισε και μπει σε υψηλή θέση ότι θα μπορέσει να προσαρμοστεί στην ελληνική νοοτροπία που υπάρχει στις δουλειές. Μπορεί να τα βροντήξει και να γυρίσει πίσω το ίδιο εύκολα όπως επαναπατρίστηκε. Είναι πιο safe bet να επενδύσουν σε κάποιον με πολυετή εμπειρία στην Ελλάδα. Έγραψες ότι σου πρότειναν πρακτική, αυτό σημαίνει ότι ενδιαφερόσουν για κάποια θέση που για σένα ήταν πιο κοντά σε αυτό που θεωρείς ότι πιάνει για εμπειρία στο τομέα, αλλά αυτοί σου πρότειναν κάτι που θεωρούν αυτοί ότι είσαι καλύτερο fit για εκεί. Έχει δοκιμάσει να στείλες σε τέτοιες θέσεις που ζητάνε μικρότερη εμπειρία; ναι ναι. και ένα χρόνο όταν ζητάνε και 2. δεν έχω κολλήματα. δεν πάω για διευθύντρια. ό,τι έχει βγει τους τελευταίους δέκα μήνες σχετικό με τράπεζα, investments, fx έχω στείλει σε όλα. θεωρώ πως σε αρκετά ίσως ήμουν απτα καλύτερα βιογραφικά. αλλά βλέπω πως προσλαμβάνουν παιδιά που ξέρουν ουσιαστικά την ελληνική αγορά και πραγματικότητα. δεν θα πείραζε να παίρνω 1000ε γιατί για κάποιους λόγους θα ήθελα να μείνω ελλάδα. απλά δεν μου δίνεται η ευκαιρία να τους το πώ. έχω στείλει σε πρακτικές και assistant κτλ σε όλους τους άλλους τομείς. ξέρω κώδικα επίσης κι στέλνω και σε θέσεις πληροφορικής, απλά δεν έχω εμπειρία εκεί οπότε στέλνω μόνο σε πολύ junior θέσεις. δεν είμαι...θέλω να πιστεύω...μεγάλη σε ηλικία. 32 είμαι. 4 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Είναι παλαβό όλο αυτό. Εν τέλη δούλευες 9 χρόνια σε hedge fund το οποίο είναι τρελό από μόνο του, δεν έχεις κάποιο πλεονέκτημα σε κάποια αγορά να κάνεις κάτι μόνη σου? δε μπορεί θα ξέρεις πολλά μυστικά........μου φαίνεται τρελό να ψάχνεις θέση μισθωτού στην Ελλάδα με τις γνώσεις που μπορεί να έχεις, αν όντως έκανες όσα έκανες. Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε θεωρητικά να έχεις πολλά λεφτά στην άκρη... δεν θα ήθελα κάτι δικό μου γιατί με φοβίζει, και γιατί η φορολογία εδώ είναι μεγάλη. θα μπορούσα να ξαναφυγω ευρώπη, αλλά δεν το θέλω ακόμα..
thomasG4 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, xoriatisa είπε ναι ναι. και ένα χρόνο όταν ζητάνε και 2. δεν έχω κολλήματα. δεν πάω για διευθύντρια. ό,τι έχει βγει τους τελευταίους δέκα μήνες σχετικό με τράπεζα, investments, fx έχω στείλει σε όλα. θεωρώ πως σε αρκετά ίσως ήμουν απτα καλύτερα βιογραφικά. αλλά βλέπω πως προσλαμβάνουν παιδιά που ξέρουν ουσιαστικά την ελληνική αγορά και πραγματικότητα. δεν θα πείραζε να παίρνω 1000ε γιατί για κάποιους λόγους θα ήθελα να μείνω ελλάδα. απλά δεν μου δίνεται η ευκαιρία να τους το πώ. έχω στείλει σε πρακτικές και assistant κτλ σε όλους τους άλλους τομείς. ξέρω κώδικα επίσης κι στέλνω και σε θέσεις πληροφορικής, απλά δεν έχω εμπειρία εκεί οπότε στέλνω μόνο σε πολύ junior θέσεις. δεν είμαι...θέλω να πιστεύω...μεγάλη σε ηλικία. 32 είμαι. Μήπως τότε να στείλεις και cover letter μαζί με το βιογραφικό, που να εξηγείς ότι δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις στο μισθολογικό κομμάτι και ότι πιο πολύ ενδιαφέρεσαι για την εμπειρία σε ελληνική εταιρεία; Επίσης αν θα σε ενδιέφερε το κομμάτι του προγραμματισμού θα ήταν πιο εύκολο να βρεις junior θέση σε αυτό το τομέα, γιατί μπορείς να το δικαιολογήσεις στο HR ότι έκανες αλλαγή τομέα σε αυτή την ηλικία. Απλά πρέπει να αρχίσεις να χτίζεις portfolio στο github με προσωπικά projects. Τουλάχιστον θα σε καλούν σε interview και θα έχεις τη δυνατότητα να αποδείξεις τα skills σου εκεί με τεστάκια.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, thomasG4 είπε Μήπως τότε να στείλεις και cover letter μαζί με το βιογραφικό, που να εξηγείς ότι δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις στο μισθολογικό κομμάτι και ότι πιο πολύ ενδιαφέρεσαι για την εμπειρία σε ελληνική εταιρεία; Επίσης αν θα σε ενδιέφερε το κομμάτι του προγραμματισμού θα ήταν πιο εύκολο να βρεις junior θέση σε αυτό το τομέα, γιατί μπορείς να το δικαιολογήσεις στο HR ότι έκανες αλλαγή τομέα σε αυτή την ηλικία. Απλά πρέπει να αρχίσεις να χτίζεις portfolio στο github με προσωπικά projects. Τουλάχιστον θα σε καλούν σε interview και θα έχεις τη δυνατότητα να αποδείξεις τα skills σου εκεί με τεστάκια. ίσως πρέπει να εστιάσω σε προγραμματισμό. ίσως ακόμα και να πρέπει να βγάλω καμιά δουλειά ή να γράψω ότι έκανα κάτι πιο απλό..ίσως θα φαινόταν πιο χρήσιμο το βιογραφικό (ευχαριστώ για το χρόνο σου ε)
gianniz_k Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Εγώ θα έλεγα να μην απορρίπτεις προτάσεις όπως η πρακτική που είπες,ή junior θέσεις αναφέρθηκε πιο πάνω.Απ ότι φαίνεται ίσως πρέπει να χτίσεις το όνομά σου στην αγορά από την αρχή. Αυτό με τον γνωστό,το βύσμα κλπ δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να είσαι η ανηψούλα κάποιου που θα σε χώσει σε κάποια θέση,αλλά κάποιο στέλεχος που δουλέψες κοντά του να μπορεί να σε προτείνει επειδή έκανες καλη δουλειά.Οι αγορές στην Ελλάδα είναι μικρές και τα στελέχη γνωρίζονται μεταξύ τους.Ένα παράδειγμα στην δική μου εργασία,αν κάνουμε interview σε υποψήφιο που έχει εργαστεί ξανά στον ίδιο χώρο σε κάποια άλλη εταιρεία,είναι θέμα λεπτών να κάνουμε ένα τηλεφώνημα και να πάρουμε δυο πληροφορίες παραπάνω από προηγούμενο προϊστάμενό του.Ίσως δεν είναι και το πιο σωστό καθώς ο άνθρωπος αλλάζει,εξελίσσεται,θέλει να το πάρει αλλιώς με μια νέα αρχη,αλλά είναι κάτι που γίνεται.Και δεν είναι λίγες οι φορές που μας είπαν "εγκρίνω,με κλειστά μάτια". Καλή επιτυχία σου εύχομαι.Να βρεις κάτι καλό και με υπομονή να χτίσεις το όνομά σου.
Alex2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, xoriatisa είπε συμφωνώ. και αυτό θα έκανα ΑΝ με καλούσαν σε συνεντεύξεις. δεν ψάχνω τα λεφτά του εξωτερικου με τη καμία. έτσι όπως κόβω τα άτομα στο linkedin, είναι όλα με ελληνική προυπηρεσία. μήπως δεν την εκτιμούν ή δεν την θεωρούν προυπηρεσία αυτή έξω? ή μήπως θεωρούν πως τα παιδιά με προυπηρεσία εδώ, έχουν καλύτερη εικόνα της αγοράς? τις έχω πάρει όλες που ταιριάζουν με τη προυπηρεσία μου. Έχω στείλει κυριολεκτικά πάνω από 600 βιογραφικά εδώ και 10 μήνες. Οπότε πλέον αρχίζω και φοβάμαι πως..δεν υπάρχει πλέον εταιρία να μπορώ να στείλω. Καταλαβαίνεις ότι δεν το έχουν δει καν; Αυτό που μπαίνει κάποιος στο site μιας εταιρείας βλέπει το mail επικοινωνίας και στέλνει βιογραφικό χωρίς να υπάρχει αγγελία η ανακοίνωση για θέση εργασίας, έχει αρχίσει να γινετε γραφικό χωρίς παρεξήγηση. Η τα έστειλες η δεν τα έστειλες είναι ακριβώς το ίδιο. Στην θέση σου δεν θα βρεις ποτέ αγγελία. Άρα η λύση είναι μία και απορώ πως δεν έχεις απευθυνθεί σε εταιρίες που στελεχώνουν την αγορά. Καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου και μην γράφεις καν που μένεις είναι deal braker. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Alex2020 είπε Καταλαβαίνεις ότι δεν το έχουν δει καν; Αυτό που μπαίνει κάποιος στο site μιας εταιρείας βλέπει το mail επικοινωνίας και στέλνει βιογραφικό χωρίς να υπάρχει αγγελία η ανακοίνωση για θέση εργασίας, έχει αρχίσει να γινετε γραφικό χωρίς παρεξήγηση. Η τα έστειλες η δεν τα έστειλες είναι ακριβώς το ίδιο. Στην θέση σου δεν θα βρεις ποτέ αγγελία. Άρα η λύση είναι μία και απορώ πως δεν έχεις απευθυνθεί σε εταιρίες που στελεχώνουν την αγορά. Καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου και μην γράφεις καν που μένεις είναι deal braker. έχεις δίκιο. έχω απευθυνθεί σε εταιρίες recruiting. μου είπαν πως δεν μπορούν να βοηθήσουν. δεν τους κακολογώ διοτι προφανώς και δεν κατανοούν τί έχω κάνει γιατί είναι πολύ εξειδικευμένο αντικείμενο. οπότε το προσπαθώ μόνη.
Alex2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, xoriatisa είπε έχεις δίκιο. έχω απευθυνθεί σε εταιρίες recruiting. μου είπαν πως δεν μπορούν να βοηθήσουν. δεν τους κακολογώ διοτι προφανώς και δεν κατανοούν τί έχω κάνει γιατί είναι πολύ εξειδικευμένο αντικείμενο. οπότε το προσπαθώ μόνη. Μάλλον δεν το έχεις εξαντλήσει. Αν θέλεις βοήθεια pm Νομιζω οτι υπάρχουν 2-3 για την περίπτωση σου
polaki Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί κάποιος που έχει τόση προϋπηρεσία σε τέτοιες θέσεις και τέτοιες εταιρείες κάνει κίνηση να γυρίσει πίσω Ελλάδα χωρίς να έχει βρει καν κάτι από πριν. Προσωπικά θεωρώ ότι το μοναδικό που έχει να προσφέρει η Ελλάδα είναι το να μιλάς την ίδια γλώσσα με τους τριγύρω σου. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Επίσης όταν στέλνεις βιογραφικό σε εταιρεία Αθήνας (αλλά και οποιασδήποτε άλλης πόλης) και δεν γράφεις ότι μένεις ΗΔΗ στην πόλη αυτή, είναι σα να μην το έστειλες ποτέ. Είναι νομίζω common sense. Σε άλλο post αναφέρεις ότι έχεις πάει ήδη σε 7 χώρες. Σε 9 χρόνια? Μάλλον κάποιος λόγος θα υπήρχε που θα έφευγες, αλλά δε νομίζω ότι τον λόγο αυτό θα τον βρεις εδώ Ελλάδα χωρίς ΣΟΒΑΡΟ μέσο. Στο δε βιογραφικό αν έχεις γράψει 7 διαφορετικές χώρες και άρα τουλάχιστον 7 διαφορετικές δουλειές, δεν θα σε πάρει κανείς αν δεν σε ξέρει προσωπικά ή αν δεν έχει ΔΥΝΑΤΗ σύσταση από κάποιον που ξέρει και εμπιστεύεται. Σε συνδιασμό με τη διεύθυνση κατοικίας "προς τα βασιλικά και τους ταγαράδες" κάπου που εγώ που είμαι από Αθήνα δεν ξέρω καν αν μιλάτε για Πελ/νησο ή Βόρεια Ελλάδα ή και ΚΥΠΡΟ ακόμα, άστο οκ... Αν είναι ο άλλος να ανοίξει google maps για να βρει που είσαι, είσαι με 1-0 απ'τα αποδυτήρια. Εδώ ρε παιδιά στην Αθήνα εταιρεία από ΒΠ και δεν θα ασχοληθεί με βιογραφικό εργαζόμενου από Νότια Προάστια.. τί να λέμε... Καταλαβαίνεις ότι χτυπάει καμπανάκια ενός "προβληματικού" εργαζόμενου όλος αυτός ο συνδιασμός, έτσι? Δηλαδή να το θέσω αλλιώς.. εσύ θα προσλάμβανες για μία σοβαρή θέση έναν εργαζόμενο από άλλη πόλη που άρα θα του ζητήσεις να κάνει relocate, και που κάθε 12 μήνες σηκώνεται και φεύγει και πάει σε άλλη χώρα? Εγώ πάντως σίγουρα όχι... Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από polaki
Dinos1973 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 4 ώρες πριν, xoriatisa είπε δεν ήταν σε συνέντευξη σε ημέρα καριέρας ήταν. έχω 2 πρώτα πτυχία χρηματοοικονομικά παμακ, πληροφορική παμακ, και mphil σε χρηματοοικονομικά απο το cambridge. και οι θέσεις μου ήταν portfolio manager σε hedge fund. εγκρίνεις η όχι? ............... να βάλω σάλτσα για ποιό λόγο? συμβουλές ζητάω ρε χαιβάνι. δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω. να βάλω σάλτσες για να με προσλάβει κάποιος? δεν κατανοώ το σκεπτικό σου. δηλαδή λέμε ψέυτη κάποιον που μπορεί να είχε μια διαφορετική εμπειρία απο εμάς? I am sorry to say it but you are overqualified for Greek companies, and if you have experience and below 39 a threat for the others in the company, therefore if the owner (MD, CEO) does not know you personally, you don't have luck.......take it as a blessing and get what i assume (based on your qualifications) deserve abroad!!!!!! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις