Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Θα ήθελα τα φώτα σας να με βοηθήσετε γιατί είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ για δουλειά Ελλάδα. Έφυγα με την κρίση έξω και τώρα γύρισα πίσω εδώ και 10 μήνες. Έχω στείλει κυριολεκτικά σε όλες τις θέσεις που έχω δεί. Έχω 9 χρόνια προυπηρεσίας. Οι σπουδές μου είναι από Ελλάδα. Δεν υπάρχει εταιρία που να μην έχει το βιογραφικό μου...αλλά δεν με καλούν. Με κάλεσαν 3 μεγάλες λογιστικές για... πρακτική. Το να ξεριζωθώ και να ξαναφύγω έξω είναι κάτι που προσπαθώ να αποφύγω. Μίλησα με κάποιες εταιρίες και μου είπαν στην ψύχρα πως μόνο το μέσο παίζει ρόλο. Είναι αλήθεια? Δεν θέλω να το πιστέψω αλλά αυτό ακούω από παντού. Παίζει τόσο αρνητικό ρόλο να έχεις δουλέψει μόνο έξω? Είμαι σε φάση να ξεκινήσω αντικαταθλιπτικά γιατί με έχει ρήξει τόσο πολύ όλο αυτό. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από Επισκέπτης
armagedwnn Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, xoriatisa είπε Μίλησα με κάποιες εταιρίες και μου είπαν στην ψύχρα πως μόνο το μέσο παίζει ρόλο. Είναι αλήθεια? Σοβαρά τώρα; Πηγές σε εταιρία και σου είπε μόνο με μέσο. Δηλαδή τώρα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δώσε μας την εταιρία που στο είπε αυτό να το ξέρουμε. Όχι ότι δεν λειτουργεί το μέσο σε αρκετές εταιρίες γενικά και θέσεις, αλλά ούτε έναν δεν ξέρω να του είπαν κάτι τέτοιο στην ψυχρά. Και τι ακριβώς ρωτάς αν είναι αλήθεια εσυ το παρουσιάζεις έτσι άρα μας ρωτάς αν είναι αλήθεια. Μάλλον εσυ δεν λες αλήθειες σε αυτά που γράφεις. 4 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, armagedwnn είπε Σοβαρά τώρα; Πηγές σε εταιρία και σου είπε μόνο με μέσο. Δηλαδή τώρα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δώσε μας την εταιρία που στο είπε αυτό να το ξέρουμε. Όχι ότι δεν λειτουργεί το μέσο σε αρκετές εταιρίες γενικά και θέσεις, αλλά ούτε έναν δεν ξέρω να του είπαν κάτι τέτοιο στην ψυχρά. Και τι ακριβώς ρωτάς αν είναι αλήθεια εσυ το παρουσιάζεις έτσι άρα μας ρωτάς αν είναι αλήθεια. Μάλλον εσυ δεν λες αλήθειες σε αυτά που γράφεις. τί βρίσκεις αναληθές σε αυτό που είπα? δεν κατανοείς πως προφανώς δεν μπορώ να πώ πια εταιρία το είπε αυτό για διάφορους λόγους? και ποιός ακριβώς ο λόγος να πώ ψέματα για το ότι δεν βρίσκω δουλειά? γιατί γενικά κάποιος να πει ψέμματα γιαυτό? τι θα κερδίσω?
Cell_7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Μάλλον εσυ δεν λες αλήθειες σε αυτά που γράφεις. Έλεος. Χωριάτισσα, η αλήθεια είναι πως οι θέσεις είναι λίγες και ο ανταγωνισμός μεγάλος για αυτό είναι δύσκολα εδώ, υπομονή τίποτα άλλο. Όσον αφορά το μέσο, τα γνωστά, θα σε βοηθούσε να είχες γνωριμίες σίγουρα αλλά αυτό ισχύει και έξω, μην το βλέπεις που δεν το γράφει κανείς γιατί δεν το ζουν οι Έλληνες έξω αυτό. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από Cell_7 1
armagedwnn Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, xoriatisa είπε τί βρίσκεις αναληθές σε αυτό που είπα? δεν κατανοείς πως προφανώς δεν μπορώ να πώ πια εταιρία το είπε αυτό για διάφορους λόγους? και ποιός ακριβώς ο λόγος να πώ ψέματα για το ότι δεν βρίσκω δουλειά? γιατί γενικά κάποιος να πει ψέμματα γιαυτό? τι θα κερδίσω? Πηγές σε συνέντευξη και σου είπαν μόνο ε μέσο; Δηλαδή τώρα τι μας λες. Πρώτων δεν μας λες τι θέσεις κυνηγάς, δεύτερον τι σπουδές έκανες στην Ελλάδα και τρίτον τι είδους διευθυντικές θέσεις είχες στην Αγγλία. Γιατί ο άλλος δεν θα σε καλέσει επειδή εσυ θα θες τον τριπλάσιο μισθό απ τον αντίστοιχο έλληνα γιατί θα έπαιρνες τα πενταπλάσια στην Βρετανία. Προσωπικα λόγο σχολής έχω αρκετούς φίλους και εγώ έχω βρεθεί σε αντίστοιχη συνέντευξη σε ναύτιλιακες, που έχουν την φήμη ότι μόνο με μέσο μπαίνεις. Δεν γνωρίζω ούτε έναν να του είπαν κάτι τέτοιο σε συνέντευξη. Ούτε από άλλους τομείς ούτε γενικά ποτέ να πει κάποιος σε συνέντευξη κάτι τέτοιο χωρίς να είναι γνωστός του. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) φυσικά και συμβαίνει το ίδιο. μου κάνει εντύπωση όταν βλέπω ότι πχ σε μία θέση που ζητάνε 10 χρόνια προυπηρεσιας σε συγκεκριμένο αντικείμενο τελικά παίρνουν άτομο με 6 μήνες προυπηρεσία. πρέπει ναναι και άλλα κριτήρια. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από Επισκέπτης
armagedwnn Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Cell_7 είπε Έλεος Έχεις πάει εσυ σε συνέντευξη και να σου πουν κάτι τέτοιο.; Δεν λέω ότι δεν λειτουργεί το δόντια και τελικά να σου πάρει την θέση. Αλλά εδώ η ts φαίνεται ότι βάζει σάλτσα στα λεγόμενα της κατά την ταπεινή μου άποψη.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, armagedwnn είπε Πηγές σε συνέντευξη και σου είπαν μόνο ε μέσο; Δηλαδή τώρα τι μας λες. Πρώτων δεν μας λες τι θέσεις κυνηγάς, δεύτερον τι σπουδές έκανες στην Ελλάδα και τρίτον τι είδους διευθυντικές θέσεις είχες στην Αγγλία. Γιατί ο άλλος δεν θα σε καλέσει επειδή εσυ θα θες τον τριπλάσιο μισθό απ τον αντίστοιχο έλληνα γιατί θα έπαιρνες τα πενταπλάσια στην Βρετανία. Προσωπικα λόγο σχολής έχω αρκετούς φίλους και εγώ έχω βρεθεί σε αντίστοιχη συνέντευξη σε ναύτιλιακες, που έχουν την φήμη ότι μόνο με μέσο μπαίνεις. Δεν γνωρίζω ούτε έναν να του είπαν κάτι τέτοιο σε συνέντευξη. Ούτε από άλλους τομείς ούτε γενικά ποτέ να πει κάποιος σε συνέντευξη κάτι τέτοιο χωρίς να είναι γνωστός του. δεν ήταν σε συνέντευξη σε ημέρα καριέρας ήταν. έχω 2 πρώτα πτυχία χρηματοοικονομικά παμακ, πληροφορική παμακ, και mphil σε χρηματοοικονομικά απο το cambridge. και οι θέσεις μου ήταν portfolio manager σε hedge fund. εγκρίνεις η όχι? ...............
armagedwnn Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, xoriatisa είπε δεν ήταν σε συνέντευξη σε ημέρα καριέρας ήταν. έχω 2 πρώτα πτυχία χρηματοοικονομικά παμακ, πληροφορική παμακ, και mphil σε χρηματοοικονομικά απο το cambridge. και οι θέσεις μου ήταν portfolio manager σε hedge fund. εγκρίνεις η όχι? ............... Δεν θέλω να προκαλέσω παραπάνω. Πραγματικά τα πτυχία σου έχουν αρκετό ενδιαφέρον και είναι περίεργο που δεν σε έχουν καλέσει για συνεντεύξεις. Εμενα το όλο θέμα είναι ότι ποτέ κάποια εταιρία δεν θα σου πει μόνο με μέσο. Τώρα μου το είπε ο τάδε που δουλεύει εκεί και είναι γνωστός μου, αυτό δεν είναι εταιρία. Το όλο κόλλημα μου στην ανάρτηση σου είναι καθαρά αυτό που έγραψες και τίποτε άλλο. Τέλος το δόντι λειτουργεί παντού ανεξερετος και στις καλύτερες χώρες και στις καλύτερες εταιρίες. Άλλου περισσότερο άλλου λιγότερο. καλη τύχη στην αναζήτησή εργασίας. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tsioulak είπε Σε ποια πόλη είσαι; προς τα βασιλικά και τους ταγαράδες . σίγουρα πιστεύω πως παίζει ρόλο για τις αθηναικές εταιρίες. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από Επισκέπτης
najinblue3 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν δεν σε καλουν για συνεντευξη φταιει το βιογραφικο στο 99% των περιπτωσεων. Μπορεις να μας το δειξεις? Ειχα παρομοιο προβλημα αλλα οχι Ελλαδα, με τη βοηθεια του reddit το σουλουπωσα και τα interviews αρχισαν να αυξανονται. Τσεκαρε εδω https://www.reddit.com/r/resumes/ Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από najinblue3
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, najinblue3 είπε Αν δεν σε καλουν για συνεντευξη φταιει το βιογραφικο στο 99% των περιπτωσεων. Μπορεις να μας το δειξεις? Ειχα παρομοιο προβλημα αλλα οχι Ελλαδα, με τη βοηθεια του reddit το σουλουπωσα και τα interviews αρχισαν να αυξανονται. ντρέπομαι να το δείξω δημόσια. μπορώ όμως να σου δειξω από που το αντεγραψα.... έξω ακόμα με καλούν άρα τους αρέσει, οπότε δεν ξέρω τί στυλ εδώ προτιμούν.
najinblue3 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, xoriatisa είπε ντρέπομαι να το δείξω δημόσια. μπορώ όμως να σου δειξω από που το αντεγραψα.... έξω ακόμα με καλούν άρα τους αρέσει, οπότε δεν ξέρω τί στυλ εδώ προτιμούν. Κοιτα επειδη ειμαι ασχετος με το αντικειμενο σου, δε μπορω να κρινω αν το template ειναι καλο. Θα σου ελεγα να το ανεβασεις στο r/resumes που εβαλα πιο πανω. Τα παιδια εκει μεσα βοηθανε παρα πολυ, και σιγουρα θα σου δωσουν χρησιμες συμβουλες. Μερικες παρατηρησεις γενικες για το template. Αυτο το τεραστιο cv πρεπει να παρει δρομο. Χρησιμοποιησε μικροτερο font για το ονομα και τις προσωπικες πληροφοριες. Εγω δεν βαζω φωτογραφια γενικοτερα, καλυτερα να το αποφυγεις. Μου αρεσει ετσι οπως ειναι τοποθετημενα στα αριστερα οι ημερομηνιες, αλλα εχει πολυ white space. Και παλι δεν ειμαι ειδικος στο να σχεδιαζω cv, απλα σου λεω γενικες παρατηρησεις που εκαναν για το δικο μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μου κάνει εντύπωση που είχες τέτοια θέση, υπεύθυνη επενδύσεων σε hedge fund και δε μπορείς να βρεις δουλειά, ακούγεται παλαβό. Να υποθέσω ότι ακολούθησες τα ίδια βήματα για την εύρεση εργασίας με αυτά που ακολούθησες Αγγλία και δε σου βγήκε? Πρώτα από όλα, όταν στέλνεις βιογραφικό σε ανοιχτή διαφήμιση, ανταγωνίζεσαι ένα μάτσο άλλους, αυτό μειώνει δραματικά τη πιθανότητα να κερδίσεις, επίσης συχνά δε διαβάζουν καν το βιογραφικό και χάνεται κάπου στα emails. Αν θες να πάρεις δουλειά τότε πάρε τηλέφωνα ή πήγαινε από την εταιρία τους, δε χρειάζεται καν να έχουν ανοιχτή θέση. Εξήγησε τους τι έχεις πετύχει και πόσο βοήθησες τις προηγούμενες εταιρίες που ήσουν με τη δουλειά σου και άμα κρίνουν ότι αξίζεις τότε θα σε πάρουν, ακόμη και αν δεν σε πάρουν αμέσως χτίζεις momentum και μπορεί μελλοντικά να ανοίξει μία θέση και να σε καλέσουν. Αυτό που είπες περί μέσο είναι εντελώς άκυρο, ειδικά στις θέσεις που περιέγραψες μία εταιρία παίρνει μόνο ικανούς, κανείς δε παίρνει κάποιον που δεν θα του φέρει περισσότερο χρήμα. Εστίασε λοιπόν σε δουλειές που έχουν σχέση με ότι έκανες έως τώρα γιατί εκεί μπορείς να προσφέρεις κυρίως τη περισσότερη αξία και να πείσεις και εξήγησε γιατί είσαι καλύτερη για τη δουλειά. Δώσε έμφαση σε τηλέφωνα ή από κοντά εμφανίσεις και δείξε τι πέτυχες στη πράξη, όχι μόνο τι σπούδασες και τι θέση είχες, το τι πέτυχες εκ του αποτελέσματος έχει μεγάλη σημασία και πόσο μεγάλες ήταν οι εταιρίες που δούλεψες. Αντί να ψάχνεις σε αγγελίες, μάζεψε μία μεγάλη λίστα με εταιρίες στο κλάδο σου από κάποιο κατάλογο ή ρωτώντας και διαφημίσου εκεί. Οι σοβαρές εταιρίες δε βγάζουν δημόσια αγγελίες έτσι και αλλιώς. Τις κρατάνε εντός της ιστοσελίδας τους ή καλύπτουν με άλλους τρόπους θέσεις όπως αυτή που περιγράφεις οπότε χάνεις πολύ αξία αν αφήνεις εκτός τέτοιες εταιρίες. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από aizensama24
Προτεινόμενες αναρτήσεις