Προς το περιεχόμενο

TP-Link Archer VR400 + Speedport entry 2i (για voip)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο γκρουπ. Χθες αγορασα το TP-Link Archer VR400 v2 και ενω εψαξα στα φορουμ (adsl.gr) με την συνδεσμολογια δεν τα καταφερα. Μπορει να μου πει καποιος τα βηματα ενα ενα αναλυτικα πως να εχω το speedport entry 2i μονο για voip? μιας κ ειμαι λιγο noob με τα router's και τις ρυθμισεις τους μεσα και δεν εχω ιδεα πως να κανω τι (π.χ. διαβαζω για ppoe passthrough και δεν εχω ιδεα π ειναι). 

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα για οποιον θα εχει την υπομονη να μου γραψει τα βηματα ενα ενα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Βάζεις στην γραμμή το Archer να δουλέψει κανονικά και πίσω του το Speedport σύμφωνα με τις οδηγίες.

Αδερφε εισαι μεγαλος με εσωσες! Ευχαριστω πολυ.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 19/10/2019 στις 3:23 ΜΜ, jkoukos είπε

Βάζεις στην γραμμή το Archer να δουλέψει κανονικά και πίσω του το Speedport σύμφωνα με τις οδηγίες.

Καλησπερα σορρυ που σε ενοχλω παλι αλλα συναντησα το εξης προβλημα. Το τηλεφωνο μου κανει αποσυνδεσεις την ωρα που μιλαω. Σε τυχαιες στιγμες.Δηλαδη καποιες φορες μπορει να παρω τηλ χωρις κανενα προβλημα κ αλλες φορες να πεφτει η γραμμη. Εχεις ιδεα τι μπορει να φταιει?

Δημοσ.

α. Αντί να βάλεις το Speedport να παίρνει ΙΡ μέσω του DHCP του Archer, όρισέ του σταθερή ΙΡ.

β. Φαντάζομαι port forward έχεις κάνει τις πόρτες της τηλεφωνίας.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, jkoukos είπε

α. Αντί να βάλεις το Speedport να παίρνει ΙΡ μέσω του DHCP του Archer, όρισέ του σταθερή ΙΡ.

β. Φαντάζομαι port forward έχεις κάνει τις πόρτες της τηλεφωνίας.

Οχι δεν τα εχω κανει. Πως τα κανω ολα αυτα που μ ανεφερες?

Δημοσ.

Υπάρχουν τα βήματα μέσα στον οδηγό, στις ρυθμίσεις του TP-Link. Είναι στο 2ο βήμα και δεν χρειάζεται ο κανόνας για την πόρτα 5060.

Δημοσ.
Στις 12/11/2019 στις 6:58 ΜΜ, jkoukos είπε

Υπάρχουν τα βήματα μέσα στον οδηγό, στις ρυθμίσεις του TP-Link. Είναι στο 2ο βήμα και δεν χρειάζεται ο κανόνας για την πόρτα 5060.

Μηπως αυτο ειναι λαθος στον οδηγο γιατι την μια γραφη αλλη IP αποτην αλλη. (Επικολληση απο τον οδηγο)

Πας λοιπόν στο Forwarding > Virtual Server και πατάς "Add New", για να φτιάξεις έναν νέο κανόνα:

α. Service Port:5060 (ο 1ος κανόνας) και 4000-4009 (ο 2ος κανόνας)

β. IP Address: 192.168.1.2.

γ. Protocol: UDP

δ. Status: Enabled.

Τα υπόλοιπα πεδία δεν τα πειράζεις.

Πάμε Local Network > LAN > IPv4 > DHCP server και βάζεις:

LAN IP Address: 192.168.2.1

DHCP Start IP Address: 192.168.2.2

DHCP End IP Address: 192.168.2.254

Δημοσ.

Τι περίεργο βρίσκεις; Η πρώτη ΙΡ αφορά την WAN, δηλαδή αυτή με την οποία θα συνδέεται με το Archer, ενώ η δεύτερη ΙΡ αφορά την LAN, δηλαδή αυτή με την οποία θα συνδέεται στο εσωτερικό του δίκτυο.

Κάθε μα κάθε router, έχει 2 διευθύνσεις. Μια για να μιλά με το εξωτερικό δίκτυο (WAN) και η άλλη για το εσωτερικό (LAN).

Ακολούθησε τα βήματα του οδηγού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...