Vervevi Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να φτιάξω εναν υπολογιστή που να υποστηριζει το adobe premiere , photoshop, gopro fusion studio και κυρίως επεξεργασία βιντεο για τουλάχιστον 4k. Ένα μπατζετ γύρω στα 1200 πάνω κάτω εαν είναι εφικτό και μπορεί να γίνει κάτι αξιόλογο. Δεν έχω κάποια προηγούμενη εμπειρία. Ευχαριστώ Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2019 από Vervevi
radiohead Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Καλημέρα. Μια τίμια πρόταση με συνολικό κόστος που δε θα ξεπερνά τα 1300€ είναι με βασικά κομμάτια τον επεξεργαστή 3700x και μια 2060 super κάρτα γραφικών, λόγω 8gb vram. Το ζήτημα είναι αν γνωρίζεις να το στήσεις, αν θες λειτουργικό εφόσον πρόκειται για επαγγελματικό χώρο, κλπ. Δώσε ορισμένες λεπτομέρειες.
radiohead Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Εδώ μια πρόταση με δυο δίσκους και έξτρα ψύκτρα. Αν βρεις μεταχειρισμένη gtx 1070 κοντα στα 250€ , θα είναι η ιδανικοτερη για τη χρήση που κανεις.
narta Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Που ειναι ο δισκος για τα αρχεια, την cache και τα assets? +512-1TB ssd (ιδανικα NVME) + μηχανικος για αποθηκη Τα 4k αρχεια θελουν χωρο
radiohead Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 16 λεπτά πριν, narta είπε Που ειναι ο δισκος για τα αρχεια, την cache και τα assets? +512-1TB ssd (ιδανικα NVME) + μηχανικος για αποθηκη Τα 4k αρχεια θελουν χωρο Ο μηχανικός μπορεί να υπάρχει, μπορεί να μπει στην πορεία. Ήδη έχει έναν nvme κι εναν ssd η συνθεσουλα. Προτείνεις να γίνουν x2 οι nvme ή ένας μεγαλύτερος; Για το πρώτο θέλει αλλη μητρικη Μια x470 με +20€ πχ
@topos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, narta είπε Που ειναι ο δισκος για τα αρχεια, την cache και τα assets? +512-1TB ssd (ιδανικα NVME) + μηχανικος για αποθηκη Τα 4k αρχεια θελουν χωρο Εάν μπορείς πες λίγο τι λύση για αποθήκευση θα πρότεινες γιατί με ενδιαφέρει κ εμένα αντίστοιχο build. Ασχολουμε αρκετά με photo workflow, αλλά δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με video ακομα (Σκέφτομαι για 1 660p 2tb+ μηχανικούς δίσκους) Επιπλεων αυτό που έχω κατανοήσει είναι ότι η gpu θα πρέπει να έχει min 8gb ram. Κ στο ερώτημα της συγκεκριμένης συνθεσης-> Μήπως θα ήταν καλυτερο να μπει μια φτηνή κάρτα γραφικών (rx570 8gb π.χ) κ να γίνει μια προσπάθεια για 3900x?Η θα κερδίσει περισσότερα με 2060 super/2070+ 3700x? Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από @topos
narta Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Το βέλτιστο, για επεξεργασία βίντεο σε Adobe είναι: Raw files + assets: ssd media cache: nvme Storage: mechanical HDD Επειδή εν μέρει δουλεύω με τέτοια αρχεία η δική μου σύνθεση περιλαμβάνει nvme για τα πρώτα δύο 1tb έκαστος και storage σε τοπικό server. Η οποία σύνθεση έφτασε εκει μετά από πολλά στάδια Ως απαραίτητο θεωρώ 2 ssd και έναν μηχανικό εκτός του OS 1 1
radiohead Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, @topos είπε Εάν μπορείς πες λίγο τι λύση για αποθήκευση θα πρότεινες γιατί με ενδιαφέρει κ εμένα αντίστοιχο build. Ασχολουμε αρκετά με photo workflow, αλλά δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με video ακομα (Σκέφτομαι για 1 660p 2tb+ μηχανικούς δίσκους) Επιπλεων αυτό που έχω κατανοήσει είναι ότι η gpu θα πρέπει να έχει min 8gb ram. Κ στο ερώτημα της συγκεκριμένης συνθεσης-> Μήπως θα ήταν καλυτερο να μπει μια φτηνή κάρτα γραφικών (rx570 8gb π.χ) κ να γίνει μια προσπάθεια για 3900x?Η θα κερδίσει περισσότερα με 2060 super/2070+ 3700x? Καλύτερα Nvidia. Ti και super δεν κάνουν διαφορά από τις απλές. Επίσης οι Rtx δεν κάνουν τη διαφορα σε σχέση με τις gtx. Η 1070 είναι ταμάμ. (Εννοείται μεταχειρισμένη) 1 ώρα πριν, narta είπε Το βέλτιστο, για επεξεργασία βίντεο σε Adobe είναι: Raw files + assets: ssd media cache: nvme Storage: mechanical HDD Επειδή εν μέρει δουλεύω με τέτοια αρχεία η δική μου σύνθεση περιλαμβάνει nvme για τα πρώτα δύο 1tb έκαστος και storage σε τοπικό server. Η οποία σύνθεση έφτασε εκει μετά από πολλά στάδια Ως απαραίτητο θεωρώ 2 ssd και έναν μηχανικό εκτός του OS Μπαίνει αργότερα ένας δεύτερος λοιπόν 1tb ssd γιατί εξαρχής θα ξεφύγει από το αρχικό budget. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από radiohead
narta Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, radiohead είπε Μπαίνει αργότερα ένας δεύτερος λοιπόν 1tb ssd γιατί εξαρχής θα ξεφύγει από το αρχικό budget. Καλυτερα να μπει τωρα ενας ssd 512 για OS + progs και ο NVME να παει για media cache/scratch 1
Vervevi Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Λογισμικό θα βάλω τα windows 10. 10 ώρες πριν, radiohead είπε Εδώ μια πρόταση με δυο δίσκους και έξτρα ψύκτρα. Αν βρεις μεταχειρισμένη gtx 1070 κοντα στα 250€ , θα είναι η ιδανικοτερη για τη χρήση που κανεις. Μέσα στη λίστα θα ήθελα και μια οθόνη οπότε θα ανέβει κανα 250αρι ακόμη ..οπότε γενικά σε πρώτη φάση τι θα μπορούσα ίσως να "θυσιάσω" σε κατώτερο; gtx 1070 σε καινούρια εντωμεταξύ είναι από μόνη της μια επένδυση
radiohead Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Vervevi είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Λογισμικό θα βάλω τα windows 10. Μέσα στη λίστα θα ήθελα και μια οθόνη οπότε θα ανέβει κανα 250αρι ακόμη ..οπότε γενικά σε πρώτη φάση τι θα μπορούσα ίσως να "θυσιάσω" σε κατώτερο; gtx 1070 σε καινούρια εντωμεταξύ είναι από μόνη της μια επένδυση Ούτε να το σκέφτεσαι. 1070 μόνο μεταχειρισμένη. Σε καινούργια με 8gb vram η φθηνότερη σήμερα είναι η 2060 super αλλά σε βγάζει εκτός budget. Κάνεις δουλειά με την 1660 σκέτη μια χαρά. 22 λεπτά πριν, narta είπε Καλυτερα να μπει τωρα ενας ssd 512 για OS + progs και ο NVME να παει για media cache/scratch Προσθεσε-αλλαξε τους δίσκους της σύνθεσης για να δει τι μένει για μόνιτορ.
narta Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, radiohead είπε Ούτε να το σκέφτεσαι. 1070 μόνο μεταχειρισμένη. Σε καινούργια με 8gb vram η φθηνότερη σήμερα είναι η 2060 super αλλά σε βγάζει εκτός budget. Κάνεις δουλειά με την 1660 σκέτη μια χαρά. Προσθεσε-αλλαξε τους δίσκους της σύνθεσης για να δει τι μένει για μόνιτορ. Οτιδηποτε σε 100%+ sRGB φτανει και περισσευει για video editing non color accurate work δηλαδη οτιδηποτε εκτος cinema
radiohead Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Ναρτα άλλο είπα. Για να δει τι θα του μείνει για οθόνη, πρότεινε τις αλλαγές σε δισκους. @Vervevi Πόσα χρήματα επιπλέον για οθόνη;
Vervevi Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Στις 19/10/2019 στις 8:49 ΜΜ, radiohead είπε Ναρτα άλλο είπα. Για να δει τι θα του μείνει για οθόνη, πρότεινε τις αλλαγές σε δισκους. @Vervevi Πόσα χρήματα επιπλέον για οθόνη; 250-300 για οθόνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα