Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πάσχω απο στραβό διάφραγμα και υπερτροφικές κόγχες οπου σε συνδυασμό με αλλεργίες μου διατάραζει πολλες φορες τον ύπνο (ξυπνάω και δεν μπορω να ξανακοιμηθω εύκολα γιατί το ένα ρουθούνι βουλώνει σχεδόν τελείως). Αποφάσισα να κάνω την εγχείρηση (ισιωμα διαφράγματος και καυτηριασμό κογχών) για να ξεμπερδεύω να και προχωρήσω παρακάτω στη ζωή.

Είδα για την εγχείρηση με την μέθοδο SLC που κάνουν σε μεγάλη κλινική της Αθήνας με λειζερ και ο γιατρός μου είπε οτι μπορώ να το κάνω και στην περίπτωση μου. Η εγχείρηση είναι με τοπικη αναισθησία, χωρίς τομες κλπ, γρηγορότερη, και η ανάρωση λιγότερο επώδυνη απο την κλασική μέθοδο απ οτι κατάλαβα. Αν και μου είπε ότι 100% βελτίωση δεν θα υπάρξει αλλα σίγουρα πολύ καλύτερα απο τώρα. Φαντάζομαι αυτό ισχυέι και με την κλασική μέθοδο.

Με προβληματίζουν 2 πράγματα όμως,

1) το αρκετα τσιμπημένο κόστος σε σχέση με το "κοστος" που μου ζητήθηκε απο δημόσιο νοσοκομείο με την κλασική μέθοδο

2) Ο πιθανος υπερβολικός πόνος κατα τη διάρκεια λόγο τοπικής αναισθησίας (υπάρχει?)

Έχει κάνει κανείς εμπειρία με την συγκεκριμένη μέθοδο? Αν θέλετε στείλτε μου και σε PM μήπως και μιλάμε για τον ίδιο γιατρό! 

Ευχαριστώ! 

Δημοσ.

ΓΥρω απο τη χειρουεγικη με lazer εχει δημιουργηθει ενας μυθος που δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα. Για παραδειγμα στην δικη σου την περιπτωση, περα απο τον καυτηριασμο τι αλλο θα σου κανει με το lazer; τιποτα. Απλα το παρουσιαζουν πολυ sifi. Μην πειραματιζεσαι με το διαφραγμα γιατι απο μονη της ειναι μια εγχειρηση που δεν εχει παντα το επιθυμητο αποτελεσμα ακοιμα και με την κλασικη μεθοδο. Για το κοστος δε σου λεω γιατι δεν ξερω αν το καλυπτει ο εοπυυ ή αν εχεις καμια ιδιωτικη ασφαλεια. Εγω θα σε συμβουλευα παντως αν η κατασταση σου δεν ειναι πολυ σοβαρη, σε σημειο που να σου δημιουργει προβλημα στην αναπνοη και τον υπνο, να μην κανεις τιποτα.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε

ΓΥρω απο τη χειρουεγικη με lazer εχει δημιουργηθει ενας μυθος που δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα. Για παραδειγμα στην δικη σου την περιπτωση, περα απο τον καυτηριασμο τι αλλο θα σου κανει με το lazer; τιποτα. Απλα το παρουσιαζουν πολυ sifi. Μην πειραματιζεσαι με το διαφραγμα γιατι απο μονη της ειναι μια εγχειρηση που δεν εχει παντα το επιθυμητο αποτελεσμα ακοιμα και με την κλασικη μεθοδο. Για το κοστος δε σου λεω γιατι δεν ξερω αν το καλυπτει ο εοπυυ ή αν εχεις καμια ιδιωτικη ασφαλεια. Εγω θα σε συμβουλευα παντως αν η κατασταση σου δεν ειναι πολυ σοβαρη, σε σημειο που να σου δημιουργει προβλημα στην αναπνοη και τον υπνο, να μην κανεις τιποτα.

Ετσι ακριβως και για κάθε επεμβαση με "νεας" τεχνολογιας μεθόδους laser , ρομποτικη κλπ.

Γιατρος μου ειχε πει τι ολλα αυτα είναι θεμα marketing για να πουλησουν.

Για τον TS σε δημοσιο νοσοκομειο δεν είναι υποχρεωμένος να πληρωσει τουλάχιστον θεωρητικα αν εχει ασφαλεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε

Η μέθοδος αυτή ισιώνει και το διάφραγμα με τη χρήση θερμότητας οπως εξηγεί και εδώ:

http://www.iatrikokentro.gr/iatrikoskosmos/el/content/διoρθωση-διαφρaγματοσ-με-laser-–-h-μeθοδοσ-slc-septum-laser-correction

Αν και η κατάσταση μου δεν είναι τραγική η ποιότητα ζωης μου πιστευω έχει επηρεαστει αρκετα. Αρχισα να μην αναπνέω καλα 1.5 χρόνο πριν ένω τον τελευταίο χρόνο ειδικα έχω κάψει πολλα βράδια (ξύπνημα και μετά δυσκολια να ξανακοιμηθω λόγω κακής αναπνοης). Δηλαδή η ιδεα οτι απο δώ και στο εξης πρέπει να το ανεχτώ αυτο εφ όρου ζωης με τρομάζει, και οι γιατροι μου είπαν θα γινεται χειρότερο όσο μεγαλώνο (είμαι ακομα σχετικα νεος). Τον τελευταίο καιρο ειδικά κανω ενα ψεκασμο ναζονεξ το βράδυ πριν κοιμηθω μπας και βοηθησει κάπως.

Επίσης δυστυχως δεν έχω ασφάλεια οπότε οτι και να κάνω θα μπει απο το κομπόδεμα..

Επεξ/σία από wookie_44
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...