k_w_t Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, ADHD είπε Η πηγή εισοδήματος ενός κράτους είναι οι φόροι γιατί σας φαίνεται παράξενο?? Στην Ελλαδα υπαρχει θεμα υπερφορολογισης απλα. Δεν ειναι μονο οι αμεσοι αλλα και οι εμμεσοι φοροι. Πχ Βαζεις 50€ βενζινη και τα 38€ ειναι φόροι. Αγοραζεις τσιγαρα 5€ τα 4€ ειναι φοροι. Για να μην αναφερουμε τους φορους στα ακινητα... Αγοραζεις σπιτι πληρωνεις φορο,ΕΝΦΙΑ κτλ. Το χαριζεις στο παιδι σου και πρεπει να πληρωσεις παλι φορο. Πεθαινεις και το κληρονομει το παιδι ,παλι φορο θα πληρωσει...
agnostos13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, k_w_t είπε Υπαρχει ο μαγικος συνδιασμος : μαϊμου ταμειακη,ή λογισμικο που σβηνει τις εισπραξεις με POS απο Βουλγαρια ή Ρουμανία.. Νομίζω υπάρχει τρόπος να πάρει το κράτος πληροφορίες από τράπεζες της ΕΕ αν θέλει. Μην νομίζεις οτι η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος βρίσκεται στα νησιά Κέιμαν! Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2019 από agnostos13
Fulgore Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 22 λεπτά πριν, mic2mic είπε Σωστά, αλλά δεν νομίζω ότι τα μαγαζάκια ήταν ο κύριος όγκος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Μάλλον μικρό κομμάτι της θα έλεγα, αν σκεφτούμε ότι σχεδόν όλα τα μεγάλα μαγαζιά (σουπερμάρκετ, μαγαζιά τεχνολογίας, μεγάλα συνεργεία κτλ) δίνουν πάντα αποδείξεις. Πηγε ενας γνωστος μου περυσι και αγορασε μελι απο ενα απο τους παραγωγους που ερχονται απο επαρχια και πουλανε στην ΑΘηνα.Δεν προσεξε την αποδειξη που του εκοψαν. Αυτος πληρωσε 15ευρω,στην αποδειξη πανω εγραφε 5....... Τα μαγαζια τεχνολογιας(εκτος αν ειναι καποιος της γειτονιας)αναγκαστικα κοβουν αποδειξεις,λογω εγγυησης του προιοντος σε οσα χρειαζεται παντα. Για παραδειγμα ειμαι σιγουρος οτι καταστηματα που πουλανε θηκες ή τζαμακια για κινητα,ανετα αν θες τους λες να στα πουλησουν χωρις αποδειξη.
basilis_k6 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 βασικα αυτο το "δεν εχω Pos" ειναι για να μην κοβει αποδειξεις. αν κάνεις μανούρα/ερωτησεις απλα εσυ θα παρεις αποδειξη. οι άλλοι που πληρώνουν μετρητα χωρις να ρωτησουν δεν παιρνουν αποδειξη αν δεν ζητησουν. δεν του λεει κατι το Pos, στις αποδειξεις κολλαει. βεβαια υπαρχει οντως θεμα με τις συνδεσεις και υπαρχουν πολλα μαγαζια που ΔΕΝ μπορουν να βαλουν Pos για μήνες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 2 minutes ago, k_w_t said: Στην Ελλαδα υπαρχει θεμα υπερφορολογισης απλα. Δεν ειναι μονο οι αμεσοι αλλα και οι εμμεσοι φοροι. Πχ Βαζεις 50€ βενζινη και τα 38€ ειναι φόροι. Αγοραζεις τσιγαρα 5€ τα 4€ ειναι φοροι. Για να μην αναφερουμε τους φορους στα ακινητα... Αγοραζεις σπιτι πληρωνεις φορο,ΕΝΦΙΑ κτλ. Το χαριζεις στο παιδι σου και πρεπει να πληρωσεις παλι φορο. Πεθαινεις και το κληρονομει το παιδι ,παλι φορο θα πληρωσει... Όταν υπάρχουν πολλά έξοδα, θα υπάρχουν και μεγάλοι φόροι. Όταν η συντριπτική πλειοψηφία αντιδρά στη μείωση αυτών των εξόδων, τότε θα πρέπει να περιμένει αντίστοιχους φόρους, τέλειωσαν οι εποχές που βουλώναμε τόσα έξοδα με δανεικά... 5 4
k_w_t Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, agnostos13 είπε Νομίζω υπάρχει τρόπος να πάρει το κράτος πληροφορίες από τράπεζες της ΕΕ. Μην νομίζεις οτι η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος βρίσκεται στα νησιά Κέιμαν! Mεχρι να γινει διασταυρωση τα λεφτα θα εχουν φτασει στα Κεϊμαν . Εδω ανακαλυψαν μετα απο 5 χρονια εταιρια (φαντασμα) που εκανε εισαγωγη απο Βουλγαρια αυτοκινητα και δεν ειχε πληρωσει φορους.. Τωρα ξερεις απο ποιον τους ζητανε ; Απο αυτους που αγορασαν τα αυτοκινητα....
skiabox Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 28 λεπτά πριν, mic2mic είπε Σωστά, αλλά δεν νομίζω ότι τα μαγαζάκια ήταν ο κύριος όγκος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Μάλλον μικρό κομμάτι της θα έλεγα, αν σκεφτούμε ότι σχεδόν όλα τα μεγάλα μαγαζιά (σουπερμάρκετ, μαγαζιά τεχνολογίας, μεγάλα συνεργεία κτλ) δίνουν πάντα αποδείξεις. Αλλά για να γλιτώσουμε έστω και από αυτό το μικρό κομμάτι, θα έπρεπε οι περισσότεροι να ζητάνε αποδείξεις έστω και σε αυτά τα μικρά μαγαζιά. Εγώ πάντως για άλλη μια φορά φέτος το καλοκαίρι διαπίστωσα ότι μάλλον ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν. Διότι σε τουριστικές περιοχές είδα την τεράστια πλειοψηφία του κόσμου να μην ενδιαφέρεται καν να πάρει απόδειξη. Εμείς εδώ μιλάμε μεταξύ μας και έχουμε την εντύπωση ότι οι περισσότεροι θέλουν απόδειξη και αν δεν την ζητάνε είναι επειδή πχ ντρέπονται, αλλά εγώ είδα πάρα πολύ κόσμο να αδιαφορεί τελείως για τις αποδείξεις. Αυτό είναι το λογικό που είδες μιας και δεν πιάνονται όλες οι αποδείξεις (όπως θα έπρεπε) στα έξοδά σου. Ακόμα μια στρέβλωση δηλαδή.
k_w_t Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ThReSh είπε Όταν υπάρχουν πολλά έξοδα, θα υπάρχουν και μεγάλοι φόροι. Όταν η συντριπτική πλειοψηφία αντιδρά στη μείωση αυτών των εξόδων, τότε θα πρέπει να περιμένει αντίστοιχους φόρους, τέλειωσαν οι εποχές που βουλώναμε τόσα έξοδα με δανεικά... Απλα εγω πιστευω οτι η υπερφορολογιση δημιουργει την φοροδιαφυγη.. Εαν πεσει το ΦΠΑ στο 10% ολοι θα κοβουν αποδειξη... Σε συνδιασμο με αυξηση των προστιμων εγω πιστευω οτι θα εχει αποτελεσμα... Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2019 από k_w_t 2
ADHD Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, k_w_t είπε Στην Ελλαδα υπαρχει θεμα υπερφορολογισης απλα. Υπάρχει θέμα φορολογικής συνείδησης πάνω από όλα το οποίο λύνεται πάρα πολύ δύσκολα.
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, k_w_t είπε Απλα εγω πιστευω οτι η υπερφορολογιση δημιουργει την φοροδιαφυγη.. Εαν πεσει το ΦΠΑ στο 10% ολοι θα κοβουν αποδειξη... Σε συνδιασμο με αυξηση των προστιμων εγω πιστευω οτι θα εχει αποτελεσμα... Eγω νομίζω γιατί δεν βλέπουμε ανταποδοτικότητα στους φόρους που πληρωνουμε.Ολα τα λεφτά χάνονται,πληρώνεις τέλη και δρομους δεν έχουμε,πληρώνεις διόδια για να φτιάχνονται δρόμοι που τους εκμεταλλεύονται ιδιώτες. Πληρωνεις τόσα στο ρευμα και η ΔΕΗ παέι για φούντο.Πληρωνεις για σύνταξη και τα ταμεία είναι αδεια. 1
skiabox Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 11 λεπτά πριν, ThReSh είπε Όταν υπάρχουν πολλά έξοδα, θα υπάρχουν και μεγάλοι φόροι. Όταν η συντριπτική πλειοψηφία αντιδρά στη μείωση αυτών των εξόδων, τότε θα πρέπει να περιμένει αντίστοιχους φόρους, τέλειωσαν οι εποχές που βουλώναμε τόσα έξοδα με δανεικά... Εγώ βλέπω ότι ξαναβγήκαμε στις αγορές πάντως. Βέβαια δεν ξέρω αν μπορούμε να ξανακάνουμε τα ίδια πάρτυ, με την ίδια ένταση ή με τους ίδιους αποδέκτες, μιας και έχει αρχίσει και σοβαρή μηχανογράφηση του κράτους.
mic2mic Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Πάντως η πίστη που έχετε πολλοί ότι το ελληνικό κράτος ενδιαφέρεται ειλικρινώς για την μείωση της φοροδιαφυγής, είναι πράγματι συγκινητική. Επειδή εγώ πιστεύω ότι ενδιαφέρεται για την μείωση της φοροδιαφυγής μόνο στον βαθμό που δεν πλήττονται οι πελατειακές του σχέσεις με διάφορους επαγγελματίες, τοπικές κοινωνίες, συλλόγους, μεγαλοεπιχειρηματίες, ημετέρους, συνδικαλιστές, και γενικώς άπαντες τους εργαζομένους (και μη, όπως έλεγε κι ο Κωνσταντάρας στην γνωστή ταινία). 2
agnostos13 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, k_w_t είπε Mεχρι να γινει διασταυρωση τα λεφτα θα εχουν φτασει στα Κεϊμαν . Εδω ανακαλυψαν μετα απο 5 χρονια εταιρια (φαντασμα) που εκανε εισαγωγη απο Βουλγαρια αυτοκινητα και δεν ειχε πληρωσει φορους.. Τωρα ξερεις απο ποιον τους ζητανε ; Απο αυτους που αγορασαν τα αυτοκινητα.... Εκ των υστέρων γίνεται ο έλεγχος πάντα... Αν και κάπου διάβασα οτι φτιάχνουν ένα κεντρικό σύστημα online ελέγχων των τραπεζικών συναλλαγών για όλη την ΕΕ, επειδή έχουν και άλλες χώρες προβλήματα με "πάσες" για φοροδιαφυγή (βλέπε καρουζέλ κλπ). 14 λεπτά πριν, k_w_t είπε Απλα εγω πιστευω οτι η υπερφορολογιση δημιουργει την φοροδιαφυγη.. Εαν πεσει το ΦΠΑ στο 10% ολοι θα κοβουν αποδειξη... Σε συνδιασμο με αυξηση των προστιμων εγω πιστευω οτι θα εχει αποτελεσμα... Αυτό είναι το μεγαλύτερο παραμύθι...ούτε την εποχή των παχιών αγελάδων με το 18% έκοβαν! Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2019 από agnostos13
skiabox Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 11 λεπτά πριν, ADHD είπε Υπάρχει θέμα φορολογικής συνείδησης πάνω από όλα το οποίο λύνεται πάρα πολύ δύσκολα. Δικαιολογημένο δεν είναι;
omrtlegol Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, k_w_t είπε Απλα εγω πιστευω οτι η υπερφορολογιση δημιουργει την φοροδιαφυγη.. Εαν πεσει το ΦΠΑ στο 10% ολοι θα κοβουν αποδειξη... Σε συνδιασμο με αυξηση των προστιμων εγω πιστευω οτι θα εχει αποτελεσμα... Γελάνε και τα τσιμέντα. Όταν το ΦΠΑ ήταν 13% έβλεπες πολλές αποδείξεις; Επίσης το ΦΠΑ στην εστίαση εδώ και κάμποσους μήνες έχει πέσει 14% ήτοι 10% μείωση. Σου κόβουν πιο συχνά αποδείξεις? Μην κάνουμε σαν να γεννηθήκαμε εχθές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις