TzortzisJosh Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Μπράβο σου Ερώτηση: Το θέμα γιατί το άνοιξες ; Ευχαριστώ, για να το θίξω όπως αναφέρω, ξαναδιάβασέ το
AristidisZ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, TzortzisJosh είπε Ευχαριστώ, για να το θίξω όπως αναφέρω, ξαναδιάβασέ το Παρακαλώ, δε κάνει τίποτα Φαντάζομαι ξέρεις τι είναι το "search" ε ; Αν το χρησιμοποιούσες κιόλας, θα έβλεπες ότι υπάρχουν ίσα με καμιά κατοσταριά παρόμοια θέματα 1
pontez2 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Να ξεκαθαρίσουμε οτι όντως τα POS ειναι μηχανήματα και μπορει και να χαλάσουν. Και σίγουρα αυτό υπάρχει μια μερίδα που το εκμεταλεύεται. Ανάλογα με το μαγαζί που μπαίνεις, καταλαβαίνεις αν πάνε να σε δουλέψουν ή οχι. Πολύ πρόσφατα μια Παρασκευή απόγευμα, έσκασε όλο το σύστημα, γνωστης συστημικής τράπεζας για 3 ώρες και δεν μπορουσε να πληρώσει κανείς. Επειδή λοιπόν αυτά ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ και συμβαίνουν συχνά, δεν ειναι κακό να υπάρχουν και τα μετρητά.
pananton Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 αν δεν είχε απόδειξη στο τραπέζι τα ποτά κερασμένα...just sayin' 1 1
AristidisZ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Καλά εντάξει, μαγκιές από το πληκτρολόγιο όλοι κάνουμε... Κι ο νοών νοειτω 3 1 4 1
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Για όποιους δεν έχουν πος είναι όντως υπεύθυνη η αστυνομία ή άμα τους πάρω θα γελάνε; 1
godfather0991 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Εγώ πάντως ρωτάω πάντα όταν δεν έχω μετρητά πάνω μου αν έχουν POS. Ξέρω ότι δεν θα έπρεπε αλλά επειδή αρκετοί το κάνουν ειδικά σε μαγαζιά μπαρ κτλ ρωτάω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δεν έχει, πάω στο επόμενο, ευτυχώς υπάρχουν εδώ στην Αθήνα άπειρα μαγαζιά για έξοδο. 2
Fulgore Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Εχω πετυχει και εγω καταστηματα τα οποια για χ,ψ λογους δεν εχουν POS. Φροντιζουν ομως να εχουν βαλει αυτοκολλητο στην πορτα οπως μπαινεις για να το γνωριζεις εξ αρχης.
sexymwro7 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 51 λεπτά πριν, tounion είπε Δηλαδη ρε μεγάλε είχατε βγει όλοι με τις κάρτες σας Και δεν είχε κανείς πάνω του μετρητά Που ειναι το περιεργο? 1 2
tounion Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, sexymwro7 είπε Που ειναι το περιεργο? Το μόνο περίεργο είναι που σου φαίνεται περίεργο αυτό που μου φαίνεται περίεργο 2 1
akarthis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Το ποτο(και καθε προιον η υπηρεσια) σε αυτη τη περιπτωση ειναι κερασμενο στους πελατες. Εσεις πληρωνετε κανονικα, αυτοι δε δεχονται τα χρηματα σας. Ακομη και στη περιπτωση που εχουν καποιο προβλημα, οφειλουν να ενημερωσουν απο τη πρωτη στιγμη. 5 2
phanispal Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 25 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Καλά εντάξει, μαγκιές από το πληκτρολόγιο όλοι κάνουμε... Κι ο νοών νοειτω Αν αναφέρεσαι στο ακριβώς πάνω από σένα, γιατί θεωρείς ότι είναι μαγκιά; Κι εγώ κερασμένα θα τα θεωρούσα, αν δεν υπήρχε σαφής ενημέρωση ότι δεν έχουν POS. Σιγά μη ρωτάμε και τον πορτιέρη αν μπορούμε να πληρώσουμε με κάρτα. 2
Alex2020 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, TzortzisJosh είπε Χαίρετε σε όλους, Ήθελα να θίξω ένα θέμα προς συζήτηση, αναφορικά με τα POS στα Bar/Club κλπ. Χθες σε γνωστό μπαρ της Θεσσαλονίκης, πίνουμε το ποτάκι μας και έρχεται η ώρα να πληρώσουμε. Η σερβιτόρα μας ενημερώνει τότε πως δεν διαθέτουν POS διότι η τράπεζα δεν τους το έχει συνδέσει ακόμη. Αυτή τη φράση καθώς και παρόμοιες τύπου (Έχουμε πρόβλημα με την τράπεζα, δεν έχουμε ίντερνετ κ.ο.κ.) τις ακούω τελευταία ολοένα και περισσότερο σε αντίστοιχα μαγαζιά, μιας και η κουτοπονηριά του Έλληνα δεν έχει προηγούμενο. Ωστόσο, στη συνέχεια ήρθε στο τραπέζι ο υπεύθυνος και μας παρακάλεσε να πάμε να βγάλουμε χρήματα από κοντινές τράπεζες που μας εξυπηρετούν γιατί "Είναι κρίμα να τα φορτωθεί η σερβιτόρα". Δηλαδή, 1. το μαγαζί δεν έχει POS , 2. δεν υπήρξε ενημέρωση εξ αρχής ώστε να φύγουμε επιτόπου, 3. θα βάλουν τη σερβιτόρα να πληρώσει τα ποτά μας από την τσέπη της, σε περίπτωση που εγώ δεν περπατήσω 1 χιλιόμετρο να πάω να βγάλω χρήματα από την τράπεζα στη 1 το βράδυ; Ρε πείτε μην αντιδράτε μόνο 😁 Φωνάζεις την αστυνομια.
AristidisZ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, phanispal είπε Αν αναφέρεσαι στο ακριβώς πάνω από σένα, γιατί θεωρείς ότι είναι μαγκιά; Κι εγώ κερασμένα θα τα θεωρούσα, αν δεν υπήρχε σαφής ενημέρωση ότι δεν έχουν POS. Σιγά μη ρωτάμε και τον πορτιέρη αν μπορούμε να πληρώσουμε με κάρτα. Πήγαινε λοιπόν εσύ και οι άλλοι στα μπουζούκια, παραγγείλτε 2 μπουκάλια, και αφού 99% δε θα σας φέρουν απόδειξη, σηκωθείτε κάποια ωραία στιγμή να φύγετε Την άλλη μέρα μπορείτε να μας γράψετε τι έγινε (το πιθανότερο βέβαια να μην μπορείτε να γράψετε) 6 1
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Το "μαγκιά" πηγαίνει στο ότι άμα θεωρήσεις τα ποτά κερασμένα σε τέτοιου είδους νυχτερινά μαγαζιά υπάρχει πιθανότητα να βρεθείς μπλε από το ξύλο https://analuseto.gr/to-xilo-vgike-apo-tin-apodixi-agrios-xilodarmos-fititi-epidi-efarmose-to-nomo/ Περιστατικό από τότε που είχε πρωτοβγεί ο νόμος για τις αποδείξεις 3 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις