DanteMustDie Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 λοιπόν παιδιά, πήρα σήμερα μία τηλεόραση 4Κ και θέλω κάποιες φορές να περνάω με HDMI 2 στην τηλεόραση από τον υπολογιστή,το θέμα είναι πως έχω on board gpu hd4600 του 4790Κ μου γτ δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής να βάλω κάρτα, πρέπει να πάρω κάρτα γραφικών για να σηκώνει την ανάλυση ή κάνει την δουλειά η τηλεόραση? Υ.Γ. από θέμα ίντερνετ είμαι εντάξει
Age4Greeks Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Για απλή -μη gaming- χρήση θα σου είναι μια χαρά. Αν θες να παίξεις παιχνίδι θες 100% ξεχωριστή κάρτα γραφικών και μάλιστα καλή. π.χ. 2060 της Nvidia η μια 5700 AMD.
DanteMustDie Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 θέλω ας πούμε να δω μία ταινία 4Κ,θα περάσει η ποιότητα ή μπα; δεν θέλω να παίξω παιχνίδια με την τηλεόραση
elpenor Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Αν η τηλεόραση είναι smart έχει την δυνατότητα να δείχνει τις ταινίες που έχεις στο pc σου μέσω δικτύου (με υπότιτλους). Με ένα πρόγραμμα όπως αυτό θα εμφανιστεί στα sources της τηλεόρασης μία ακόμα επιλογή που αν την πατήσεις θα σου δείχνει τα media από το pc σου. Το HDMI σε smart τηλεόραση κατά τη γνώμη μου έχει νόημα μόνο για να παίξεις παιχνίδια στην TV ή για να την χρησιμοποιήσεις σαν δεύτερο monitor στην περίπτωση που θα βοηθήσει την εργασία σου. Spoiler Η τεχνολογία αυτή λέγεται DLNA και εγώ την χρησιμοποιώ για να βλέπω μέχρι και blu ray hdr remux των 70gb (150Mbit spikes) μέσω wifi (αρκεί να είναι 5ghz), με το κλασσικό router του ISP μπορεί να δείξει μόνο τις φυσιολογικές ταινίες που είναι κάτω απο 10gb. Στη δικιά μου περίπτωση η ποιότητα με το DLNA είναι καλύτερη από ότι με το HDMI σε 4K HDR content. Σε 720p/1080p content αν στρεσάρεις τον επεξεργαστή σου στο τέρμα και χάσεις μέρες δοκιμάζοντας αλγόριθμους ίσως να μπορείς να κάνεις upscale το 720p σε 4K καλύτερα από ότι η τηλεόραση, αν όμως στο pc χρησιμοποιείς κάποιο κλασικό player (VLC, MPC κλπ) χωρίς extra τότε η τηλεόραση θα κάνει καλύτερο upscale.
DanteMustDie Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 κατάλαβα,θα το δοκιμάσω έτσι και βλέπουμε ευχαριστώ!!! λοιπόν δοκίμασα το πρόγραμμα και φαίνεται κομπλέ,υπάρχει καμία περίπτωση να είναι έστω λίγο καλύτερη η ποιότητα εικόνας/ήχου από αυτή που βγαίνει από το hdmi?
mitspetr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, DanteMustDie είπε κατάλαβα,θα το δοκιμάσω έτσι και βλέπουμε ευχαριστώ!!! λοιπόν δοκίμασα το πρόγραμμα και φαίνεται κομπλέ,υπάρχει καμία περίπτωση να είναι έστω λίγο καλύτερη η ποιότητα εικόνας/ήχου από αυτή που βγαίνει από το hdmi? Φυσικά. Όχι απλά καλύτερη αλλά πολύ καλύτερη. Αρκεί να υποστηρίζεται από την κάρτα γραφικών σου. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από mitspetr
elpenor Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mitspetr είπε Φυσικά. Όχι απλά καλύτερη αλλά πολύ καλύτερη. Αρκεί να υποστηρίζεται από την κάρτα γραφικών σου. Στη δικιά μου περίπτωση (φτηνή samsung 43 και 3700X / rtx2060 ) για να δω καλύτερη ποιότητα από την GPU σε σχέση με το DLNA πρέπει η ταινία να μην είναι 4K και να χρησιμοποιήσω MadVR με ρυθμίσεις που κάνουν τον επεξεργαστή και την GPU να δουλεύουν στο max. Μόνο το καλοκαίρι που έχει ζέστη το chip της τηλεόρασης ζεσταίνεται όταν παίζει για ώρα ταινίες με πάνω από 100Mbit bitrate αλλά η τηλεόραση μου είναι παλιά και φτηνή και ο περισσότερος κόσμος που ξέρω δεν βλέπει καν ταινίες που είναι πάνω από 50gb γιατί δεν αγοράζει bluray και να τα κάνει rip για να μην χαλάσουν ή βαριέται να τις κατεβάσει ή δεν έχει τον χώρο να τις αποθηκεύσει. Δεν αποκλείω να με ξεγελούν τα μάτια μου βέβαια, οι διαφορές είναι μικρές και το καλύτερο σχετικό (επίπεδα φωτεινότητας HDR / sharp ή smooth upscaling κλπ). Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από elpenor
mitspetr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μέσω DLNA δεν μπορείς να έχεις τις πλήρεις προδιαγραφές μεταφοράς UHD σε εικόνα και σε ήχο. Υπάρχουν περιορισμοί στο bandwidth. Ωστόσο αν δεν έχεις το Hardware για να μεταφέρεις εικόνα 4Κ 60Hz 4:4:4 με HDR ή Dolby Vision και ήχο Atmos με φέρον stream το Dolby True HD μέσω HDMI, μείνε στην αναπαραγωγή μέσω DLNA, καθώς κάτι τέτοιο ενδέχεται ακριβώς λόγω των συσκευών που έχεις και που δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτής της ποιότητας σήμα, να αποδίδουν καλύτερα με DLNA. Υ.Γ. Κανένα upscaling δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Θέλουμε το σήμα να πάει αυτούσιο όπως είναι. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από mitspetr
elpenor Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, mitspetr είπε Μέσω DLNA δεν μπορείς να έχεις τις πλήρεις προδιαγραφές μεταφοράς UHD σε εικόνα και σε ήχο. Υπάρχουν περιορισμοί στο bandwidth. Ωστόσο αν δεν έχεις το Hardware για να μεταφέρεις εικόνα 4Κ 60Hz 4:4:4 με HDR ή Dolby Vision και ήχο Atmos με φέρον stream το Dolby True HD μέσω HDMI, μείνε στην αναπαραγωγή μέσω DLNA, καθώς κάτι τέτοιο ενδέχεται ακριβώς λόγω των συσκευών που έχεις και που δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτής της ποιότητας σήμα, να αποδίδουν καλύτερα με DLNA. Υ.Γ. Κανένα upscaling δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Θέλουμε το σήμα να πάει αυτούσιο όπως είναι. Σχετικά με το bandwidth η τηλεόραση με σύνδεση wifi στα 5ghz δεν έχει πρόβλημα να πάρει τα δεδομένα της ταινίας, το wifi (2x2) μπορεί να περάσει πάνω από 400mbit και φυσικά το ethernet 1gbit. Ο επεξεργαστής της είναι λίγο αδύναμος και αρχίζει να χάνει frames μετά τα 150mbit, το έχω δοκιμάσει με samples από το internet. Τα samples αυτά είχαν το ίδιο video με fix bitrate ξεκινώντας από τα 70mbit και έφταναν τα 200 με σκαλοπάτι των 10mbit (14 διαφορετικά samples). Μέχρι το 170mbit τα έπαιζε αλλά από το 150mbit και μετά η κίνηση δεν ήταν ομαλή. Όμως η τηλεόραση μου είναι κάποιων ετών και μικρό μοντέλο, οι σημερινές και τα ακριβά μοντέλα έχουν ποιο δυνατό επεξεργαστή. Το καλοκαίρι είχα λίγο πρόβλημα γιατί ο επεξεργαστής της τηλεόρασης ζεσταινόταν μετά από κάποια ώρα οπότε οι επιδόσεις του έπεφταν και έβλεπα μικρο shutter σε ταινίες όταν είχαν σκηνές με εκρήξεις κλπ που το bitrate πέρναγε τα 130-140Mbit (παρακολουθώ το bitrate βλέποντας πόσο είναι το upload από το task manager των windows). Όταν έβαζα aircondition δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Λίγα bluray όμως έχουν τόσο μεγάλα spikes, κυρίως καινούργιες ταινίες action με πολύ 3D. Σχετικά με το hardware του pc μου έχει την δυνατότητα να δείξει 4Κ 120hz 4:4:4 HDR σε 3 τηλεοράσεις ταυτόχρονα, δεν έχω κάποιο περιορισμό από εκεί. Το upscaling το αναφέρω για τα 720p/1080p, σε αυτά το MadVR κάνει καλύτερο upscale από ότι η τηλεόραση αν βάλεις τις ρυθμίσεις τέρμα οπότε σε αυτά αξίζει το HDMI αν σου αρέσει η πάρα πολύ sharp εικόνα. Στην τελική δεν έχω άποψη για το αν η τηλεόραση ή το hdmi έχουν καλύτερη εικόνα στο 4Κ, εγώ τα βλέπω ίδια. Δεν αμφιβάλω ότι αν πάρω φωτογραφίες με πολύ ακριβή φωτογραφική και τις συγκρίνω στο photoshop μπορεί να αποδειχθεί ότι έχεις δίκιο. Έχει και κάποια λογική να κάνει καλύτερα decode το h265 η RTX από το chip της qualcomm. Αυτό που θέλω να πω και για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι η τηλεόραση τα rip που βλέπει ο περισσότερος κόσμος μπορεί να τα παίξει πραγματικά άψογα. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από elpenor
mitspetr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, elpenor είπε Σχετικά με το bandwidth η τηλεόραση με σύνδεση wifi στα 5ghz δεν έχει πρόβλημα να πάρει τα δεδομένα της ταινίας, το wifi (2x2) μπορεί να περάσει πάνω από 400mbit και φυσικά το ethernet 1gbit. Ο επεξεργαστής της είναι λίγο αδύναμος και αρχίζει να χάνει frames μετά τα 150mbit, το έχω δοκιμάσει με samples από το internet. Τα samples αυτά είχαν το ίδιο video με fix bitrate ξεκινώντας από τα 70mbit και έφταναν τα 200 με σκαλοπάτι των 10mbit (14 διαφορετικά samples). Μέχρι το 170mbit τα έπαιζε αλλά από το 150mbit και μετά η κίνηση δεν ήταν ομαλή. Όμως η τηλεόραση μου είναι κάποιων ετών και μικρό μοντέλο, οι σημερινές και τα ακριβά μοντέλα έχουν ποιο δυνατό επεξεργαστή. Το καλοκαίρι είχα λίγο πρόβλημα γιατί ο επεξεργαστής της τηλεόρασης ζεσταινόταν μετά από κάποια ώρα οπότε οι επιδόσεις του έπεφταν και έβλεπα μικρο shutter σε ταινίες όταν είχαν σκηνές με εκρήξεις κλπ που το bitrate πέρναγε τα 130-140Mbit (παρακολουθώ το bitrate βλέποντας πόσο είναι το upload από το task manager των windows). Όταν έβαζα aircondition δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Λίγα bluray όμως έχουν τόσο μεγάλα spikes, κυρίως καινούργιες ταινίες action με πολύ 3D. Σχετικά με το hardware του pc μου έχει την δυνατότητα να δείξει 4Κ 120hz 4:4:4 HDR σε 3 τηλεοράσεις ταυτόχρονα, δεν έχω κάποιο περιορισμό από εκεί. Το upscaling το αναφέρω για τα 720p/1080p, σε αυτά το MadVR κάνει καλύτερο upscale από ότι η τηλεόραση αν βάλεις τις ρυθμίσεις τέρμα οπότε σε αυτά αξίζει το HDMI αν σου αρέσει η πάρα πολύ sharp εικόνα. Στην τελική δεν έχω άποψη για το αν η τηλεόραση ή το hdmi έχουν καλύτερη εικόνα στο 4Κ, εγώ τα βλέπω ίδια. Δεν αμφιβάλω ότι αν πάρω φωτογραφίες με πολύ ακριβή φωτογραφική και τις συγκρίνω στο photoshop μπορεί να αποδειχθεί ότι έχεις δίκιο. Αυτό που θέλω να πω και για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι η τηλεόραση τα rip που βλέπει ο περισσότερος κόσμος μπορεί να τα παίξει πραγματικά άψογα. Δεν αντιλέγω ως προς την "αψογίλα" που λες στην εικόνα, απλώς για να ξέρεις, το απαιτούμενο bandwidth - προσοχή όχι bitrate είναι διαφορετικό - για την εικόνα που συζητάμε είναι της τάξεως των Gbps στην περίπτωση του HDMI. Στην πραγματικότητα βλέπεις συμπιεσμένο σήμα μέσω WiFi. Όπως συμπιεσμένο σήμα βλέπεις π.χ. στο Netflix κι ας υπάρχει περιεχόμενο με HDR εκεί και ήχος Dolby Atmos. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εικόνα είναι κακή. Αντιθέτως καλή είναι, απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με την εικόνα μέσω HDMI, στο ίδιο περιεχόμενο από δίσκο Blu-Ray UHD. Η δυνατότητα που έχει το δίκτυο ας πούμε HDBaseT (με καλώδιο ethernet) είναι περίπου στα 12Gbps, όταν στην προδιαγραφή του HDMI 2.0 τo αντίστοιχο όριο είναι ελαφρώς πάνω από τα 18Gbps. Στο HDMI 2.1 πάει αισίως στα 48Gbps με τα μέχρι τώρα δεδομένα ενώ το τέρμα του υπερβαίνει τα 120Gbps στα μελλοντικά προϊόντα αν και όποτε προκύψουν.
Havik Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Processor Graphics Max Resolution (HDMI 1.4)‡ 3840x2160@24Hz Max Resolution (DP)‡ 3840x2160@60Hz Max Resolution (eDP - Integrated Flat Panel)‡ 3840x2160@60Hz Max Resolution (VGA)‡ 1920x1200@60Hz
elpenor Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, mitspetr είπε Δεν αντιλέγω ως προς την "αψογίλα" που λες στην εικόνα, απλώς για να ξέρεις, το απαιτούμενο bandwidth - προσοχή όχι bitrate είναι διαφορετικό - για την εικόνα που συζητάμε είναι της τάξεως των Gbps στην περίπτωση του HDMI. Στην πραγματικότητα βλέπεις συμπιεσμένο σήμα μέσω WiFi. Όπως συμπιεσμένο σήμα βλέπεις π.χ. στο Netflix κι ας υπάρχει περιεχόμενο με HDR εκεί και ήχος Dolby Atmos. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εικόνα είναι κακή. Αντιθέτως καλή είναι, απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με την εικόνα μέσω HDMI, στο ίδιο περιεχόμενο από δίσκο Blu-Ray UHD. Η δυνατότητα που έχει το δίκτυο ας πούμε HDBaseT (με καλώδιο ethernet) είναι περίπου στα 12Gbps, όταν στην προδιαγραφή του HDMI 2.0 τo αντίστοιχο όριο είναι ελαφρώς πάνω από τα 18Gbps. Στο HDMI 2.1 πάει αισίως στα 48Gbps με τα μέχρι τώρα δεδομένα ενώ το τέρμα του υπερβαίνει τα 120Gbps στα μελλοντικά προϊόντα αν και όποτε προκύψουν. Το HDMI περνάει ασυμπίεστα frames ενώ το με το DLNA μεταφέρεις το αρχείο. Όταν η τηλεόραση πάρει το αρχείο το αποκωδικοποιεί και το μετατρέπει σε frames. Στη μία περίπτωση δηλαδή η αποκωδικοποίηση γίνεται στο GPU του PC στην άλλη στο GPU της τηλεόρασης. Το αρχείο πριν αποκωδικοποιηθεί είναι 50bg-150gb, αν μετρήσεις τον όγκο των frames μετά την αποκωδικοποίηση είναι πάρα πάρα πολλά tb. 21 λεπτά πριν, Havik είπε Processor Graphics Max Resolution (HDMI 1.4)‡ 3840x2160@24Hz Max Resolution (DP)‡ 3840x2160@60Hz Max Resolution (eDP - Integrated Flat Panel)‡ 3840x2160@60Hz Max Resolution (VGA)‡ 1920x1200@60Hz Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτά αλλά το DP 2.0 μπορεί να περάσει ένα 16K (15360 × 8640) @ 60 Hz 30 bit HDR 4:4:4 ή δύο 8K (7680 × 4320)@ 120 Hz 30 bit HDR 4:4:4 ή τρία 4K 90 Hz 30 bit HDR 4:4:4. Το DP 1.4 μπορεί να περάσει 4k 36bit HDR@144Hz. Οι κάρτες γραφικών σήμερα έχουν 3 DP και μία σαν τη δική μου μπορεί να κάνει clone 4k 36bit HDR@144Hz σε αυτά από ότι διάβασα τώρα στα spec. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από elpenor
mitspetr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, elpenor είπε Το HDMI περνάει ασυμπίεστα frames ενώ το με το DLNA μεταφέρεις το αρχείο. Όταν η τηλεόραση πάρει το αρχείο το αποκωδικοποιεί και το μετατρέπει σε frames. Στη μία περίπτωση δηλαδή η αποκωδικοποίηση γίνεται στο GPU του PC στην άλλη στο GPU της τηλεόρασης. Το αρχείο πριν αποκωδικοποιηθεί είναι 50bg-150gb, αν μετρήσεις τον όγκο των frames μετά την αποκωδικοποίηση είναι πάρα πάρα πολλά tb. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτά αλλά το DP 2.0 μπορεί να περάσει τρία 4K 90 Hz 30 bit HDR 4:4:4 (έκανα λάθως για το 120hz είναι 90) Μα ναι, επί της ουσίας το player είναι η συσκευή απεικόνισης με τους όποιους όμως περιορισμούς διαθέτει όμως αυτός ο συνδυασμός. Ή αντιστοίχως το δικτυακό player θα μπορούσε να είναι εκτός της συσκευής απεικόνισης (ένα media player για δικτυακή αναπαραγωγή) και να συνδέεται αυτό σε μια HDMI είσοδο της TV. Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής αλλά και όπως φαίνεται και στο άμεσο μέλλον, προηγείται και πάλι ο τρόπος που περιγράφεις με τα ασυμπίεστα frames. Μέχρι να μπορέσεις να πάρεις full σήμα μέσω Wifi, ο άλλος τρόπος έχει πάει στο 8Κ και στο 10Κ. Για πόσο ακόμα βέβαια δεν ξέρω... .
elpenor Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, mitspetr είπε Μα ναι, επί της ουσίας το player είναι η συσκευή απεικόνισης με τους όποιους όμως περιορισμούς διαθέτει όμως αυτός ο συνδυασμός. Ή αντιστοίχως το δικτυακό player θα μπορούσε να είναι εκτός της συσκευής απεικόνισης (ένα media player για δικτυακή αναπαραγωγή) και να συνδέεται αυτό σε μια HDMI είσοδο της TV. Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής αλλά και όπως φαίνεται και στο άμεσο μέλλον, προηγείται και πάλι ο τρόπος που περιγράφεις με τα ασυμπίεστα frames. Μέχρι να μπορέσεις να πάρεις full σήμα μέσω Wifi, ο άλλος τρόπος έχει πάει στο 8Κ και στο 10Κ. Για πόσο ακόμα βέβαια δεν ξέρω... . Το να παίζεις ένα αρχείο μέσω DLNA είναι το ίδιο με το να βάλεις ένα σκληρό δίσκο στο USB της τηλεόρασης. Και στις δύο περιπτώσεις η τηλεόραση παίρνει το αρχείο h265 και το παίζει. Η τηλεόραση έχει μέσα ένα μικρό pc με επεξεργαστή σαν αυτόν που έχει το κινητό, αυτοί οι επεξεργαστές της qualcomm περιλαμβάνουν hardware decode h265 όπως ακριβώς και οι κάρτες γραφικών της NVIDIA. Αν πάρεις καλή τηλεόραση έχει καλό επεξεργαστή και μπορεί να κάνει decode 8K@60fps HDR, αντίστοιχα και με τις κάρτες γραφικών, τώρα το που θα βρεις τέτοια ταινία είναι άλλη υπόθεση. Άρα η σύγκριση δεν έχει σχέση ούτε με το wifi, ούτε με το DLNA, το μόνο που έχει σημασία είναι πόσο καλό hardware decode h265 κάνει η τηλεόραση και πόσο καλό decode κάνει η NVIDIA. Σίγουρα οι κάρτες της NVIDIA είναι ποιο δυνατές αλλά αυτό δεν έχει σημασία όταν μιλάμε για ένα bluray, θα είχε σημασία αν ήθελες να κάνεις decode δύο ταινίες μαζί. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από elpenor
mitspetr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, elpenor είπε Το να παίζεις ένα αρχείο μέσω DLNA είναι το ίδιο με το να βάλεις ένα σκληρό δίσκο στο USB της τηλεόρασης. Και στις δύο περιπτώσεις η τηλεόραση παίρνει το αρχείο h265 και το παίζει. Η τηλεόραση έχει μέσα ένα μικρό pc με επεξεργαστή σαν αυτόν που έχει το κινητό, αυτοί οι επεξεργαστές της qualcomm περιλαμβάνουν hardware decode h265 όπως ακριβώς και οι κάρτες γραφικών της NVIDIA. Αν πάρεις καλή τηλεόραση έχει καλό επεξεργαστή και μπορεί να κάνει decode 8K@60fps HDR, αντίστοιχα και με τις κάρτες γραφικών, τώρα το που θα βρεις τέτοια ταινία είναι άλλη υπόθεση. Άρα η σύγκριση δεν έχει σχέση ούτε με το wifi, ούτε με το DLNA, το μόνο που έχει σημασία είναι πόσο καλό hardware decode h265 κάνει η τηλεόραση και πόσο καλό decode κάνει η NVIDIA. Το ίδιο θα ήταν στην περίπτωση που θα μπορούσες να έχεις ακριβώς το ίδιο με όλους τους τρόπους. Για την ώρα η δικτυακή αναπαραγωγή έρχεται τρίτη κατά σειρά αφού έβαλες και το USB player της TV στο παιχνίδι, με όρους απόλυτης ποιότητας λόγω ακριβώς των δυνατοτήτων που προσφέρονται σήμερα. Ακόμα και το software που πρότεινες για την δικτυακή αναπαραγωγή δεν υποστηρίζει όλα τα φορμά ήχου για παράδειγμα. Γράφει ας πούμε DTS, αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που θες να στριμάρεις DTS HD MA με DTS:X; Όσο για την αναπαραγωγή όλων αυτών από τον USB player της TV, ούτε να το σκέφτεσαι αν η TV είναι π.χ. Samsung. Σίγουρα η σειρά στο μέλλον θα αλλάξει, αλλά όχι άμεσα. Ίσως με τα νέα πρωτόκολλα αλλάξει κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα