lactate Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Είμαι σε φάση που ψάχνομαι τι θα κάνω στο θέμα επαγγελματικά/σπουδές και σκέφτομαι μηπως κάνω κάποιο μεταπτυχιακό που για μας είναι σαν ειδικότητα. Όμως το ταμείον είναι μέιον και τα κόστη και για Ελλάδα και για έξω αρκετά υπέρογκα. Θα ήθελα πολύ να καταφέρω να πάρω μια υποτροφία για έξω. Τα πιο συνήθη κριτήρια ποια είναι (δεν εννοώ για συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, απλά θα είναι κάποια σταντρ φαντάζομαι). Πχ έχω συμπαθητικό βαθμό και δημοσιεύσεις σε περιοδικά. Συνήθως υπάρχουν ηλικιακά όρια;
marmagia Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Αυτό εξαρτάται από την εκάστοτε υποτροφία, συνήθως βάζουν ως κριτήρια βαθμό πτυχίου, ενδεχομένως οικονομική κατάσταση ηλικία κλπ πρεπει πρώτα να βρεις ποια υποτροφία σε νοιάζει και μετά να δεις τι ζητάει και αν πληροίς τις προϋποθέσεις
Otter Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 16 ώρες πριν, lactate είπε Είμαι σε φάση που ψάχνομαι τι θα κάνω στο θέμα επαγγελματικά/σπουδές και σκέφτομαι μηπως κάνω κάποιο μεταπτυχιακό που για μας είναι σαν ειδικότητα. Όμως το ταμείον είναι μέιον και τα κόστη και για Ελλάδα και για έξω αρκετά υπέρογκα. Θα ήθελα πολύ να καταφέρω να πάρω μια υποτροφία για έξω. Τα πιο συνήθη κριτήρια ποια είναι (δεν εννοώ για συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, απλά θα είναι κάποια σταντρ φαντάζομαι). Πχ έχω συμπαθητικό βαθμό και δημοσιεύσεις σε περιοδικά. Συνήθως υπάρχουν ηλικιακά όρια; Όταν λες συμπαθητικό βαθμό; Ενα ταπεινό 5; Ένα στρουμπουλό 6; Ένα αυστηρό 7; Ένα καμπυλωτό 8; Ένα ζωηρό 9; Ένα φανταχτερό 10; Επίσης, για τι αντικείμενο μιλάμε; Πληροφορική; Βιολογία; Οικονομικά; Ζαμπονοκοπτικη; Τα βασικά κριτήρια που κοιτάνε τα περιγράφουν στις προϋπόθεσεις του προγράμματος. Τα πιο συνηθισμένα είναι: 1) Βαθμός πτυχίου 2) Βαθμοί σε μαθήματα που μπορεί να σχετίζονται με το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού 3) Δημοσιεύσεις 4) Συστατικές 5) Κάποια θέλουν και προϋπηρεσία (πχ MBA) Για υποτροφίες τσέκαρε και το ΙΚΥ, προϋπόθεση είναι να έχεις από 7 και πάνω.
christakos07 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Στα υπόψη ότι αποκλείεσαι αυτόματα από τα περισσότερα, εάν ο βαθμός πτυχίου είναι κάτω του 8(Μόνο στο ΙΚΥ δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός). Το προηγούμενο είναι η επιτομή της διάκρισης, ειδικά αν για την ίδια υποτροφία διαγωνίζεται κάποιος με 7.8 από πολυτεχνική και κάποιος με 8.5 από παιδαγωγικό. Όποτε συνυπολόγιζε και το σενάριο αυτό.
lactate Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 5 ώρες πριν, Otter είπε Όταν λες συμπαθητικό βαθμό; Ενα ταπεινό 5; Ένα στρουμπουλό 6; Ένα αυστηρό 7; Ένα καμπυλωτό 8; Ένα ζωηρό 9; Ένα φανταχτερό 10; Επίσης, για τι αντικείμενο μιλάμε; Πληροφορική; Βιολογία; Οικονομικά; Ζαμπονοκοπτικη; Τα βασικά κριτήρια που κοιτάνε τα περιγράφουν στις προϋπόθεσεις του προγράμματος. Τα πιο συνηθισμένα είναι: 1) Βαθμός πτυχίου 2) Βαθμοί σε μαθήματα που μπορεί να σχετίζονται με το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού 3) Δημοσιεύσεις 4) Συστατικές 5) Κάποια θέλουν και προϋπηρεσία (πχ MBA) Για υποτροφίες τσέκαρε και το ΙΚΥ, προϋπόθεση είναι να έχεις από 7 και πάνω. Έχω δύο βασικά πτυχία με 8,4 και 7,6. Έχω 6-7 δημοσιεύσεις, συστατικές θα βρω δεν είναι θέμα έχω αξιόλογους καθηγητές που γνωρίζω. Δεν ψάχνω κάτι σε ΙΚΥ γιατί ψάχνομαι για μεταπτυχιακό έξω οπότε θα ήθελα κάτι να μου καλύψει δίδακτρα που από το ψάξιμο που έχω κάνει φτάνουν και τις 30.000 ευρώ το έτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα