mariosnik_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Όσοι φίλοι και γνωστοί μου έφυγαν εξωτερικό, σχεδόν όλοι δεν ξαναγύρισαν, το σκέφτηκαν μερικοί να έρθουν, τους είπα τότε να κάνουν υπομονή έξω και να περιμένουν μερικά χρόνια ακόμα να δούμε την εξέλιξη της ελληνικής οικονομιας, αυτα πριν το 20, όταν ήρθε ο covid και με όλα τα υπόλοιπα που ακολούθησαν, όχι μόνο δεν έφυγαν, τώρα μου λένε ότι πολύ καλώς τους συνέστησα να μην φύγουν. Στις αρχές των μνημονιων και της ύφεσης έφευγαν κυρίως άνεργοι και πολύ φτωχοί. Εδώ και χρόνια φεύγουν και άτομα που έχουν ήδη μια δουλειά ή ένα σπίτι, με περιουσία γενικώς. Η ζωή γενικά είναι απαλευτη στην Ελλάδα και δεν υπάρχει σοβαρή προοπτική, η βαβούρα, η μιζέρια, η γκρίνια και η νοοτροπία σε ωθούν αν όχι να θες να ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω σου, να θες να δοκιμάσεις έστω ως εμπειρία να φύγεις έξω κι αν δεν ευοδωθουν τα σχέδια να επιστρέψεις. Ναι κάποιοι Έλληνες δεν θα αντέξουν έξω και θα γυρίσουν. Αυτό δεν αλλάζει κάτι. Οι περισσότεροι μένουν όμως και δεν γυρνάνε ποτέ, εκτός αυτού δεν θέλουν και νταραβερια με άλλους Έλληνες. Αυτό σημαίνει πολλά. Δεν την βλέπω καλά την προοπτική της Ελλάδας γενικώς, υποστηκαμε ένα σοκ πριν κάποια χρόνια, φύγαμε από το κρεββάτι της εντατικης, ακομα νοσηλευομαστε στο δωματιο νοσηλείας χωρίς να έχει επιτευχθεί ίαση. 7 2
dtk-386 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Δεν την βλέπω καλά την προοπτική της Ελλάδας γενικώς, υποστηκαμε ένα σοκ πριν κάποια χρόνια, φύγαμε από το κρεββάτι της εντατικης, ακομα νοσηλευομαστε στο δωματιο νοσηλείας χωρίς να έχει επιτευχθεί ίαση. Tην Ελλάδα δεν την βλέπεις καλά. Γερμανίες, Γαλλιες κτλ πως τις βλέπεις? Γιατί θα πέσει κλάμα στο κοντινό μέλλον για όλους. Αυτοί όπως είναι και καλομαθημένοι.... 5
mariosnik_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 18 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Tην Ελλάδα δεν την βλέπεις καλά. Γερμανίες, Γαλλιες κτλ πως τις βλέπεις? Γιατί θα πέσει κλάμα στο κοντινό μέλλον για όλους. Αυτοί όπως είναι και καλομαθημένοι.... Για να έχω άποψη πρέπει να έχω ζήσει εκεί. Δεν μπορώ να εκφράσω πως θα νιώθω αν δεν έχω ζήσει σε μια χώρα. Αλλά για μένα, και μόνο που όταν θα ξυπνήσεις το πρωί δεν θα έχεις να σκέφτεσαι με ποιον θα βριστείτε και θα τσακωθείτε στον δρόμο, τι θα γίνει με το ΜΜΜ. Αν θα μπει ο μισθός. Να σκεφτείς τι θα γίνει στην ΓΣ της πολυκατοικίας σου κι αν η συμφωνία για τις ώρες της θέρμανσης θα βολεύει τα δικά σου ωράρια η θα επικρατήσουν πάλι οι γέροντες και συνταξιούχοι που όταν εσύ θες θέρμανση στις 6-7 που ξυπνάς και απόγευμα η βράδυ που επιστρεφεις, αυτοί θα θελουν στις 8-10 και το μεσημέρι. Όσο για τα περί κλάψας σε Γαλλία Γερμανία, αυτα τα έχω ακούσει από πάααρα πολύ κόσμο. Επέτρεψε μου να έχω τις αμφιβολίες μου αν ισχύουν η αν θα ισχύσουν. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία σοβαρή ύφεση στην Γερμανία, τα στατιστικά που βγήκαν είναι απλά για γέλια συγκριτικά μπροστά στο ότι περάσαμε εμείς. Ούτε τσιμπάω από το ζήτημα της ακυβερνησιας που ενδέχεται να πέσουν στην Γερμανία, υπάρχει ήδη παράδειγμα από το Βέλγιο πριν χρόνια που δεν είχαν κυβέρνηση για πάρα πολύ καιρό, μόνο υπηρεσιακή, όλα δουλευαν ρολόι για πολλούς μήνες μέχρι να εκλεχθεί επίσημα κάποιος. Σε όλα τα διεθνή αρνητικά οικονομικά συμβάντα και τις κρίσεις, οικονομικές η μη, φαίνεται πως είμαστε από τις πλέον εκτεθειμμενες και επιρρεπείς χώρες. Να θυμηθούμε και το μένουμε σπίτι όπου το πρώτο έτος λαμβάναμε σαν χώρα εγκωμιαστικά σχόλια από τα διεθνή ΜΜΕ για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, από κάποιο σημείο η κατάσταση κούρασε, ανέβηκαν κρούσματα και θάνατοι. Θυμάμαι τις νέες μελέτες μετά από μήνες που εβγαζαν ως καλύτερη χώρα για να διασώσει τους πολίτες και να τα βγάλει πέρα την Γερμανία επειδή είχε χιλιάδες διαθέσιμες εντατικες, ενώ εδώ ήμασταν σε μαύρο χαλι και είχαμε χαμηλότερη θέση. Η Γερμανία και η κάθε Γερμανία, είναι αυτό που λέει και η λέξη, αρκετά καλύτεροι και πιο πάνω από εμάς. Κρίσεις κτλ, θα τα βιώσουμε όλα πολύ βαρύτερα, κακομαθημένοι η μη. 5
dtk-386 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Μου αρέσει που στα θέματα αυτοκινήτου εδώ μέσα και ειδικότερα στις ειδήσεις της σοβαρής επιβεβαιωμένης ύφεσης στην αυτοκινητοβιομηχανία χαίρεστε με το κλείσιμο εργοστασίων πχ της VW και την γενικότερη ύφεση που εισέρχονται αλλά στα θέματα που αφορούν την μετανάστευση στο εξωτερικό τους εξυμνείτε και ωραιοποιείτε τα πάντα.
xgol Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Το θεμα με το Λουξ ειναι πως τα καλα του υπαρχουν και στις γυρω χωρες + πολυ καλυτερη ζωη. 1
mariosnik_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε Μου αρέσει που στα θέματα αυτοκινήτου εδώ μέσα και ειδικότερα στις ειδήσεις της σοβαρής επιβεβαιωμένης ύφεσης στην αυτοκινητοβιομηχανία χαίρεστε με το κλείσιμο εργοστασίων πχ της VW και την γενικότερη ύφεση που εισέρχονται αλλά στα θέματα που αφορούν την μετανάστευση στο εξωτερικό τους εξυμνείτε και ωραιοποιείτε τα πάντα. Καλά. Εγώ ξαναλέω, το ποσοστό της ύφεσης της Γερμανίας, προς το παρόν, είναι ένα τίποτα μπροστά στο δικό μας. Άμα γίνει το 0.1 και το 1% σε 4-5% και βρίσκεται έτσι για 5-10 έτη, εκεί τα ξαναλέμε. Προς το παρόν γράφουμε απλά για να γράφουμε. Κάποιοι δημοσιογράφοι και διαδικτυακές φυλλάδες δεν έχουν με τι να γεμίσουν το ημερήσιο δελτίο και γράφουν άρθρα και άρθρα για υφεσεις, βροχές και καταιγίδες στις οικονομίες. Χαρά δεν θα πρεπει να μας φέρει διότι ως ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας τυχόν μεγάλη ύφεση μπορεί να την πληρώσουμε έμμεσα και εμείς ποικιλοτροπως, αλλά δεν θα κάτσω να κλάψω κιόλας για την εκεί κατάσταση με τον τρόπο που μας συμπεριφερθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Διατηρώ μια ουδετεροτητα αλλά είμαι και κυνικός αν πρέπει.
dtk-386 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Καλά. Εγώ ξαναλέω, το ποσοστό της ύφεσης της Γερμανίας, προς το παρόν, είναι ένα τίποτα μπροστά στο δικό μας. Άμα γίνει το 0.1 και το 1% σε 4-5% και βρίσκεται έτσι για 5-10 έτη, εκεί τα ξαναλέμε. Προς το παρόν γράφουμε απλά για να γράφουμε. Aγαπητέ μου ποιος συγκρίνει την βόρεια Ευρώπη με την Ελλάδα? Εμείς την έχουμε κάτσει ούτως ή άλλως. Τι μου αναφέρεις συνεχώς την ελληνική οικονομία? Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από dtk-386 1
mariosnik_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Aγαπητέ μου ποιος συγκρίνει την βόρεια Ευρώπη με την Ελλάδα? Εμείς την έχουμε κάτσει ούτως ή άλλως. Τι μου αναφέρεις συνεχώς την ελληνική οικονομία? Εσύ είσαι αυτός που μου ζήτησε να κάνω σύγκριση Γαλλίας Γερμανίας και Ελλάδας, με ρώτησες πως τις βλέπω ενώ δεν βλέπω καλά την Ελλάδα. Μίλησες για κλάψες για όλους λόγω ύφεσης. Σου είπα την αποψη μου σε δύο post. Δεν υπάρχει, ούτε προβλέπω να υπάρξει κλάψα για την Ευρώπη γενικά αλλά και ειδικά για αυτές τις δύο χώρες. Δεν φαίνεται από πουθενά αυτό πέραν από τις φανφάρες κάποιων δημοσιογράφων κυρίως Ελλήνων. Μας γράφουν για υφεσεις και επερχόμενες κλάψες στην ΕΕ, μπας και νιώσουμε λίγο καλύτερα, η άποψη μου είναι ότι απέχουν από λίγο ως πολύ τα πράγματα από τις συγκεκριμένες περιγραφές και αναλύσεις. 1
dtk-386 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Εσύ είσαι αυτός που μου ζήτησε να κάνω σύγκριση Γαλλίας Γερμανίας και Ελλάδας, με ρώτησες πως τις βλέπω ενώ δεν βλέπω καλά την Ελλάδα. Μίλησες για κλάψες για όλους λόγω ύφεσης. 2 ώρες πριν, dtk-386 είπε Tην Ελλάδα δεν την βλέπεις καλά. Γερμανίες, Γαλλιες κτλ πως τις βλέπεις? Γιατί θα πέσει κλάμα στο κοντινό μέλλον για όλους. Αυτοί όπως είναι και καλομαθημένοι.... Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται. Είμαστε 14 χρόνια σε ύφεση και μιζέρια. Είμαστε προτελευταίοι στην ΕΕ. Δεν έχει πιο κάτω. Ο βορράς όμως όπως η Γερμανία που θαυμάζεις τώρα κλυδωνίζεται. Μόνο εσύ δεν το βλέπεις. Εκεί πάει και το καλομαθημένοι γερμανοί που κάποτε μας έδειχναν με το δάκτυλο. Αυτό εννοώ με το ποστ μου πάνω.
mariosnik_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται. Είμαστε 14 χρόνια σε ύφεση και μιζέρια. Είμαστε προτελευταίοι στην ΕΕ. Δεν έχει πιο κάτω. Ο βορράς όμως όπως η Γερμανία που θαυμάζεις τώρα κλυδωνίζεται. Μόνο εσύ δεν το βλέπεις. Εκεί πάει και το καλομαθημένοι γερμανοί που κάποτε μας έδειχναν με το δάκτυλο. Αυτό εννοώ με το ποστ μου πάνω. Είναι η άποψη σου. Εγώ διαφώνησα. Δεν τίθεται κανένας "κλυδωνισμος" προς το παρόν, με τέτοιο ποσοστό ύφεσης. Μιλάμε απλά για στατιστική ύφεση και δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο ούτε η διάρκεια της. Όταν θα χειροτερεψουν τα πράγματα και θα φεύγουν μετανάστες από εκεί θα το δούμε. Ναι θαυμάζω οποιους και όποιον μπορεί και βγάζει χρήματα, έχει μια ποιότητα ζωής και κράτος. Όχι ότι εγώ βγάζω τίποτα η ότι είμαι κάτι σπουδαίο, θα έλεγα ένας κακομοίρης είμαι όπως πολλοί άλλοι, αλλά με κούρασε και μια συγκεκριμένη μίζερη νοοτροπία και ρητορική που έχουμε στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια που μας ωθεί να κράζουμε και να κοιτάμε να βρούμε αρνητικά σε κάποιον που είναι καλύτερος από εμάς. Όπως ξαναέγραψα, για την Γερμανία ούτε θα χαρώ ούτε θα κλάψω. Για το δάχτυλο που μας κούνησαν, ήταν λάθος, έφταιξαν αυτοί και μια νοοτροπία τους αλλά φτιάξαμε και εμείς. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από mariosnik_ 3
filipprin Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Δεν την βλέπω καλά την προοπτική της Ελλάδας γενικώς, υποστηκαμε ένα σοκ πριν κάποια χρόνια, φύγαμε από το κρεββάτι της εντατικης, ακομα νοσηλευομαστε στο δωματιο νοσηλείας χωρίς να έχει επιτευχθεί ίαση. Ναι τωρα σε επιασε ο καημος.Μολις γεμισε η κοιλια αρχίσαμε και την αφ υψηλού κριτικη ...... Για να μην εκτροχιαστει το θεμα καλο θα ηταν ο καθενας να εμενε αποκλειστηκα σε πληροφοριες και να μην το κανουμε το θεμα Ελληνες εναντίων ξενιτεμένων Ελληνων.. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από filipprin 2
animor Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Πριν κλειδωθεί, να πω ότι είναι από τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν θα έμενα ποτέ. (Πια). Και το λέω σαν άνθρωπος που γνωρίζω κι έχω εμπειρία από ευρωπαικούς θεσμούς. Και δεν ενδιαφέρομαι ούτε για μπουζούκια, ούτε να πίνω φραπέ ένα 2ωρο κλπ. Αν είσαι κάποιος με οικογένεια και χρήμα να πάρεις το δικό σου σπίτι και να το έχεις όπως θέλεις και δεν σ ενδιαφέρει κάτι άλλο, είναι οκ. Αν πας ως νεαρός ενήλικας, αζευγαρωτος, σε ενοικιο, που πρέπει να δημιουργήσεις έναν κοινωνικό κύκλο, δεν είναι. Από δουλειές, γνωρίζω μόνο για της ΕΕ, δεν ειναι ούτε για καριέρα. Τα βασικά να κάνεις, απλά σταδιακά ανεβαίνεις κάποιες βαθμίδες. Δεν προσφέρει κάτι για όσους φανατίζονται με δουλειές και καριέρα, μια αναμενόμενη εξέλιξη υπάρχει εφόσον δεν είσαι τραγικός στη δουλειά σου, καμία διαφορά με βολεμένο δημόσιο υπάλληλο εδώ. Οποιος θέλει μια φλατ, μονότονη, και χωρίς εκπλήξεις ζωή, ειναι οκ. ωραια φύση αλλά λίγα και περιορισμένα. Κεντρικά, αλλά οχι και τόσο αν έχεις ένα σ/κ μόνο δεν προλαβαίνεις να πας και να ρθεις και να κανεις όσα θέλεις σε άλλες μεγάλες πόλεις. Και σιγά μην κάτσω να σκέφτομαι ότι πρέπει να αλλάξω χώρα, όσο κοντά κι αν ειναι, επειδή χρειάζομαι καινούργια παπούτσια. Καλυτερα Βρυξέλλες ή ακόμα καλύτερα Στρασβουργο για ΕΕ. κι επειδή αναφέρθηκε κι η Γερμανία, προσωπικά τη βάζω σε χειρότερη κατηγορία από τις υπόλοιπες. Τρένα που καθυστερούν και ακυρώνονται συνεχώς, καμία αξιοπιστία, βρομιά και σε χώρους και σε ανθρώπους, και αγένεια και πρακτικές αγοράς κι εργασίας και λαμογιες που δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από Ελλάδα. Στο Λουξεμβούργο τουλάχιστον αυτά δεν υπάρχουν. 2
giwfys Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 46 minutes ago, animor said: Πριν κλειδωθεί, να πω ότι είναι από τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν θα έμενα ποτέ. (Πια). Και το λέω σαν άνθρωπος που γνωρίζω κι έχω εμπειρία από ευρωπαικούς θεσμούς. Και δεν ενδιαφέρομαι ούτε για μπουζούκια, ούτε να πίνω φραπέ ένα 2ωρο κλπ. Αν είσαι κάποιος με οικογένεια και χρήμα να πάρεις το δικό σου σπίτι και να το έχεις όπως θέλεις και δεν σ ενδιαφέρει κάτι άλλο, είναι οκ. Αν πας ως νεαρός ενήλικας, αζευγαρωτος, σε ενοικιο, που πρέπει να δημιουργήσεις έναν κοινωνικό κύκλο, δεν είναι. Από δουλειές, γνωρίζω μόνο για της ΕΕ, δεν ειναι ούτε για καριέρα. Τα βασικά να κάνεις, απλά σταδιακά ανεβαίνεις κάποιες βαθμίδες. Δεν προσφέρει κάτι για όσους φανατίζονται με δουλειές και καριέρα, μια αναμενόμενη εξέλιξη υπάρχει εφόσον δεν είσαι τραγικός στη δουλειά σου, καμία διαφορά με βολεμένο δημόσιο υπάλληλο εδώ. Οποιος θέλει μια φλατ, μονότονη, και χωρίς εκπλήξεις ζωή, ειναι οκ. ωραια φύση αλλά λίγα και περιορισμένα. Κεντρικά, αλλά οχι και τόσο αν έχεις ένα σ/κ μόνο δεν προλαβαίνεις να πας και να ρθεις και να κανεις όσα θέλεις σε άλλες μεγάλες πόλεις. Περιγραφεις τη ζωη μου στη Σκανδιναβια, χαχα Εντελως φλατ, και απο την καλη και απο την κακη πλευρα. Προβλεψιμη αλλα και μονοτονη. Ολοι ειναι σαν δημοσιοι υπαλληλοι, απειρες αδειες για οποιονδηποτε λογο, 3.55 γινονται καπνος, το "δουλευω σαν σκυλι" δεν υπαρχει. Ονειρικη ζωη για ελληνα πασοκο του 80, απλα εκει πανω δεν εχει ουτε μπουζουκια ουτε μεζεδοπωλεια, ουτε ταβερνακια ουτε ρεμπεταδικα. Οποτε μετα τη δουλεια θα κανεις ειτε ξυλουργικη, ειτε κανο καγιακ ειτε σκι αντοχης. 1
nimik Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 36 λεπτά πριν, giwfys είπε Περιγραφεις τη ζωη μου στη Σκανδιναβια, χαχα Εντελως φλατ, και απο την καλη και απο την κακη πλευρα. Προβλεψιμη αλλα και μονοτονη. Ολοι ειναι σαν δημοσιοι υπαλληλοι, απειρες αδειες για οποιονδηποτε λογο, 3.55 γινονται καπνος, το "δουλευω σαν σκυλι" δεν υπαρχει. Ονειρικη ζωη για ελληνα πασοκο του 80, απλα εκει πανω δεν εχει ουτε μπουζουκια ουτε μεζεδοπωλεια, ουτε ταβερνακια ουτε ρεμπεταδικα. Οποτε μετα τη δουλεια θα κανεις ειτε ξυλουργικη, ειτε κανο καγιακ ειτε σκι αντοχης. Κορίτσια δεν έχει ?😇
Προτεινόμενες αναρτήσεις