evabb Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Black Demis είπε από ποια άποψη? ήμουν εκει 3 χρόνια μια χαρά είναι εκτός βέβαια αν ψάχνεις για κέντρα διασκέδασης κλπ τότε μονόδρομος Ελλάδα εδώ είμαστε φραππεδοπαιδα δεν συγκρινόμαστε με καμία χώρα Είναι μια κουτσουλιά και δεν υπάρχουν επιλογές και δεν αναφέρομαι σε ελληναδικα. Ούτε αεροδρόμιο δεν έχει.
plextis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 28 λεπτά πριν, evabb είπε Είναι μια κουτσουλιά και δεν υπάρχουν επιλογές και δεν αναφέρομαι σε ελληναδικα. Ούτε αεροδρόμιο δεν έχει. Μαλλον σε φώτο το έχεις δει. Το αεροδρόμιο είναι 10 λεπτά από τη πόλη του Λουξεμβούργου. Ελληνικη κοινότητα έχει και εχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Τα είπαν οι προηγούμενοι όχι πολλές επιλογές αλλά μπορείς να κάνεις ωραίες εκδρομές. Με το αεροπλάνο οι περισσότερες πρωτεύουσες είναι 2ωρες.
evabb Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 10 ώρες πριν, plextis είπε Μαλλον σε φώτο το έχεις δει. Το αεροδρόμιο είναι 10 λεπτά από τη πόλη του Λουξεμβούργου. Ελληνικη κοινότητα έχει και εχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Τα είπαν οι προηγούμενοι όχι πολλές επιλογές αλλά μπορείς να κάνεις ωραίες εκδρομές. Με το αεροπλάνο οι περισσότερες πρωτεύουσες είναι 2ωρες. Συγκρινω με βρυξελλες και πιστεψε με ειναι η μερα με την νυχτα. Επισης ξερω ατομα που εχουν ζησει και βρυξελλες και λουξεμβουργο και λενε τα ιδια και χειροτερα. Επισης ειλικρινα χεστηκα για την ελληνικη κοινοτητα οσο δεν παει αλλο. 1
Black Demis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, evabb είπε Είναι μια κουτσουλιά και δεν υπάρχουν επιλογές και δεν αναφέρομαι σε ελληναδικα. Ούτε αεροδρόμιο δεν έχει. ε καλά αυτό ναι αλλά εμένα δεν με χάλαγε καλούς μισθούς είχε ήσυχα όλοι τηρούν το κοκ νόμους κλπ πάντως το αεροδρομοιο σε ένα τέταρτο με ταξί φτάνεις.... και το σημαντικότερο ελάχιστα κέντρα διασκέδασης κλπ ετσι δεν υπάρχει ούτε φασαρία ούτε ποιουμενους κλπ και το σημαντικότερο όλον δεν έχει ελληνες!!!! σάμπως εδώ τι κάνω νωμιζεις 12 ώρα κάθε μέρα σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από Black Demis 2
jgeorgiou Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 36 λεπτά πριν, Black Demis είπε ε καλά αυτό ναι αλλά εμένα δεν με χάλαγε καλούς μισθούς είχε ήσυχα όλοι τηρούν το κοκ νόμους κλπ πάντως το αεροδρομοιο σε ένα τέταρτο με ταξί φτάνεις.... και το σημαντικότερο ελάχιστα κέντρα διασκέδασης κλπ ετσι δεν υπάρχει ούτε φασαρία ούτε ποιουμενους κλπ και το σημαντικότερο όλον δεν έχει ελληνες!!!! σάμπως εδώ τι κάνω νωμιζεις 12 ώρα κάθε μέρα σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι
ProponitisTouKanape Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 13 ώρες πριν, plextis είπε Μαλλον σε φώτο το έχεις δει. Το αεροδρόμιο είναι 10 λεπτά από τη πόλη του Λουξεμβούργου. Ελληνικη κοινότητα έχει και εχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Τα είπαν οι προηγούμενοι όχι πολλές επιλογές αλλά μπορείς να κάνεις ωραίες εκδρομές. Με το αεροπλάνο οι περισσότερες πρωτεύουσες είναι 2ωρες. Το Λουξεμβούργο είναι στη μέση της Ευρώπης και παρ' ολα αυτά μακριά απο όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις Εμένα πάντως δε θα μου άρεσε για ζωή και το είδα μόνο ως τουρίστας και γνωστός που πήγε, έφυγε στον 1 χρόνο γιατί δε την πάλευε. Υπάρχουν πολλά ακόμα μέρη στην Ευρώπη που έχουν πολλά από τα καλά του Λουξεμβούργου (ασφάλεια, καλούς μισθούς, ήσυχη ζωή) χωρίς την απομόνωση. 1
evabb Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Black Demis είπε ε καλά αυτό ναι αλλά εμένα δεν με χάλαγε καλούς μισθούς είχε ήσυχα όλοι τηρούν το κοκ νόμους κλπ πάντως το αεροδρομοιο σε ένα τέταρτο με ταξί φτάνεις.... και το σημαντικότερο ελάχιστα κέντρα διασκέδασης κλπ ετσι δεν υπάρχει ούτε φασαρία ούτε ποιουμενους κλπ και το σημαντικότερο όλον δεν έχει ελληνες!!!! σάμπως εδώ τι κάνω νωμιζεις 12 ώρα κάθε μέρα σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι αν εχεις παει για μερικα χρονια να βγαλεις φουλ λεφτα, το δεχομαι ειναι καλη φαση. Ελληνες εχει παρα πολλους παντως απλα μαλλον δεν τους ξερεις και καλα κανεις. Μεχρι το σουπερμαρκετ πηγα μια μερα και βρηκα τουλαχιστον 2 γνωστους (αναθεμα την ωρα).
bilya Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλα μιλαμε για μια πόλη παρόμοια με Γιάννενα, Πάτρα, Λάρισα Αγρίνιο κτλπ. Γιατί αυτές οι πόλεις τι νυχτερινή ζωή νομίζετε οτι έχουν ειδικά τον χειμώνα? Αν εξαιρέσεις φοιτητοστεκια μετα τις 10-11 το βράδυ είναι νεκρές πόλεις. Οπότε αυτά περί κατάθλιψης κτλπ είναι ανάλογο το άτομο. Εγώ θα ένιωθα καταθλιπτικά ειτε Ελλάδα επαρχία ειτε σε μικρή πόλη στο εξωτερικό. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από bilya 2 2
skiabox Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Στις 17/10/2019 στις 2:09 ΜΜ, spectaculator είπε Τα νοίκια κυμαίνονται από €600 (Limpertsberg) μέχρι €2500+ ανάλογα με το που θα μείνεις. Πολύ καλή ιδέα είναι να μείνεις στα σύνορα Βέλγιο-Λουξεμβούργο (Arlon, Aubange) ή Γαλλία-Λουξεμβρούργο (Longwy and Audun-le-Tiche)με πολύ προσγειωμένες τιμές (€400+) και να πηγαίνεις στη δουλειά με το τραίνο. Φαντάζομαι πως και στη Γερμανία, στα σύνορα θα είναι ανάλογα, αλλά από εκεί δεν γνωρίζω τίποτα. Πανέμορφο το Λουξεμβούργο, αλλά χωρίς ζωή. Γάλλοι και Βέλγοι εκμεταλλεύονται στα ακίνητα το ότι αυτά βρίσκονται κοντά στο Λουξεμβούργο. Δηλαδή είναι ακριβά και όχι πολύ καλής ποιότητας. Αντίθετα στα Γερμανικά σύνορα έχει και φθηνά και καλά σπίτια. Κανένας μη Λουξεμβουργιανός που μένει κοντά στα σύνορα από τις άλλες χώρες δεν ψάχνει ποτέ για δουλειά στο εσωτερικό της χώρας του. Δηλαδή δεν υπάρχει κανείς τρελός να μην εκμεταλλευτεί το 3x μισθός + 1/3 ενοίκιο. Τα δε ξενοδοχεία είναι πάντα πιασμένα από Γερμανούς μιας και Γαλλία και Βέλγιο σαν failed states που είναι δεν ενδιαφέρονται να κάνουν business.
Nik01 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Το αν είναι καλά να ζεις σε οποιαδήποτε χώρα την κέντρικης και βόρειας Ευρώπης, είναι καθαρά υποκειμενικό και τι ταιριάζει στον καθένα. Θα συμβούλευα να το δοκιμάσετε να δείτε αν σας ταιριάζει σε εσάς και όχι να παίρνετε αποφάσεις με τις γνώμες των άλλων. Η ζωή σε αυτές τις χώρες είναι πιο εξελιγμένη πιο σύγχρονη πιο μοντέρνα, υπάρχει αξιοκρατία, ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει, δεν περνάει το κολλητιλικη που παίρναει στην Ελλάδα, δεν παρακαλάς δεν γλείφεις μονίμως τον οποιοδήποτε έχει το βύσμα να σε βολέψει κάποια στιγμή κάπου η να σου κάνει κάποια εξυπηρέτηση. Οι νόμοι λειτουργούν για όλους το ίδιο. Και εγώ κάπου κεντρική Ευρώπη είμαι σε πόλη 250 χιλ κατοίκων. Υπάρχει νέκρα το βράδυ,αλλά υπάρχουν νυχτερινά μπαράκια κλπ.Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω, οι κάτοικοι αυτών των χωρών, δεν έχουν την ανάγκη να βολταρουν πλατεία πάνω κάτω το βράδυ όπως στην Ελλάδα. Θα βγουν θα πάνε κάπου θα παρκάρουν το αμάξι τους και θα πάνε. Κόσμο δεν βλεπεις εξω να βολτάρει εκτος απο μετανάστες. Βόλτα πλατεία πχ το έχουν και οι Ιταλοί αυτό.Οι κέντροβορειοι Ευρωπαίοι όχι. Τα περί κακού καιρού καταθλιπτικου που όλο βρέχει κλπ, πάει κι αυτό.Εχουμε φλομωσει στις λιακάδες και στα 35ρια ζέστης το καλοκαίρι. Οι χειμώνες δεν είναι πια όπως ήταν κάποτε λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ένα άλλο καλό σε αυτές τις χώρες είναι οι εκδρομές στις γειτονικές χώρες σχετικά φθηνά με τραίνο η αμάξι,κάτι που κάνει εύκολο το σπάσιμο της ρουτίνας.Απο Ελλάδα δύσκολα πας εύκολα σε γειτονική χώρα. Από κεντρική Ευρώπη απο την μια χωρα στην αλλη είναι Αθήνα Λαμία ένα πράμα. Καλή τύχη σε ότι αποφασίσετε. 2 1
tz3s Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Στις 17/10/2019 στις 12:23 ΜΜ, LabrakisG1992 είπε Καλησπέρα σε όλους, Έχει κάνεις προσωπική εμπειρία από την ζωή στο Λουξεμβούργο? Κόστος,τρόπος ζωής,ελληνική κοινότητα. Η γυναίκα είναι σε συζήτησης για του χρόνου και μας βλέπω να την κάνουμε παρεούλα 😂 Πανέμορφη πολη πραγματικα... Μοναδικη πιστευω. Αλλα όντως όσοι εχουν παει για να μεινουν λενε οτι σε πιανει καταθλιψη. Οποτε αν δεν εχεις θεμα να αρραζεις σπιτακι με την γυναικα και να μαζευεις χρημα για ταξιδια κτλ... θα την παλεψεις.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 14 ώρες πριν, Nik01 είπε Το αν είναι καλά να ζεις σε οποιαδήποτε χώρα την κέντρικης και βόρειας Ευρώπης, είναι καθαρά υποκειμενικό και τι ταιριάζει στον καθένα. Θα συμβούλευα να το δοκιμάσετε να δείτε αν σας ταιριάζει σε εσάς και όχι να παίρνετε αποφάσεις με τις γνώμες των άλλων. Η ζωή σε αυτές τις χώρες είναι πιο εξελιγμένη πιο σύγχρονη πιο μοντέρνα, υπάρχει αξιοκρατία, ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει, δεν περνάει το κολλητιλικη που παίρναει στην Ελλάδα, δεν παρακαλάς δεν γλείφεις μονίμως τον οποιοδήποτε έχει το βύσμα να σε βολέψει κάποια στιγμή κάπου η να σου κάνει κάποια εξυπηρέτηση. Οι νόμοι λειτουργούν για όλους το ίδιο. Και εγώ κάπου κεντρική Ευρώπη είμαι σε πόλη 250 χιλ κατοίκων. Υπάρχει νέκρα το βράδυ,αλλά υπάρχουν νυχτερινά μπαράκια κλπ.Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω, οι κάτοικοι αυτών των χωρών, δεν έχουν την ανάγκη να βολταρουν πλατεία πάνω κάτω το βράδυ όπως στην Ελλάδα. Θα βγουν θα πάνε κάπου θα παρκάρουν το αμάξι τους και θα πάνε. Κόσμο δεν βλεπεις εξω να βολτάρει εκτος απο μετανάστες. Βόλτα πλατεία πχ το έχουν και οι Ιταλοί αυτό.Οι κέντροβορειοι Ευρωπαίοι όχι. Τα περί κακού καιρού καταθλιπτικου που όλο βρέχει κλπ, πάει κι αυτό.Εχουμε φλομωσει στις λιακάδες και στα 35ρια ζέστης το καλοκαίρι. Οι χειμώνες δεν είναι πια όπως ήταν κάποτε λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ένα άλλο καλό σε αυτές τις χώρες είναι οι εκδρομές στις γειτονικές χώρες σχετικά φθηνά με τραίνο η αμάξι,κάτι που κάνει εύκολο το σπάσιμο της ρουτίνας.Απο Ελλάδα δύσκολα πας εύκολα σε γειτονική χώρα. Από κεντρική Ευρώπη απο την μια χωρα στην αλλη είναι Αθήνα Λαμία ένα πράμα. Καλή τύχη σε ότι αποφασίσετε. Εγώ νομίζω πάλι πως είναι πολύ λογικό να μην αράζουν απλά σε πλατείες με μπύρα απο περίπτερο και μαλλί της γριάς. Όταν βγαίνεις έχεις ένα συγκεκριμένο προορισμό. "Περαντζάδα" έχει είτε με μέρη με αξιοθέατα χωρίς πολλά μαγαζιά είτε στα κέντρα πόλεων (η "παλιά πόλη" που έχουν οι Κεντροευρωπαίοι) που ο κόσμος "ψάχνει" που να κάτσει. Το να βγαίνεις κάθε μέρα στην ίδια τσιμεντένια πλατεία χωρίς κάποιο λόγο και εγώ το θεωρώ ανούσιο... 2
LabrakisG1992 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Καταρχάς Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις. Να διευκρινίσω το εξής. Υπάρχει η επιλογή λόγο δουλειάς είτε Λουξεμβούργο είτε Βρυξέλες . Απλά Βρυξέλες έχω πάει,εχω φίλους που μένουν εκεί μόνιμα και έχω μάθει τα περισσότερα. Να ξεκαθαρίσω Επίσης ότι είμαστε σε φάση π κοιτάμε στο άμεσο μέλλον γάμο και παιδιά δεν είμαστε σε ηλικία για ξενύχτια(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βγούμε για καφε/φαί/κρασί στα πλαίσια που όλοι βγαίνουνε).
skiabox Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Και βέβαια, όπως το περίμενα δηλαδή, δεν υπάρχει καμία ούτε μικρή επιβράδυνση της μετανάστευσης από Ελλάδα για το εξωτερικό. Να δω τι θα κάνουν οι μέσα όταν από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν για 2η δεκαετία να διώχνουν τους καλύτερους.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, skiabox είπε Και βέβαια, όπως το περίμενα δηλαδή, δεν υπάρχει καμία ούτε μικρή επιβράδυνση της μετανάστευσης από Ελλάδα για το εξωτερικό. Να δω τι θα κάνουν οι μέσα όταν από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν για 2η δεκαετία να διώχνουν τους καλύτερους. Τι άλλαξε για να μειωθεί το κύμα; Οι μέσα θα φτιάξουν τον σοσιαλιστικό παράδεισο των ονείρων τους που θα περιμένουν κάθε Δεκέμβρη την ελεημοσύνη του κράτους. Ζωάρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις