Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Έχει κάνεις προσωπική εμπειρία από την ζωή στο Λουξεμβούργο? Κόστος,τρόπος ζωής,ελληνική κοινότητα. 

Η γυναίκα είναι σε συζήτησης για του χρόνου και μας βλέπω να την κάνουμε παρεούλα 😂

• Like 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φιλος που πηγε εφυγε σε λιγοτερο απο χρονο. σχολιο του ηταν οτι σε επιανε καταθλιψη, καθολου κινηση μετα τισ 7 κτλ. Δηλ δουλεια σπιτι-σπιτι δουλεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι και ο προηγούμενος. Ήμουν εκεί τρία χρόνια. Ζωή μηδέν. Αναγκάζεσαι να πας Γαλλία ή Βέλγιο για διασκέδαση, ψώνια (στο Λουξ ρούχα και υποδήματα είναι πανάκριβα). Δεν είναι άσχημα όμως, ειδικά αν δεν έχεις πρόβλημα να περνάς αρκετό χρόνο μόνος.

Στην αρχή μου είχε κάτσει καλά με τη φωτογραφία σαν χόμπι ειδικά τις μέρες του χειμώνα (πολύ κρύο έξω). Όταν βαρέθηκα, άρχισα ποδήλατο και όταν το βαρέθηκα κι αυτό δεν είχα να κάνω τίποτα.

Τώρα είμαι στο πήγαινε-έλα και διαμένω σε ξενοδοχείο 3-4 μέρες, μια-δυο φορές το μήνα. Το προτιμώ έτσι.

11705256876_6a8f2064b6_z.jpg

A rainny day in Luxemburg

11770527773_2115b7b148_z.jpg

On for a walk in a cold city

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 3
Δημοσ.

Απαντησεις στην ερωτηση

υπαρχει ελληνικο καφε (μικροσκοπικο) στο κεντρο και εστιατορια (αν και τα κεμπαπτζιδικα ιδια κρεατικα εχουν)

για κοινωνικη ζωη οτι λεχθηκε....ΝΕΚΡΑ

για κοστος? απλως δες τιμη πτησης π.χ απο Λουξεμβουργο για Ελλαδα καθως και τα δρομολογια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα νοίκια κυμαίνονται από €600 (Limpertsberg) μέχρι €2500+ ανάλογα με το που θα μείνεις. Πολύ καλή ιδέα είναι να μείνεις στα σύνορα Βέλγιο-Λουξεμβούργο (Arlon, Aubange) ή Γαλλία-Λουξεμβρούργο (Longwy and Audun-le-Tiche)με πολύ προσγειωμένες τιμές (€400+) και να πηγαίνεις στη δουλειά με το τραίνο. Φαντάζομαι πως και στη Γερμανία, στα σύνορα θα είναι ανάλογα, αλλά από εκεί δεν γνωρίζω τίποτα.

Πανέμορφο το Λουξεμβούργο, αλλά χωρίς ζωή.

Δημοσ.

Όλοι το ίδιο λενε με μια ματιά π έριξα σε διπλανά φόρουμ. Από οικονομικής άποψης? Επίσης θα μεγαλώνατε το παιδί σας στο Λουξεμβούργο άνετα?υποδομες/μεταφορές κτλ? Συγνωμη αν γράφω κάπως απροσδιοροστα είμαι ακόμα στην δουλειά 

Δημοσ.

Καλύτερα να με σκοτώσεις παρά να με βάλεις να ζήσω στο Λουξεμβούργο. Έχω μια φίλη που ζούσε ανέκαθεν ανάμεσα σε Ελλάδα και Βέλγιο και σιχτιριζε μονίμως για το Βέλγιο. Μέχρι που μετακόμισε Λουξεμβούργο και τώρα το Βέλγιο της φαίνεται παράδεισος. Γενικά πολύ νέκρα. Αν νιώθεις εγκεφαλικά νεκρός μπορεί και να σου αρέσει το Λουξεμβούργο. 

Δημοσ.

απο οικονομικης αποψης μη περιμενεις απαντηση ειναι προσωπικο..

εξαρταται απο το μισθο και τα παγεια κοστη (νοικι, ιχ κ.α)

γενικα ολα ειναι ακριβα αν και παντα υπαρχουν λυσεις (π.χ λαικη, να ψωνιζεις απο γειτονικες χωρες κ.α)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Όλοι το ίδιο λενε με μια ματιά π έριξα σε διπλανά φόρουμ. Από οικονομικής άποψης? Επίσης θα μεγαλώνατε το παιδί σας στο Λουξεμβούργο άνετα?υποδομες/μεταφορές κτλ? Συγνωμη αν γράφω κάπως απροσδιοροστα είμαι ακόμα στην δουλειά 

Ζυγίζεις το οικονομικό όφελος σε σύγκριση με το να ζεις στο κωλοχανείο με πολύ λιγότερα λεφτά. 

Επεξ/σία από Sethiros
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Στο θέμα της εκπαίδευσης είναι καταπληκτικό το Λουξεμβούργο. Οι υποδομές του γενικότερα είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη αν όχι οι καλύτερες. Για μένα το μοναδικό παράπονο είναι οι περιορισμένες επιλογές στο θέμα διασκέδαση έξω. Κατά τα άλλα είναι καλύτερα από εδώ με τους μισθούς πολύ καλύτερους όπως και η αντιμετώπιση του εργαζόμενου.

ΜΜΜ καταπληκτικά, περιβάλλον καταπληκτικό, ακριβούτσικα ένδυση/υπόδηση, σουπερ-μάρκετ πάνω-κάτω όπως εδώ, καταπληκτικά (και ακριβά) σχολεία. Αν δεν είσαι πολύ του έξω είναι πολύ καλά. Αν όχι, μπορείς να μείνεις Γαλλία/Βέλγιο και να το αντισταθμίσεις.

3 λεπτά πριν, Sethiros είπε

Ζυγίζεις το οικονομικό όφελος σε σύγκριση με τον ζεις στο κωλοχανείο με πολύ λιγότερα λεφτά. 

Κωλοχανείο, αλλά με περισσότερη ελευθερία, φθηνότερο κόστος και λιγότερο καταθλιπτική ζωή. Διαλέγεις και παίρνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Τίποτα το ιδιαίτερο από κοινωνική ζωή,  είσαι κοντά για να κάνεις εξορμήσεις σε γειτονικές χώρες αν και το τοπίο είναι λίγο πολύ το ίδιο, χαμηλά βουναλάκια, ποτάμια και δάση. Ελληνικό στοιχείο υπάρχει λόγω των ευρωπαϊκών οργάνων και διαφόρων υπηρεσιών πολυεθνικών, κυρίως νομικών και οικονομικών τμημάτων. Αν θες να συναναστρέφεσαι με τέτοια άτομα, it's up to you, λόγω μεγέθους της πόλης είναι εύκολο. 

Πολλοί όπως αναφέρθηκε ζούνε Γαλλία ή Βέλγιο αλλά αυτό είναι όχι για την κοινωνική ζωή αλλά για το κόστος. Η Thionville πχ ή το Arlon είναι ουσιαστικά κωμοπόλεις των 30 χιλιάδων κατοίκων.

Δεν έχει αναφερθεί αλλά αν θες να κάνεις παιδιά ή έχεις μικρά παιδιά, το Λουξεμβούργο είναι ιδανική επιλογή. Πολύ καλό εκπαιδευτικό σύστημα, έκθεση των παιδιών σε πολλές και βασικές γλώσσες και χώροι για να παίξουν.

Α, και ίσως η πιο φτηνή βενζίνη στην Ευρώπη.

Δημοσ.

Γενική συμβουλή όχι μόνο για το Λουξεμβούργο. Μη ψάχνετε ελληνική κοινότητα όπου πάτε. Όπου μπορείτε να κάνετε παρέα με "ντόπιους" κι ειδικά σε χώρες που η κοινωνία είναι σαλάτα τελείως, ο κόσμος είναι δεκτικός σε επαφές με μετανάστες, μικτές παρέες κλπ. Κι είτε σας χρειάζεται επαγγελματικά είτε όχι, να μαθαίνετε τη γλώσσα της πόλης (ή έστω την επικρατούσα σε δι/τριγλωσσες περιοχές). 

• Like 10
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Γενική συμβουλή όχι μόνο για το Λουξεμβούργο. Μη ψάχνετε ελληνική κοινότητα όπου πάτε. Όπου μπορείτε να κάνετε παρέα με "ντόπιους" κι ειδικά σε χώρες που η κοινωνία είναι σαλάτα τελείως, ο κόσμος είναι δεκτικός σε επαφές με μετανάστες, μικτές παρέες κλπ. Κι είτε σας χρειάζεται επαγγελματικά είτε όχι, να μαθαίνετε τη γλώσσα της πόλης (ή έστω την επικρατούσα σε δι/τριγλωσσες περιοχές). 

Προσυπογράφω κι εγώ.

Δεν χρειάζεται να ψάχνετε πάντα για κάποιον έλληνα και να κολλήσετε πάνω του. Σίγουρα η κοινή ρίζα δίνει μία αίσθηση ασφάλειας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα θα βοηθηθεί ο νεοαφιχθείς. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί όχι μόνο να μην βοηθήσει αλλά να λειτουργήσει και ανασταλτικά αφού τα "πατριωτάκια" δεν έχουν πάντα αγνά κίνητρα.

• Like 3
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Προσυπογράφω κι εγώ.

Δεν χρειάζεται να ψάχνετε πάντα για κάποιον έλληνα και να κολλήσετε πάνω του. Σίγουρα η κοινή ρίζα δίνει μία αίσθηση ασφάλειας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα θα βοηθηθεί ο νεοαφιχθείς. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί όχι μόνο να μην βοηθήσει αλλά να λειτουργήσει και ανασταλτικά αφού τα "πατριωτάκια" δεν έχουν πάντα αγνά κίνητρα.

Πολύ σωστά.

Δημοσ.
Στις 17/10/2019 στις 2:56 ΜΜ, evabb είπε

Καλύτερα να με σκοτώσεις παρά να με βάλεις να ζήσω στο Λουξεμβούργο. Έχω μια φίλη που ζούσε ανέκαθεν ανάμεσα σε Ελλάδα και Βέλγιο και σιχτιριζε μονίμως για το Βέλγιο. Μέχρι που μετακόμισε Λουξεμβούργο και τώρα το Βέλγιο της φαίνεται παράδεισος. Γενικά πολύ νέκρα. Αν νιώθεις εγκεφαλικά νεκρός μπορεί και να σου αρέσει το Λουξεμβούργο. 

από ποια άποψη? ήμουν εκει 3 χρόνια μια χαρά είναι εκτός βέβαια αν ψάχνεις για κέντρα διασκέδασης κλπ τότε μονόδρομος Ελλάδα εδώ είμαστε φραππεδοπαιδα δεν συγκρινόμαστε με καμία χώρα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...