Harris_Sp Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Καλη σας μερα Δεν βρηκα ενα σχετικο θεμα.. Θα μου αρεσε να έβλεπα ενα θεμα σχετικα με το lightroom, με συμβουλές, πρόβληματα κ τα σχετικα. Λοιπον.... Εχουμε μια φωτογραφία σε raw (αν εχει σχεση αυτο). Εχουμε σωστο, ολοισιο οριζοντα, αλλα για καποιο λογο το συντριβανι ειναι στραβο... Εβαλα το τριποδο απ τη μια πλευρα πιο κάτω, μετα λιγο απ το αλλο, ανεβηκα στο πεζοδρόμιο τπτ. Η θα εχουμε ορίζοντα στραβο, η συντριβανι. Μπορουμε μεσω lightroom να ισιωσουμε κάπως το γ.....ενο το συντριβάνι που μας εβγαλε την πιστη 2 ωρες ??
micos000 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μάλλον ο χώρος είναι σε κατηφορική πλευρά και έχουν ευθυγραμμίσει το συντριβάνι με αλφάδι τα μαστόρια οπότε αυτό είναι κάθετο με τη βαρύτητα της Γης αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα έρθει παράλληλο με τον ορίζοντα. Θέλει να ξεφοτνάρεις το συντριβάνι σε νέο layer, να το σιάξεις, να καθαρίσεις από πίσω το παλιό (τουλάχιστον στα σημεία που φαίνονται) και να το εφαρμόσεις στην εικόνα εκ νέου. Αυτό είναι κάτι που γίνεται στo photoshop αλλά δε ξέρω (ή μάλλον δε νομίζω) να γίνεται στο lr. Τέλειο αποτέλεσμα πάντως μην περιμένεις. Μια άλλη λύση είναι να τραβήξεις μια φώτο τον ορίζοντα με την φωτογραφική πάνω από το συντριβάνι για να μην αποκλείνεις πολύ από το σημείο αναφοράς σου και να φωτογραφήσεις το συντριβάνι με ένα μπλε πανί από πίσω για να μπορέσεις να το κόψεις πιο εύκολα. Πάλι όμως θέλεις layers, οπότε photoshop. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από micos000
Harris_Sp Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 6 ώρες πριν, micos000 είπε Μάλλον ο χώρος είναι σε κατηφορική πλευρά και έχουν ευθυγραμμίσει το συντριβάνι με αλφάδι τα μαστόρια οπότε αυτό είναι κάθετο με τη βαρύτητα της Γης αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα έρθει παράλληλο με τον ορίζοντα. Θέλει να ξεφοτνάρεις το συντριβάνι σε νέο layer, να το σιάξεις, να καθαρίσεις από πίσω το παλιό (τουλάχιστον στα σημεία που φαίνονται) και να το εφαρμόσεις στην εικόνα εκ νέου. Αυτό είναι κάτι που γίνεται στo photoshop αλλά δε ξέρω (ή μάλλον δε νομίζω) να γίνεται στο lr. Τέλειο αποτέλεσμα πάντως μην περιμένεις. Μια άλλη λύση είναι να τραβήξεις μια φώτο τον ορίζοντα με την φωτογραφική πάνω από το συντριβάνι για να μην αποκλείνεις πολύ από το σημείο αναφοράς σου και να φωτογραφήσεις το συντριβάνι με ένα μπλε πανί από πίσω για να μπορέσεις να το κόψεις πιο εύκολα. Πάλι όμως θέλεις layers, οπότε photoshop. Οπως καταλαβαινεις να στησω μπλε πανια κ ολόκληρο σκηνικο στο κεντρικοτερο σημειο της Στουτγκαρδης απλα δεν γινεται, οπως καταλαβαίνω οτι μενει μια ομορφη νυχτερίνη φωτογραφια με στραβο συντριβανι. Απλα καπου διάβασα οτι μπορεις να φερεις στα ισια, στραβα αντικειμενα στο lightroom , απλα ουτε καταλαβα πως, ουτε σε ποιο κομματι να πας. Κριμα, και ειχα τους γερμανους για μαστορια σωστα!
micos000 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μήπως τραβούσες με wide φακό ή κινητό με wide angle; Μπορείς να ανεβάσεις μια φώτο σε κάποιο image server για να τη δω μήπως μπορώ να κάνω κάτι; Μην την στέλνεις μέσα από το Insomnia σαν συνημμένο γιατί η μηχανή του φόρουμ θα την κάνει resize. Όπου την ανεβάσεις όμως δες μήπως έχει επιλογή για resize ή original size. Ένα από τα γνωστά πάντως συντριβάνια της Στουτγάργης που βλέπω είναι το παρακάτω αλλά μου φαίνεται ίσιο εμένα. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από micos000
ZELDA Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 καλησπέρα ενώ κανω εισαγωγή (raw) και τις επεξεργάζομαι θέλω να τις κάνω save as σε δικό μου φάκελο σαν raw και jpng χωρίς κατάλογους metadata και ιστορίες γιατί δεν βγάζω άκρη, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα