Drake27 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά,πριν από κάνα μήνα έφτιαξα το πρώτο μου ryzen build, Ryzen 5 3600 Msi Tomahawk B450 16Gb ram corsair vengeance lpx Χθες έφτιαξα και το pc της γυναίκας μου με ryzen, Ryzen 5 2600 16gb ram corsair vengeance lpx Gigabyte B450m aorus Εγώ έχω την rx580 8gb και η γυναίκα μου την rx570 4gb Και οι 2 σε 1080p gaming,και οι δυο παίζουμε destiny 2 και στης ρυθμίσεις το μόνο κατεβασμένο που έχει η γυναίκα μου είναι τα shadows στο medium και εγώ το έχω στο high. Έχουμε τα ίδια FPS παντού,δοκίμασα να κατεβάσω τα shadows στο medium και το μόνο που είδα ήταν 5fps παραπάνω. Δεν μου φαίνεται καθόλου λογικό γιατί ίδιο build με μένα να βγάζουν 90-110 FPS στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δοκιμασα να κάνω oc την κάρτα αλλά πάλι τα ίδια. Παιζει να θέλει να κάνω ρυθμίσεις έξτρα μέσα στο bios σε σχέση με τον επεξεργαστη?!Γιατι κάπου έχει πάρει το μάτι μου ότι χρειάζεται extra πείραγμα σε μητρικές με παλιότερο chipset. Μην πει κανένας για bottleneck και χαζομάρες γιατί κάτι τέτοιο δεν παίζει,η κάρτα δουλεύει στο 100% Ευχαριστω πολύ. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από Drake27 1
ilos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Κομματάκι πολλά μου φαίνονται τα 90-110 για την 580 στο high. Βάλτε όλοι low ρυθμίσεις σε 1080p και θα δεις πραγματικά τις διαφορές από τα 2 cpu. 1
Drake27 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 18 λεπτά πριν, ilos είπε Κομματάκι πολλά μου φαίνονται τα 90-110 για την 580 στο high. Βάλτε όλοι low ρυθμίσεις σε 1080p και θα δεις πραγματικά τις διαφορές από τα 2 cpu. Στην παρούσα φάση που παίζουμε strikes στο destiny 2 τα FPS παίζουν από 65 έως 90 και μερικές φορες και μέχρι 95 στην γυναίκα μου.
Sheogorath Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Drake27 είπε Καλημέρα παιδιά,πριν από κάνα μήνα έφτιαξα το πρώτο μου ryzen build, Ryzen 5 3600 Msi Tomahawk B450 16Gb ram corsair vengeance lpx Χθες έφτιαξα και το pc της γυναίκας μου με ryzen, Ryzen 5 2600 16gb ram corsair vengeance lpx Gigabyte B450m aorus Εγώ έχω την rx580 8gb και η γυναίκα μου την rx570 4gb Και οι 2 σε 1080p gaming,και οι δυο παίζουμε destiny 2 και στης ρυθμίσεις το μόνο κατεβασμένο που έχει η γυναίκα μου είναι τα shadows στο medium και εγώ το έχω στο high. Έχουμε τα ίδια FPS παντού,δοκίμασα να κατεβάσω τα shadows στο medium και το μόνο που είδα ήταν 5fps παραπάνω. Δεν μου φαίνεται καθόλου λογικό γιατί ίδιο build με μένα να βγάζουν 90-110 FPS στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δοκιμασα να κάνω oc την κάρτα αλλά πάλι τα ίδια. Παιζει να θέλει να κάνω ρυθμίσεις έξτρα μέσα στο bios σε σχέση με τον επεξεργαστη?!Γιατι κάπου έχει πάρει το μάτι μου ότι χρειάζεται extra πείραγμα σε μητρικές με παλιότερο chipset. Μην πει κανένας για bottleneck και χαζομάρες γιατί κάτι τέτοιο δεν παίζει,η κάρτα δουλεύει στο 100% Ευχαριστω πολύ. Μνήμες έχεις φτιάξει σε ΧΜΡ υποθετω, σωστά;
Drake27 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Μνήμες έχεις φτιάξει σε ΧΜΡ υποθετω, σωστά; Στην aorus απλά επέλεξα το profile 1 και μου έβγαλε αυτόματα την ταχύτητα και τα speeds Στην δικιά μου απλά επέλεξα από την λίστα τα 3200mhz και πάλι έβγαλε αυτόματα τα πάντα. Της έβαλα στην θέσεις 2 και 4 και στης δυο μητρικές. Πρεπει να κάνω κάτι αλλο?! Παλιότερα,σε bulldozer εποχή,απενεργοποιουσα το c state για να μην φρενάρει τον επεξεργαστή όταν ζεστενοταν,δεν ξέρω αν ειναι το ίδιο και εδώ. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από Drake27
Sheogorath Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, Drake27 είπε Στην aorus απλά επέλεξα το profile 1 και μου έβγαλε αυτόματα την ταχύτητα και τα speeds Στην δικιά μου απλά επέλεξα από την λίστα τα 3200mhz και πάλι έβγαλε αυτόματα τα πάντα. Της έβαλα στην θέσεις 2 και 4 και στης δυο μητρικές. Πρεπει να κάνω κάτι αλλο?! Παλιότερα,σε bulldozer εποχή,απενεργοποιουσα το c state για να μην φρενάρει τον επεξεργαστή όταν ζεστενοταν,δεν ξέρω αν ειναι το ίδιο και εδώ. Δεν χρειάζεται λογικά κάτι. Μήπως τρέχει κάτι απο πίσω όταν παίζεις παιχνίδια; Κανονικά έπρεπε να ήσουν +10-15% πάνω απο τον 2ο υπολογιστή. 1
cabdik Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Απορια....: με οθονες 1080p, εχει κανεις απο τους 2 σας οπτικο προβλημα? δλδ, τα 90-95 FPS που λες, τα βλεπεις -υποθετω- με καποιο μετρητη (FRAPS..?). αλλα αφου, και ΑΝ, οι 2 οθονες -παλι υποθετω- ειναι 60HZ, μην περιμενετε να δειτε οπτικη διαφορα...! τεχνικα δεν μπορω να βοηθησω καθως ειμαι ακομα με BULLDOZER, αλλα εχω το DESTINY 2 ............! ΥΓ, ,να υποθεσω οτι εχετε και τους ιδιους DRIVERS και Software......??? Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από cabdik
Drake27 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Δεν χρειάζεται λογικά κάτι. Μήπως τρέχει κάτι απο πίσω όταν παίζεις παιχνίδια; Κανονικά έπρεπε να ήσουν +10-15% πάνω απο τον 2ο υπολογιστή. Δεν τρέχει τίποτα,αυτό είναι το θέμα και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. 12 λεπτά πριν, cabdik είπε Απορια....: με οθονες 1080p, εχει κανεις απο τους 2 σας οπτικο προβλημα? δλδ, τα 90-95 FPS που λες, τα βλεπεις -υποθετω- με καποιο μετρητη (FRAPS..?). αλλα αφου, και ΑΝ, οι 2 οθονες -παλι υποθετω- ειναι 60HZ, μην περιμενετε να δειτε οπτικη διαφορα...! τεχνικα δεν μπορω να βοηθησω καθως ειμαι ακομα με BULLDOZER και εχω και το DESTINY 2 ............ ΥΓ, ,να υποθεσω οτι εχετε και τους ιδιους DRIVERS......??? Βλεπω FPS,gpu utilization,cpu utilization με το overlay της amd . Δεν περιμένω να δω οπτική διαφορά,απλά μου αρέσει να βλέπω την απόδοση που βγάζει το μηχάνημα που έστησα. Ναι drivers έχουμε τους ίδιους 19.10.1 Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από Drake27
cabdik Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 πρεπει να κατσεις και να δεςι τι ειναι διαφορετικο. και αυτα να ελεγξεις. μας ειπες τι HArdware εχετε, αλλα παο Software, ,εσεις το γνωριζετε καλυτερα που το εχετε. εμεις μονο ερωτησεις μπορουμε να κανουμε και υποθεσεις. και ξανα κοιταξε αν ειναι ιδια, Χρονισμοι επεξεργαστη-μνημης, timings μνημης, τι δισκους εχει το καθε πισι, εμεις δεν γνωριζουμε, λειτουργικο εχετε ακριβως το ιδιο? ειναι ενημερωμενο..? τι και ποσες διεργασιες κανει το καθε πισι απο πισω, ενοσω παιζετε..? αυτα ειναι μερικα μικρα ερωτηματα που μπορει να κανουν την διαφορα.......
Drake27 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, cabdik είπε πρεπει να κατσεις και να δεςι τι ειναι διαφορετικο. και αυτα να ελεγξεις. μας ειπες τι HArdware εχετε, αλλα παο Software, ,εσεις το γνωριζετε καλυτερα που το εχετε. εμεις μονο ερωτησεις μπορουμε να κανουμε και υποθεσεις. και ξανα κοιταξε αν ειναι ιδια, Χρονισμοι επεξεργαστη-μνημης, timings μνημης, τι δισκους εχει το καθε πισι, εμεις δεν γνωριζουμε, λειτουργικο εχετε ακριβως το ιδιο? ειναι ενημερωμενο..? τι και ποσες διεργασιες κανει το καθε πισι απο πισω, ενοσω παιζετε..? αυτα ειναι μερικα μικρα ερωτηματα που μπορει να κανουν την διαφορα....... Θα σου τα απαντήσω ένα προς ένα,γιατί όντως μπορεί να βοηθήσουν οι απαντήσεις ώστε να βρούμε το πρόβλημα. Τους χρονισμούς επεξεργαστή και μνήμης τα διπλό τσέκαρα ότι όντως είναι σωστά και στα 2 pc,δεν είδα κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτά που λέει ο κατασκευαστής. Και τα δυο έχουν ssd,η μόνη διαφορά είναι ότι το destiny εγώ το έχω σε ssd εγκατεστημένο ενώ η γυναίκα μου σε hdd Έχουμε windows 10 πλήρης ενημερωμένο και στους 2 Ενω παίζουμε από μεριά μου είναι ανοιχτά τα προγράμματα στην task bar,το πρόγραμμα της razer,steam,Kaspersky,msi power control και η amd. Βασικά τα ίδια δουλεύουν από πίσω και στο pc της γυναίκας μου. Το utilization του επεξεργαστή σε μένα όταν παίζω δεν πάει πάνω από 35%,όπως και της γυναίκας μου από ότι είδα χθες. Το θεώρησα λογικό γιατί είναι 6core με 12 threads.
ilos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορεί να έχει και κάποιο θέμα το παιχνίδι με τους zen 2 και να μη τους κάνει optimize ακόμα. Με παλιότερα agesa κράσαρε κιόλας και δε ξεκίναγε καν όπως και μερικές linux distros. Όπως είπα τρέχετε όλοι τέρμα low 1080p για να μην υπάρχει gpu BN. Εκεί θα φανούν οι διαφορές στα cpu. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από ilos 2
Drake27 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, ilos είπε Μπορεί να έχει και κάποιο θέμα το παιχνίδι με τους zen 2΄και να μη τους κάνει optimize ακόμα.Με παλιότερα agesa κράσαρε κιόλας και δε ξεκίναγε καν όπως και μερικές linux distros. Όπως είπα τρέχετε όλοι Τέρμα low 1080p για να μην υπάρχει gpu BN. Εκεί θα φανούν οι διαφορές στα cpu. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασε από το μυαλό Μου αυτό το απλό πράγμα,να μην είναι πλήρες συμβατό ακόμα με Ζεν 2. Στο guild wars 2 που παίζουμε εκεί είδα διαφορά και μάλιστα εκεί η γυναίκα μου είναι όντως 15-20 FPS ποιο κάτω από μένα,αλλά σε σχέση με τον 4570 που είχε είναι αρκετά ποιο πάνω. Θα το δοκιμάσω και αυτό που λες με low γραφικά να δω τι βγάζει,αν δω τα ίδια πάει να πει ότι δεν είναι optimized για ζεν 2. Edit:Δεν θυμάμαι αν έβαλα τους chipset drivers της amd ή το άφησα στα windows να τα βρουν μόνα τους. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από Drake27
Sheogorath Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 42 λεπτά πριν, Drake27 είπε Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασε από το μυαλό Μου αυτό το απλό πράγμα,να μην είναι πλήρες συμβατό ακόμα με Ζεν 2. Στο guild wars 2 που παίζουμε εκεί είδα διαφορά και μάλιστα εκεί η γυναίκα μου είναι όντως 15-20 FPS ποιο κάτω από μένα,αλλά σε σχέση με τον 4570 που είχε είναι αρκετά ποιο πάνω. Θα το δοκιμάσω και αυτό που λες με low γραφικά να δω τι βγάζει,αν δω τα ίδια πάει να πει ότι δεν είναι optimized για ζεν 2. Edit:Δεν θυμάμαι αν έβαλα τους chipset drivers της amd ή το άφησα στα windows να τα βρουν μόνα τους. Φυσικά και βάλε εσυ τους drivers. Τα Windows είναι τόσο καθυστερημένα που μπορεί να σου βάλουν drivers για ATI/AMD 3600 series graphics...
Drake27 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Φυσικά και βάλε εσυ τους drivers. Τα Windows είναι τόσο καθυστερημένα που μπορεί να σου βάλουν drivers για ATI/AMD 3600 series graphics... Για τα γραφικά τους είχα βάλει εγώ,αλλά για το chipset της μητρικής τους έβαλα εγώ τώρα. Με μια πρώτη δοκιμή πήρα 5-6 FPS παραπάνω,το βράδυ θα κάνω την δοκιμή να τα βάλω όλα στο low και να δούμε τι ψάρια πιάνουμε. 2
Sheogorath Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 19 λεπτά πριν, Drake27 είπε Για τα γραφικά τους είχα βάλει εγώ,αλλά για το chipset της μητρικής τους έβαλα εγώ τώρα. Με μια πρώτη δοκιμή πήρα 5-6 FPS παραπάνω,το βράδυ θα κάνω την δοκιμή να τα βάλω όλα στο low και να δούμε τι ψάρια πιάνουμε. Ναι, ήθελα να τονίσω ότι η αναζήτηση drivers των windows είναι braindead. Σε παλιες κάρτες πχ 4000 σειρά της ΑΤΙ, έκανε αναβάθμιση αυτόματα με μη υποστηριζόμενους οδηγούς και μετα δεν δουλευε το σύστημα... Ότι να ναι είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα