Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω ένα θέμα τελευταία δεν βλέπω καλά από μακριά (μάλλον μυωπία) και θα ήθελα να πάω σε οφθαλμίατρο σίγουρα θα χρειαστω γυαλια . Γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζει περίπου η επίσκεψη; και αν μπορεί κάποιος να μου εξηγησει τι ακριβώς γίνεται με τον εοπυυ ; Πριν λίγα χρόνια ένα συγγενικο πρόσωπο είχε χρειαστεί γυαλια και μέσω αυτού του δόθηκαν 100€ για την αγορά. Πως μπορώ να το κάνω κι εγώ διότι υπάρχει στενό οικονομικο περιθώριο; ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πας σε οφθαλμιατρο συμεβλημενο με ΕΟΠΠΥ δεν πληρωνεις επισκεψη.

Αν θελεις γυαλια σου δινει και ηλεκτρονικη συνταγη και ένα χαρτι για τον οπτικο.

Πρωτα από όλα πας την ηλεκτρονικη συνταγησε ελεγκτη ΕΟΠΠΥ για σφραγιδα.

Η αγορα πρεπει να εχει ολοκληρωθεί σε ένα μηνα .Το γραφει και η ηλεκτρονικη συνταγή.

Αφου τα παρεις τα γυαλια πας μαζι με τα γυαλια και την αποδειξη και την υπεθυνη δηλωση του οπτικου ότι την εκτελεσε ακριβως , στον ΕΟΠΠΥ που υπάγεσαι και τα καταθέτεις μαζι με φωτοτυπια ΙΒΑΝ που εισαι η μοναδικη δικαιούχος ή η πρωτη και σου δινουν 100 ευρω σε καποιους μηνες.Θελουν και ένα χαρτι να φαινεται το ΑΦΜ σου

Εχεις περιθωριο  μεχρι 6 μηνες για αυτό μετα την αγορα τους.

Το εκανε προσφατα ο γιος μου αλλα  δεν τα κατεθεσε ακομα.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν πας σε οφθαλμιατρο συμεβλημενο με ΕΟΠΠΥ δεν πληρωνεις επισκεψη.

Αν θελεις γυαλια σου δινει και ηλεκτρονικη συνταγη και ένα χαρτι για τον οπτικο.

Πρωτα από όλα πας την ηλεκτρονικη συνταγησε ελεγκτη ΕΟΠΠΥ για σφραγιδα.

Η αγορα πρεπει να εχει ολοκληρωθεί σε ένα μηνα .Το γραφει και η ηλεκτρονικη συνταγή.

Αφου τα παρεις τα γυαλια πας μαζι με τα γυαλια και την αποδειξη και την υπεθυνη δηλωση του οπτικου ότι την εκτελεσε ακριβως , στον ΕΟΠΠΥ που υπάγεσαι και τα καταθέτεις μαζι με φωτοτυπια ΙΒΑΝ που εισαι η μοναδικη δικαιούχος ή η πρωτη και σου δινουν 100 ευρω σε καποιους μηνες.Θελουν και ένα χαρτι να φαινεται το ΑΦΜ σου

Εχεις περιθωριο  μεχρι 6 μηνες για αυτό μετα την αγορα τους.

Το εκανε προσφατα ο γιος μου αλλα  δεν τα κατεθεσε ακομα.

@Γιάννης Platano Σας ευχαριστώ πολύ, να σας ρωτήσω και κάτι άλλο έχει σχέση που είμαι από άλλη πόλη και μένω εδώ ως φοιτήτρια; γιατί είπατε στον εοπυυ που υπάγεσαι. Και αν έχει καμιά σχέση με το taxisnet γιατί και αυτό το ειχα ακούσει, εκτός και αν είναι άσχετο. 

• Moderators
Δημοσ.

Κάνε μια ερώτηση, γιατί πριν κάνα 3μηνο είχαν πει ότι είχαν παγώσει τα επιδόματα για τα γυαλιά οπότε παίζει να μην περνεις ακόμα ούτε το 100 αρικι πίσω

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Χριστινα Γ. είπε

@Γιάννης Platano Σας ευχαριστώ πολύ, να σας ρωτήσω και κάτι άλλο έχει σχέση που είμαι από άλλη πόλη και μένω εδώ ως φοιτήτρια; γιατί είπατε στον εοπυυ που υπάγεσαι. Και αν έχει καμιά σχέση με το taxisnet γιατί και αυτό το ειχα ακούσει, εκτός και αν είναι άσχετο. 

Το taxis δεν εχει σχεση .Για την διαμονη δεν ξερω...ΑΦΜ εχεις ?

4 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Κάνε μια ερώτηση, γιατί πριν κάνα 3μηνο είχαν πει ότι είχαν παγώσει τα επιδόματα για τα γυαλιά οπότε παίζει να μην περνεις ακόμα ούτε το 100 αρικι πίσω

Οχι δουλευι κανονικα αλλα με αργους ρυθμους για πιστωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Χριστινα Γ. είπε

Χριστίνα δεν έχει σχέση που μένεις.

Κλείνεις ηλεκτρονικά ραντεβού εδώ σε όποιο Κ.Υ. της περιοχής σε βολεύει και βρεις κενό, πας σε εξετάζουν και σου δίνουν το χαρτί με το οποίο θα πάρεις τα γιαλιά και θα ακολουθήσεις τα βήματα που είπε ο Γιάννης Platano . Πριν 1 μήνα περίπου έκλεισα ραντεβού για τη σύζυγο προχτές πήγε πήρε το χαρτί και τώρα είμαστε στην αναζήτηση οπτικού για τα γιαλιά.

Για τα 100 ευρώ που δικαιούται το μέλλον θα δείξει.Από το Κ.Υ. δεν της ανέφεραν κάτι για κόψιμο.Πιστεύω ο νέος Υ.Υγ να μην ξεκινήσει με τέτοια οικονομικά μέτρα .:P

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Το taxis δεν εχει σχεση .Για την διαμονη δεν ξερω...ΑΦΜ εχεις ?

Οχι δουλευι κανονικα αλλα με αργους ρυθμους για πιστωση

Ναι έχω ΑΦΜ

17 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Χριστίνα δεν έχει σχέση που μένεις.

Κλείνεις ηλεκτρονικά ραντεβού εδώ σε όποιο Κ.Υ. της περιοχής σε βολεύει και βρεις κενό, πας σε εξετάζουν και σου δίνουν το χαρτί με το οποίο θα πάρεις τα γιαλιά και θα ακολουθήσεις τα βήματα που είπε ο Γιάννης Platano . Πριν 1 μήνα περίπου έκλεισα ραντεβού για τη σύζυγο προχτές πήγε πήρε το χαρτί και τώρα είμαστε στην αναζήτηση οπτικού για τα γιαλιά.

Για τα 100 ευρώ που δικαιούται το μέλλον θα δείξει.Από το Κ.Υ. δεν της ανέφεραν κάτι για κόψιμο.Πιστεύω ο νέος Υ.Υγ να μην ξεκινήσει με τέτοια οικονομικά μέτρα .:P

@papoys1 Ευχαριστώ για την βοήθεια. Βέβαια για να μπω εκεί πρέπει να εχω όνομα χρήστη και κωδικούς taxisnet από ότι βλέπω. Άρα πρέπει να πάω να τους βγάλω, δεν έχω ακομα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Χριστινα Γ. είπε

Ναι έχω ΑΦΜ

@papoys1 Ευχαριστώ για την βοήθεια. Βέβαια για να μπω εκεί πρέπει να εχω όνομα χρήστη και κωδικούς taxisnet από ότι βλέπω. Άρα πρέπει να πάω να τους βγάλω, δεν έχω ακομα. 

Μόνο κωδικούς taxis θέλει στα Κ.Υ. και σε ορισμένα Νοσοκομεία (ΝΙΜΤΣ π.χ. ) και δεν ξέρω ποιο άλλο πρέπει να δημιουργήσεις κωδικούς με username για να κλείνεις ραντεβού.

Μπαίνεις και τα έχεις όλα στο πιάτο.Και ναι είναι πολύ καλό γιατί με τα 5ψήφια πρώτον δεν έβρισκες άκρη και δεύτερο τα χρυσοπληρώναμε.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, papoys1 είπε

Μόνο κωδικούς taxis θέλει στα Κ.Υ. και σε ορισμένα Νοσοκομεία (ΝΙΜΤΣ π.χ. ) και δεν ξέρω ποιο άλλο πρέπει να δημιουργήσεις κωδικούς με username για να κλείνεις ραντεβού.

Μπαίνεις και τα έχεις όλα στο πιάτο.Και ναι είναι πολύ καλό γιατί με τα 5ψήφια πρώτον δεν έβρισκες άκρη και δεύτερο τα χρυσοπληρώναμε.

μολις προσπαθησα και εγω για οφθαλμιατρο αλλα ενω τα εχω συμπληρωσει ολα σωστα, και του εχω βαλει μεχρι και τον δεκεμβρη του 2020 δεν βρισκει διαθεσιμο λεει...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, zellps2 είπε

μολις προσπαθησα και εγω για οφθαλμιατρο αλλα ενω τα εχω συμπληρωσει ολα σωστα, και του εχω βαλει μεχρι και τον δεκεμβρη του 2020 δεν βρισκει διαθεσιμο λεει...

Και 5ψήφιο να πάρεις το ίδιο θα ακούσεις.Να μπαίνεις σε διάφορα Κ.Υ. μπορεί το ένα να μην έχει και να βρεις σε άλλο..

Πριν 15 μέρες μπαίνω Πέμπτη για ορθοπεδικό τίποτε μέχρι 10 Δεκέμβρη.Επειδή μου είχαν μπει να ξαναμπαίνω σε 2-3 μέρες μήπως υπάρχει ακύρωση μπαίνω Σάββατο και βρίσκω δύο κενά για τη Δευτέρα.Υπάρχουν και ακυρώσεις και αν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις  κάποια.

Επίσης μπαίνοντας κάθε 2-3 μέρες θα προλάβεις μόλις ανοίξει νέος μήνας.Με λίγη υπομονή κάνεις τη δουλειά σου.Εξάλλου 2-3 λεπτά χρόνο θα χάσεις από τη στιγμή που είσαι μπροστά σε υπολογιστή.😊

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει αλλάξει και πλέον τα 100€ που έδιναν στο δικαιούχο, τα δίνουν μέσω Voucher στο μαγαζί οπτικών (και φυσικά κανένα μαγαζί δεν το θέλει) ?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Δεν έχει αλλάξει και πλέον τα 100€ που έδιναν στο δικαιούχο, τα δίνουν μέσω Voucher στο μαγαζί οπτικών (και φυσικά κανένα μαγαζί δεν το θέλει) ?

Δεν υλοποιηθηκε  αυτο .

Δημοσ.
Στις 18/10/2019 στις 2:23 ΜΜ, zellps2 είπε

Πάρτε τηλέφωνο σε έναν οποιοδήποτε οφθαλμίατρο δίπλα στο σπίτι σας που είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΠΥ. 

Εσείς ψάχνετε να κλείσετε ραντεβού σε εξωτερικά ιατρεία σε νοσοκομείο και για αυτό σας λέει ότι για μήνες δεν υπάρχει κάτι διαθέσιμο.

Απλά παίρνεις έναν τυχαίο οφθαλμίατρο στην γειτονιά, καλού κακού τον παίρνεις και ένα τηλέφωνο, "θα έρθω μέσω ΕΟΠΠΥ, οκ;", σου λέει οκ και σου κλείνει ραντεβού 2-3 μέρες μετά.

ΔΕΝ πας σε ιδιώτη που δεν συνεργάζεται με ΕΟΠΠΥ. 

Από 'κει και πέρα όλα στον αυτόματο γίνονται, παίρνεις την συνταγή που θα σου δώσει ο γιατρός, πας παίρνεις τα γυαλιά, ο οπτικός θα σου πει ακριβώς τι χαρτιά χρειάζεσαι γιατί κάθε μέρα το κάνει και ξέρει, μόλις ετοιμαστούν τα γυαλιά τα παίρνεις μαζί με ό,τι άλλο χαρτί σου είπε ο οπτικός (δεν είναι πολλά, αμέσως τα μαζεύεις, εύκολο) και πας και τα παραδίδεις στον Ελεγκτή.

Κάνει πως τα κοιτάει αυτός και μετά περιμένεις κανά δίμηνο να μπει το 100ρικο στον λογαριασμό σου.

Το 100ρικο το δίνουν ακόμα κανονικά.

Υπ' όψιν, τα γυαλιά τα πληρώνεις αρχικά εσύ από την τσέπη σου στον οπτικό, αν αποφασίσεις εσύ να πάρεις γυαλιά των 200 ευρώ (που πολύ πιθανό γιατί με 100 ευρώ σκελετό και κρύσταλλα μόνο της πλάκας θα βρεις κάτι), πάλι 100 θα πάρεις πίσω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...