gotham7878 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα. Κάνω τα πρώτα μου βήματα να στήσω ένα δικό μου σερβερ στην hetzner και να ανεβάσω 3 δικά μου site. Πήρα το πρώτο πακέτο cloud (με τα 3€ / μήνα περίπου) Δοκιμαστικά πέρασα centos & whm να δοκιμάσω. Χωρίς να εμβαθύνω πολύ κατάφερα και έκανα μια εγκατάσταση wp με τα ssl του κλπ. Όμως για 3 ερασιτεχνικά site προς το παρον δεν μπορώ να δίνω 20/μήνα για cpanel ή plesk. Οπότε ψάχνω για κάτι εναλλακτικό. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο δωρεάν ή τουλάχιστον φθηνό αν υπάρχει? Αν έχετε κάποια πρόταση θα ήθελα σας παρακαλώ να μου προτίνετε και με τι λειτουργικό θα ήταν καλύτερο να κάνω εγκατάσταση (πχ centos, ubuntu, windows κλπ). Απλά θέλω (μπορεί να είναι αυτονόητα απλά τα γράφω για να είμαι σίγουρος) το εναλλακτικο control panel να : Έχει phpmyadmin Να μπορώ έυκολα να βάλω SSL Να έχει webmail Να μπορώ να κάνω upload zip και να το ξεζιπάρω στο file manager του. Να μπορώ να χωρίσω το χώρο σε επιμέρους control panel. Δηλαδή όπως στο reseller μπορώ να φτιάξω ξεχωριστό cpanel για κάθε site. (Δεν με ενδιαφέρει μεταπώληση ή να έχει κάποιος τρίτος πρόσβαση. Απλά θα μου ήταν επιθυμητή αυτή η λειτουργία, ωστέ αν γίνει κάποια μα...κια ή χακεριά στο ένα site να μην επεκταθει και στα άλλα 2. Εννοείται οποιαδήποτε άλλη πρόταση (πχ ξεχωριστό χωρο για κάθε site) είναι δεκτή. Ευχαριστώ....
elvizakos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Webmin Δες και εδώ https://gerillafilm.se/linux/webmin-setup-hetzner-debian-6-lamp-stack-with-fastcgi-php5-apache/ (προφανώς εσύ θα βάλεις τις τελευταίες stable εκδόσεις, πχ php7 αντί για php5). Το webmin έχει δικό του πρόσθετο για επεξεργασία βάσεων δεδομένων αλλά μπορείς να περάσεις και το phpmyadmin και να το προσθέσεις στο μενού του. Στα πρόσθετα του λογικά θα υπάρχει κάτι και για mail. Αν όχι μπορείς να περάσεις το horde και όπως και με το phpmyadmin να το περάσεις στο μενού. Σίγουρα έχει για διαχείριση postfix και dovecot. Για λειτουργικό, εγώ το έχω δοκιμάσει σε ubuntu και debian (στο pc μου). Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με όποια διανομή και να το στήσεις. 2 ώρες πριν, gotham7878 είπε Να μπορώ να χωρίσω το χώρο σε επιμέρους control panel. Δηλαδή όπως στο reseller μπορώ να φτιάξω ξεχωριστό cpanel για κάθε site Μπορείς να φτιάξεις διαφορετικούς χρήστες με διαφορετικά δικαιώματα και πρόσβαση του καθενός στο site που θες. 2 ώρες πριν, gotham7878 είπε Να μπορώ έυκολα να βάλω SSL Αυτό δεν το γνωρίζω (πόσο καλά μπορείς το ρυθμίσεις μέσα από το webmin) . Δες το. 2 ώρες πριν, gotham7878 είπε Να μπορώ να κάνω upload zip και να το ξεζιπάρω στο file manager του. Έχει δικό του filemanager αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις unzip από αυτόν.
hdonoblepsias Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Για να μην ανοίγω νέο νήμα θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ένα δίλημμα μου. Έχω 30 site. Τα 27 από αυτά είναι απλά wp με μηδαμινή κίνηση και μικρό όγκο (γύρω στο 1 gb το καθένα) και τα 3 έχουν αρκετή κίνηση και όγκο (γύρω στα 8-10gb το καθένα). Και ψάχνω για νέο χώρο. Οι επιλογές που έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής (χωρίς να έχω και πολλές γνώσεις για στήσιμο server αλλά θα δοκιμάσω) είναι: Hetzner Cloud 8gb ram, 80gb δισκο + plesk (αυτο με απεριοριστα domain) και το κάθε site να έχει το χώρο του. Με συνολικό κόστος γύρω στα 315€ / έτος. Hetzner Cloud 8gb ram, 80gb δισκο + whm (αυτο με τα 5 account) και τα 27 sites στο ένα account και τα άλλα 3, το καθένα στο δικό του. να έχει το χώρο του. Με συνολικό κόστος γύρω στα 330€ / έτος. Reseller με έτοιμα whm κλπ σε μια ελληνική εταιρεία που βρήκα (δεν θέλω να πω όνομα) με 64gb ram, 50gb δισκο στα 250€ περίπου το χρόνο. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Απλά έχω συνηθίσει το whm και φοβάμαι αν είναι σταθερο το plesk. Αν είναι αρκετά τα 8gb ram κλπ. Οποιαδήποτε βοήθεια και πρόταση είναι καλοδεχούμενη.
CyberCr33p Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μιας και δεν έχεις γνώσεις από το στήσιμο και τη διαχείριση ενός server χρειάζεσαι μια managed υπηρεσία, δηλαδή να αναλάβει τα πάντα ο webhost σου και εσύ να ασχολείσαι μόνο με τις ιστοσελίδες. Και αυτό διότι όταν θα υπάρξει πρόβλημα το πιο πιθανό είναι να μην μπορείς να το λύσεις, ειδικά όταν θα υπάρχει πίεση να δωθεί η λύση άμεσα. Είναι σαν κάποιος επειδή έχει ανοίξει το καπό του αυτοκινήτου μερικές φορές, να νομίζει ότι θα μπορεί να επισκευάσει μια βλάβη που του έβγαλε η μηχανή του αυτοκινήτου. Εάν δεν τον πιέζει ο χρόνος (π.χ. έχει και δεύτερο αυτοκίνητο να μετακινείται) και είναι κάτι απλό ίσως μετά από πολύ κόπο και βίντεο στο youtube ή με ερωτήσεις σε forum να το επισκευάσει. Ενδεχομένως όμως να κάνει και μεγαλύτερη ζημιά από ότι υπήρχε που στο τέλος θα του κοστίσει και περισσότερο ή να καταστραφεί και εντελώς ο κινητήρας. Μιας και το budget που έχεις δεν είναι αρκετό για να πάρεις managed VPS / dedicated server, γνώμη μου είναι να πας στην επιλογή νούμερο 3. Βέβαια σε reseller πακέτο δεν θα έπρεπε να σου λένε ότι δίνουν 64GB RAM μιας και δεν στέκει από τεχνικής άποψης, διότι στον ίδιο server θα υπάρχουν και άλλοι πελάτες τους και δεν μπορούν να μετρήσουν για παράδειγμα ότι από τα 16GB που ενδεχομένως να καταναλώνει η διεργασία της MySQL ότι εσύ κάνεις χρήση ας πούμε 4GB και να βγάλουν τα αθροίσματα. Άσε που εάν πράγματι μπορούσες να κάνεις χρήση 64GB RAM με 250 ευρώ το χρόνο που θα σε χρέωναν θα έμπαιναν μέσα με τα μπούνια. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2019 από CyberCr33p 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα