Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, overpower είπε

Γενικά πριν 3 χρόνια ξαναλέω το είχαν κόψει μέχρι κορμό, οπότε δνε εξρω αν έγινε με άδεια ή όχι, αλλά είναι αρκετά μεγάλη γενικά για ελιά 

Toν ρώτησες φέτος ;Απο εκεί επρεπε να ξεκινήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/10/2019 στις 8:12 ΜΜ, Nikosmile είπε

Η κοπή δέντρων απαγορεύεται ακόμα και αν είναι στο οικόπεδό μας. Χρειάζεται άδεια από το δασαρχείο, και όταν πρόκειται για ελαιόδεντρο λίγο δύσκολο να δώσει άδεια. Πέφτουν πρόστιμα, μη κάνετέ καμιά βλακεία, έτσι και σας πιάσουν ή σας καρφώσουν, την βάψατε. Περιποίηση και κλάδεμα μόνο.

Το ανέκδοτο της ημέρας.Αν εγώ φυτέψω ένα δέντρο στο οικόπεδο μου,και μετά από χρόνια το κόψω θα φάω πρόστιμο.Μαλιστα.Ξαναρωτησε στο δασαρχείο.

Στις 16/10/2019 στις 8:58 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

, η κοπή ορθώς επιτρέπεται μόνο με άδεια υπό την επίβλεψη κάποιου μηχανικού, γιατί αν πας να κόψεις το δέντρο μόνος σου, μπορεί να κάνεις κάτι λάθος, εσφαλμένη εκτίμηση και αυτό να πέσει επάνω σου ή σε άλλο σημείο με αποτέλεσμα ανθρώπινες ζωές ή φθορές σε περιουσίες.

Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:59 μμ από Βασίλης_29

Το ακούσαμε και αυτό,μηχανικός για να κόψεις δικό σου δέντρο μέσα σε δικό σου οικόπεδο.

Προς TS,δεν χρειάζονται μαγκιές,κάθησε μίλησε του όμορφα και ωραία να κόψει μονο τα κλαδιά που έχουν ξερά φύλλα.

Εγώ τι να πω,που ο καγκουρας από το απέναντι οικόπεδο με ακτινίδια,έχει τρυπια λάστιχα και όποτε ποτίζει πλημμυρίζει όχι μόνο ο αγροτικός δρόμος αλλά μπαίνουν τα νερά μέσα στην αυλή του εξοχικού.Και ναι έχω και οικοπεδο με 120 ελιές όπου χρειάστηκε στο παρελθόν να κοπούν κάποια δέντρα επειδη δεν έφερναν καρπό,ώστε να βγούνε νέα.Και φυσικά καμμία άδεια δεν χρειαζοταν από το δασαρχείο ούτε επίβλεψη μηχανικού,και ναι έχω ρωτήσει τα πάντα σχετικά με τι δικαιούμαι να κάνω στο οικόπεδο μου.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, jmmys είπε

Το ανέκδοτο της ημέρας.Αν εγώ φυτέψω ένα δέντρο στο οικόπεδο μου,και μετά από χρόνια το κόψω θα φάω πρόστιμο.Μαλιστα.Ξαναρωτησε στο δασαρχείο.

Το ακούσαμε και αυτό,μηχανικός για να κόψεις δικό σου δέντρο μέσα σε δικό σου οικόπεδο.

Για την κοπή οποιουδήποτε δέντρου τόσο εντός όσο και εκτός σχεδίου πόλεως είναι απαραίτητη άδεια κοπής δέντρου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) αρμοδιότητα έχουν το Δασαρχείο και η Πολεοδομία. Σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο δασικό δένδρο όπως ο ευκάλυπτος, το πεύκο ή το έλατο θα πρέπει να υπάρχει άδεια από το Δασαρχείο ή την Πολεοδομία από την οποία εγκρίνεται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας.

Για το κλάδεμα τα πράγματα είναι απλά. Αν ένας ιδιώτης θέλει να κλαδέψει ένα δένδρο μέσα σε ιδιοκτησία του, σε περιοχή που δεν είναι δασική τότε δεν χρειάζεται άδεια.

• Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο απλά για την κοπή ενός δένδρου. Αν το δένδρο βρίσκεται μέσα σε οικόπεδο σε εντός σχεδίου περιοχή, τότε ο πολίτης πρέπει να εκδώσει «έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας» από την πολεοδομία. Αν, όμως, η κοπή πραγματοποιείται μέσα στο πλαίσιο οικοδομικών εργασιών (λ.χ. ανέγερσης ενός σπιτιού), τότε πρέπει να συμπεριληφθεί στην οικοδομική άδεια.

• Αν το προς κοπή δένδρο βρίσκεται σε οικόπεδο σε εκτός σχεδίου ή δασική περιοχή, τότε απαιτείται να δοθεί άδεια από το οικείο δασαρχείο.

Δημοσ.

Θεωρητικα μπορει να ισχυουν αυτα αλλα στη πραξη κανένας δεν θα ασχοληθεί αν εσύ κόψεις ενα δικό σου δέντρο σε δικό σου ιδιόκτητο οικόπεδο.Αυτα μου είπαν εμένα πριν χρόνια από το δασαρχείο.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, jmmys είπε

Προς TS,δεν χρειάζονται μαγκιές,κάθησε μίλησε του όμορφα και ωραία να κόψει μονο τα κλαδιά που έχουν ξερά φύλλα.

Εγώ τι να πω,που ο καγκουρας από το απέναντι οικόπεδο με ακτινίδια,έχει τρυπια λάστιχα και όποτε ποτίζει πλημμυρίζει όχι μόνο ο αγροτικός δρόμος αλλά μπαίνουν τα νερά μέσα στην αυλή του εξοχικού.Και ναι έχω και οικοπεδο με 120 ελιές όπου χρειάστηκε στο παρελθόν να κοπούν κάποια δέντρα επειδη δεν έφερναν καρπό,ώστε να βγούνε νέα.Και φυσικά καμμία άδεια δεν χρειαζοταν από το δασαρχείο ούτε επίβλεψη μηχανικού,και ναι έχω ρωτήσει τα πάντα σχετικά με τι δικαιούμαι να κάνω στο οικόπεδο μου.

Οτι πεις.

Όταν θα πας να ξανακόψεις δέντρο από τον κορμό και πέσει τηλέφωνο στο 100 από κακό γείτονα και σε πιάσουν την ώρα που το κόβεις έλα να ποστάρεις ξανά τι έγινε.

Το μόνο που διευκρινίζω είναι ως προς την επίβλεψη μηχανικού, ήθελα να πω επίβλεψη κάποιου υπευθύνου λ.χ. κηπουρού ή γεωπόνου που θα υποδείξουν πως θα γίνει η κοπή ή θα το κάνουν οι ίδιοι. Αλίμονο αν πήγαινε ο κάθε άσχετος με δικό του πριόνι ή τσεκούρι να κόψει δέντρο από τον κορμό.

Δημοσ.

Η κοπή οπωροφόρου δέντρου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του δασαρχείου , ούτε της πολεοδομίας.

Προσοχή στην ημιμάθεια , που είναι χειρότερη της αμάθειας.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε

Η κοπή οπωροφόρου δέντρου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του δασαρχείου , ούτε της πολεοδομίας.

Προσοχή στην ημιμάθεια , που είναι χειρότερη της αμάθειας.

Και όμως... "Εκτός Σχεδίου και εκτός ΖΟΕ απαιτείται μόνο έγκριση Δασαρχείου Άρθρο4 παρ2η ΝΟΚ , Άρθρο 40 Ν1337/83"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Και όμως... "Εκτός Σχεδίου και εκτός ΖΟΕ απαιτείται μόνο έγκριση Δασαρχείου Άρθρο4 παρ2η ΝΟΚ , Άρθρο 40 Ν1337/83"

1) αυτός είναι ο παλιός ΝΟΚ έχει βγει καινούριος αλλά δεν ξέρω τι προβλέπει (αμφιβάλω αν λέει το ίδιο)

2) Καλά η πολεοδομία θέλει άδεια και για το BBQ ή για να βάψεις τον τοίχο στο σπίτι 

Αν ακολουθήσουμε κατα γράμμα την ελληνική νομοθεσία πρέπει να παρατήσουμε τις δουλειές μας και να εργαζόμαστε και το 100% για τους μηχανικούς/δικηγόρους/δημόσιο. Ηδη μας αρπάζουν το 60-70% με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

1) αυτός είναι ο παλιός ΝΟΚ έχει βγει καινούριος αλλά δεν ξέρω τι προβλέπει (αμφιβάλω αν λέει το ίδιο)

2) Καλά η πολεοδομία θέλει άδεια και για το BBQ ή για να βάψεις τον τοίχο στο σπίτι 

Αν ακολουθήσουμε κατα γράμμα την ελληνική νομοθεσία πρέπει να παρατήσουμε τις δουλειές μας και να εργαζόμαστε και το 100% για τους μηχανικούς/δικηγόρους/δημόσιο. Ηδη μας αρπάζουν το 60-70% με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

image.png.90403d36528dbe1a9a866d0cb0094aa7.png

image.png.ad804116c4728ed6e1d2fe0ddccac3d5.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

image.png.90403d36528dbe1a9a866d0cb0094aa7.png

image.png.ad804116c4728ed6e1d2fe0ddccac3d5.png

Αρα υπάρχει και στον καινούριο ΝΟΚ.

Είναι γνωστό ότι η ελληνική νομοθεσία είναι υπερβολικά περιοριστική και ζητάει άδεια για ψύλλου πήδημα. Γι'αυτό στην Ελλάδα έχουμε μάθει στην ανομία γιατί υπάρχει πολυνομία και συχνά περίπλοκη , αντιφατική και πανάκριβη σε χρόνο και χρήμα να την τηρήσεις. Όταν λερώσω τον τοίχο μου και πάω να τον βάψω θα σε καλέσω να μου βγάλεις άδεια.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
Στις 16/10/2019 στις 1:59 ΜΜ, overpower είπε

Καλησπέρα, 

Πίσω έχω ένα ακάλυπτο στο οποίο πέφτουν φύλλα από την ελιά που έχουν στο πίσω οικόπεδο. Γενικά είναι αρκετά μεγάλη και μου δημιουργεί πρόβλημα κυρίως όταν βρέχει και εγώ δεν είμαι σπίτι. Αλλά ακόμα και αν είμαι σπίτι, πρέπει να έχω το νου μου μιας και στην Σύρο ρίχνει γερή βροχή (όταν βρέχει) και πολλές φορές ενώ είναι καθαρά έξω μπορεί να ξανά ρίξει φύλλα. 

Θα προσπαθήσω να μιλήσω με γείτονα πρώτα. Αν όχι, που μπορώ να απευθυνθώ? Γνωρίζω ότι ο Δήμος αναλαμβάνει τέτοια, αλλά που πάω? Στο δημαρχείο? 

Μιλήστε μαζί του και αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα σας, ενημερώστε την διεύθυνση περιβάλλοντος πρασίνου και καθαριότητας του δήμου σας, η οποία είναι αρμόδια για την προστασία και αναβάθμιση του τοπικού φυσικού αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος με τη λήψη των καταλλήλων μέτρων.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, LittyMeek είπε

Αφήστε και κανά δέντρο πια ρε ελληναραδες, τσιμέντο παντού πια... 

Οταν δημιουργει προβλημα στο σπιτι μου, ναι θα προτιμουσα να κοπει.

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 16/10/2019 στις 2:15 ΜΜ, ThReSh είπε

Ισχύει τελικά πως μπορείς να κόψεις ότι κλαρί περνάει το φράχτη και μπαίνει στο οικόπεδό σου? Στο σημείο του φράχτι ασφαλώς, όχι πιο μέσα στο γείτονα.

Ισχύει. Το ξερω γιατι ειχαν διαμάχη 2 γειτονες μου σχετικα με αυτο το θεμα. Ο ενας ο εξυπνακιας πριν πολλα πολλα χρονια φυτεψε ελατα κολλητα στην περιφραξη του... και μαλιστα ανα 1 μετρο (μεγαλη εξυπναδα λεμε). Φυσικα αυτα μπηκαν στου γειτονα και του σπρωχνανε τον φραχτη με τα χρονια. Τον ειπε 1-2-3, δεν καταλαβαινε. Μη εχοντας αλλη λυση του κουρεψε οσα προεξειχαν. Τον εκανε μηνυση ο ιδιοκτητης των δέντρων, καταληξανε δικαστηριο και τωρα υποχρεωθηκε να τα βγαλει τελειως και να του καλυψει τα νομικα εξοδα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Οτι πεις.

Όταν θα πας να ξανακόψεις δέντρο από τον κορμό και πέσει τηλέφωνο στο 100 από κακό γείτονα και σε πιάσουν την ώρα που το κόβεις έλα να ποστάρεις ξανά τι έγινε.

Το μόνο που διευκρινίζω είναι ως προς την επίβλεψη μηχανικού, ήθελα να πω επίβλεψη κάποιου υπευθύνου λ.χ. κηπουρού ή γεωπόνου που θα υποδείξουν πως θα γίνει η κοπή ή θα το κάνουν οι ίδιοι. Αλίμονο αν πήγαινε ο κάθε άσχετος με δικό του πριόνι ή τσεκούρι να κόψει δέντρο από τον κορμό.

5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Οτι πεις.

Άποψη σου,δεν σε παρεξηγώ.Το τερμάτισες.Πεθαναμε στα γέλια σε όσους το ανέφερα.

Φανταζομαι ότι και για να φυτέψω ένα δέντρο μέσα στο χωράφι μου,θα θέλω άδειο από δασαρχείο και έναν κηπουρό ή γεωπόνο να επιβλέπει να γίνει σωστά η φύτευση.

Σαββατοκύριακο είναι,το καταλαβαίνω.

Την άλλη εβδομάδα θα ξεπατωσω τα ζαρζαβατικά που είχα φυτέψει το Μάιο,κάπου 150 ρίζες με διάφορα.Να φωνάξω γεωπόνο ή κηπουρό να επιβλέψει πως θα ξεριζωσω τις πιπεριές,μην κάνω τίποτα λαθος;Και μια ελιά μου που ξεράθηκε θα την κόψω για ξύλα.Λες να χρειάζομαι δίπλωμα για το αλυσοπριονο;Μην φαω κανα προστιμο.Να πάρω άδεια από το δασαρχείο και να φέρω και γεωπόνο για να μου πει πως θα κόψω τα κλαδιά της;Τι ακούω Θεέ μου. 

Επεξ/σία από jmmys
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...