geormitk Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Απο το 2008 είχα στην κατοχή μου αυτόν τον εξωτερικό σκληρό δίσκο της WD χωρητικότητας 640 GB . Τις τελευταίες μέρες άρχισε να ακούγεται ένα περιέργος ήχος τικ τακ, ώσπου δεν κατάφερα πλέον να ανοίξω τα δεδομένα του. Τον έβγαλα λοιπόν απο την θήκη του, και παρέλειψα τον controller που είχε η θήκη, συνδέοντας τον δίσκο στην μονάδα, δηλάδη μετατρέποντας τον σε εσωτερικό. Στην συνέχεια ο δίσκος άνοιξε και πλέον βλέπω τα αρχεία μου. (Τα οποία και είναι σημαντικά για μένα χωρίς (δυστυχώς) να τα έχω backup). Ερώτηση 1. Να αποσυνδέσω τον δίσκο εντελώς απο την μονάδα μέχρις ότου αγοράσω νέο εξωτερικό (?) δίσκο για να μπορέσω να κρατήσω τα δεδομένα backup , διασφαλίζοντας οτι η μη χρήση του υπάρχων δίσκου δεν θα τον κάψει? Ερώτηση 2. Διαβάζω στο forum πως είναι καλύτερο να αγοράσεις εσωτερικούς δίσκους + θήκες και να φτιάξεις τον δικό σου εξωτερικό δίσκο, απο το να αγοράσεις έτοιμο εξωτερικό δίσκο. Ποια η γνώμη σας? Ερώτηση 3. Υπάρχει ενα budget 100-150 € για την αγορά ενός ή δύο εσωτερικών με θήκες ή εξωτερικών δίσκων, ώστε να κρατήσω τα ίδια δεδομένα και στους δύο δίσκους για να τα διασφαλίσω. Έχετε να μου προτείνετε δύο ή έναν δίσκο χωρητικότητας τουλάχιστον 2 (χρειάζομαι περισσότερο αλλα λόγω budget ρίχνω τις απαιτήσεις μου) gb στα χρήματα που αναφέρω ή καποια άλλη λύση ? Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από geormitk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx1234r Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Όπως είσαι τρέχεις σε μαγαζί και παίρνεις έναν οποιοδήποτε εξωτερικό δίσκο για να κάνεις copy τα αρχεία σου όσο μπορείς ακόμα. Μετά συζητάμε για διπλό και τριπλό backup εφόσον είναι τόσο σημαντικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 1. ΝΑΙ! 3. Η καλύτερη πρακτική είναι γενικά η φύλαξη σε τουλάχιστον 3 σημεία. 1 αυτό που θα χρησιμοποιείς καθημερινά, 2 ένα τακτικό σημείο backup, 3. ένα σημείο backup σε άλλο μέρος Ξεκίνα με το 1 και το 2 και βάλε στο μυαλό σου κάποια στιγμή και το 3 είτε σε κάποιο cloud, είτε με δίσκο που θα παίρνεις ενα αντίγραφο κάθε τόσο, και θα τον φυλάς αλλού πχ αντίγραφο του σπιτιού στο γραφείο, ή του γραφείου στο σπίτι. για την 2η ερώτηση, εξαρτάται, αν πάρεις καλή θήκη με καλούς δίσκους το πιο πιθανό είναι να οδηγηθείς σε καλύτερη γενικά λύση, αν πάρεις φτηνή θήκη με φθηνό δίσκο είναι πιθανό να έχεις χειρότερο τελικό αποτέλεσμα, όχι ότι θα συναντήσεις πρόβλημα απλά χειρότερη αξιοπιστία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geormitk Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αποσυνδέω τον δίσκο αμέσως και αγοράζω καινούργιο εξωτερικό. Εχετε να μου προτείνετε κάποιον? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, geormitk είπε Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αποσυνδέω τον δίσκο αμέσως και αγοράζω καινούργιο εξωτερικό. Εχετε να μου προτείνετε κάποιον? Και σίγουρα θα δουλεψει όταν τον συνδέσεις πάλι;Παρε ένα εξωτερικό και μετέφερε αμέσως ότι σου χρειάζεται. Εγω δεν θα τον έβγαζα και ήδη θα τα είχα αντιγράψει ακόμα και στον βασικό δίσκο του μηχανήματος που έχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
donblunts Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 4 ώρες πριν, geormitk είπε Ερώτηση 1. Να αποσυνδέσω τον δίσκο εντελώς απο την μονάδα μέχρις ότου αγοράσω νέο εξωτερικό (?) δίσκο για να μπορέσω να κρατήσω τα δεδομένα backup , διασφαλίζοντας οτι η μη χρήση του υπάρχων δίσκου δεν θα τον κάψει? Όχι βέβαια ? Πάρτα backup τοπικά , ύστερα αγοράζεις τον άλλον, μετά τον αποσυνδέεις. 4 ώρες πριν, mechpanos είπε 1. ΝΑΙ! Πανούλη θα του πληρώσεις εσύ το recovery εαν δεν τον ξαναδιαβάσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 7 ώρες πριν, donblunts είπε Όχι βέβαια ? Πάρτα backup τοπικά , ύστερα αγοράζεις τον άλλον, μετά τον αποσυνδέεις. Πανούλη θα του πληρώσεις εσύ το recovery εαν δεν τον ξαναδιαβάσει? Αφού δεν έχει που να τα πάρει backup, πες μου έναν λόγο να συνεχίσει να έχει τον χτυπημένο δίσκο σε λειτουργία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ από τον WD Passport έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Ντρέπομαι να περιγράψω τι του έχω κάνει και δεν έχει πάθει τίποτα. Σίγουρα δεν θα είναι ο best value for money αλλά είναι δοκιμασμένος δίσκος. Αν ήθελα να αγοράσω σήμερα εξωτερικό πάλι τον ίδιο θα έπαιρνα. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geormitk Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Προχώρησα σε backup των δεδομένων σε εξωτερικό δίσκο φίλου οπότε όλα μια χαρά όσο αφορά την ασφάλιση τους. Τώρα πάμε στο θέμα.. Εξωτερικός δίσκος απευθείας ή εσωτερικός και θήκη μετατροπής εξωτερικού? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 43 λεπτά πριν, geormitk είπε Προχώρησα σε backup των δεδομένων σε εξωτερικό δίσκο φίλου οπότε όλα μια χαρά όσο αφορά την ασφάλιση τους. Τώρα πάμε στο θέμα.. Εξωτερικός δίσκος απευθείας ή εσωτερικός και θήκη μετατροπής εξωτερικού? Πάρε θήκη. Σου χτυπάει ο δίσκος -παίρνεις έναν άλλο και τελείωσες! Δεν σου φτάνει, παίρνεις έναν μεγαλύτερο, κρατώντας το ίδιο controller. Γενικά πάρε θήκη και θα έλεγα μια και ξεκινάς βάλε στο μυαλό σου να πάρεις και ένα nas μεγάλη ευκολία! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takismakeleio Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Αν πάρεις ξεχωριστό δίσκο + θήκη, μη πάρεις πλαστική θήκη αλλά αλουμιννένια, για μεγαλύτερη αντοχή στα χτυπήματα και καλύτερη απαγωγή θερμότητας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lamargos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Πάρε θήκη και έναν δίσκο 2.5 ιντσών, είτε ssd είτε hdd (καλύτερα τέτοιο αφού το θες για backup). Είναι πιο ευέλικτη λύση η θήκη, το μόνο αρνητικό σε σχέση με έναν εξωτερικό δίσκο είναι ότι είναι λίγο πιο μεγάλες σε όγκο (όχι τίποτα φοβερό). Προτίμησε μία θήκη με usb-c, η οποία είναι future proof, ώστε να την κρατήσεις αρκετά χρόνια αλλάζοντας απλά τους δίσκους (εννοείται πως δύσκολα θα αξιοποιήσεις εύρος διαμεταγωγής δεδομένων του usb 3.1 ειδικά με έναν κλασσικό hdd). Εγώ αγόρασα αυτή της Satechi πρόσφατα και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Μεταλλική (βοηθά στην απαγωγή της θερμότητας του δίσκου), όμορφη με περιορισμένες διαστάσεις, usb-c 3.1 και μπορώ να την κουβαλάω άνετα, όπου θέλω. Υπάρχουν και άλλες επιλογές πιο φθηνές και πιο ακριβές (delock) ανάλογα με τα γούστα σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα