Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε πάρε την 570. Το τροφοδοτικό σου είναι μια χαρά. 

Εκτός και αν την βρεις στα 80-90ε η 1050ti είναι πολύ χειρότερη.

Μια 570 θα σου αντέξει πολύ περισσότερο για 1080p gaming. (120-150ε, προτείνω όμως να ψάξεις μεταχειρισμένη στα 90-110).

Δημοσ.

Το ξερω οτι ειναι πιο καλη η 570 απλα δν την αντεχει το τροφοδοτικο μ εχει recommended 500 W και το δικο μ ειναι 430 δν το διακινδινευω να την παρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, kikos1313 είπε

Το ξερω οτι ειναι πιο καλη η 570 απλα δν την αντεχει το τροφοδοτικο μ εχει recommended 500 W και το δικο μ ειναι 430 δν το διακινδινευω να την παρω

Εγώ πάντως έχω φτιάξει κανονικά 2 συστήματα φίλων με την RX470 (ίδια πάνω κάτω με την 570), R3 1200 και τροφοδοτικό 400W και δεν έχουν το παραμικρό θέμα.

Άλλο παράδειγμα: στο σύστημα μου έχω RX5700ΧΤ, R5 1600 και χωρίς να πηράξω κάτι ζήτημα είναι αν ξεπερνάω τα 350W εν ώρα gaming. Ο κατασκευαστής παρόλαυτα προτείνει 600W.

Ο i5 4460 με μία 570 (και ότι άλλο έχεις στο PC) δεν θα ξεπερνάει τα 300W όταν η 570 θέλει ~150W για gaming.

Οι εταιρείες βάζουν στα recommended υψηλά Watts για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο μιας και πολλοί αγοράζουν no-name τροφοδοτικά της πλάκας και μετά γκρινιάζουν όταν τους καίγονται.

Επίσης, μπορείς να κοιτάξεις και να κάνεις εύκολα και λίγο UV και να μειώσεις επιπλέον την κατανάλωση 10-30W σχετικά εύκολα. Αλλά ακόμα και αν δεν το κάνεις, πρόβλημα δεν θα έχεις.

Από εκεί κ πέρα δική σου απόφαση, εγώ απλά σου παραθέτω κάποια στοιχεία! Όποια κάρτα και να πάρεις να την χαρείς! :P

edit: Επίσης, θα μπορούσες εύκολα να πουλήσεις το τροφοδοτικό σου για ένα 20€ και να πάρεις ένα 500W με ακόμα 25-30€. Έτσι δεν θα χάσεις το 20-40% επιδόσεων (αφού θα πάρεις την 570 κ οχι την 1050ti), θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και δεν θα ανησυχείς για επιπλέον αναβαθμίσεις στο μέλλον αφού γενικά με 500W είσαι καλυμένος ακόμα και για μία 2060S/5700. (ιδέες σου δίνω :P)

Επεξ/σία από JoannisV
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο πολύ ρόλο παίζουν άλλα πράγματα παρά τα ονομαστικά μερικές φορές. Άλλο τροφοδοτικό είναι ένα noname 600ρι των 20 ευρώ, άλλο ένα παλιό corsair vs600ρι που είχαν και αυτά τα θεματάκια τους με ripple με δυνατές κάρτες, άλλο ένα σύγχρονο Corsair  CX 600ρι που είναι άψογο αν δε σε νοιάζει τόσο το efficiency και άλλο προφανώς θα είναι ένα Gold RMX ή ένα titanium.

Δες αυτό το video θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Full load το PC σου με τον i5 και μία RX 570 είναι 250~280W ΜΑΧ, 1050Ti δεν αγοράζεις για κανένα λόγο είναι σάπια. Επειδή έχω κάνει δοκιμές στο παρεθλόν με τροφοδοτικό 12-15ετιας με MSI RX 470 Gaming θα σου πω οτι ένα 400αρι Chieftec με 6-Pin αντι για 8-Pin που 'θελε η κάρτα μια χαρά την πήγαινε μέχρι και στα 1300MHz, στα 1340 με 1.2V το Τροφοδοτικό έκανε shutdown. Ολα αυτά με CPU AMD FX 6300 στα 4.4GHz σε μία 78LTM-USB3 με 2 δίσκους κ ένα SSD.

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/10/2019 στις 8:44 ΜΜ, oceanborngr είπε

Το CX 430 εχει ενα καλωδιο PCI-E (6+2)pin σωστα? Γιατι η RX 580 συνηθως ερχεται με 2 υποδοχες, μια 8pin και μια 6pin.

edit: Εισαι οκ γιατι η ASUS που προταθηκε παραπανω εχει μια 8πινη τροφοδοσια μονο. 

Δεν ήξερα ότι υπήρχε rx580 που να θέλει ς καλώδια τροφοδοσίας .Εντύπωση μου κάνει. 

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panoskatos είπε

Δεν ήξερα ότι υπήρχε rx580 που να θέλει ς καλώδια τροφοδοσίας .Εντύπωση μου κάνει. 

Η Nitro θελει οκταπινο και εξαπινο..

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...