Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν κάνουν τίποτα οι θερμοπομποί τα ίδια μου έλεγαν και εμένα οι δικοί μου μέχρι πέρσι που είχα ανάψει έναν στο υπνοδωμάτιο στην Αθήνα όταν είχαμε έξω κοντά στους 0, αλλά δε έκανε κάτι, είχε ισχύ 2kw.

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Δεν κάνουν τίποτα οι θερμοπομποί τα ίδια μου έλεγαν και εμένα οι δικοί μου μέχρι πέρσι που είχα ανάψει έναν στο υπνοδωμάτιο στην Αθήνα όταν είχαμε έξω κοντά στους 0, αλλά δε έκανε κάτι, είχε ισχύ 2kw.

Κάνουν αλλά όχι πολλά πολλά... Θέλει συμπλήρωμα όχι μόνοι τους. 

Εκτος αν ανάψεις τα φουρουρια τους 

Δημοσ.

Επειδή ο φιλος ρώτησε και ρωτάει πολλά για το πώς λειτουργούν οι θ/σ ιδού η δίκη μου εμπειρία:

• εχω θ/σ γύρω στα 15 χρονια λόγω έλλειψης άλλου ικανοποιητικου τρόπου θερμανσης (και υποδομής).
  • εδω και χρονια έχουμε γίνει αγαπημένοι πελάτες της ΔΕΗ με καταναλώσεις μεγάλες.
  • οι θ/σ φορτίζουν με νυχτερινό. Εφόσον εχει γίνει σωστή εγκατάσταση δεν ασχολείσαι. Απλά ρυθμίζεις/αποφασίζεις 3 πράγματα:

1. Ποιους θα ανοίξεις (καθένας εχει 3 ασφάλειες) στη σεζόν. Π.χ. Εμείς έχουμε καταργήσει το θ/σ σε ενα δωμάτιο που απομονώνεται απο το σπίτι. δεν εχει νόημα να ανεβοκατεβάζεις ασφάλειες κάθε τρεις και λιγο.

2. σε ποια σκάλα θα φορτίζουν (μικρή, μεσαία, μεγάλη). στα πολυ κρύα το πας στο μέγιστο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία.

3. αν στο πολυ κρύο θα ανοίγεις τον ανεμιστήρα ώστε να αποδώσουν πιο γρήγορα τη θερμοτητα που εχουν μαζέψει κατα τη φόρτιση. εμείς δεν τον ανοίγουμε παρά σπάνια.

• συμπληρωνουμε με ac αν χρειαστεί στα «νεκρά» διαστήματα (πχ 3-5 μεσημέρι που φορτίζουν).

επαναλαμβανω οι καταναλώσεις ειναι μεγάλες στο νυχτερινό. Κοστίζουν. Αλλα δεν μπλέκεις με λέβητες, πετρέλαιο, κλπ.

• Thanks 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, tasanton είπε

Επειδή ο φιλος ρώτησε και ρωτάει πολλά για το πώς λειτουργούν οι θ/σ ιδού η δίκη μου εμπειρία:

• εχω θ/σ γύρω στα 15 χρονια λόγω έλλειψης άλλου ικανοποιητικου τρόπου θερμανσης (και υποδομής).
  • εδω και χρονια έχουμε γίνει αγαπημένοι πελάτες της ΔΕΗ με καταναλώσεις μεγάλες.
  • οι θ/σ φορτίζουν με νυχτερινό. Εφόσον εχει γίνει σωστή εγκατάσταση δεν ασχολείσαι. Απλά ρυθμίζεις/αποφασίζεις 3 πράγματα:

1. Ποιους θα ανοίξεις (καθένας εχει 3 ασφάλειες) στη σεζόν. Π.χ. Εμείς έχουμε καταργήσει το θ/σ σε ενα δωμάτιο που απομονώνεται απο το σπίτι. δεν εχει νόημα να ανεβοκατεβάζεις ασφάλειες κάθε τρεις και λιγο.

2. σε ποια σκάλα θα φορτίζουν (μικρή, μεσαία, μεγάλη). στα πολυ κρύα το πας στο μέγιστο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία.

3. αν στο πολυ κρύο θα ανοίγεις τον ανεμιστήρα ώστε να αποδώσουν πιο γρήγορα τη θερμοτητα που εχουν μαζέψει κατα τη φόρτιση. εμείς δεν τον ανοίγουμε παρά σπάνια.

• συμπληρωνουμε με ac αν χρειαστεί στα «νεκρά» διαστήματα (πχ 3-5 μεσημέρι που φορτίζουν).

επαναλαμβανω οι καταναλώσεις ειναι μεγάλες στο νυχτερινό. Κοστίζουν. Αλλα δεν μπλέκεις με λέβητες, πετρέλαιο, κλπ.

Έτσι ακριβώς..... Επίσης ανακοίνωσε το κράτος έκπτωση στο νυχτερινό έως 60-65%...δεν ξέρω αν το διάβασες. 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vairass είπε

Έτσι ακριβώς..... Επίσης ανακοίνωσε το κράτος έκπτωση στο νυχτερινό έως 60-65%...δεν ξέρω αν το διάβασες. 

Αυτό δεν παίζει. Μόνο αυξήσεις θα δείτε στο ρεύμα το προσεχές χρονικό διάστημα.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αυτό δεν παίζει. Μόνο αυξήσεις θα δείτε στο ρεύμα το προσεχές χρονικό διάστημα.

Εχει ανακοίνωση πιο πάνω δες, είναι μόνο για αυτούς που δουλεύουν θέρμανση την νύχτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Όχι μόνο θέρμανση.

Δηλαδή;  αυτό έγραψα μόνο για θέρμανση... 

Εκτος αν εννοούν κάτι άλλο που δεν κατάλαβα. 

Επεξ/σία από vairass
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, vairass said:

Δηλαδή; 

Ε για όποια κατανάλωση γίνεται το βράδυ. Πως θα γίνει διάκριση αν το ρεύμα που καταναλώνεται είναι για θέρμανση ή για πλυντήριο ή για ότι καίει ρεύμα σε ένα σπίτι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Ε για όποια κατανάλωση γίνεται το βράδυ. Πως θα γίνει διάκριση αν το ρεύμα που καταναλώνεται είναι για θέρμανση ή για πλυντήριο ή για ότι καίει ρεύμα σε ένα σπίτι?

Γράφει για θερμοσυσσωρευτες και κλίμα... 

Λογικά οκ έχεις δίκαιο αλλά μπορούν να καταλάβουν πόσο καιρό η θερμανση ειδικά οι θερμοσυσσωρευτες καίνε τα άντερα τους. 

Αυτό δεν το ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση, το θέμα είναι από πότε θα ισχύσει; ξέρεις κάτι; 

Επεξ/σία από vairass
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Η μειωση ισχυει απο τη στιγμη που πηρε ΦΕΚ ο νομος 4643/2019. Απο 3ς δεκεμβριου δηλαδη.

Ψηφίστηκε; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fredd0 είπε

λες να πηρε φεκ χωρις να ψηφιστει ;

ναι 28.11 ψηφιστηκε, 3.12 πηρε φεκ

Δεν ξέρω από αυτά γιαυτό ρωτάω ριλαξ. 

Οπότε είμαστε μέσα ωραία. 

Κάτι άλλο τώρα...

Ακόμα και με την έκπτωση της ΔΕΗ μήπως συμφέρουν οι ιδιωτικές εταιρίες; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...