Whargoul Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, Conan2046 είπε Μόνο εμένα μου φαίνονται ασύμφοροι οι θερμοσυσσωρευτές; Είναι εξ' ίσου ασύμφοροι με τις ηλεκτρικές σόμπες όσον αφορά την οικονομία. Αν έχει κλιματιστικό ο χώρος πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να ανάβουμε τους θερμοσυσσωρευτές. Η απόλυτη υγρασία που υπάρχει μέσα στον χώρο θα παραμείνει ακριβώς η ίδια είτε ανάβουμε θερμοσυσσωρευτές είτε κλιματιστικό, η σχετική έχει να κάνει με την θερμοκρασία του χώρου. Δεν πάει έτσι.. Έχουν τον ίδιο βαθμό απόδοσης με τις ηλεκτρικές σόμπες, αλλά χρησιμοποιούν ποιο φθηνό ρεύμα (νυκτερινό) οπότε έχουν καλύτερη οικονομία ανά btu. Σε κάποιες χώρες το νυκτερινό είναι αρκετά φθηνότερο. + Τα κλιματιστικά κερδίζουν μεν σε απόδοση, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν νυκτερινό (ποιο φθηνό) ρεύμα. + Τα κλιματιστικά δεν είναι one-size-fits-all. Η απόδοση τους αρχίζει να πέφτει σημαντικά από τους ~6oC σε σημείο που αρκετά "αμαρκέ" να μην λειτουργούν καν σε θερμοκρασίες -2-0 βαθμών, και αρκετά άλλα να μην μπορούν να βγάλουν την απαραίτητη θερμότητα. Οπότε θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένα πιο ισχυρά πιο ακριβά συστήματα για να εξισορρόπησης την απώλεια θερμαντικής ισχύς.
Conan2046 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Καλά και με τις προσφορές που υπάρχουν πλέον μπορείς να έχεις ίδιες τιμές και στο ημερήσιο. Ακόμα και έτσι πάντως βγαίνει ακριβότερο.
AristidisZ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Conan2046 είπε Καλά και με τις προσφορές που υπάρχουν πλέον μπορείς να έχεις ίδιες τιμές και στο ημερήσιο. Ακόμα και έτσι πάντως βγαίνει ακριβότερο. Αυτό είναι παραπληροφόρηση των εταιρειών Το νυχτερινό είναι πιο φτηνό γιατί δεν έχει (κάποιες από τις) ρυθμιζόμενες χρεώσεις πάνω, ασχέτως αν έχει την ίδια ονομαστική τιμή κιλοβατώρας Προσοχή !!! 1
Conan2046 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Αυτό είναι παραπληροφόρηση των εταιρειών Το νυχτερινό είναι πιο φτηνό γιατί δεν έχει (κάποιες από τις) ρυθμιζόμενες χρεώσεις πάνω, ασχέτως αν έχει την ίδια ονομαστική τιμή κιλοβατώρας Προσοχή !!! Ωραίος.Πραγματικά δεν το ήξερα αυτό. Όχι ότι είχα ποτέ νυχτερινό ρεύμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λένε μια συνολική τιμή ανά κιλοβατώρα (πλην όσων εξαρτώνται από τα τ.μ. προφανώς) και μετά ας κάνουν την ανάλυση όπως θέλουν να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.
AristidisZ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 10 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Ωραίος.Πραγματικά δεν το ήξερα αυτό. Όχι ότι είχα ποτέ νυχτερινό ρεύμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λένε μια συνολική τιμή ανά κιλοβατώρα (πλην όσων εξαρτώνται από τα τ.μ. προφανώς) και μετά ας κάνουν την ανάλυση όπως θέλουν να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Για να κοροϊδέψουν τον κόσμο, προφανές
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 25 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Για να κοροϊδέψουν τον κόσμο, προφανές Τι ισχύει για κοινωνικό και νυχτερινό μήπως ξέρεις;
AristidisZ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, vairass είπε Τι ισχύει για κοινωνικό και νυχτερινό μήπως ξέρεις; Παλιά που είχαμε ένα διάστημα (τι ήθελα και παντρεύτηκα ακόμα το πληρώνω), είχαμε το παράδοξο να είναι πιο ακριβό το νυχτερινό από το ημερήσιο, αλλά δεν θυμάμαι τι έπαιζε με τις ρυθμιζόμενες Πλέον δε ξέρω πως είναι
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 11 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Παλιά που είχαμε ένα διάστημα (τι ήθελα και παντρεύτηκα ακόμα το πληρώνω), είχαμε το παράδοξο να είναι πιο ακριβό το νυχτερινό από το ημερήσιο, αλλά δεν θυμάμαι τι έπαιζε με τις ρυθμιζόμενες Πλέον δε ξέρω πως είναι Χωρισες και ηρέμησες; Καλά πως έγινε να είναι πιο ακριβό το νυχτερινο;
AristidisZ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, vairass είπε Χωρισες και ηρέμησες; Καλά πως έγινε να είναι πιο ακριβό το νυχτερινο; Παντρεύτηκα και χάσαμε ΚΟΤ Δες παρακάτω παράδειγμα: 1
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Παντρεύτηκα και χάσαμε ΚΟΤ Δες παρακάτω παράδειγμα: Αυτό σημαίνει ταυτόχρονα ότι βγάζετε αρκετά χρήματα... Μακάρι να έβγαζα κ εγώ αρκετά και ας μην το είχα.
Whargoul Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 43 λεπτά πριν, vairass είπε [...] Καλά πως έγινε να είναι πιο ακριβό το νυχτερινο; Νομίζω παλιά (pre 2017 -2018?) οι μειώσεις του ΚΟΤ δεν ίσχυαν για το νυχτερινό. Τώρα νομίζω οι μειώσεις του ΚΟΤ ισχύουν και για το νυχτερινό. αλλά δεν είμαι σίγουρος, ας πει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα.
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 9 λεπτά πριν, Whargoul είπε Νομίζω παλιά (pre 2017 -2018?) οι μειώσεις του ΚΟΤ δεν ίσχυαν για το νυχτερινό. Τώρα νομίζω οι μειώσεις του ΚΟΤ ισχύουν και για το νυχτερινό. αλλά δεν είμαι σίγουρος, ας πει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα. Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει είναι σημαντικό θέμα
AristidisZ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Για αρχή, έχεις νυχτερινό στο σπίτι ή τσάμπα μιλάμε ; 1
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Για αρχή, έχεις νυχτερινό στο σπίτι ή τσάμπα μιλάμε ; Εχω, σχεδόν όλα τα σπίτια με τέτοια σώματα είχαν βάλει νυχτερινό το 1980...εχω το παλιό νυχτερινό 11-7 το πρωί. συν κοινωνικό τιμολόγιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα