mechpanos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, phanispal είπε Απ' όσο ξέρω καίνε παραπάνω. Στο πατρικό μου τουλάχιστον που έχουμε τέτοιους εδώ και 35 χρόνια, αν θυμάμαι καλά είναι άνω των 4kW ο καθένας, μπορεί και γύρω στα 8kW. Βέβαια παίζει ρόλο και πότε θα τους μετρήσει. Αν τους μετρήσει όταν τους πρωτοανάψει, θα τραβάνε φουλ. Όταν πιάσουν τη ζητούμενη θερμοκρασία τότε δεν ξέρω αν θα εξακολουθούν να λειτουργούν στο φουλ. Οι ηλεκτρικές σόμπες και τα κλιματιστικά δε θερμαίνουν τα υλικά σώματα (π.χ. κρεβάτια, καναπέδες, έπιπλα) απ' όσο ξέρω, αλλά τον αέρα. Ενώ οι θερμοσυσσωρευτές και τα καλοριφέρ, ζεσταίνουν και την ύλη. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Τώρα, αν είναι να χρησιμοποιείς τα κλιματιστικά ως βασική πηγή θερμότητας, συμφωνώ κι εγώ ότι ο σωστότερος τρόπος είναι να τα έχεις μονίμως ανοιχτά σε μια νορμάλ θερμοκρασία, π.χ. γύρω στους 20°C, και βέβαια να είναι inverter. Με το άνοιξε κλείσε δεν κάνεις δουλειά, ειδικά αν έχεις παιδιά και θες όσο το δυνατόν πιο σταθερή θερμοκρασία στο χώρο. Και πάλι όμως νομίζω ότι δεν είναι τόσο υγιεινός τρόπος θέρμανσης. Απλά συμφέρουν οικονομικά οπότε πολλοί το παραβλέπουν ή ψάχνουν τρόπους να το βελτιώσουν. 3 τρόποι μετάδοσης θερμότητας. Αγωγή = μετάδοση με επαφή Συναγωγή = μετάδοση με ροή αέρα Ακτινοβολία = Το θερμό σώμα ακτινοβολεί θερμότητα μέσω υπέρυθρης ακτινοβολίας Στα καλοριφέρ έχουμε μετάδοση μέσω ακτινοβολίας και ελεύθερης συναγωγής. Στους θ/σ μέσω ακτινοβολίας και ελεύθερης (μικρής) συναγωγής με κλειστό το fan ή εξαναγκασμένης (μεγάλης) συναγωγής με ανοικτό. Στα a/c μέσω συναγωγής. Και με τους τρεις τρόπους θερμαίνονται όλα τα υλικά σώματα, τα οποία ανάλογα με τα φυσικά τους χαρακτηριστικά (θερμοχωρητικότητα, εκπεμψιμότητα) εκπέμπουν πίσω την θερμότητα που συγκεντρώνουν, ως ακτινοβολία. Έτσι έχεις μια πιο ποιοτική αίσθηση ζεστασιάς ολόγυρα. Στο καλοριφέρ την έχεις από την ώρα που το ανάβεις, γιατί σε περιβάλει υπέρυθρη ακτινοβολία με το που "καίνε" τα σώματα. Στο a/c για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να καίει συνέχεια μέχρι που απλά θα συντηρεί τις απώλειες, αλλά για να έχεις καλή αίσθηση και να μην σε ενοχλούν τα ρεύματα αέρα, θα πρέπει και να είναι σωστά μελετημένη και διαστασιολογημένη η επιλογή μεγέθους και θέσης των κλιματιστικών. 2 1
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, dionysg είπε Αυτα που προτεινουν παραπανω να μην αεριζεις το σπιτι για να μην πεσει η θερμοκρασια ειναι λαθος. Υποχρεωτικα τακτικο αερισμο ιδιαιτερα σε σπιτι με παιδια. Κανε μια αναζητηση για building related illness Μην ξεχναμε οτι εκπνεουμε CO2 και σε συγκεντρωσεις πανω απο 1200ppm υπαρχουν μαθησιακες δυσκολιες στα παιδια - πανω απο 2000ppm αρχιζουν οι υπνηλιες και η χαμηλη ποιοτητα αερα φερνει προβληματα υγειας. Επισης ανεβαινει και η σχετικη υγρασια, που μπορει να προκαλει μουχλες, που καταλαβαινουμε τι κινδυνο αποτελουν στην υγεια . Το σπιτι πρεπει να το σκεφτομαστε σαν ζωντανο οργανισμο και τα παντα εσωτερικα εκλυουν διαφορου ρυπους. Τα επιπλα, τα χαλια, οι κουρτινες, οι συσκευες, τα καθαριστικα, οι ανθρωποι κλπ. Με τον αερισμο τα απομακρυνουμε και δεν επιτρεπουμε να γινει μεγαλη η συγκεντρωση που προκαλουν προβληματα υγειας Απο εκει και περα Κοιτα απο που μπορει να μπαινει αερας και σκεψου πως μπορεις να το περιορισεις. Τα παραθυρα σε τι κατασταση ειναι, μηπως αναλογα, τα βουρτσακια ή τα λαστιχακια χρειαζονται αντικατασταση. Αν εχεις τζακι βαλε καπακι στην καμιναδα (γενικα να το αποφευγεις δεν προσφερει τιποτα, μαλλον το αντιθετο εκτος αν εχει ενεργειακο -κασετινες), την εξωτερικη πορτα κλπ. Οσο μπορεις να μειωσεις τον αθελητο αερισμο. Τελος αν μπορει να μπει υγραεριο και υπαρχει η υποδομη (σωματα) θα ηταν πολυ καλυτερα. Αν εχεις σωματα και εχεις μερακι βαλε ενα ανακλαστηρα (φυλλο ατσαλι ή καποια ετοιμα που ειναι κολλημενο αλουμινο πανω σε μονωση) στην πλατη για να μην ζεσταινουν τους τοιχους τσαμπα. Τουλαχιστον σε αυτα που ακουμπανε σε εξ τοιχους Οτιδηποτε αλλο δεν νομιζω οτι μπορει να γινει μιας και το ενοικιαζεις Σώματα έχω αυτά θα θηρία... Δεν ξέρω αν μπαίνει αυτό που λες.
dionysg Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, vairass είπε Σώματα έχω αυτά θα θηρία... Δεν ξέρω αν μπαίνει αυτό που λες. Και να σου βαλει ο ιδιοκτητης υγραεριο αν δεν εχεις σωματα πως θα ζεστανεις το σπιτι? Εχεις το boiler (λεβητα υγραεριου) και παραγει θερμο μεσο (νερο στους 60 πχ) αυτο που θα παει? Στους θερμοσυσσωρευτες? Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από dionysg
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, dionysg είπε Και να σου βαλει ο ιδιοκτητης υγραεριο αν δεν εχεις σωματα πως θα ζεστανεις το σπιτι? Εχεις το boiler (λεβητα υγραεριου) και βγαζει θερμο μεσο (νερο στους 60 πχ) αυτο που θα παει? Στους θερμοσυσσωρευτες? Θα βάλει κ σώματα ρε συ... Φθηνά είναι
mechpanos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά αυτά που προτείνετε σε ΝΟΙΚΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Ας κάτσει με τους θερμοσυσσωρευτές, με εκμετάλλευση του νυχτερινού μια χαρά είναι, και την ημέρα A/C αν χρειαστεί για συμπλήρωμα. ΥΓ. Έτσι κι αλλιώς νοικιασμένο το έχει, δεν το παντρεύτηκε κιόλας. Όσο δύσκολη κι αν είναι μια μετακόμιση, αν δεν του κάνει, ΦΕΥΓΕΙ. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από mechpanos 1
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, mechpanos είπε Παιδιά αυτά που προτείνετε σε ΝΟΙΚΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Ας κάτσει με τους θερμοσυσσωρευτές, με εκμετάλλευση του νυχτερινού μια χαρά είναι, και την ημέρα A/C αν χρειαστεί για συμπλήρωμα. ΥΓ. Έτσι κι αλλιώς νοικιασμένο το έχει, δεν το παντρεύτηκε κιόλας. Όσο δύσκολη κι αν είναι μια μετακόμιση, αν δεν του κάνει, ΦΕΥΓΕΙ. Σωστό αλλά φέτος πήγα βρε.. Ξόδεψα πολλά λεφτά
dionysg Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Υποψιαζομαι θα πεσεις απο τα συννεφα με την απαντηση του και θα ψαξεις για νεο σπιτι. Θα ξηλωσει ολο τα πατωματα για να περασει τα κυκλωματα? Μιλαμε για τα μερεμετια. Με επιασε συγκρυο μονο που το σκεφτηκα Τεσπα οπως λενε και τα παιδια κατσε με τους θερμοσυσσωρευτες και βλεπεις
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, dionysg είπε Υποψιαζομαι θα πεσεις απο τα συννεφα με την απαντηση του και θα ψαξεις για νεο σπιτι. Θα ξηλωσει ολο τα πατωματα για να περασει τα κυκλωματα? Μιλαμε για τα μερεμετια. Με επιασε συγκρυο μονο που το σκεφτηκα Τεσπα οπως λενε και τα παιδια κατσε με τους θερμοσυσσωρευτες και βλεπεις Εφόσον στην οικοδομή υπάρχει αέριο λογικά θα είναι πιο εύκολο... Αν δεν μπορεί να βάλει βλέπουμε.
mechpanos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, vairass είπε Εφόσον στην οικοδομή υπάρχει αέριο λογικά θα είναι πιο εύκολο... Αν δεν μπορεί να βάλει βλέπουμε. Μιλάμε για 3-4 χιλιάρικα κόστος για πλάκα. Γιατί να το κάνει;;; 2ον: Απαλλαγή από δαπάνες θέρμανσης, έχεις;;; Ή θα πληρώνεις συμμετοχή στα πάγια της οικοδομής (σημαντικό!).
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, mechpanos είπε Μιλάμε για 3-4 χιλιάρικα κόστος για πλάκα. Γιατί να το κάνει;;; 2ον: Απαλλαγή από δαπάνες θέρμανσης, έχεις;;; Ή θα πληρώνεις συμμετοχή στα πάγια της οικοδομής (σημαντικό!). Δεν είναι κεντρικό το αέριο..... Κάθε ένας το δικό του. Αν θέλει το κάνει... Αν του πω θα δίνω 50 πάνω.
AristidisZ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Ρε συ @vairass, με κάθε καλή διάθεση, σε κάθε σπίτι που πας όλο και κάτι ζητάς, πέρυσι δεν ήταν που ζήταγες κουφώματα ;
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ρε συ @vairass, με κάθε καλή διάθεση, σε κάθε σπίτι που πας όλο και κάτι ζητάς, πέρυσι δεν ήταν που ζήταγες κουφώματα ; Εβαλε μια χαρά. Πιο το πρόβλημα;
AristidisZ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, vairass είπε Εβαλε μια χαρά. Πιο το πρόβλημα; Κανένα πρόβλημα, αν βρίσκεις και τα κάνεις εμένα μου περισσεύει
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Κανένα πρόβλημα, αν βρίσκεις και τα κάνεις εμένα μου περισσεύει Πληρώνω φίλε μου κασέρι πριν λήξη ο μήνας απλό
AristidisZ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, vairass είπε Πληρώνω φίλε μου κασέρι πριν λήξη ο μήνας απλό Εμείς πληρώνουμε με φέτα, για αυτό δε μας βάζουν ούτε μια τέντα Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από AristidisZ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα