vairass Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, phanispal είπε Οι θερμοσυσσωρευτές λειτουργούν συνήθως αυτόματα με το νυχτερινό, δηλαδή από 1/11 το ωράριο του νυχτερινού θα είναι 02:00-08:00 και 15:00-17:00, εκτός κι αν είσαι στις πολύ λίγες περιπτώσεις του παλιού νυχτερινού (πριν το 1982 χωρίς να έχει γίνει αίτηση αλλαγής στο μεσοδιάστημα) και είσαι όλο το χρόνο σε 23:00-07:00. Και όπως σου είπαν υπάρχει η επιλογή να τους δουλέψεις και στο ενδιάμεσο αν το θες. Οπότε το 16:00-22:00 που λες, δεν παίζει, είναι άκυρο. Το νόημα των θερμοσυσσωρευτών είναι η 24/7 θέρμανση. Πυρώνουν τα πυρότουβλα στο νυχτερινό, και κρατάνε θερμοκρασία τις υπόλοιπες ώρες. Αν εσύ τους ανοίγεις κάθε μέρα στις 16:00 και τους κλείνεις στις 22:00, είσαι τελειωμένος. Οπότε να έχω μόνιμα ανοιχτούς αυτό λες; 7 λεπτά πριν, giotis1982 είπε @vairassΑθήνα είμαι... μέσα στο σπίτι 19 περίπου, όταν έξω είναι 8. Θεσσαλονίκη υπολόγισε... - 5 η - 10 σε βαρύ χειμώνα οπότε.... Ασστα... Έχουμε και υγρασία φουλ εδώ πάνω.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, vairass είπε Οπότε να έχω μόνιμα ανοιχτούς αυτό λες; Θεσσαλονίκη υπολόγισε... - 5 η - 10 σε βαρύ χειμώνα οπότε.... Ασστα... Έχουμε και υγρασία φουλ εδώ πάνω. Δε ξέρω, με τόσο κρύο δε βλέπω να τους σβήνεις.
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, vairass είπε Οπότε να έχω μόνιμα ανοιχτούς αυτό λες; Όταν λέμε μόνιμα ανοιχτούς, εννοούμε να λειτουργούν αυτόματα μόνο με το νυχτερινό, εκτός από τις εξαιρέσεις που θα τους δουλέψεις και στο ενδιάμεσο όταν θα υπάρχει σοβαρός λόγος. Αλλά ναι, το σκεπτικό είναι αυτό. Ειδικά όταν έχεις παιδιά στο σπίτι. Γενικά τους θερμοσυσσωρευτές δε σε συμφέρει να τους αφήνεις να κρυώνουν γιατί είναι ασύμφορο να τους ζεσταίνεις απ' το μηδέν. Γι' αυτό και θέλει προσοχή όταν αερίζεις το σπίτι τις πρωινές ώρες. Δε θες να το παρακάνεις και να πέσει η θερμοκρασία και του σπιτιού αλλά και των πυρότουβλων.
vairass Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 12 λεπτά πριν, phanispal είπε Όταν λέμε μόνιμα ανοιχτούς, εννοούμε να λειτουργούν αυτόματα μόνο με το νυχτερινό, εκτός από τις εξαιρέσεις που θα τους δουλέψεις και στο ενδιάμεσο όταν θα υπάρχει σοβαρός λόγος. Αλλά ναι, το σκεπτικό είναι αυτό. Ειδικά όταν έχεις παιδιά στο σπίτι. Γενικά τους θερμοσυσσωρευτές δε σε συμφέρει να τους αφήνεις να κρυώνουν γιατί είναι ασύμφορο να τους ζεσταίνεις απ' το μηδέν. Γι' αυτό και θέλει προσοχή όταν αερίζεις το σπίτι τις πρωινές ώρες. Δε θες να το παρακάνεις και να πέσει η θερμοκρασία και του σπιτιού αλλά και των πυρότουβλων. Κάτσε λίγο, αυτό με το αυτόματα δεν κατάλαβα... Το κάνει ο πίνακας μόνος του; 16 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Δε ξέρω, με τόσο κρύο δε βλέπω να τους σβήνεις. Ναι λογικά δεν θα τους σβήνω αλλά δεν χρειάζομαι και τους 5 αυτό είναι το θετικό... Θα χρειαστώ το πολύ τους 3 στην παγωνιά έτσι νομίζω.
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, vairass είπε Κάτσε λίγο, αυτό με το αυτόματα δεν κατάλαβα... Το κάνει ο πίνακας μόνος του; Δεν ξέρω για τη δική σου περίπτωση, αλλά συνήθως έτσι λειτουργούν. Και ναι, γίνεται αυτόματα. Δε χρειάζεται να ανοιγοκλείνεις εσύ κάτι. Εκτός κι αν θες να τους βάλεις να ζεσταθούν στο ενδιάμεσο και να μην περιμένεις να ξεκινήσει το νυχτερινό, π.χ. επειδή έχει πολύ κρύο.
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Δεν ξέρω για τη δική σου περίπτωση, αλλά συνήθως έτσι λειτουργούν. Και ναι, γίνεται αυτόματα. Δε χρειάζεται να ανοιγοκλείνεις εσύ κάτι. Εκτός κι αν θες να τους βάλεις να ζεσταθούν στο ενδιάμεσο και να μην περιμένεις να ξεκινήσει το νυχτερινό, π.χ. επειδή έχει πολύ κρύο. Κατάλαβα οκ. Λογικά και εμένα έτσι θα δουλεύουν γιατί είναι παλιό νυχτερινό 23:00-07:00... ενδιάμεσα θα ανάβω κλίμα inverter... Και βλέπουμε. Παντως πρέπει να βγάζουν πολλή ζέστη κ αυτό είναι που μετράει. Επίσης με το βεντιλατέρ σε λειτουργία καίνε πόσο παραπάνω; αν ξέρεις κιόλας.
phanispal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δεν ξέρω πόσο καίνε παραπάνω με τον αέρα, δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα να τον λειτουργείς πάντως. Η ποιότητα θέρμανσης των θερμοσυσσωρευτών πλησιάζει εκείνη του καλοριφέρ, και είναι σαφώς ανώτερη του κλιματιστικού.
NikosKallithea Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, vairass είπε Κάτσε για να καταλάβω... Δεν έχω ιδέα από αυτά. εσύ προτείνεις ας πούμε... Κάθε βράδυ στις 11 να ανεβάζω τους διακόπτες στον πίνακα για να φορτίσουν σωστά; Βεντιλατέρ μόνο στα πολύ κρυα... Χιόνια κλπ. Αυτα γινόντουσαν αυτόματα μολις ερχόταν το νυχτερινό έπεφτε το ρελε και άνοιγαν και το πρωί με το που έφευγε το νυχτερινό έκλειναν, αξέχαστες εποχες, οπως με τον οτε με μια μονάδα μιλάγαμε 10 μέρες συνεχώς χαχααααα Τώρα δεν γίνονται αυτα, θα σου πρότεινα να βάλεις 2-3 κλιματιστικά
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Αυτα γινόντουσαν αυτόματα μολις ερχόταν το νυχτερινό έπεφτε το ρελε και άνοιγαν και το πρωί με το που έφευγε το νυχτερινό έκλειναν, αξέχαστες εποχες, οπως με τον οτε με μια μονάδα μιλάγαμε 10 μέρες συνεχώς χαχααααα Τώρα δεν γίνονται αυτα, θα σου πρότεινα να βάλεις 2-3 κλιματιστικά Γιατί δεν γίνονται; νομίζω ο ιδιοκτήτης έτσι τα έχει κάνει ρύθμιση. Εχω κλιματιστικά αλλά δεν υπάρχει ποιότητα θέρμανσης φίλε, άσε που μόλις σβήσει τέλος η ζέστη. Κλίμα θα δούλευα αν δεν είχα παιδιά κ ήμουν μόνος. 7 ώρες πριν, phanispal είπε Δεν ξέρω πόσο καίνε παραπάνω με τον αέρα, δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα να τον λειτουργείς πάντως. Η ποιότητα θέρμανσης των θερμοσυσσωρευτών πλησιάζει εκείνη του καλοριφέρ, και είναι σαφώς ανώτερη του κλιματιστικού. Ώραια θα μιλήσω με κάποιον τεχνικό για σιγουριά και βλέπουμε. Πέρυσι έκανε σέρβις μου το είπε τεχνικός ο οποίος έτυχε να μου περάσει τα κλιματιστικά. Έτυχε να τους καλέσει ο ιδιοκτήτης πριν έναν χρόνο και άλλαξαν κάποια πράγματα που χρειάζονταν.
ParhsG Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Νομιζω παντως οτι το κοινωνικο τιμολογιο εχει οριο σε kw που θα ξεπερασεις σιγουρα αν τα δουλεψεις. Γενικα η θερμανση με ρευμα ειναι η πιο ακριβη και πλεον το νυχτερινο ειναι πιο ακριβο
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, ParhsG είπε Νομιζω παντως οτι το κοινωνικο τιμολογιο εχει οριο σε kw που θα ξεπερασεις σιγουρα αν τα δουλεψεις. Γενικα η θερμανση με ρευμα ειναι η πιο ακριβη και πλεον το νυχτερινο ειναι πιο ακριβο Τα ξεπερνάς το ξέρω αλλά μετά το όριο σε χρεώνει κανονικά οπότε πάλι συμφέρει. Πιστεύω ότι αν ανάβω τους δύο θα έχω νορμάλ λογαριασμούς.
ParhsG Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, vairass είπε Τα ξεπερνάς το ξέρω αλλά μετά το όριο σε χρεώνει κανονικά οπότε πάλι συμφέρει. Πιστεύω ότι αν ανάβω τους δύο θα έχω νορμάλ λογαριασμούς. Εσυ ξερεις αλλα πιστευω αν καιει 2kw ο καθε ενας με 4 ωρες 16kw 2000kw το τετραμηνο μονο για θερμανση. Μπορει να καινε παραπανω βεβαια πρεπει να το δεις. 3000kw ολα μαζι με θερμοσιφωνα κτλ θα σου βγει αρκετα χρηματα
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, ParhsG είπε Εσυ ξερεις αλλα πιστευω αν καιει 2kw ο καθε ενας με 4 ωρες 16kw 2000kw το τετραμηνο μονο για θερμανση. Μπορει να καινε παραπανω βεβαια πρεπει να το δεις. 3000kw ολα μαζι με θερμοσιφωνα κτλ θα σου βγει αρκετα χρηματα Πόσα Δηλσδη;
ParhsG Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δε ξερω απο calculators στο internet βγαινει 300-350ευρω το 4μηνο με κοινωνικο. Μπορει να κανω λαθος 14 λεπτά πριν, vairass είπε Πόσα Δηλσδη; Μ Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2019 από ParhsG 1
vairass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, ParhsG είπε Δε ξερω απο calculators στο internet βγαινει 600ευρω το 4μηνο με κοινωνικο. Μπορει να κανω λαθος Μ Με όλα ανοιχτά εγώ θα ανάβω τα δύο οπότε πάμε στα 250 ευρώ το πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα