Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω θερμοσυσσωρευτες εδώ και 7 χρόνια,  σπίτι 124ΤΜ ερείπιο που το βαράει ο αέρας από παντού. 

Έχω 2 Χ 4KW και 1χ3 στο σαλόνι. Και άλλους 3 2KW στα υπνοδωμάτια. 

Δεν τους άναψα ακόμη αφού δεν έχει κρύο. Συνολικά δίνω περίπου 1600-1700 Για το χειμώνα από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο που σβήνουν.  Τα δουλεύω με το νυχτερινό και σπάνια ανοίγω τον αέρα. 

Σε γενικές γραμμές δεν είναι η τρελή θέρμανση,  θα σου κρατάνε όμως το σπίτι στους 19-20-21 βαθμούς ΕΦΟΣΟΝ δεν έχει ψοφοκρυο. Με 0 βαθμούς ανοίγω και το air condition μπας και ζεστάνει.

Φέτος τους έκανα και συντήρηση και περιμένω να δω πως θα πάει. 

Ανάβουν αυτόματα με το νυχτερινό αλλά μπορείς και να τους ανάψεις μέσα στη μέρα.  Γενικά δεν υπάρχει η έννοια φορτίζουν,  πυροτουβλα είναι,  θα καεί η αντίσταση όλη τη νύχτα. Εκτός αν βάλειςχρονοδιακοπτη. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vairass είπε

Κάτσε για να καταλάβω... Δεν έχω ιδέα από αυτά.

εσύ προτείνεις ας πούμε...

Κάθε βράδυ στις 11 να ανεβάζω τους διακόπτες στον πίνακα για να φορτίσουν σωστά;

Βεντιλατέρ μόνο στα πολύ κρυα... Χιόνια κλπ.

Στο δικό μας σπίτι οι θερμοσυσσωρευτές είχάν δικό τους διακόπτη στον πίνακα και δούλευαν με το νυχτερινό ρεύμα. Οπότε μόλις χειμώνιαζε ανεβάζαμε τον διακόπτη και τον κατεβάζαμε όταν καλοκαίριαζε!

Όμως υπήρχε και άλλος διακόπτης για την περίπτωση που είχε πολύ κρύο και άδειαζαν οι θερμοσυσσωρευτές μπορούσαμε να τον ανεβάσουμε και να φορτίσουν με το ημερήσιο ρεύμα. Αλλά δεν μας χρειάστηκε ποτέ!

Το βεντιλατέρ το βάζαμε αν θέλαμε να ζεσταθεί πιο πολύ ο χώρος. Τα σώματα είναι ζεστά, καίνε, γιατί είναι γεμάτα πυρότουβλα που ζεσταίνονται με το ρεύμα και εκπέμπουν θερμότητα, οπότε δεν είναι πάντα απαραίτητο να δουλεύει το βεντιλατέρ.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Έχω θερμοσυσσωρευτες εδώ και 7 χρόνια,  σπίτι 124ΤΜ ερείπιο που το βαράει ο αέρας από παντού. 

Έχω 2 Χ 4KW και 1χ3 στο σαλόνι. Και άλλους 3 2KW στα υπνοδωμάτια. 

Δεν τους άναψα ακόμη αφού δεν έχει κρύο. Συνολικά δίνω περίπου 1600-1700 Για το χειμώνα από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο που σβήνουν.  Τα δουλεύω με το νυχτερινό και σπάνια ανοίγω τον αέρα. 

Σε γενικές γραμμές δεν είναι η τρελή θέρμανση,  θα σου κρατάνε όμως το σπίτι στους 19-20-21 βαθμούς ΕΦΟΣΟΝ δεν έχει ψοφοκρυο. Με 0 βαθμούς ανοίγω και το air condition μπας και ζεστάνει.

Φέτος τους έκανα και συντήρηση και περιμένω να δω πως θα πάει. 

Ανάβουν αυτόματα με το νυχτερινό αλλά μπορείς και να τους ανάψεις μέσα στη μέρα.  Γενικά δεν υπάρχει η έννοια φορτίζουν,  πυροτουβλα είναι,  θα καεί η αντίσταση όλη τη νύχτα. Εκτός αν βάλειςχρονοδιακοπτη. 

Ερώτηση... Πως ανοίγουν αυτόματα με το νυχτερινό;  πως τα δουλεύεις; ανοίγεις τον διακόπτη κάθε νύχτα; εμένα έχει διακόπτες στον πίνακα.

2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Στο δικό μας σπίτι οι θερμοσυσσωρευτές είχάν δικό τους διακόπτη στον πίνακα και δούλευαν με το νυχτερινό ρεύμα. Οπότε μόλις χειμώνιαζε ανεβάζαμε τον διακόπτη και τον κατεβάζαμε όταν καλοκαίριαζε!

Όμως υπήρχε και άλλος διακόπτης για την περίπτωση που είχε πολύ κρύο και άδειαζαν οι θερμοσυσσωρευτές μπορούσαμε να τον ανεβάσουμε και να φορτίσουν με το ημερήσιο ρεύμα. Αλλά δεν μας χρειάστηκε ποτέ!

Το βεντιλατέρ το βάζαμε αν θέλαμε να ζεσταθεί πιο πολύ ο χώρος. Τα σώματα είναι ζεστά, καίνε, γιατί είναι γεμάτα πυρότουβλα που ζεσταίνονται με το ρεύμα και εκπέμπουν θερμότητα, οπότε δεν είναι πάντα απαραίτητο να δουλεύει το βεντιλατέρ.

Η απορία μου έχει ως εξής...

Ανάβω τους διακόπτες για να φορτίσουν στις 11 με το νυχτερινό σωστά;.

Μετά σβήνει αυτόματα τι γίνεται;

IMG_20191015_222036.jpg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vairass είπε

Ερώτηση... Πως ανοίγουν αυτόματα με το νυχτερινό;  πως τα δουλεύεις; ανοίγεις τον διακόπτη κάθε νύχτα; εμένα έχει διακόπτες στον πίνακα.

Η απορία μου έχει ως εξής...

Ανάβω τους διακόπτες για να φορτίσουν στις 11 με το νυχτερινό σωστά;.

Μετά σβήνει αυτόματα τι γίνεται;

Δεν ξέρω τι εγκατάσταση έχουν κάνει.

Σου περιέγραψα πώς ήταν στο δικό μας σπίτι. Δεν χρειαζόταν να κάνουμε κάτι κάθε βράδυ.

Αυτά θα πρέπει να τα ρωτήσεις στον ιδιοκτήτη, αν είχε μείνει ποτέ εκεί και τα χρησιμοποίησε.

Δημοσ.

Έχει ένα,  δε ξέρω πως λέγεται,  αυτόματο διακόπτη,  δεν πατάω κάτι. Είναι άσχετο με τους θερμοσυσσωρευτες πάντως,  γυρίζει όλος ο πίνακας στο νυχτερινό.  Οι θερμοσυσσωρευτες έχουν κλασσικά ασφάλειες,  3 ο καθένας. Τα ανοίγω όταν πιάσει κρύο και τα κλείνω Απρίλιο περίπου. 

Πλέον δεν τα σβήνω ούτε αν φύγω πχ 5 μέρες γιατί δε ζεσταίνεται μετά εύκολα. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δεν ξέρω τι εγκατάσταση έχουν κάνει.

Σου περιέγραψα πώς ήταν στο δικό μας σπίτι. Δεν χρειαζόταν να κάνουμε κάτι κάθε βράδυ.

Αυτά θα πρέπει να τα ρωτήσεις στον ιδιοκτήτη, αν είχε μείνει ποτέ εκεί και τα χρησιμοποίησε.

Εχει μείνει 20 χρόνια.... Θα τον ρωτήσω ναι.

10 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Έχει ένα,  δε ξέρω πως λέγεται,  αυτόματο διακόπτη,  δεν πατάω κάτι. Είναι άσχετο με τους θερμοσυσσωρευτες πάντως,  γυρίζει όλος ο πίνακας στο νυχτερινό.  Οι θερμοσυσσωρευτες έχουν κλασσικά ασφάλειες,  3 ο καθένας. Τα ανοίγω όταν πιάσει κρύο και τα κλείνω Απρίλιο περίπου. 

Πλέον δεν τα σβήνω ούτε αν φύγω πχ 5 μέρες γιατί δε ζεσταίνεται μετά εύκολα. 

Δεν πρεπει να πάει 11 το βράδυ για να γυρίσει στο νυχτερινό όμως;

Δημοσ.

@vairass Ναι και κλείνουν 7 το πρωί.

Είναι λίγο ακριβά αλλά τουλάχιστον είσαι ανεξάρτητος. 

Τώρα που ήρθαν για τη συντήρηση και Ρωτούσα μου είπαν πως και  οι θερμοπομποι πλέον είναι το ίδιο γιατί δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά το νυχτερινό  

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

@vairass Ναι και κλείνουν 7 το πρωί.

Είναι λίγο ακριβά αλλά τουλάχιστον είσαι ανεξάρτητος. 

Τώρα που ήρθαν για τη συντήρηση και Ρωτούσα μου είπαν πως και  οι θερμοπομποι πλέον είναι το ίδιο γιατί δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά το νυχτερινό  

Ακριβά εννοείς η αγορά τους;

Εγώ χτες την νύχτα άνοιξα τον έναν μεγάλο του χωλ.... Ακόμα καίει....τον άνοιξα να δω αν δουλεύει τεστ κλπ.

Ο θερμοπομπος αν βγει από την πρίζα χάνει την ζέστη ενώ αυτά κρατάνε έτσι κατάλαβα.

Δημοσ.

Ακριβοι γενικά καιβστην αγορά και στη χρήση.  Αυτο μου εξηγούσαν,  οτι με τους θερμοπομπους μπορεί να μην αποθηκευει ζεστη αλλά το ανάβεις οπότε θέλεις και είσαι μια η άλλη. 

Γενικά θα σου έρθει ταμπλας για αυτό σωνεις κάνα 50αρι κάνα 100αρι,  μη σου έρθει ξαφνικό. Εγώ έτσι κάνω,  και με το δώρο του Πάσχα εξοφλω και το μεγάλο λογαριασμό. 

Μεγάλη διαφορά και στη ζέστη και στην τσέπη είδα με το κλιματιστικό,  αντί να ανάβω μέσα στη μέρα καίω κάνα δυο ώρες το κλίμα και όλα καλά. 

Φέτος έφερα μάστορα τους καθάρισε και άλλαξε αντιστάσεις όπου ήταν χάλια.  Περιμένω να δω αν θα έχει διαφορά και στα λεφτά και στη ζέστη. 

Δημοσ.

Τα έχουμε πει πολλές φορές. 

Το κλιματιστικό ναι μεν είναι η οικονομικότερη λύση για θέρμανση, αλλά και η υποδεέστερη. Μόλις το κλείσεις, σε λίγα λεπτά έχεις παγώσει. Κι αν το ανοίξεις ξανά, πάλι σε λίγα λεπτά θα έχεις μια αίσθηση ζέστης. 

Επίσης μπορείς και να το έχεις μόνιμα ανοιχτό, αλλά θα έχεις το μειονέκτημα της ξήρανσης του αέρα.

vairass, με τους θερμοσυσσωρευτές λογικά θα βγεις απ' το ΚΟΤ, εκτός αν έχει αλλάξει κάτι, δε θυμάμαι τι ισχύει πλέον.

Υπολόγισε κάμποσες χιλιάδες κιλοβατώρες για το χειμώνα. Συν ότι έχουν αυξήσει πολύ τις λοιπές χρεώσεις του νυχτερινού.

Παλιότερα άξιζε συγκριτικά με το πετρέλαιο, μόνο και μόνο επειδή είχες ζεστό σπίτι 24/7.

Πλέον νομίζω δε συμφέρει τόσο.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τα έχουμε πει πολλές φορές. 

Το κλιματιστικό ναι μεν είναι η οικονομικότερη λύση για θέρμανση, αλλά και η υποδεέστερη. Μόλις το κλείσεις, σε λίγα λεπτά έχεις παγώσει. Κι αν το ανοίξεις ξανά, πάλι σε λίγα λεπτά θα έχεις μια αίσθηση ζέστης. 

Επίσης μπορείς και να το έχεις μόνιμα ανοιχτό, αλλά θα έχεις το μειονέκτημα της ξήρανσης του αέρα.

vairass, με τους θερμοσυσσωρευτές λογικά θα βγεις απ' το ΚΟΤ, εκτός αν έχει αλλάξει κάτι, δε θυμάμαι τι ισχύει πλέον.

Υπολόγισε κάμποσες χιλιάδες κιλοβατώρες για το χειμώνα. Συν ότι έχουν αυξήσει πολύ τις λοιπές χρεώσεις του νυχτερινού.

Παλιότερα άξιζε συγκριτικά με το πετρέλαιο, μόνο και μόνο επειδή είχες ζεστό σπίτι 24/7.

Πλέον νομίζω δε συμφέρει τόσο.

Εκτος κοτ ; μέχρι κάποια αριθμό κιλοβατώρων θα το πάρω μετά θα πληρώνω κανονικά έτσι διάβασα.

Θα δούμε πόσο θα κάψω.... Μιλάμε στην ουσία για 4 το μεσημέρι έως 10 το βράδυ... Μετά θα κοιμηθούμε δεν χρειάζεται να καίνε όλα.

Επίσης είπα πιο πάνω... Δεν θα τα ανάβω όλα... Σαλόνι και δωμάτια....

οπότε μιλάμε για 1-2 να ανάβουν συχνά.

Εννοείται ότι θα βάζω και κλίμα στο πολύ κρύο και ίσως και θερμοπομπο όταν χρειαστεί.

Στην ουσία θα ανάβω σίγουρα του σαλονιού και σίγουρα το ένα δωμάτιο.

τα υπόλοιπα οφ δεν θα χρειαστούν.

27 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Ακριβοι γενικά καιβστην αγορά και στη χρήση.  Αυτο μου εξηγούσαν,  οτι με τους θερμοπομπους μπορεί να μην αποθηκευει ζεστη αλλά το ανάβεις οπότε θέλεις και είσαι μια η άλλη. 

Γενικά θα σου έρθει ταμπλας για αυτό σωνεις κάνα 50αρι κάνα 100αρι,  μη σου έρθει ξαφνικό. Εγώ έτσι κάνω,  και με το δώρο του Πάσχα εξοφλω και το μεγάλο λογαριασμό. 

Μεγάλη διαφορά και στη ζέστη και στην τσέπη είδα με το κλιματιστικό,  αντί να ανάβω μέσα στη μέρα καίω κάνα δυο ώρες το κλίμα και όλα καλά. 

Φέτος έφερα μάστορα τους καθάρισε και άλλαξε αντιστάσεις όπου ήταν χάλια.  Περιμένω να δω αν θα έχει διαφορά και στα λεφτά και στη ζέστη. 

Όταν λες μεγάλο λογαριασμό;

Επίσης πόσους ανάβεις μόνιμα;

Δημοσ.

Εκτος κοτ ; μέχρι κάποια αριθμό κιλοβατώρων θα το πάρω μετά θα πληρώνω κανονικά έτσι διάβασα.

Θα δούμε πόσο θα κάψω.... Μιλάμε στην ουσία για 4 το μεσημέρι έως 10 το βράδυ... Μετά θα κοιμηθούμε δεν χρειάζεται να καίνε όλα.

Επίσης είπα πιο πάνω... Δεν θα τα ανάβω όλα... Σαλόνι και δωμάτια....

οπότε μιλάμε για 1-2 να ανάβουν συχνά.

Εννοείται ότι θα βάζω και κλίμα στο πολύ κρύο και ίσως και θερμοπομπο όταν χρειαστεί.

Στην ουσία θα ανάβω σίγουρα του σαλονιού και σίγουρα το ένα δωμάτιο.

τα υπόλοιπα οφ δεν θα χρειαστούν.

Όταν λες μεγάλο λογαριασμό;

Επίσης πόσους ανάβεις μόνιμα;

Όλους τους ανάβω,  όλη νύχτα 6 μήνες.  Ο πρώτος λογαριασμός Οκτώβριο-Ιανουάριο κάνα 500αρι και Ιανουάριο Απρίλιο κάνα 1100.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Όλους τους ανάβω,  όλη νύχτα 6 μήνες.  Ο πρώτος λογαριασμός Οκτώβριο-Ιανουάριο κάνα 500αρι και Ιανουάριο Απρίλιο κάνα 1100.

Τότε θα υπολογίσω τα μισά από εσένα....τι θερμοκρασία έχεις περίπου συα βαριά κρύα;

Επίσης είσαι βόρεια Ελλάδα;

Καλά είναι. Θα ανάβω και θερμοπομπο, έχω έναν Atlantic κ θα δούμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@vairassΑθήνα είμαι... μέσα στο σπίτι 19 περίπου, όταν έξω είναι 8.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι θερμοσυσσωρευτές λειτουργούν συνήθως αυτόματα με το νυχτερινό, δηλαδή από 1/11 το ωράριο του νυχτερινού θα είναι 02:00-08:00 και 15:00-17:00, εκτός κι αν είσαι στις πολύ λίγες περιπτώσεις του παλιού νυχτερινού (πριν το 1982 χωρίς να έχει γίνει αίτηση αλλαγής στο μεσοδιάστημα) και είσαι όλο το χρόνο σε 23:00-07:00.

Και όπως σου είπαν υπάρχει η επιλογή να τους δουλέψεις και στο ενδιάμεσο αν το θες.

Οπότε το 16:00-22:00 που λες, δεν παίζει, είναι άκυρο.

Το νόημα των θερμοσυσσωρευτών είναι η 24/7 θέρμανση. Πυρώνουν τα πυρότουβλα στο νυχτερινό, και κρατάνε θερμοκρασία τις υπόλοιπες ώρες. Αν εσύ τους ανοίγεις κάθε μέρα στις 16:00 και τους κλείνεις στις 22:00, είσαι τελειωμένος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...